Conceptii gresite despre ISLAM -2

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

quote:
Originally posted by hannen

Eu am pus ieri un link,chiar nimeni nu a vazut cele doua filmulete?
Nu am auzit nici un comentariu despre "cum suntem noi invatati sa omorim".

http://www.youtube.com/results?search_query=mesajul+de+adio&search=Search

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Ba eu chiar le-am vazut!
Ceea ce imi ridica un semn de intrebare sunt urmatoarele pasaje:
"Aveti frica de Alah in ceea ce priveste femeile...Ele au obligatia sa-si onoreze drepturile conjugale si sa nu faca lucruri necuviincioase, dar daca tosusi fac, atunci aveti dreptul sa le pedepsiti, dar nu cu severitate"

Intrebare: de ce ar avea dreptul un barbat asupra femeii lui?? Care-s lucrurile alea necuviincioase?? Prin pedeapsa i se ispasesc pacatele?? Care sunt pedepsele aplicate?? Lapidare?? Biciuire?? Divortul nu e o solutie mai la indemana???

Apoi continua: "Voi insa aveti obligatia de a le asigura conditii bune de trai, adica hrana si imbracaminte corespunzatoare"

Intrebare: Doar astea-s indatoririle barbatului??? Cand se poate considera ca sotul NU a asigurat conditii bune de trai?? Ca poate eu ca femeie, am pretentii sa mananc in fiecare zi calamar sau cine stie ce delicatese iar ca imbracaminte nu ma multumeste chiar orice, as vrea numai borangicuri cusute manual, si eventual sa am un dressing doar al meu, incaltaminte doar facuta de Albu sau mai stiu eu ce alte pretentii...Aaaa, si eu ca nevasta onorez drepturile conjugale...
Ei, in cazul in care sotul nu-mi asigura aceste conditii pe care dupa standardele mele sunt bunutze, nu chiar bune, ce se intampla cu el?? Tot biciuriea il asteapta??

Inca ceva care mi s-a parut un pivc aiurea: mesajul profetului se refera numai la barbati, ceea ce mi se pare total discriminatoriu, carora li se adreseaza cu "O, oameni"!!!! Femeile ce sunt?? Nu-s tot oameni?

P.S. ma distreaza si-n folclorul nostru expresia: "omul si femeia lui"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

quote:
Originally posted by liliac1

quote:

Eu am pus ieri un link,chiar nimeni nu a vazut cele doua filmulete?
Nu am auzit nici un comentariu despre "cum suntem noi invatati sa omorim".

http://www.youtube.com/results?search_query=mesajul+de+adio&search=Search

Ba eu chiar le-am vazut!
Ceea ce imi ridica un semn de intrebare sunt urmatoarele pasaje:
"Aveti frica de Alah in ceea ce priveste femeile...Ele au obligatia sa-si onoreze drepturile conjugale si sa nu faca lucruri necuviincioase, dar daca tosusi fac, atunci aveti dreptul sa le pedepsiti, dar nu cu severitate"

Intrebare: de ce ar avea dreptul un barbat asupra femeii lui?? Care-s lucrurile alea necuviincioase?? Prin pedeapsa i se ispasesc pacatele?? Care sunt pedepsele aplicate?? Lapidare?? Biciuire?? Divortul nu e o solutie mai la indemana???

Apoi continua: "Voi insa aveti obligatia de a le asigura conditii bune de trai, adica hrana si imbracaminte corespunzatoare"

Intrebare: Doar astea-s indatoririle barbatului??? Cand se poate considera ca sotul NU a asigurat conditii bune de trai?? Ca poate eu ca femeie, am pretentii sa mananc in fiecare zi calamar sau cine stie ce delicatese iar ca imbracaminte nu ma multumeste chiar orice, as vrea numai borangicuri cusute manual, si eventual sa am un dressing doar al meu, incaltaminte doar facuta de Albu sau mai stiu eu ce alte pretentii...Aaaa, si eu ca nevasta onorez drepturile conjugale...
Ei, in cazul in care sotul nu-mi asigura aceste conditii pe care dupa standardele mele sunt bunutze, nu chiar bune, ce se intampla cu el?? Tot biciuriea il asteapta??

