O secta ciudata

O secta ciudata | Autor: vikinga

Link direct la acest mesaj

Acum vreo 10 ani, prietena mea a intrat intr-o secta ciudata. La inceput nu i-am dat importanta mare, am zis ca e o preocupare religioasa trecatoare, o schimbare in decor asa ca si experiment.Insa intr-o zi mama ei m-a sunat si mi-a dat mai multe amanunte, prietena mea chiar se schimbase periculos de mult si ea ca mama dorea sa-si ajute copilul dar nu avea cum. Prietena mea credea cu tarie, se incapatina sa urmeze doar drumul sectei. Avea o poza pe perete, in camera ei cu gurul care pretindea ca e al doilea Mesia, ca vindeca, ca le citeste gindurile, ca doar aproape de el vor avea sansa la viata eterna.La oara 8 seara toti adeptii indiferent unde erau trebuiau in perfecta liniste sa se inilneasca cumva in nush ce zona inafara corpului, cica el gurul le dadea mesaje importante.Dinafara parea totul de necrezut. O tipa frumoasa, desteapta, dorea sa dea la psihologie insa la presiunea parintilor a dat la altceva. Treaba insa era serioasa. Asa ca m-am bagat si eu in respectiva grupare pt vreo luna, in ideea ca acolo fiind alaturi de ea o pot pazi mai bine si mai ales pot sa-i arat din interior greselile.Am crezut ca dau peste tineri fara minte, cind colo oameni maturi, multi cu studii superioare, si cel mai freaky..cu copii cu tot. Guru avea sefi de orase, ca sa zic asa. La initiere am primit un batic, am platit taxa, normal. Initierea mi-a facut-o "sefa pe oras", cica mi-a citit aura, a vazut in nush ce nivele trecutul meu, mi-a aplicat si unde de nush ce energii purificatoare, normal eu fiind viciata din nastereSi tot ca sa fiu pura trebuia sa renunt la mobil, la bijuterii, la oja, farduri, la vopsea de par, la panatloni, la epilat(!!!), la fumat, la cafea, la carne, brinza, oua, la piinea alba, la calculator, la tv, cam oricetehnica fiind unealta diavolului. Cum altfel..Acu' nah, cine ma stie pe forum cam isi poate imagina Vikinga la fuste lungi si cu batic pe capIn fine tot nu am luat totul prea in serios, fiind proaspata initiata nu aveam acces la "forumurile superioare". pina cind intr-o luna de la initierea mea a fost la Deva intilnirea cu marele guru. La care se rugau oameni de prin toata tara, la care cotizau bani, lucruri orice. Am mers cu trenul alaturi de alti membrii ai sectei. Din 3 in 3 ore isi incrucisau picioarele sub ei, tineau miinile pe genunghi si palmele in sus ca s aprimeasca energie divina, inchideau ochii si intrau in acel nivel unde chipurile comunicau cu guru. Aveau discutii intregi cu el!! Se uitau cu mila la mine si ma incurajau zicind ca in curind sigur voi putea si eu. Ma uitam la prietena mea si nu-mi venea sa cred!Pt ca oamenii erau saraciti de acel guru, intilnirea era amenajata pe undeva prin muntii din acea zona, toata lumea la cort. Nu imi mai amintesc toate amanuntele, insa si acum imi vine in minte imaginea acelui frumos sat, undeva la poala unui munte, o pajiste cu vreo 2 mii de oameni! Acoolo am vazut familii cu copii stateau pe paturi pe iarba si asteptau sa vina guru.Erau infometati toti, mincau doar piine neagra cu margarina, si fructe si legume. Marul trebuia mincat cu seminte cu tot si era un anume ritual, trebuia sa-l incepi de jos si sa musti nu stiu cum pina ce ramineai doar cu codita in mina. Mi-au repetat de atitea ori ca guru imi citeste gindurile, si ca stie tot de mine cind ma vede, ca in momentul ala chiar ma gindeam cine stie ce om iesit din comun e! Aveam doar 20 de ani.Intii a venit careva a luat darurile de la oameni. Nu trebuia sa avem rest la noi mai mult de nu stiu, o suma mica oricum, echivalentul la vreo 10€. In cizme insa mi-am pastrat mobilul inchis si o suma mai mare de bani. Eu eram sigura ca in muntii aia, pe ploaia si frigul ala nu ramin in cort printre oameni ciudati. Normal ca a venit guru in dreptul meu, "m-a binecuvintat" cu mina pe crestet si habarnu a avut de ce gindeam ori ascundeamCu citeva zile, spre norocul meu ca nu pierdeam stirile, am vazut pe PRO TV o stire despre o femeie care a murit in conditii dubioase. Facea parte dintro secta, a racit si cum adeptii nu foloseau medicamente, a murit de la o simpla gripa. Si au dat imagini scurte cu locul de intilnire a sectei: exact locul unde eram noi acum! Am vazut scarile inguste de lemn care duceau la o pestera. Unde aveau acces doar barbatii, calugarii lor adica:)In fine, s-au mai intimplat mici evenimente pe care i le evidentiam prietenei mele, ca uite ceva nmu e ok si apoi i-am zis de stirea vazuta.Am sunat la un taxi si am plecat direct in gara si cu primul tren acasa! Pe drum mi-a povestit mai multe, in fine povestea ei a avut happy end.Fiind recent un subiect despre sarlatani, mi-am amintit si d epovestea asta. Si guru din povestea asta vindeca pe cei din grup cu nush ce energii. facea chiar si minuni! Ca un adevarat al doilea Isus cum pretindea.Isi zicea ..nu rideti va rog..Maitreiu Gruparea asta nush daca avea un nume anume, se considerau crestini, credeau in Dumnezeu, mergeau la biserica unii, dar numai unele anume, nu mai retin cum si de ce erau selectate. A mai auzit careva de el/ ei? Mai ales fetele din Vestul tarii.Pt mine povestea s-a terminat cind prietena mea a renuntat. Dar din cind in cind imi vin in minte saracii oameni cum se incalzeau cu o cana de ceai fierbinte pe muntele de pe linga Deva. Si pe Maitreiu imbracat cu un fel de rochie/ vesmint.Asa functioneaza sectele? Prin saracirea si prostirea oamenilor? Voi ati mai auzit de alte secte in ro? Ca vb aia e pamint prielnic. Vikinga cu cei mai frumosi vikingi, Nadja si Aldo

