Conceptii gresite despre ISLAM -2

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

quote:
Originally posted by conchita

quote:
Originally posted by ....

La haule ue laa quuate illaa bi-llah!!!

lalaule tralala bla bla bllah blah.

God bless America and the War on Terror.

Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Urat, razboiul ala numai on terror nu e.....

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

L-am intrebat si ce religie a avut Adam si mi-a zis :niciuna ptr ca nu a avut nevoie de religie....

Maryam,vezi ca e asa cum am scris eu la capitolul 1? Adam nu avea religie...ca n-avea cum sa aiba.Avea el saracul altele pe cap

Cat despre versetele din Biblie,eu cu placere as raspunde,dar stii ca nu-i domeniul meu(ai vazut la celalalt subiect)Eu sunt mai mult pe chestii logice,nu pe dogme religioase.
Sper sa se gaseasca cineva care sa te lamureasca,cineva care a studiat teologia de exemplu sau un crestin practicant,hotarat,care cunoaste.

Numai bine!

ladyJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

maryam, pai tu amesteci un pic lucrurile, sigur ca nu se impaca cu drepturile omului, nici o religie nu o face, nici nu-i cere nimeni asa ceva, toate au fost inventate acum mii de ani cand alta era societatea si regulile de viata.
Marea diferenta este ca biblia nu tine loc de constitutie pe nicaieri si nici un articol din codul penal nu prevede vreo pedeapsa daca "Ai hulit pe Dumnezeu si pe rege;" poti s-o faci linistit doar eventual duhovnicul s-ar putea sa nu fie de acord .. da' nici el n-o sa te omoare cu pietre cum scrie acolo tocmai pentru ca e ilegal si ar insemna ca pana sa ajunga in rai o sa-l manance inchisoarea laica aci pe terra.
Nimeni nu-si doreste un stat religios al carui cod penal ar fi bazat pe biblie, au fost si din astea si s-a lasat cu executii si inchizitii, exact ca in statele islamice acum. De atunci crestinii au invatat ca religia trebuie sa ramana o chestiune strict privata, statul e altceva, are alte indatoriri (printre care sa respecte dreptul la libera alegere a religiei)
Daca ar fi fost altfel nici tu nu te-ai fi putut niciodata converti la islam, ce zici, ti s-ar fi parut corect sa nu ai voie sa renunti la crestinism prin lege inscrisa in constitutia Romaniei, sub pretext ca asa zice biblia si ca romanii sunt majoritar ortodocsi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

postarea lui doruletz o gasesc foarte interesanta si LOGICA!Si adevarata.

Subscriu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_popa spune:

quote:
Originally posted by maryam

Deuteronomul - A cincea carte a lui Moise
Cap. 22 24.

Cartea a treia a Regilor
Cap. 21 10.

Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul Cap. 2 23.
Cap. 13 10.

Numeri Cap. 35 21. 27. ,30.

Nu as vrea sa credeti ca sunt singurele...ele exista pe site-ul:

http://www.bibliaortodoxa.ro/

as dori doar dc cineva stie, sa-mi spuna cum se impaca aceste versete din Biblie cu drepturile omului, cu o religie care indeamna la iubire.

Mesajul tau contine o eroare de intelegere a regulilor crestinismului:
Partea urmata in viata CRESTINA este din Noul Testament "roaga-te pentru cei care te prigonesc", "intoarce si celalalt obraz" samd, Vechiul Testament (de unde sunt citatele tale inafara de Apocalipsa) este urmat de evrei, Domnul Isus Christos (de unde si numele crestinilor) a transmis reguli blande si pacifiste de urmat.
Apocalipsa se refera la perioada de la sfarsitul lumii, sunt preziceri si nu reguli de urmat, doar pedepse DIVINE pentru cei care au pacatuit.
Oricum, din cauza separarii bisericii de stat si dreptul la deplina libertate a religiilor, chiar si Noul Testament nu se aplica in viata legislativa a statelor in care crestinii sunt majoritari (ca sa nu zic democratice). Drept urmare este permisa schimbarea religiei (apostazie) fara urmari legislative (inchisoare, executie capitala etc). Sper ca am fost clara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
as dori doar dc cineva stie, sa-mi spuna cum se impaca aceste versete din Biblie cu drepturile omului, cu o religie care indeamna la iubire.
Sincer, eu am incercat sa explic cf religiei mele, cf Coranului, unele le-am explicat dupa stiinta mea limitata si nu sunt aroganta, ci doar sincera spunand asta.
La noi, nu poti spune ceva din Coran dc nu ai hadis care sa explice, ce inseamna versetul, de ce s-a pogorat...etc.

