Conceptii gresite despre ISLAM - 3

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

quote:
Originally posted by valentinag

Samer,foarte frumos ceea ce ai scris!Majoritatea se aplica si pentru noi,crestinii!Dar,nu se respecta,nici la noi,nici la voi!
Dar nu inteleg,aia cu matasea si aurul la barbati,de ce nu e voie?Care e problema daca poarta?
Cat despre:fanatismul, exagerarea,sinuciderea
dupa cum vedem in ultimul timp,sunt parti esentiale pentru o mica parte dintre musulmani!Vezi atacurile,mai vechi sau mai recente,de zilele trecute chiar!

"La vita e bella"
poze
marea inghetata

Valentina,tocmai asta incercam sa aratam.Ceea ce inseamna islamul de fapt si ca ceea ce fac oamenii ,fac din cauza ca nu respecta!
Despre aur si matase,sunt interzise de Dumnezeu barbatilor!
De ce,eu nu stiu !Dumnezeu stie!

Saphir,am inteles.Ceea ce iti "sprijina" tie conceptiile ,le dai copy/paste.Ceea ce ti le infirma,sunt irelevante si contradictii!

Draga,tu esti politeista?
Tu esti evreica,nu?Well,crestinii si evreii sunt numiti "oamenii cartii",cu acestea musulmanii au voie sa se casatoreasca,dar nu cu politeistele care erau la vremea aia in Mecca.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

quote:
Originally posted by hannen
Tu esti evreica,nu?Well,crestinii si evreii sunt numiti "oamenii cartii",cu acestea musulmanii au voie sa se casatoreasca,dar nu cu politeistele care erau la vremea aia in Mecca.

Draga mia, am sa te dezamagesc...sunt crestina. Barbatul meu este evreul in casa, dar noi suntem egali in drepturi, chiar daca eu am alta religie decat a lui.

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Mergi la inceput

Si dezamagirea fiind...unde?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Samer, am citit ce mi-ai raspuns, multumesc. Oricum, nu este vorba ca sunt 4 femei la 1 barbat, aceasta situatie poate o fi fost in vremuri imemoriale, cand erau putini oameni, iar barbatii erau decimati in razboaie...dar acum nu mai este cazul, nu-i asa? Deci, teoria nu se mai aplica. Iar faptul ca in Africa sau aiurea sunt comunitati ce practica poligamia, nu este o scuza pt gradul de civilizatie la care s-a ajuns acum. Dimpotriva, pt voi pica prost comparatia cu respectivele comunitati.
Iar in legatura cu actul de casatorie, personal, mi se pare jignitor pt femeie sa nu poata dispune de acte separate. Adik, explicatia ca sa se stie daca sunt mai multe mi se pare puerila. Nu se locuieste in aceeasi casa? Vine o noua femeie si nu vede ca mai sunt si alte sotii? Si parca putea divorta, ce o opreste sa faca asta?
Iar ultima parere este referitoare la casatoria in sine. De ce trebuie tatal miresei sa incheie actul cu mirele? Parca ar vinde o camila, zau asa, ce, ea nu se poate reprezenta singura?
Vezi, de aceea spun ca drepturile femeii in Islam sunt cam ca un strat de poleiala, daca zgarii putin cu unghia gasesti arama dedesubt.
Si ar mai fi de spus, de ex. de facultati si accesul la biblioteci intr-o singura zi, cand nu sunt barbati acolo...dar asta las pe altadata.

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

Ingrid,de obicei si in mod normal intr-o casatorie poligama nu se locuieste in aceasi casa.Fiecare sotie are casa ei.Si o sotie noua nu vine asa in vizita la viitorul sot sa vada ca mai sunt alte sotii.
El o cere de nevasta de la parinti si ii spune situatia,daca ea accepta ,accepta si gata.
Si bineinteles ca pot divorta,si prima si a doua si a treia,cine le tine?

Cit despre tatal care vinde camile,sa fim seriosi,asta-i tot o "zicala" bine impamintenita.
Cind un om va intelege faptul ca , castitatea este un lucru major si fff important in islam,cind vor intelege ca tatii au mare responsabilitate si deosebita grija pt. fiicele lor,atunci veti intelege de ce tatal isi reprezinta fiica la casatorie.
Un tata nu poate sa vrea decit binele fiicei,un tata normal.Fiice/fete,care pina atunci nici macar nu dau mina cu logodnicul(logodna tine 2 ani).Intelegi de ce tatal face acest lucru?

Iar chestia cu facultatile...cred ca o fi prin saudi,nu stiu,dar e tot asa ,un fel de protectie a femeilor.In felul acesta nimeni nu poate acuza/banui pe nimeni ca a facut ceva...
Asa vad ei problema.Acest lucru e strins legat de explicatia cu casatoria.
Cind intr-o camera este un barbat si o femeie,al treilea e Shaitan...

