Conceptii gresite despre ISLAM -2
Raspunsuri - Pagina 17
NADYA spune:
Conchita, cu parere de rau, dar faci comunitatea romana din USA de ras. pe bune daca as fii in locul tau, nu as mai zice nimik.
hannen spune:
Nadya,nici chiar asa.
Tu nu stii ca fiecare pers. e responsabila pt. faptele ei?
eu nu-mi fac pareri colective!!!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
NADYA spune:
Da Hannen, dar in cazul ei, cred ca se face o exceptie.
Sa nu se inteleaga gresit, am intalnit persoane din USA, foarte cu capul pe umeri, si DESTEPTI, CU CARTE, nu doar cu vorbe.
Kefi spune:
quote:
Originally posted by maryam
asadar...
La inceput, cand am auzit prima oara de islam aveam 19 ani si eram surprinsa de tot ce auzeam, cele mai dese reactii erau: Wow n-as putea trai asa niciodata. Da de ce ce sa nu te imbraci cu fusta scurta? Da de ce sa te acoperi? Da cum sa-mi zica mama ce sa fac, de ce si da de ce.
hi, maryam,
am si eu o curiozitate, sper eu nevinovata...
Tu umbli in public imbracata asa, ca araboaicele, adica avind fatza acoperita? Si nu iesi niciodata in pantaloni?
hannen spune:
quote:
Originally posted by Kefiquote:
asadar...
La inceput, cand am auzit prima oara de islam aveam 19 ani si eram surprinsa de tot ce auzeam, cele mai dese reactii erau: Wow n-as putea trai asa niciodata. Da de ce ce sa nu te imbraci cu fusta scurta? Da de ce sa te acoperi? Da cum sa-mi zica mama ce sa fac, de ce si da de ce.
hi, maryam,
Tu umbli in public imbracata asa, ca araboaicele, adica avind fatza acoperita? Si nu iesi niciodata in pantaloni?
Dar nu toate araboaicele sunt musulmance si nu toate musulmancele isi acopera fata pt. acest lucru este optional.
Porumbita spune:
hannan din tot raspunsul tau eu inteleg ca nu faci altceva decat sa o dai cotitata:
- nu poti sa spui da, sunt de acord ca adulterinul dovedit sa fie omorat iar cei cu relatii sexuale necasatoriti fiind sa fie biciuiti in piata publica - lucruri care contravin ferm cu drepturile omului (btw in zilele nostre si la tehnologia de care dispunem e banal se organizeze un flagrant)
- in acelasi timp nu poti nici sa nu zici ca nu, nu esti de acord cu asa ceva, pt ca ar insemna sa nu fii de acord cu ceea ce scrie in Coran... or un bun musulman nu contensta nimic din ceea ce scrie in Coran...
degeaba incerci sa dai exemple cu ceea ce vroiau sa ii faca oamenii Mariei Magdalena:
- in primul rand Isus a adus legea noua, (fara omoruri etc)
- in al doilea rand daca iti vine vreo idee mareata sa aplici ce ai citit prin Vechiul Testament iti vei petrece restul timpului dupa gratii
fa un exercetiu de imaginatie si intrebarile pe care le-am pus lui maryam ti le pun tie chiar daca ai doar fetite- care apropos sunt ff dragalasa,mai ales pitica); nu trebuie sa raspunzi pe forum, dar trebuie sa te gandesti daca traiesti intr-o tara in care Sharia e litera de lege si unul din copii greseste, mai poti fi de acord cu aplicarea ei?
stii ce incerc eu sa demonstrez cu toate aceste intrebari? nu ca ar trebui sa nu mai fiti musulmance, nu ca ce rau e islamul... ci ca nu ar trebui sa iei ad litteram absolut tot ceea ce scrie in cartea sfanta... ca ar trebui ca om sa ai curjul sa spui ca nu esti de acord cu chestia x etc...
hannen spune:
Porumbita,sincer eu nu vreau sa o dau cotita,este ceva ce eu/tu(noi/voi) poate nu intelegem si nu acceptam!Dar poate la Dumnezeu e lucru "greu".
Cit despre copiii mei,sa ma fereasca Dumnezeu sa fiu pusa in asa situatie ,dar sincer nu cred ca as accepta asa ceva si asta din cauza ca imi iubesc foarte mult copiii.Dar nu sunt sigura ca fac un lucru bun pt. ei,poate din contra fac ceva rau gindindu-ma ca poate aceasta este singura cale prin care i se poate ierta pacatul.
