mama surogat sau purtatoare

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudia72 spune:

Hello,

Vad aici ca vb de mamele surogat, este adevarat ca pastreaza genele mamei si al tatalui, dar la noi nu exista insa o lege pt asa ceva, eu cred ca tot la Adoptie se ajunge chiar daca este mai greu, dar nu ne pare rau ca alegem calea aceasta. TOATE MAMELE SI TATII care au adoptat sau au urmat calea adoptiei SUNTEM FERICITI. Eu am o mandrete de fata pe care o iubesc cu toata fiinta mea, chiar daca inca nu am finalizat adoptia. Mama ei nu a vrut-o sub nici o forma si de cate ori ne-am inatlnit NU A PUS O INTREBARE DESPRE FATA EI.
Sorilea are dreptate ca altfel nu am putea fi mame, dar suntem cu ADEVARAT MAME. Noi ne mai dorim si un baietel cu timpul pentru ca este asa de frumos sa ti se zica MAMA .
NU ESTE MAMA CEA CARE ITI DA VIATA, CI CEA CARE TE CRESTE !!!
Va urez mult succes pe calea care o doriti sa o urmati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

Wow Sorilea-ai avut puterea sa o cunosti pe mama copilului.
Ma tot gandesc mereu daca as avea puterea asta sa o cunosc pe mama copilului.Probabil ca la momentul respectiv nimic nu ar mai conta daca mi-as vedea minunea in brate
Claudia72--sa va traiasca fetita si sa fie sanatoasa.
Este asa cum ai zis tu si cum am si eu semnatura:parinti sunt cei ce te cresc nu cei care iti dau viata!
Frumos spus si un mare adevar!

Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eye-excel spune:

HOP SI EU, nu dati cu pietre ca e o simpla parere!

Va inteleg pe toate, am dus doi copii in burtica 42 de saptamani si am infiat doi copilasi pentru care mi-as da viata. Insa ma gandesc ca sunt mii de cupluri in RO azi care mor fara copii pentru ca nu au primit sansa sa aiba un copil. Nu erau copii in orfelinate cand erau ei tineri?
Sa recunoastem ca exista cupluri care nu ar adopta niciodata un bebelus necunoscut, pentru ca nu pot. Daca am primit de la DD darul de a purta viata de ce nu i-as ajuta sa isi vada visul cu ochii daca acel bebelus nu ar avea nimic in comun cu mine dpdv genetic? Parintii ar avea sansa sa nu piarda acele 9 luni pe care noi le-am pierdut. As face-o pentru ca este legal in RO daca o faci gratis.

Daca stam sa ne gandim bine, mamele care ne-au semnat noua actele ca sa adoptam copiii sunt tot un fel de mame-surogat. Decat ca au fost aduse aici printr-un concurs de imprejurari

Haideti sa lasam prejudecatile la o parte!

Mergi la inceput

eye-excel-"Parintii ar avea sansa sa nu piarda acele 9 luni pe care noi le-am pierdut. As face-o pentru ca este legal in RO daca o faci gratis"
Scuze dar nu prea inteleg aspectul asta?Cum sa fie legal sa apelezi la o mama surogat si mai ales gratis??
citind aici http://www.realitatea.net/femeile-care-nu-pot-avea-copii-inchiriaza-mame-purtatoare-pe-mii-de-euro----cum-comentati-fenomenul_349112.html eu inteleg altceva.
Scuze eye-excel dar chiar nu am inteles ce ai vrut sa spui.
Plus de asta exista riscul ca mama surogat sa se razgandeasca oricand , fie ca are copilul 1 zi sau 10 ani.
Sa traiesc toata viata cu cosmarul ca oricand poate veni sa-mi ia copilul sau ca imi va cere mereu bani pentru a ramane cu copilasul???
Imi pare rau dar chiar nu pot fii de acord cu asa ceva.
Traim intr-o tara in care oamenii sunt saraci si ar face orice pentru un ban si nu exlud varianta santajului.
Adoptia este cel mai sigur lucru ca acel copil iti apartine si nu imi va fii frica ca cineva se poate razgandi.Sa stau toata viata sa ma uit pe strada in spatele meu,sa imi fie frica ca nu imi mai vine copilul de la scoala sau cine stie ce se mai poate intimpla??
Si ca o paranteza: nu toate cuplurile adoptive au o varsta inaintata,si nu toate cuplurile au incercat toate "minunile" de a avea copilul propriu.
Cred ca decizia de adoptie este atunci cand simti ca trebuie sa devii mama.Ca simti ca este timpul sa ai un copil si ca situatia materiala si mentala este ok pentru un nou membru in familie!!
Cazul meu de ex: pot avea dar nu mai vreau!!Vreau sa fiu sanatoasa si sa pot creste un copil decat sa ma chinui prin spitale sau mai stie eu ce se poate intimpla.
Nu ma intelege gresit,nu dau cu pietre ,insa asta e opinia mea!

