Conceptii gresite despre ISLAM -2
Raspunsuri - Pagina 20
lilanda spune:
quote:
Originally posted by hannen
Daca ea muslima joaca tenis in mini skirt ,apoi restul e floare la ureche
Hai ca m-ai confuzat!! Deci, unde e problema?? Ca joaca tenis, sau ca are miniskirt?? In plus, un muslim trebuie sa fie neaparat si religios??
(sint sigura ca faci diferenta intre a jigni personal si a jigni o religie...desi, uite, ca s-ar putea sa ai dreptate: sa poti fi jignit de cineva, atunci cind jigneste ceva care tu iubesti ...da' regulamentu', stii, nu tine cont de asta!! )
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
hannen spune:
Liliac,am uitat sa-ti raspund la intrebarea de ce "o oameni" cu referire directa la barbati.
Un motiv poate fi faptul ca barbatii erau majoritari in acel moment,in acel loc.
Al doilea motiv poate fi faptul ca,asa cum stim cu totii ,barbatul a fost creat primul,profetii au fost doar barbati(si aici ne putem intreba de ce,ne-a discriminat Dumnezeu),barbatul are forta fizica pe care nu o au femeile,barbatii merg la razboi...barbatii au fost la putere pt. mult timp,de prea putina vreme situatia femeilor s-a schimbat putin.
Poate Profetul stia ca ei merita a fi avertizati cel mai mult... si putem dezvolta.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
hannen spune:
Lilanda,sa inteleg ca eu pot sa incep sa spun tot felul de ...la adresa crestinismului si nimic nu o sa mi se intimple din partea administratiei????????????????????????
Cit despre ,daca un muslim trebuie sa fie religios,pai asta inseamna cuv. musulman,to submit to God.
Ce fel de musulman e cel care incalca o porunca ,fie ea si vestimentara?
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
lilanda spune:
quote:
Originally posted by hannen
Lilanda,sa inteleg ca eu pot sa incep sa spun tot felul de ...la adresa crestinismului si nimic nu o sa mi se intimple din partea administratiei????????????????????????
In principiu, poti sa spui ce crezi tu despre crestinism atita timp cit vocabularul ramine decent!!!Daca ai si argumente, atunci asta chiar e dezbatere!!
quote:
Cit despre ,daca un muslim trebuie sa fie religios,pai asta inseamna cuv. musulman,to submit to God.
Ce fel de musulman e cel care incalca o porunca ,fie ea si vestimentara?
OK...uite ca e o diferenta substantiala intre Trust in God si Submit to God!!
Cu alte cuvinte, fata aia trebuie sa joace tenis bine acoperita! Insa asta nu e permis de regulamentul jocului de tenis...si atunci ce solutie are??? Sa renunte la ceea ce-i place si vrea sa faca???
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
liliac1 spune:
quote:
Originally posted by liliana29s
liliac1 - cred ca gasim exemple negative si in biblie si banuiesc eu ca fetele incearca sa ne spuna ca toata aceasta violenta din lumea araba nu e legata neaparat de Coran sau de Islam ci de lipsa educatiei si fanatismul oamenilor.
Si noi am avut inchizitia noastra si asta nu carcateriza neaparat crestinismul
Nu ma intelege gresit nu le tin partea incerc doar sa vad lucrurile pozitiv.
Tocmai de-asta pun si eu intrebari, ca sa pot sa-mi desfiintez miturile care planeaza in cap'sorul meu!! Nicidecum pentru a discredita islamismul. Nu vreau prin mesajele mele sa se inteleaga altceva, sunt curioasa si mi-ar placea sa descopar esenta. Dar vezi tu, unele probleme se demonstreaza tocmai prin metoda reducerii la absurd (e o metoda de rezolvare in matematica, ce presupune negarea concluziei).
Si nici eu, nu-s nici de-o parte, nici de cealalta. Doar mi-s curioasa rau.
Cat despre exemplele din Biblie, pai eu nu prea am gasit exemple negative. Consider sfinte cele 10 porunci date de Dumnezeu. In rest, pot fi doar povesti pe care le interpretez, nu le iau chiar ad literam Iar daca ceva nu-mi place sa fac, nicidecum nu dau vina pe vreo divinitate si imi spun ca asa trebuie sa fac, ca asa e scris pe undeva.
quote:
Cit despre faptul ca tu vrei casa cu etaj si sotul nu-si permite,acum tu ce faci concret?Rabzi sau dai divort?
Vezi,daca-ti raspunzi la intrebare e foarte simplu.
Eu as gasi metoda de "constrans" sotul, dar nu cred ca se poate raporta la ideea prin care eu ca si femeie astept ca el, barbatul sa-mi ofere ceea ce-mi doresc. Deci, nu as rabda si nici n-as divorta!
Mai am o intrebare...daca se poate sa raspundeti, bine, daca nu...nu-i bai. Voi v-ati convertit. Inainte de a o face, erati crestine, deci ati primit Taina Sfantului Botez. Se poate renunta la asa ceva?? Eu vad botezul ca facand parte din mine, odata ce l-am primit nu il poate indeparta nimeni si nimic. "Lepadarea" de botez eu nu o vad posibila. Cum se impaca acest lucru cu islamismul, care este o religie ne-crestina?
maryam spune:
Liliac1, sigur ca am fost botezata, dar asa cum spune mama astazi: "ptr ca asa era obiceiul".