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Vikinga, tu parca ai descris-o pe vara mea. Numai ca ea este in Bucuresti.
La fel a intrat intr-o secta asemanatoare (cea a lui Bivolaru, cred) cu gandul ca o va ajuta foarte mult la admiterea la psihologie. Booon.
Fata cuminte, in banca ei, desteapta foc, si frumoasa, imbracata tot timpul chic.
Insa intrarea in secta a schimbat-o foarte mult. Nu mai era asa fata care deborda veselie, retrasa, zgarcita la vorba si cu privirile duse, fuste lungi si crete (ca de tiganci), batic pe cap, ioc ruj, oja, sutien.
Si-a schimbat dieta pentru a-si "dezintoxica" organismul devenind vegetariana. Imi amintesc ca m-a dus in Drumul Taberei la o piata de unde isi cumpara seminte de pasarele. Dimineata hrana ei era miere cu seminte. No, nu mi s-a parut ceva deplasat la timpul ala.
Dupa un timp mama ei i-a cumparat garsoniera vis-a-vis de Casa Poporului. Garsoniera, mare, frumoasa. Vara mea si-a utilat-o cu un covor (nu tu pat, ceva gen tatami), nu tu TV sau radio. Nici o tehnologie. Parca lipsea sa mai mearga goala asa cum a facut-o natura.
Ajunsese sa circule in autobuz cu un semn pe piept "Azi nu am voie sa vorbesc". S-a departat de toti prietenii. Maica-sa nu mai stia nimic de ea.
Pana cand intr-o zi s-a dus la garsoniera ei sa o caute. Insa ... nu mai era. Vanduse casa la un grec. Asa ca maica-sa a cautat-o disperata nestiind unde sa o gaseasca.
Tarziu a aflat ca fata statea undeva in chirie si ca banii ajunsesera la Guru. Pentru ca fiecare membr din secta trebuia sa nu aiba nici o avere, nimic. Iar cei ce aveau urmau sa vinda sa cotizeze la Guru (vindecatorul de toate bolile pamantului ).
Nu mai vreau sa spun despre ce orgii faceau la mare. Sex in grup si faceau plaja la nudul gol.
Eu nu mai stiu nimic despre ea. Au trecut mai mult de 15 ani. Mama ei a murit iar tatal ei vorbeste foarte rar cu ea. Parca totul e o fila din poveste pentru mine. am rupt orice contact cu ea.
Era o fata atat de buna si de inteligenta. Si intr-adevar in acea secta erau numai oameni cu cap. Dar parca tuturor li se spalasera creierii.
Vik, insa sunt curioasa ce ti-a mai spus prietena ta despre acea secta?