Mergi la inceput

Simo_75 am spus mai devreme ca va inteleg punctele de vedere si reticentele mai ales ca este un subiect in care intervin multe sentimente (si asa e si normal). Din cate am citit eu in legi si in presa mi s-a parut ca exista cai legale pentru surrogacy si la asta m-am referit, nu ca ar fi gresit ca un cuplu sa nu doreasca sa mearga pina in pinzele albe inainte de a adopta. Sunt 100% pentru adoptie insa daca as avea prieteni care isi doresc un bebelus si as sti ca nu sunt in stare sa adopte (sau cum sunt prietenii mei, nu sunt eligibili ) as purta acel bebelus. Pentru ca si anii mei fertili se apropie de sfirsit...si nu am in plan inca un bb
La asta ma refeream, stiu ca nu m-ar intelege toate mamicile insa fiecare avem raspunsul in inima

Mergi la inceput

si aici se discuta tot asta
http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/Reproducerea-umana-asistata/tehnici-de-reproducere-asistata-art-mama-surogat_1160

Mergi la inceput

eye-excel-am inteles acum
Faptul ca ai face asa ceva pentru prietenii tai cred ca este ceva incredibil.Te admir si ma inclin in fata ta!
Rar asa oameni,gandire etc...
O sa ma uit la acel topic , chiar sunt curioasa desi sunt sigura ca nu as apela la mama-surogat dar vreau sa vad pana unde merge egoismul cu genele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laly0406 spune:

Buna ziua tuturor,
sunt o mamica in varsta de 32 de ani,am doi baieti frumosi si sanatosi,vreau sa fiu mama purtatoare sau mama surogat pt. a ajuta si alte femei sa treaca prin acest miracol chiar daca nu de la cap la coada si totodata sper sa ma ajut si pe mine.Stiu ca multe ma vor blama dar va spun de pe acum ca nu ma intereseaza,cele care doresc mai multe relatii ma pot contacta pe id-ul laura.iuliana_pop sau pe e-mail laura.iuliana_pop@yahoo.com.

Va doresc tuturor sa aveti parte de fericire si impliniri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Citat:
citat din mesajul lui cons

Mary_Ady, ceea ce iti voi spune in continuare o sa te sperie, dar intr-un fel sau altul, te pregatesc sufleteste.
Cunosc, pe cineva care a fost mama purtatoare. Avea deja 3 copii, prin orfelinate tarii, dar a facut de asa natura incat sa nu fie nici adoptati, saracuti de ei. Frumosi si tare destepti. Avea deja o fata si doi baietei. Fata in final a luat-o ea si a bagabontit-o, baietei au ramas la tatal lor. Sper sa le mearga mai bine.
Ea intre timp s-a oferit ca ,,mama purtatoare,, unei familii din Bucuresti. Oameni seriosi, amandoi in cadrul armatei lucrau. Pe tot arcursul celor noua luni de zile, ea a stat la tara la maica-sa. Ii trimitau pachete cu mancare si multe altele sa sa-i fie bine, sa aibe un copil sanatos. Nu stiu in detaliu pentru ca nu m-a interesat. Au si vizitat-o de cateva ori. Cand a fost sa nasca au luat-o la Bucuresti ca sa nu pateasca ceva, vezi Doamne si, de venea pe lume copilul lor. Numai ca fata si-a dat seama ca familia aceea este vaca ei de muls.
Asa ca femeia, desi de ceilalti copii ai ei nu-i pasa, deodata s-a facut foarte interesata de bebe-ul pe care la facut (o fetita).
Acum traiesc impreuna toti patru.
Nu stiu ce simte sotia acelui barbat, dar nu mi-ar place sa fiu in locul ei.

Adevarul e ca la nimeni nu mai e ca la noi!
Cum adica traieste femeia cu acel cuplu?? In strainatate totul se face clar, pe hartie, este un contract care iti spune exact ce drepturi ai ca si mama surogat.Stiu ca parintii naturali ai copilului platesc pt tot ce are nevoie mama surogat, inclusiv nasterea, asta in plus fata de onorariul ei care este foarte scump oricum.La sfarsit fiecare merge in treaba lui, nicidecum nu se muta cu cuplul respectiv.

Linda, mai bine faci asta in strainatate decat sa te trezesti ca imparti casa sau mai rau, sa iti ia copilul, vad ca in Ro orice e posibil!

Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

Presimt ca o sa-mi iau ceva castane, dar cred ca acest subiect nu are ce cauta la categoria adoptii. Aici nu suntem oameni care se folosesc de mame surogat pentru a avea un copil din gene proprii, ci de oameni care avem sau asteptam cu nerabdare copii cu alte gene decat ale noastre....
Mie subiectul acesta mi se pare mai potrivit la categoria lupta cu infertilitatea.....

ok, recunosc, pe langa argumentul rational de mai sus, m-a facut sa scriu acest post faptul ca ma cam scoate din sarite "metoda" asta de a avea copii, o metoda din calea-afara de egoista si care nu tine cont de nevoile afective ale unui copil!

astept castanele!

Mergi la inceput