Iti dai seama ca nu m-a intrebat nimeni de chestia asta si de fapt, asta este lucrul pe care nu-l inteleg de ce sa decida altii pentru tine, ba sa iti mai si impuna.
Cred ca, ca fiecare optiune in viata, a iti alege modul in care vrei sa traiesti, profesia, partenerul, mancarea...totul, trebuie sa fie optiunea si alegerea proprie.
De aia nu impartasesc punctul tau de vedere cu botezul, cum adica
nu-l mai indeparteaza nimeni si nimic? In ce sens, spiritual?
(Adica te inteleg, ti-l respect, dar eu nu vad asa lucrurile)
Sigur ca nu a avut nicio importanta cand m-am convertit ca m-a botezat, in fond ce este botezul?
Te duci la un reprezentat al bisericii, iti citeste din cartea sfanta, te baga un pic in apa si asta este.
Cred ca pentru un crestin incarcatura spirituala este cel mai important lucru, desi probabil ca multi considera asta ca fiind o formalitate si o fac ca atare nu dintr-o extraordinara convingere religioasa, dc stam sa ne gandim, Isus s-a "botezat" la maturitate, din proprie vointa dupa ceea ce spune rel crestina, asadar ar trebui sa fie o alegere la o varsta la care chiar ai capacitatea de a alege.
Cred ca fiecare om are dreptul sa aleaga, dc vrea sa se boteze, sa se boteze, dc vrea sa nu se boteze sa nu se boteze samd...
Si sa stii ca am avut nevoie de un certificat de botez ptr actele de cetatenie, ptr casatorie (trebuie {re]facuta si acolo); nu se poate fara!!!
"Citeste...in numele Domnului tau care a creat!!!"
maryam spune:
Si in plus...orice alta religie in afara de crestinism este necrestina, este normal sa nu puna accent pe practicile crestine.
Asa cum de ex pt un crestin dogma islamului este nula.
Hannen, iti scrisesem "Mashaa ALLAH"- o exclamatie care se face atunci cand esti placut impresionat de ceva!
"Citeste...in numele Domnului tau care a creat!!!"
conchita spune:
quote:
Originally posted by lilanda
Hai mai, conchita, ca-n Istanbul nu toate femeile, in afara de turiste, is acoperite, !! Badarani is peste tot si chiar nu cred ca toti barbatii turci is ca primatele-n calduri!! (siguuur, nu l-ai citit pe Pamuk!! )
am zis eu ca-n istanbul sunt toate femeile acoperite?
io vorbeam de principiul acoperirii, nu neaparat in turcia, ci in perspectiva islamului. il analizam, cu alte cuvinte, din perspectiva unui om liber, neingradita de societate, religie sau barbat sa imi arat chipul si unghiile. ca sa nu mai spun cat ma tenteaza sa discut ce statut in familie si societate are femeia care sta la mana sotului pentru un parfum sau care poate fi 'pedepsita' sa ramana fara pantofi, ruj, etc, pentru ca nu i-a indeplinit dorintele masculului feroce?
turcii...experienta traumatizanta, nu vreau sa insist. am mai povestit o data faza, eram ghid turistic la prima mea iesire in strainatate dupa absolvirea scolii de ghizi internationali dupa revolutie. am si acum in minte chipurile alea hidoase si baloase care se apropiau de barbatii din grupul nostru si insistau cat costa sa-mi atinga mie obrazul, sa o ia de mana pe cutarita sau sa fie lasat sa se uite cinci minute la xuleasca. ingrozitor, asa umilita nu m-am mai simtit de prea multe ori in viata.
despre fraternizare: ne despart mai multe decat ne apropie. nici macar nu credem in acelasi Dumnezeu, desi e unul singur: dupa cum ai vazut, noi credem in Sfanta Treime, ei nu; noi credem ca Iisus e Dumnezeu, ei nu. eu una, n-as fraterniza cu cineva care imi azvarle in fata ca Iisus nu e Dumnezeu. dar care sustine ca femeile trebuie sa fie omorate daca sunt prinse in adulter sau ca o mama musulmana si-ar omori ea singura copiii daca acestia ar ajunge, Doamne fereste, sa se rataceasca in prostitutie. vezi? ne desparte intreg Universul.
Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
conchita spune:
quote:
Originally posted by maryam
Cred ca pentru un crestin incarcatura spirituala este cel mai important lucru, desi probabil ca multi considera asta ca fiind o formalitate si o fac ca atare nu dintr-o extraordinara convingere religioasa,
Cred ca pentru o musulmanca incarcatura spirituala e cel mai important lucru, desi probabil ca multe considera convertirea ca fiind o formalitate si o fac ca atare nu dintr-o extraordinara convingere religioasa...
Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
lilanda spune:
quote:
Originally posted by conchitaquote:
Originally posted by lilanda
Hai mai, conchita, ca-n Istanbul nu toate femeile, in afara de turiste, is acoperite, !! Badarani is peste tot si chiar nu cred ca toti barbatii turci is ca primatele-n calduri!! (siguuur, nu l-ai citit pe Pamuk!! )
am zis eu ca-n istanbul sunt toate femeile acoperite?
Nuu, n-ai zis, insa am inteles ca ai folosit 'acoperirea' drept efect si cauza pentru badarania barbatilor turci in general!
Cit despre fraternizare, sint de acord cu tine. E imposibila, e imposibila - dupa cum se vede- cea dintre ortodocsi si catolici, daramite una intre doua religii atit de diferite; insa diferenta asta uriasa nici nu poate fi si nici nu trebuie sa fie motiv de razboi :-(