Este o treaba spinoasa pt. inima de mama.
Este ca atunci cind l-am intrebat pe sotul meu daca una din fiicele lui ar fi mutilata de sotul ei ,ce ar face.
Mi-a zis "cel care face asa ceva nu este musulman si cu siguranta el va muri de mina mea!"
No acum sa nu-l faceti si pe el killer era doar o ipoteza si infiorarea si revolta unui parinte in fata unei nedreptati,a unei crime.El e tare blind saracul ,dar totul pina la familia lui
Kefi spune:
quote:
Originally posted by hannenquote:
Originally posted by Kefiquote:
asadar...
hi, maryam,
Dar nu toate araboaicele sunt musulmance si nu toate musulmancele isi acopera fata pt. acest lucru este optional.
Hannen,
Din felul in care s-a exprimat maryam, asa se intelege.
Eu intotdeauna am crezut ca asa cere religia. Chiar acum citeva luni citeam intr-un ziar ca in Iran s-a infiintat o noua politie: sint oprite femeile pe strada, cele care au fata descoperita, sint mai intii avertizate ca e impotriva legii si daca recidiveaza pot ajunge la inchisoare (asa am inteles eu, scuze daca nu e f corect).
Deci cum e pina la urma?
Si eu tot nu am inteles. Poate tu poti sa imi raspunzi: tu te mai imbraci in pantaloni si umbli cu fata descoperita?
hannen spune:
Nu stiu despre iran si nu ma pot pronunta .Pot sa zic doar atit,mi se pare o timpenie !!!Este o timpenie sa obligi omul cum sa se imbrace.
Dumnezeu ne-a lasat libera alegere,asa vede El daca noi ii respectam sau nu poruncile!Mie asa mi se pare corect si daca ar lasa femeile libere atunci cind ar "scapa" din Iran nu s-ar imbraca ca alea de pe centura.Ma refer stric la alea de pe centura pt. ca din pacate multe asa fac,iar asta nu este decit consecinta acestor constringeri vestimentare.Total gresit dupa parerea mea.
Asa cum sotul meu crede ca mare greseala sunt si scolile separate de fete si baieti!Atunci cind ti se interzice ceva,atunci vrei mai mult sa-l faci.
Da,eu ma imbrac si in blugi cu camasi lungi deasupra genunchiului si port batic.Port si fuste dar am si abaya(rochiile acelea lungi si largi ) si cind am chef port si de alea.
Kefi spune:
quote:
Originally posted by hannen
Nu stiu despre iran si nu ma pot pronunta .Pot sa zic doar atit,mi se pare o timpenie !!!Este o timpenie sa obligi omul cum sa se imbrace.
Dumnezeu ne-a lasat libera alegere,asa vede El daca noi ii respectam sau nu poruncile!Mie asa mi se pare corect si daca ar lasa femeile libere atunci cind ar "scapa" din Iran nu s-ar imbraca ca alea de pe centura.Ma refer stric la alea de pe centura pt. ca din pacate multe asa fac,iar asta nu este decit consecinta acestor constringeri vestimentare.Total gresit dupa parerea mea.
Asa cum sotul meu crede ca mare greseala sunt si scolile separate de fete si baieti!Atunci cind ti se interzice ceva,atunci vrei mai mult sa-l faci.
Da,eu ma imbrac si in blugi cu camasi lungi deasupra genunchiului si port batic.Port si fuste dar am si abaya(rochiile acelea lungi si largi ) si cind am chef port si de alea.
Uite aici un citat, scuze ca e in engleza:
"And say to the believing women that they should lower their gaze. And guard their modesty; that they must draw their veils over their bosoms and not display their beauty...,” (Qur’an 24:30-31)
Intrebarea e cine defineste ce e modestia? Fiecare persoana are criiterile lui. Tu ai dat ca ex negativ fetele de pe centura (si eu sint de acord, dar nu din considerente religioase). Dar daca le intrebi pe ele iti vor spune ca nu-i nimic rau in felul cum se imbraca. De ce criteriile tale sint superioare criiterilor lor?
Tot tu ai spus ca porti camasi lungi peste blugi. Eu port tricouri sa le zic asa normale, nu imi acopera fundul. Ma consideri pe mine oare ca nu sint suficient de modesta?