Conceptii gresite despre ISLAM -2
Raspunsuri - Pagina 32
Samer spune:
Din pacate site-ul e blocat in Emirate, dar o sa gasesc eu o cale sa intru ca sa vad despre ce e vorba!
Doar o singura rugaminte ,a mai pomenit si Sora Maryam de acest lucru, exista o gramda de site-uri pirate despre islam si chiar forumuri, si cred ca nu numai despre Musulmani !
daniela_b spune:
1.De ce se mai intoarce Isus ( sau Iisus) sa spuna adevarul daca plecam de la ideea ca adevarul exista deja, conform religiei islamiste, in Coran?
2.Dumnezeu a lasat sa se intimple rastignirea pentru ca "aceasta fapta sa ramina facuta".
Bun, deci nu oamenii au fost cruzi si nemilosi ci Dumnezeu?
Tare ma incurca pe mine aceasta imagine a unui Dumnezeu care "coace" planuri, razbunari, pedepse,demonstratii de forta (culmea, in numele pacii), scenarii complicate pentru situatii simple.
p.s. promit ca nu mai intervin. Avind in vedere ca eu nu sint practicanta a nici unei religii, imi dau seama ca unele lucruri pe care imi vine sa le scriu ar putea parea ironice si nu-mi doresc asa ceva.
Am observat ca discutia merge intr-o directie care ma ajuta sa inteleg multe, pentru mine e suficient!
Qi
Samer spune:
Daniela_b, buna Ziua !
Imi pare bine sa mai gasesc inca o persoana care asculta ca sa stie ci nu sa atace . Multumesc!!
Dar pentru intrebariile tale nu pot decat sa-ti cer daca te intereseaza sa citesti despre povestea Evreilor prin anii care au fost inainte lui isus si cum s-au purtat cu toti Profetii si cred ca atunci o sa fie mai simplu de inteles.
Multumesc inca o data.
denizel spune:
Hannen, dupa confuzia facuta intre mine si Danielab, tin neaparat sa ma lamuresti, mey: userii aia care zici ca imi dau crezare, mi-or da crezare mie sau cine stie cui de fapt? :-))))
Serios acuma! :-)
Consider ca e pierdere de vreme sa polemizam pe tema 'Biblie vs Coran si viceversa' :-)
O singura chestie ma irita pur si simplu: faptul ca te incapatanezi sa declari ca respecti pe Isus.
Cum poti sa respecti pe cineva despre care nu stii mai nimic, asa cum declari de altfel:
quote:
Spune-mi cinstit,cit din viata lui Iisus se cunoaste?De la nastere si pina la 32-33 de ani cind a fost ridicat?
Ce a facut in copilarie,unde a crescut..ce a facut in adolescenta,dupa 20 de ani?
De unde si pana unde ati ajuns voi, muslumanii, la concluzia ca Isus a fost un invatat si un intelept? Vorba ta, cat din viata lui cunoasteti?
Si asta nu ar fi nimic. Buba este ca, incontestabil, Isus a fost rastignit pentru vina de a pretinde pana la capat ca este Dumnezeu. Si asta a fost consemnat in documentele istorice ale vremii. Nu in Biblie, Nu in jurnalul inchis cu lacatzel al lui Pavel.
Cum puteti sa spuneti ca respectati si cinstiti un om care pana in clipa mortii a pretins ca este Dumnezeu? Asta e singura chestie care ma preocupa si pe care nu o inteleg la musulmani. ma intelegi?
O persoana care se incumeta, nefiind decat un simplu om, sa afirme ceea ce a afirmat Isus, nu are cum sa fie un mare invatator moral :-)
Pentru voi, nu! :-) Pentru musulmani, El ar trebui sa aiba aceeasi natura cu unu' care afirma despre sine ca este un ou fiert :-) Intelegi ce vreau sa spun?
Cale de mijloc nu exista!!! Fie ca acest Om a fost si este Fiul lui Dumnezeu, fie e unul care si-a pierdut mintile sau chiar mai rau.
Ceea ce consider eu blasfemie in gura unui musulman asta este: pretentia ca pentru el, pentru musulman, Domnul Isus a fost un mare invatator si un mare profet. Nu se leagaaaaa!!! Nu se leaga!!!!
Nu are rost sa scornim tot soiul de ambalaje care sa ia ochii, pentru ca El Insusi nu ne-a lasat aceasta optiune. N-a avut niciodata intentia de a demonstra ca este un invatat sau un profet. A spus de la inceput ca este Dumnezeu si cu asta basta. Take it or leave it, dar hai sa nu ne mai invartim in jurul degetului.
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
-------------------------
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
hannen spune:
abia venii cu cupiii acasa,stati sa trag o gura de aer si daca ne mai lasa subiectul deschis ,mai vorbim!!
Conchita,imi pare tare rau daca tu ai impresia ca am ceva cu tine.
Crinuta, tu stii ca imi esti tare dragaaaa!!Uite asa,cu toate diferentele astea dintre noi,pe care unii le gasesc de netrecut (chiar am auzit "vaiii cum poti fi prietena cu ea,ca e de alta religie"hihihiii)
Samer,o precizare la mesajul de pe pagina precedenta
Dumneze a zis "Va vorbi in numele meu!"
Nu fiecare sura din Qur`an incepe cu "IN NUMELE LUI DUMNEZEU CEL MILOSTIV INDURATOR"???
pt toti
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
conchita spune:
quote:
[/i]
Evreilor prin anii care au fost inainte lui isus si cum s-au purtat cu toti Profetii
mohamed.
Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
irina.c. spune:
quote:ce corespunde cu ceea ce scrie in Coran e adevarat, ce nu corespunde e fals Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Originally posted by conchita
ce anume e alterat din Biblie si ce anume e gresit din ce cred crestinii?
Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line
si bb din burtica blogul meu
conchita spune:
quote:
Originally posted by xenocid
Eu cred ca mai degraba tu ai vazut desenele animate "Cartea Cartilor" decât sa fi citit biblia. In caz ca ma insel eu, poti gasi o explicatie cât de cât acceptabila pentru o fiinta umana ne-lobotomizata a faptului ca dumnezeul tau cu mainile lui a ucis trei milioane de copii egipteni?
Pentru instigare la scandal. Toate subiectele la care participi se transforma in haos.
Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line
conchita spune:
quote:
Originally posted by crinuta
Pai sa ne explice el ce a vrut sa spuna.
ma indoiesc ca poate. citindu-i pe diagonala mesajele, vad ca sunt pline de ofense ramase, in mod ciudat, nesanctionate inca.
Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line
conchita spune:
quote:
Originally posted by irina.c.quote:
Originally posted by conchita
ce anume e alterat din Biblie si ce anume e gresit din ce cred crestinii?
Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line
ce corespunde cu ceea ce scrie in Coran e adevarat, ce nu corespunde e fals
Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
blogul meu
corect. :-)))
Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line