Nu vreau sa arat nici care este mai buna dintre religii.

ai adunat versete la intamplare, rupandu-le de context si ai pus o intrebare despre o religie pe care nu ai numit-o. la care religie te referi?

Coranul se bazeaza pe Biblie. daca Biblia nu e adevarata, nici Coranul nu e adevarat.

Mohamed a recunoscut pe ceilalti profeti. daca ceilalti profeti nu merita recunoscuti, atunci Mohamed insusi ramane ceea ce a si fost de fapt, un razboinic care a adunat militar triburile arabe si le-a dat si o religie ca bonus.

pe de alta parte, esti off topic. ramai doctora in islam si lasa crestinismul in pace. ca dupa aia se supara xenocid pe tine daca mai continui cu lipsa asta de respect, eeeee.

nu-s

Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:

Deuteronomul - A cincea carte a lui Moise
Cap. 22

24. si aduceti-i pe amândoi la poarta cetatii aceleia si sa-i ucideti cu pietre: pe fata pentru ca n-a tipat în cetate, iar pe barbat pentru ca a necinstit pe femeia aproapelui sau. Si asa sa stârpesti raul din mijlocul tau.

probabil ca de aici s-a inspirat Coranul cand a recomandat uciderea cu pietre a femeii violate sau a femeii care iubeste un barbat, altul decat cel cu care au facut parintii contract sa o marite.

quote:
Cartea a treia a Regilor
Cap. 21

10. si aduceti doi oameni netrebnici sa marturiseasca împotriva lui si sa spuna: Ai hulit pe Dumnezeu si pe rege; si apoi sa-l scoateti afara; si sa-l ucideti cu pietre si asa sa moara.

probabil de aici s-au inspirat, tot via Coran, si cei care au amenintat cu moartea pe cartonistii care l-au desenat pe Mohamed.

quote:
Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul
Cap. 2
23. si pe fiii ei cu moarte îi voi ucide si vor cunoaste toate Bisericile ca Eu sunt Cel care cercetez ranunchii si inimile si voi da voua fiecaruia, dupa faptele voastre.

la asta trebuie sa ia aminte tot poporul. sta scris ca dupa Iisus vor mai veni multi profeti mincinosi si cine ii crede pe acestia si-l vor huli pe Dumnezeu, iote ce-i asteapta.

quote:
Cap. 13
10. Cine duce în robie de robie are parte; cine cu sabia va ucide trebuie sa fie ucis de sabie. Aici este rabdarea si credinta sfintilor.

cam asa se justifica war on terror. probabil ca criminalilor de la WTC ar fi trebuit sa le ducem flori de recunostinta.

quote:
Numeri
Cap. 35
21. Cel ce a lovit trebuie dat mortii, ca este ucigas si razbunatorul sângelui varsat poate ucide pe ucigas îndata ce-l va întâlni.

27. si-l va gasi razbunatorul sângelui varsat, în afara de hotarele cetatii lui de scapare, si va ucide pe ucigasul acesta razbunatorul de sânge, acesta nu va fi vinovat de varsare de sânge,

30. Daca cineva va ucide om, ucigasul trebuie ucis dupa cuvintele martorilor, dar pentru a osândi la moarte, nu este de ajuns un singur martor.

astea de mai sus expliciteaza ca dupa fapta, si rasplata. americanii pedepsesc ucigasii cu moartea. eu as mai propune pe lista si pe pedofili, dar oh, well, probabil ca la faza asta chiar ar sari in sus lumea islamica, stiute fiindu-i obiceiurile. si e de la sine inteles ca un musulman nu se va razvrati cand va avea de-a face cu crima, dovada miile de femei omorate in numele onoarei. ele trebuiau sa moara si-atat. criminalii au facut ce trebuie si isi merita libertatea de a mai pune o data mana pe sabie, nu-i asa?

ultima stire: tupeul islamic nu are margini, se cere retragerea titlului acordat lui Rushdie. nu le e de ajuns ca traiesc cu burka la ei acasa, vor s-o impuna si celorlalte natiuni.

Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:

Diferenta este ca una e religia si alta legea statului. Daca in Biblie ai gasit citatele astea nu inseamna ca intr-o tara crestina chiar se apuca cineva sa omoare cu pietre o persoana pentru ca asa scrie in Biblie. Pe cand in tarile musulmane Sharia este lege de stat si daca acolo scrie ca sa omori cu pietre pe cineva chiar poti sa o faci si chiar se intampla. Nu trebuie confundate legile statului cu regulile unei religii. Fiecare religie poate sa creada ce vrea si sa condamne ce vrea iar oamenii ar trebui sa fie liberi sa adere la o anumita religie sau nu. Dar statul are datoria prin legile pe care le concepe si impune sa asigure respectarea drepturilor omului si egalitatea si protectia cetatenilor respectivi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Mie inca mi se pare incredibil ca dupa atitea razboaie si dupa atitea revelatii in presa cineva, un musulman, de ex, mai poate crede ca vreun presedinte de tara vestica actioneaza vreodata din sentimente profund crestine, sau ca cineva se simte amenintat de suprematia religioasa a islamului.

De cite ori Bush foloseste "Jihad" nu inseamna ca el chiar se teme de un nou 9/11 dar altfel cum ar avea sprijinul unui popor intreg sau al altor tari crestine decit invocind inamicul comun??

Sau de cite ori se invadeaza Afganistanul cine mai crede ca scopul e "emanciparea femeilor", ca la Washington sau la Londra, exista o ingrijorare extrem de induiosatoare pentru drepturile femeilor cu burqua? Cind o stire despre multele fetitze care au murit arse de vii intr-o scoala din Arabia Saudita pe grilajul scolii sub privirile profesorilor si pompierilor care le-au refuzat iesirea pe motiv ca nu au valul sa le fereasca de ochii lor, ei bine stirea asta abia daca a fost mentioanata la anexe in vreun ziaruletz. Pentru ca vezi obligativitatea valului in Arabia Saudita n-a fost niciodata o problema ptr vestici atita timp cit necesarul de petrol e asigurat.

Nu, pe vestici nu-i induioseaza mai mult faptul ca in Palestina se intimpla un nou lagar de concentrare, chiar sub ochii nostri, pentru ca asta nu e un capital politic care poate fi folosit.

Iar Bush nu se opune la stem cell research pentru ca are mare drag de doctrinele religioase si pune mare pret pe viata (iti amintesti 3000 de soldati americani morti ptr 3 pusti gasite in Kabul) ci pentru ca o mare parte din campania lui e sustinuta de firmele farmaceutice, care vezi n-au mare interes ca o boala cronica care ii tine in businessde 30 de ani sa fie vindecata.

Nu, Maryam, nici nu-mi vine sa cred ca dezamagesc acum, dar chiar pe nimeni (din cei care pot schimba ceva, fireste), nu intereseaza in ce parte a zarii va rugati, Iraqul s-ar fi intimplat si daca era 90% crestin, acelasi numar de copii ar fi fost macelariti, tot 30,000 de oameni ar fi fost omoriti si motivul iarasi nu sint cei 2000 de la 9/11, zau asa...

E o naivitate in toata regula sa crezi ca inima lui Bush (Blair sau cum ii mai cheama pe ceilalti) poate fi inmuiata sau intarita de vreo influenta religioasa.

De cite ori auzi "jihad" pomenit de vreun presedinte vestic e exact tipul asta de vehementa pe care il practici tu aici pe site pe care il vor ei scos din tine si din ceilalti. Crestinii se vor simti amenintati si uniti, iar musulmanii atitati si gata de ofensiva.

N-am sa neg ca religia voastra, pentru faptul ca fiind DUPA Iisus si are o parere despre El, e ofensiva pentru noi, dar nici noi n-am fi mai infuriati decit sint evreii pe noi (iarasi si noi avem o parere despre ei), sau decit sint anglicanii pe protestanti, etc, daca n-ar exista cineva sa ne stirneasca.

Si stirniti sintem de cite ori te simti indrituita sa sari la orice git de crestin ptr ce se intimpla in Iraq, sau de cite ori ne imaginam bombe sub fiecare val in magazine.

Si de cite ori sintem stirniti inca un Bush va fi ales si inca un Salman Rushdie va fi condamnat la moarte,

A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Am mai aruncat cite o privire la subiectul asta. Cum nu ma prea pricep la religie nu am comentat.
Mai urmaresc stirile si ce se intimpla in viata politica. Sint absolut de acord cu cele scrise de Andrada.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput