Abuzul domestic in viata mea
Raspunsuri - Pagina 2
delphin spune:
UF! Parca ma vad pe mine cu mama. Aproape aceeasi poveste, doar ca ea are sursa de venit si il mai intretine si pe el.Motivul pt. care nu divorteaza, este sa nu-i dea jumatate din casa, caci doar ea a muncit mai mult ca el, el doar a baut! Pare incredibil, insa e adevarat. Si eu aveam inainte acelasi repertoriu la telefon. Am adus-o aici in vacanta sa se odihneasca, zilnic i-mi vorbea de el si ii mai cumpara si cadouri. Sa nu innebunesti de nervi?!!! Si m-am certat mult cu ea pe aceasta tema! Concluzia e ca, daca ea nu vrea sa faca pasul tu nu poti face nimic. Ea vrea doar sa fie compatimita, sa se descarce si apoi sa o ia de la capat. Cu greu am acceptat acest lucru si mult timp culpabilizam ca mie mi-e bine si ei nu...Dar acum nu vreau sa mai aud de problemele pe care le are din cauza lui. Daca vrea sa discutam de altceva, cu mare placere, ore in sir...dar ca sa se planga de ce ii face el....Nope!
E greu....mie mi-au trebuit 13 ani sa ajung aici, adica sa gandesc astfel!sper ca tu sa reusesti mai repede!
de Paste
principe spune:
avetzi dreptate cele cu situatzii similare aurei sa nu vretzi sa ascultazi smiorcaieli,cind mai ales li se intinde mina de ajutor shi prefera sa stea linga domnul folosind pretexte diferite.
aura ai grija de tine ,mama ta este adult shi doarme cum shi-a asternut.daca vrea ajutor sa scape de el,ofera'l daca nu ,vezi-ti de viata ta.
AuraCris spune:
Off! Stiu ca aveti dreptate numai ca imi este greu sa accept ca nu pot face nimic pentru ea
In plus, teama ca ar putea pati ceva ma scoate din minti! Nu inteleg cum poate sa accepte sa fie calcata in picioare la propriu de nenorocitul ala! Mai ales ca e un caine care atunci cand nu a avut locuinta i-a lins picioarele, si acum musca! Daca as putea hotari eu viata altora....era de mult trimis la "mama-sa", adica la sanatoriu.
XIO spune:
Aura , ai 2 posibilitati:
1.te duci la politie impreuna cu ea , depuneti plangere amandoua(de prefeinta sa aiba un certificat medico-legal) , o iei pe ea si pe fratele tau la tine , la cei 200 de km distanta si ai terminat balciul.
2.Vorbesti cu cineva sa-i traga o mama de bataie sanatoasa tembelulului de tata vitreg si sa-i spuna ca de cate ori se atinge de cineva va primi aceeasi batuta dimineata si seara sau ca daca nu isi ia catrafusele sa dispara va primi aceeasi chestie.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos
delphin spune:
Usor de spus...mergeti la politie, etc. etc. Nici macar nu se uita, daca mai spune si el ca din cauza ei o bate.. politistul va spune bine ai facut! Daca nu as sti!
de Paste
J G spune:
Delphin nu te supara dar... daca fac o plangere la politie li se va da un nr de inregistrare iar politistul trebuie sa urmeze o procedura, nu face cum vrea el.
Dar sincer mie... in situatia prezentata cea mai viabila solutie mi se pare cea data de Xio, adica niste batai serioase administrate tipului. Ce politie ca pana se misca aia ... mai degraba bagata spaima in el.
Si functioneaza - eu am aplicat cu succes.
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
delphin spune:
JG, spun toate aste din cunostinta de cauza. Stii cate plangeri a facut mama la politie? Si fratele meu, student la drept, dat afara din casa in picioarele goale si mers la politie asa? Rezultatul? Amenzi pe care tot mama le platea( ii fura bani ca sa le plateasca). Sau intrebarea retorica...daca e asa rau de ce nu divortati?
O vreme si eu am crezut in politie, dar nimic. Si sora mea a fost si a depus plangere ca a sarit si la ea la bataie, cu sotul ei de fata... Deci plangerea la politie e apa de ploaie. In Galati cel putin asa e!
Varianta cu bataia ar fii super, si eu m-am gandit o vreme, dar cine se baga? Daca cunoasteti pe cineva dati-mi de stire ca sunt si eu interesata!
de Paste
J G spune:
Delphin poate ai dreptate. Eu cnosc politisti din ambele tabere - unii care isi fac meseria si altii care nu o fac.
varianta cu bataia... nu o dezbat aici. Ma-ntelegi...
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
ileanna spune:
Teoretic sunt pro-cafteala = a se discuta pe limba pe care o intelege omul .
practic insa, aceasta este o arma care odata piedica trasa nu o mai potzi controla.
variante: e batut pana la invaliditate sau moarte / il apuca spumele si mai rau, se duce acasa si o omoara pe femeie. k deh ... cu prostu' / nebunu ... nu te pui si nu il anticipezi.
Never say NEVER.
AuraCris spune:
Solutia cu bataia ar fi buna, pe langa faptul ca ar merita-o.Insa Ileanna are dreptate...riscul e prea mare.
Cat despre politie...ati spus voi destul
Daca ar exista o metoda prin care sa-l determine sa plece, cum a mai facut-o de vreo doua, trei ori...Ultima oara, in urma cu sase ani, a plecat si s-a intors dupa un an, iar mama a facut prostia sa-l primeasca inapoi. Atunci ar fi trebuit sa ma impun eu si sa nu fiu de acord sa se mai intoarca in casa in care traiam si eu; cu riscul de a fi absurda, ar fi trebuit sa-i impun mamei sa aleaga intre mine si el. Eu am preferat sa o las pe ea sa aleaga, am zis ca e viata ei si nu trebuie sa ma bag, dar ea nu a stiut sa faca alegerea corecta.
Acum ar vrea ca el sa mai plece, dar nu o face, pentru ca nu mai sunt eu. Eu eram atunci problema, eram la liceu si cheltuielile erau mari, iar el nu facea fata cum nu face nici acum, cand nu ma mai intretine.
Nu stiu cum sa-l fac sa plece, caci daca e fortat devine periculos.
Nebunul trebuie sa ia hotararea singur.