Inca ceva care mi s-a parut un pivc aiurea: mesajul profetului se refera numai la barbati, ceea ce mi se pare total discriminatoriu, carora li se adreseaza cu "O, oameni"!!!! Femeile ce sunt?? Nu-s tot oameni?

P.S. ma distreaza si-n folclorul nostru expresia: "omul si femeia lui"

Daca mesajul se refera la "o oameni" ,asta ce inseamna????????
Femeile ce`s,aliens?
Ok,sa lasam gluma la o parte.Zice ,sa le pedepsiti dar nu cu severitate.Asta insemnind ce?Biciuiala tie ti se pare ceva usor?Adica e ceva "nesever"?
Intreb si eu asa...
Sotul are multe indatoriri la fel si femeia iar acestea sunt explicate pe indelet in Coran.
Tu ca sotie iubitoare ma indoiesc ca vrei dori sa maninci numai calamari si sa-ti faci shopping-ul la Paris cind sotul tau nu-si permite nu?
Sotul tau ,si tu formati o familie si munciti pt. voi,familia voastra.Frumos i-ar sta unuia la munca si altuia sa ceara peste puterile celuilalt?
Intreb si eu .Si daca chiar ai pretentii numa` de brand-uri atunci trebuie sa-ti gasesti unul care sa ti le satisfaca,Dumnezeu nu impovareaza pe nimeni cit nu poate duce.El sa-ti satisfaca tie nevoile ,si tu sa rabzi ca n-ai pantofi de la Albu,bineinteles ca exista divortul!

si am specificat in celalalt subiect,lipseste o parte din discurs,nu stiu de ce,sper ca nu intentionat ,iar unul din pasaje zicea asa
"Cel mai bun dintre voi la Allah,este cel (care este cel )mai bun fata de sotia sa!"

Mergi la inceput

Am uitat sa te intreb.
Si restul mesajului complet neinteresant?Nimic altceva de comentat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Hannen, eu doar vreau sa inteleg, nu sa combat. Ceea ce am inteles, nu mi s-a parut firesc sa mai dezbat. Unde nu inteleg, pun intrebari.

Despre mesajul profetului, cand spune "O, oameni!... restul frazei se adreseaza exclusiv barbatului. Asa mi se pare mie. N-am gasit o expresie care sa fie adresata DIRECT femeii. Intelegi de unde dilema mea??

Cat despre cat este de sever sau nu aplicata o pedeapsa, revenim la discutia despre bine si rau. Pai, as putea sa interpretez cam asa: aia de-au intrat cu avionul in WTC in primul turn, nu li s-a parut ca ar fi fost suficient de sever, asa ca au mai intrat cu inca un avion si in cel de-al doilea...si nici atunci n-a fost suficient de sever, ca a mai fost nevoie de unul la Pentagon, si inca unul, care din fericire a fost deturnat... Pai eu de unde sa stiu daca nu cumva severitate inseamna mai mult decat "biciuire" sau "lapidare" conform cartii sfinte?? Si atunci, e normal sa ma intreb: e corect ca barbatul sa aiba puterea sa aplice pedepse asupra sotiei??? O bataie buna, cu sapun bagat in ciorap e severa??

Cat despre puterea financiara a barbatului, pai femeia n-are voie sa aiba pretentii? Trebuie sa se limiteze? Este nefiresc!! Bun, si daca eu chiar imi doresc casa cu etaj si el nu vrea sau nu poate, ce trebuie sa fac?? Sa ma complac in situatie?? Sau...exista metode nu prea severe, care sa il "provoace" pe el sa asigure standardele sotiei??

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by liliac1

Hannen, eu doar vreau sa inteleg, nu sa combat. Ceea ce am inteles, nu mi s-a parut firesc sa mai dezbat. Unde nu inteleg, pun intrebari.

Despre mesajul profetului, cand spune "O, oameni!... restul frazei se adreseaza exclusiv barbatului. Asa mi se pare mie. N-am gasit o expresie care sa fie adresata DIRECT femeii. Intelegi de unde dilema mea??

Cat despre cat este de sever sau nu aplicata o pedeapsa, revenim la discutia despre bine si rau. Pai, as putea sa interpretez cam asa: aia de-au intrat cu avionul in WTC in primul turn, nu li s-a parut ca ar fi fost suficient de sever, asa ca au mai intrat cu inca un avion si in cel de-al doilea...si nici atunci n-a fost suficient de sever, ca a mai fost nevoie de unul la Pentagon, si inca unul, care din fericire a fost deturnat... Pai eu de unde sa stiu daca nu cumva severitate inseamna mai mult decat "biciuire" sau "lapidare" conform cartii sfinte?? Si atunci, e normal sa ma intreb: e corect ca barbatul sa aiba puterea sa aplice pedepse asupra sotiei??? O bataie buna, cu sapun bagat in ciorap e severa??

Cat despre puterea financiara a barbatului, pai femeia n-are voie sa aiba pretentii? Trebuie sa se limiteze? Este nefiresc!! Bun, si daca eu chiar imi doresc casa cu etaj si el nu vrea sau nu poate, ce trebuie sa fac?? Sa ma complac in situatie?? Sau...exista metode nu prea severe, care sa il "provoace" pe el sa asigure standardele sotiei??

Liliac,eu te cred ca vrei sa intelegi,dar daca crezi ca ai inteles restul mesajului intrebarile cu avioane care intra in cladiri cred ca nu-si au rostul!
Cit despre faptul ca tu vrei casa cu etaj si sotul nu-si permite,acum tu ce faci concret?Rabzi sau dai divort?
Vezi,daca-ti raspunzi la intrebare e foarte simplu.
Cum poti tu sa obligi un om sa castige financiar ca sa te satisfaca pe tine?

Oricum trebuie sa stii un lucru,un musulman stie ca are atit cit ii este scris de la Dumnezeu si ca orice s-ar intimpla ,nimeni nu o sa-i ia partea lui pe care Dumnezeu i-a "scris-o".

De ex. eu am o florarie si linga mine iti deschizi si tu o floararie.Eu nu o sa-mi fring mainile de durere ca tu o sa-mi furi clientii si nici nu o sa ma feresc sa-ti dau "secretul" cum sa cultivi trandafiri japonezi doar pt. faptul ca eu stiu ca tu ai partea ta(de bani,bunuri etc) pe care dumnezeu le-a scris pt. tine,iar eu o am pe a mea,deci nu ia de la mine ca sa-ti dea tie.

De aceea eu ca sotie nu o sa-i cer sotului meu mai mult decit ii da dumnezeu si spun "alhamdullilah"(slava lui Dumnezeu) pt. ceea ce mi-a dat!!!

Cit de bataia cu sapunul in ciorap,mie mi se pare groaznica!!!Fii sigura ca nu are nimeni dreptul sa-si bata sotia in halul ala!
Am zis ,nu are dreptul!!.Daca unii o fac,si indiferent de ce hidosenii fac ,o fac pe responsabilitatea lor .
Ai vazut si tu "aveti grija ca il vezi intilni pe Creatorul vostru si veti raspunde pt. faptele voastre!"

Mergi la inceput

A,si de ce ma rog "a pedepsi" pe cineva se refera neaparat la violenta/bataie?
Poate sotiile pot fi pedepsite si prin a nu-i mai vorbi vreo 2 zile,sau prin a nu-i cumpara pantofi o luna,sau ruj Chanel desi i-ai promis!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana29s spune:

liliac1 - cred ca gasim exemple negative si in biblie si banuiesc eu ca fetele incearca sa ne spuna ca toata aceasta violenta din lumea araba nu e legata neaparat de Coran sau de Islam ci de lipsa educatiei si fanatismul oamenilor.
Si noi am avut inchizitia noastra si asta nu carcateriza neaparat crestinismul
Nu ma intelege gresit nu le tin partea incerc doar sa vad lucrurile pozitiv.

