Abuzul domestic in viata mea
Raspunsuri - Pagina 3
ileanna spune:
N-ai spus ca fara el mama ta nu are din ce trai sub nici o forma? Si ca din cauza asta nu poate divorta?
care este diferenta daca pleaca el? Ca inteleg ca asta e ok.
Never say NEVER.
AuraCris spune:
Asta e parerea mea...ca e ok.
Problema e ca eu vreau atat de mult sa o scap pe mama de el, incat mai uit aspectul asta, mai ales ca de munca se gaseste, si s-ar descurca singura, intotdeauna am sustinut asta. Mama nu e de acord cu mine; ar vrea ca el sa plece dar se mai gandeste si la problema banilor.
notquiteso spune:
Parerea mea este ca mama ta s-a obisnuit asa. Crede ca asta merita, ca asta e tot ce va capata vreodata de la viata. Stima de sine a unei femei care sta sa fie abuzata, si care in plus, dupa ce scapa de mitocan 1 an de zile, il accepta inapoi, e egala cu 0. Poate ca aici ar trebui sa umbli tu.. sa o ajuti sa inteleaga ca viata inseamna mai mult decat batai crancene si injuraturi.
Eu o cunosteam pe o tipa care in tineretile ei s-a maritat cu unul care o batea de o rupea. Pana i-a venit femeii mintea la cap. I-a pus barbatului patura in cap, si l-a batut pana n-a mai putut ea. Dimineata i-a zis ca asa a venit, batut. Si tot asa, de cate ori venea asta beat si o batea de o desfigura, ea astepta sa lesine dobitocul si il batea. Pana la urma i-a zis ca ea il bate, si i-a spus ca asa cum il bate poate sa il si omoare fara probleme, daca n-o lasa in pace. El a inteles pana la urma si a plecat.
darleena spune:
Fara niciun fel de suparare, dar din ce am citit, mama ta nu are taria sa isi decida un viitor mai bun.
Casa e a ei, deci poate sa il scoata cand vrea afara, mai ales ca poate dovedi oricand ca o supune la traumatisme grave.
Dar atata timp cat in decizia ei se incurca de chestii cum ar fi banii,care, oricum ziceai ca nu prea sunt, dupa parerea mea sunt doar niste scuze pentru frica de a ramane singura. Cred ca la un anumit nivel accepta aceste batai si au intrat in rutina de zi cu zi.
E trist, si sper sa poti gasi o cale spre o situatie mai buna.
22+ si baby Kara
Pana vine bubu
poze bubu mic
MissParker spune:
Inconstient oamenii isi aleg de multe ori exact acei parteneri care le aduc cea mai mare nefericire. Pentru mama ta la ora asta cel mai greu lucru nu este sa se desparta, ci sa admita ca a dat gres din nou, ea inca se agata de iluzie, de speranta bolnava ca se va schimba ceva de la sine. Numai ca in viata nu merge asa. Si timpul trece, anii trec, iar femeile care suporta abuzul se infunda si mai tare in mlastina neputintei, sunt tot mai paralizate si ajung efectiv cu creierii spalati si incapabile sa mai gandeasca limpede.
E clar ca mama ta trebuie sa plece, sa scape. Dar se pare ca inca nu a ajuns cu durerea la limita suportabilului. Inca mai duce. Inca mai spera.
Aura, tu nu te poti salva decat pe tine insati. Ai iesit concret din iadul ala, iti datorezi si o iesire emotionala dintr-o situatie in care, imi pare rau s-o spun, mama ta abuzeaza involuntar de tine, incarcandu-te cu problemele ei si punand in carca ta de om tanar, aflat la inceput de viata, toate necazurile pe care ea ar trebui sa si le rezolve singura, caci ea este femeia matura si cu experienta de viata, nu tu. Nemaivorbind de exemplul trist pe care ti-l da. Indirect ea iti distruge si tie viata. Ea nu poate sa iasa din situatia de victima, dar tu poti, fiindca deja ai facut niste pasi esentiali. Mergi mai departe pe drumul asta.
Iti doresc multa putere si mult curaj! Ai grija de tine!
Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Adevar > Autonomie > Identitate
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!
Loma spune:
Miss Parker ai pus punctul pe i.
exact asa gandesc si eu, nu vreau sa te superi Aura pe mine, insa mama ta are nevoie numai sa se planga tie, sa te foloseasca pe tine.
Nu inteleg cum a stat alaturi de un animal si nu s-a gandit la voi...ce fel de mama e, si acum va asteapta tot pe voi sa o salvati din ghearele lui ... nu vreau sa te supar si mai tare insa eu mi-as vedea de viata mea si nu i-as mai permite mamei sa ma mai streseze cu obisnuitele ei masaje zilnice de la unul pe care a pus mai mult pret decat proprii copii, decat atunci cand intr-adevar e decisa sa faca ceva concret.