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Ce povesti fetelor!Brrrrr!Din pacate sunt atat de muuulte cazuri din astea de nu-ti vine sa crezi!

"La vita e bella"
poze
marea inghetata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Am si eu un caz in familie, fratele mai mic al mamei care a fost adeptul lui Bivolaru mai bine de 10 ani. Dar trebuie sa spun ca e genul de persoana "slaba de inger". Imediat ce a parasit secta a devenit religios fervent. Cred ca nu poate trai fara asa ceva.

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Ciuf am mai vorbit despre asta doar in acea noapte in tren, in drum spre casa. Apoi a preferat sa inchidem subiectul.Nu stiu de erau si origiile sexuale incluse. Dar mi-a zis ca fetele virgine trebuiau sa treaca pe la guru..Chiar mamele consimteau asta in cazul fetelor lor. Mi-a zis ca si pe ea a intrebat-o de e virgina si si-a pierdut interesul cind a aflat ca nu.Cu guru am vb si eu citeva minute, si cred ca paream din prima "nevirgina" ca nu m-a intrebat, ba din contra mi-a zis ca drumul e lung pina la purificare. Barbos, pletos, mic, slab si ciudat. A dah si regula era sa nu indraznesti sa te uiti in ochii lui, sa nu vorbesti decit intrebat si alte bullschituri din astea. Cum sunt curioasa din fire, tot m-am uitat, niste ochi albastri mici ce nu ziceau nimic, aproape porcini. Acolo pe pajistea unde era adunarea, undeva mai sus spre pestera avea si un altar cu scaune afara, unde isi tinea predicile. Era despre Dumnezeu, despre Isus, despre el, ca e Mintutor, citea din biblia lui, normal ca in curind venea si sfirsutl lumii, cred eu ca in anul 2000, fiind prin '98 cele intimplate.Si bine mai sunt mici amanunte ce-mi vin in minte, oricum nu conteaza.Chiar daca at cind auzi de asa ceva, zici, "problema lor, fiecare face ce vrea cu corpul si mintea lor". Totusi cred ca oamenii trebuiesc ajutati sa nu-si faca rau in halul asta. Mai ales ca era vb si de copii la mijloc!Curios comportament si ciudata dorinta a omenilor sa fie condusi, sa se supuna, sa asculte, sa fie umili, sa simta nevoia sa se lase asa indobitociti. Uneori nevoia asta de a crede in ceva este toxica.Si mai cred ca si unele lecturi zapacesc tinerii, mai ales cei cu pretentii la studii psihologice ori cei ce experimenteaza "calatoriile" inafara corpului. Ar trebui puse buline pe ele ca la filme, "interzis sub 25 de ani"Autosugestia poate vindeca dar la fel poate si inebuni un om. Specimene ciudate suntem, serios!Curiozitatea mea cea mare a ramas cea legata de "iesirle lor din corp" si discutiile avute cu guru normal atotstiutor, atotputernic, cind le dadea zaharelul cu energie de nu stiu care:)Ei bine cum e oare posibil un om sa ajunga sa se autosugestioneze in asa hal, incit poate purta chiar discutii de zeci de minute pe care le poate explica chiar! Si cite unul din colegi mai si confirma discutia, ca cica era si el in zona:)). Si asta facea si prietena mea. Si parea tare convingatoare. Asta am intrebat-o si in fine mi-a dat niste explicatii, care necesita ceva mai mult timp sa le expun.Nu am insistat de intrebari despre sexul in grup, pe vremea aia nici nu stiam ca se practica asa ceva in astfel de secte. Oricum cum toti barbatii erau slabiti vai de ei, barbosi si pletosi, chiar asa se spalau numai cu apa si cred sapun de casa ori ceva de genul asta, nu deodorante nu altceva, nici nu vreau sa imi imaginez cum arata o orgie intre ei. Oricum nu ca prin fileme XXX cu siliconate blonde rujate si tipi muschiulosiVikinga cu cei mai frumosi vikingi, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