Liliana si Dani cel viteaz (killer de balauri).
www.flickr.com/photos/liliana29s/sets/72157600354873761/" target="_blank">Dan Mihai 15Iunie2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

quote:
Originally posted by liliana29s

liliac1 - cred ca gasim exemple negative si in biblie si banuiesc eu ca fetele incearca sa ne spuna ca toata aceasta violenta din lumea araba nu e legata neaparat de Coran sau de Islam ci de lipsa educatiei si fanatismul oamenilor.
Si noi am avut inchizitia noastra si asta nu carcateriza neaparat crestinismul
Nu ma intelege gresit nu le tin partea incerc doar sa vad lucrurile pozitiv.

Liliana si Dani cel viteaz (killer de balauri).
www.flickr.com/photos/liliana29s/sets/72157600354873761/" target="_blank">Dan Mihai 15Iunie2004

Te felicit ptr mesajul frumos liliana.
Hannen, iti pusesem un mesaj de dimineata dar vad ca nu mai exista, mashaa ALLAH inseamna ceva foarte frumos, dar poate asta a fost cauza ptr care moderatorii l-au sters, or fi crezut ca e ceva urat.
In fine, no comment, dar subiectul dimineata a fost inchis asa cum se poate arata.

Nu umblu acoperita pe fata ci doar pe cap.
Am vreo 6-7 fuste ce-i drept dar cred ca de vreo 5 ori mai multi pantaloni, asadar ma imbrac si in pantaloni cateodata.

"Citeste...in numele Domnului tau care a creat!!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:
PPS.conchita vorbeste ca sa n`adoarma,ca de obicei,m-ai bine-i sugerai sa citeasca ce se posteaza.

Hannnennnn??? Nu zisesi ca ignori?? Numai pe jumate??? Uuuooofff Daca tot nu poti, ma uit ca ai puterea de-a dezbate calm si civilizat; ce-ar fi sa faci abstractie de nick si sa incerci un raspuns fara-ntepaturi???

quote:
Originally posted by conchita
de-aia am si zis ce-am zis de barbatii turci, exact imaginea de primate in calduri mi-au facut-o cand am vizitat istanbulul. pe care, exact din acest motiv, a doua oara nici ca l-as mai vizita.

Hai mai, conchita, ca-n Istanbul nu toate femeile, in afara de turiste, is acoperite, !! Badarani is peste tot si chiar nu cred ca toti barbatii turci is ca primatele-n calduri!! (siguuur, nu l-ai citit pe Pamuk!! )

In fine, sint multe lucruri din Islam de neinteles pentru vestici. Uite un exemplu dintre ele, pe care eu, una, nu-l pricep si pace!! De ce e atit de periculos, de blasfemitor pentru islam, parteneriatul sportiv intre doua religii?...stiu ca-i retorica intrebarea, insa exemplul asta nu-i singular, iar extremismul cu care musulmanii, intervin, protesteaza si pedepsesc nu mi le pot explica prin nimic!! De ce e asa???

PS maryam, despre ce mesaj si despre ce subiect vorbesti?? Stii cred, ca mesajele particulare se pot transmite si pe PM!!

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Maryaaaam,m-ai facut super curioasa.Ce mesaj ai pus dimineata?

Lilanda,ma mai scap citeodata dar cred ca m-am abtinut destul si nici nu am raportat mesajele jignitoare ale acestui nick,la adresa religiei mele.Rautatea si incapatinarea cu care persista .Insistenta cu care vrea sa strice topicul.

Cit despre cealalta problema eu nu pot sa-ti raspund.Daca ea muslima joaca tenis in mini skirt ,apoi restul e floare la ureche

Mergi la inceput