Mergi la inceput

Hannen, eu ma refeream la faptul ca de ce actul de casatorie trebuie sa semene cu un carnetel al barbatului in care se trec cate femei are, de parca ar fi niste bunuri...asa. Daca tot vrea mai multe femei, sa faca separat pt fiecare un act de casatorie, mi se pare foarte degradant pt femeie asa cum este acum.
Cu camila, nu ziceam la gluma, ci era strict o observatie in felul cum e "respectata" femeia, nici dreptul uman si firesc nu-l are de a se casatori singura...iaca trebuie reprezentata, de ce? Pt ca nu se pune pret pe ea, chestia cu pazitul e asa o marota grosolana, de fapt este doar un pion intr-o casatorie aranjata. Sa stai 2 ani de logodna si sa nu-l atingi pe viitorul sotz...sa dispuna cineva de tine ca si cum ai fi doar un obiect, mi se pare ca numai drept nu se numeste. Vanzare, ar fi mai corect spus.
Iar despre locuitul cu mai multe sotii, cum naiba nu se sta in aceeasi casa? Pai ce face barbatul, alearga de la o casa la alta in fiecare seara? Eu stiam ca stau in camere separate...nu in case diferite, in fine.
Trebuie sa-ti spun Hannen, ca eu am facut liceul, si zau daca m-a ispitit cineva. Si am facut si facultatea, eram casatorita si nu m-a interesat absolut nimeni, crede-ma ca de multe ori am ramas intr-o sala de clasa cu colegi si nu era Seitan pe acolo...
Banuiesc ca in acceptiunea voastra, femeia este neputinciosa si slaba de inger...vai, trebuie pazita ca altfel..ti-am mai spus, aici se vad crude, adevarurile despre religia islamica si drepturile femeii.
Am citit mai demult pe un alt forum o declaratie care m-a socat:
"Femeia nu este egala cu barbatul, asa ca taci!" si inca ceva:
"Barbatul este barbat, are dreptul sa aiba cate amante pofteste!", consideratii care m-au lasat masca prin logica fara de cusur. Veneau de la (fireste) o convertita la Islam.
Deci, nu cred ca mai trebuie sa revin la stratul de poleiala in care sunt invelite drepturile femeilor musulmane.
Si sa nu uitam (eu n-am cum) de celebrul "bine le face" al lui Maryam, cred ca si tu ai fost de acord cu ea, este o atitudine care depaseste granitele imaginatiei. Eu una, n-as fi crezut vreodata ca pot citi asa ceva, ca pot patrunde in mintea unei femei si sa ma infior de ce vad acolo.

Ingrid S si Diana

Mergi la inceput

Ok,Ingrid
Poti sa ramai cu conceptiile tale,nu ma deranjeaza.Eu nu am de ce sa ma explic,m-am tot explicat insa tu se pare ca ai patruns in mintea mea si ca stii cum gindesc,deci la ce folos sa tot scriu pe aici.

edit:ce zice religia crestina despre sexul in afara casatoriei?RELIGIA,nu ce fac oamenii!
Si cum se casatoresc crestinii?Eu am fost peste tot cu parintii mei,nu m-am casatorit singura.Consideri cumva ca am fost fortata sa ma casatoresc,caci pt. tine logodna=casatorie fortata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

quote:
Originally posted by hannen

Ok,Ingrid

ce zice religia crestina despre sexul in afara casatoriei?RELIGIA,nu ce fac oamenii!
Si cum se casatoresc crestinii?Eu am fost peste tot cu parintii mei,nu m-am casatorit singura.Consideri cumva ca am fost fortata sa ma casatoresc,caci pt. tine logodna=casatorie fortata

Nu zice nimic concret. Uite, din fericire noi avem un prieten bun care este preot. Bineinteles ca inainte de-a ne casatori l-am intrebat ce trebuie sa facem crestineste, pentru ca din fericire pt noi, nu am asteptat punctul X sa ne descoperim... ci am vrut sa fim convinsi mie-n suta ca suntem compatibili din toate punctele de vedere.
Si preotul nu ne-a condamnat, nu ne-a certat, nu ne-a zis nimic care sa ne faca sa ne simtim prost. Pur si simplu ne-a dat "dezlegare" si ne-a urat "casa de piatra".
Iar parintii...au primit invitatie la nunta, atat ai mei cat si ai lui. Noi am hotarat cand sa ne casatorim.
iar cununia religioasa ar fi putut fi tinuta binemercic si fara ei. Mergeam doar noi si nasii. Atat.

P.S. Pt Maryam... avem rabdare sa primesti "dezlegare" la postat...

Mergi la inceput

Hannen, nu doresc sa fiu gresit inteleasa. Cand am spus ca "am privit in sufletul unei femei", nu m-am referit la conceptele islamice, la discutii despre imbracaminte sau altceva de genul acesta. M-am referit la crima si la acceptarea ei in viziunea voastra si tu stii asta, n-are rost sa mai discutam pe aceasta tema.
Sunt oricand gata sa vorbim despre Islam, dar daca va combat, vad ca devine o problema. In fond, crestinii si musulmanii au conceptii diferite (am spus o platitudine, dar asta e), asa ca noi va spunem ca nu e bine ce faceti, voi ziceti ca e ok. La orice argument se gaseste de cealalta parte un contraargument...
Eu la casatoria religioasa si civila am fost insotita de parinti pentru ca este o bucurie in familie, la care participa toti care ne sunt dragi. Dar cum a precizat si liliac1, foarte lejer puteam merge doar noi si nasii. Prietena mea din Germania asa s-a casatorit. Singura cu sotul. NU tatal ei a semnat pt ea, e majora, vaccinata, stie sa scrie si sa se reprezinte singura.
Dar cred ca asta o stii si tu prea bine.....

Ingrid S si Diana

Mergi la inceput

A, si sa nu uit: eram de 6 ani impreuna si n-am avut o spada intre noi in pat , preotul stia, m-a spovedit si m-a impartasit, apoi ne-a cununat in saptamana urmatoare. Nu ne-a spus nimik reprobator ca am facut sex inainte de casatorie....si eu ma bucur ca l-am cunoscut pe sotul meu fizic si moral, asa stiam cel putin ca ne potrivim...

Ingrid S si Diana

Mergi la inceput