O prietena f buna, de suflet, cea mai apropiata de sufletul meu, a intrat acu cativa ani intr-o grupare de la Arad. O doamna de acolo se credea incarnarea lui Iisus, are biserica acolo, are altar, intre timp tipa a murit. La inceput am f foarte ingrijoarata pentru prietena mea, apoi vazand ca intr-un fel ciudat ii face bine, ca nu are apucaturi de genul renuntare la bani, lucruri moderne, ci doar isi vedea de viata ei, cu ascultare de casete, cu catvea pelrinaje la Arad, am lasat-o in pace.
Sincer, ii face bine, acum. Toate astea au venit pe un fond religios existent, dar dezamagitor din cauza ca nu a putut sa isi gaseasca un duhovnic bun dupa ce al ei a murit.

So, ce stiti de secta asta, gruparea asta de la Arad? ar trebui sa fiu ingrijorata?

Doamne'ajuta!

Mergi la inceput

De asta nu am auzit, oricum sunt multe vadVikinga cu cei mai frumosi vikingi, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

vikinga, cum se numea secta? seamana bine cu miscarea (parca asa e denumita lately) channeling...

Qi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Cred ca aici se potriveste stirea. Mai multe tari de pe glob (cea mai afectata ramane U.S.) au cunoscut zilele acestea o crestere masiva a numarului de sectanti cuplata cu o prabusire impresionata a numarului crestinilor.

Cutremurul a fost provocat de www.cnn.com/2007/WORLD/europe/07/10/pope.churches.reut/index.html" target="_blank">declaratia Papei care i'a numit in bloc pe protestanti 'rätaciti de Isus'

Amin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

ai avut curaj sa mergi cu ei!

chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by xenocid
Cred ca aici se potriveste stirea. Mai multe tari de pe glob (cea mai afectata ramane U.S.) au cunoscut zilele acestea o crestere masiva a numarului de sectanti cuplata cu o prabusire impresionata a numarului crestinilor.Cutremurul a fost provocat de www.cnn.com/2007/WORLD/europe/07/10/pope.churches.reut/index.html" target="_blank">declaratia Papei care i'a numit in bloc pe protestanti 'rätaciti de Isus'Amin
Sotzul meu e ateu si a auzit la radio povestea asta cu Papa, nefiind prima oara cind iese din decor cu declaratiile lui. Intro luna e botezul copilei, am invitatii in 3 tari facute sa adun familia si el imi zice ca la protestanti mergem ori la Deutsche Bank in fintina arteziana in fata, ca s-a saturat de atita teatru S-ar lasa cu lesinuri in ambele familii.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi, Nadja si Aldo

Mergi la inceput