AuraCris spune:
E trist, e greu, dar se pare ca aveti dreptate. Sper doar sa am eu taria de caracter sa iau aceasta hotarare definitiv, pentru ca am zis de multe ori ca nu ma mai implic, ca-mi vad de viata mea, insa cand primeam un telefon si-mi povestea, nu aveam forta sa-mi mentin decizia luata. O sa fac tot posibilul ca de data aceasta sa fie altfel...poate in felul asta se "trezeste" si mama si-si da seama ca doar ea isi poate schimba viata. Atunci o voi ajuta.
wonderful spune:
Dragelor,uneori legea e bine gandita,mai trebuie si s-o aplice cineva!Un elev de al meu,cu multi frati,luau bataie bestiala ,aproape zilnic n-o uita nici pe sotie;a fost reclamat f. des la pol.Pana si politistii,exasperati si scarbiti,l-au batut zdravan,l-au amendat.Degeaba.Daca il intern. la psihiatrie,cat il tin acolo,vine mai sanatos?Mama ta este atat de batuta incat ii si este frica sa faca ceva ,sa scape de el.Pe de alra parte,salariul lui il plateste cu varf si indesat,ba chiar exista pericolul ca bestia sa recurga ,intr-o buna zi nu doar la pumni.Daca pol. din sat este competenta,ar fi bine sa vorb. sa vada ce o sfatuiesc,sa fie cu ochii pe el,sa-l mai sperie.Nu va grabiti s-o judecati pe mama,femeile batute nu mai puterea si curajul de a gandi,de a se revolta;sunt shilodite psihic.
ade_ spune:
Draga Aura,
Daca mai citesti acest mesaj iti spun ca imi pare tare rau sa aud prin ce suferinte ai trecut si prin ce trece mama ta.Am avut si noi o vecina care a trecut prin asa ceva.Nu a avut curajul sa faca ceva decat cand a fost prea tarziu pentru ea.Din cauza batailor a ramas cu o pareza pe care nu o mai poate repara.Pacat ca la varsta ei(30 ani) a devenit dintr-un om sanatos unul cu handicap irecuperabil.Si pacat ca are 2 copii (de 8 si 5 ani)de care nu se mai poate ocupa cum trebuie.
La fel ca mama ta nu a avut taria sa-l paraseasca de teama ca nu se va descurca singura cu copiii.I s-a oferit ajutor dar gasea mereu scuze si nu facea nimic.Dupa ultima bataie a luat-o salvarea.Nu a avut curaj sa spuna ca a mancat batait(probabil de teama sa nu pateasca ceva copiii in lipsa ei).A spus ca a cazut pe scari.Dupa externare familia a luat-o mai mult pe sus si direct de la spital a dus-o la un centru pentru femei victime ale violentei domestice.Inainte de externare,sub un pretext oarecare au luat copiii la plimbare ca sa ii poata duce si pe ei la acel centru. Sotul nu a stiut unde sunt.In aceeasi zi a inaintat divortul.A stat la centru pina cand s-a terminat divortul.Casa s-a impartit la partaj.Cu martori a obtinut ca sotul sa vada copiii numai sub supraveghere(si nici nu a cautat sa-i vada deloc spre norocul lor).Banii pe partea ei de casa i-a folosit ca sa dea avans la banca pentru o casa noua.Acum este bine(dupa 2 ani) in noua cas.Preda limba romana si engleza (meditatii) acasa.Pacat ca are aceasta suferinta fizica care ii aminteste permanent prin ce a trecut.Daca ar fi gasi mai devreme curajul de a face un pas decesiv,de a se rupe de el...........
Nici-un om nu ar trebui sa suporte tortura fizica sau psihica,din pacate nu toti sti ca exista locuri in care pot primi ajutor pina cand se pun pe picioare.
Cred ca multe femei nu apeleaza la ajutor de rusine,fiindca se simt umilite.E greu sa povestesti despre asa ceva.Uneori nici membrii familiei nu stiu.
Voi ce credeti?
cecilialia spune:
Scuze..........dar mama ta nu are nicio scuza! doar faptul ca i-a permis sa te loveasca spune multe, orice problema are o rezolvare, ea nu o cauta....si daca tu o inveti,... nu te asculta,... deci? nu vreau sa fiu rea dar asta este adevarul pe care il vad eu. daca cineva mi-ar lovi copilul l-as ucide, l-as desfigura... cand o sa fii mama o sa intelegi. daca ar vrea sa scape de el ar reusi...inseamna ca nu vrea.
bafta