Conceptii gresite despre ISLAM -2
Raspunsuri - Pagina 13
ladyJ spune:
eu personal sunt de acord cu doruletz.
Pentru ca este impartiala si judeca RATIONAL!
Aici la discutiile despre religie,daca nu esti de-o parte sau de alta,te trezesti atacat din doua parti,ca na,iti permiti sa stai la mijloc.Adica,domle,tu cu cine votezi???
Sunt persoane care si-au exprimat puctul de vedere aducand aprobari si dezaprobari fiecarei religii in parte.
Deci,pe romaneste zis,au pus-o!!!!
Daca mai ai si tupeul sa scrii ceva laic(aci exista persoane cu o vadita alergie) s-a dus dracu toata socoteala!
Eu personal am pareri bune si pareri proaste despre fiecare religie in parte,despre fiecare aplicare a dogmelor religioase in parte.Deci teoretic nu am ce cauta pe un forum unde majoritatea se impart-imparte(ambele variante sunt acceptate de Academie) in doua tabere diametral opuse.
Pai ma scuzati ca m-am bagat atunci.Si e valabil si pentru celalalt subiect,unde e aceasi poveste, ca subiectele astea doua,sunt defapt unul si acelasi....cu alte prioritati,evident.
va doresc o zi frumoasa
ladyJ
edit: mi-am adus aminte de o postare de la alt subiesc,a lui pisigri daca nu ma insel,si as dori sa o citez.
Zicea ca ´´ religia nu mai e demult voia Domnului,ci voia bisericii, respectiv voia unor oameni´´
cam asa ceva zicea,nu am copiat mesajul.
ladyJ
maryam spune:
E foarte adevarat ca noi, crestinii sau cei de alte religii, ne-am format idei gresite despre anumite caracteristici ale acestei noi religii, dar ceea ce ma asteptam sa vad, e cum sunt desfiintate "miturile". Din pacate, nu am vazut raspunsuri concrete. De unde a aparut acea cutuma, de ce s-a interpretat asa, cum s-ar putea indrepta in conceptia noatra...
Miturile pot fi desfiintate in doua feluri: in mintea omului si pe teren...ultima fiind desigur mult mai grava ca prima, dar si aceasta este la fel de grava pentru ca naste dc nu monstri, cel putin embrionii lor in dezvoltare.
Sincer cred ca am raspuns concret la intrebarile care s-au pus pana cum, am mai spus ca unele sunt de-a dreptul jignitoare, dar dand paginile inapoi nu cred ca n-am facut-o, dc este asa, singurele cazuri sunt cele pe care le consider provenind de la anumite persoane cu adevarat xenofobe si care indiferent ce ar citi, e in van, oricum au deja o parere si detin stiinta absoluta, dar este pierdere de timp sa discuti cu asa ceva si cursul acesta continuu de jigniri si replici arogante este din punctul meu de vedere o decadere morala. Chiar dc unii se vor grabi sa traga concluzii pripite ca am ramas fara replica, imi pare rau dar eu consider ca si asa am intrat intr-o mocirla prea mare, am mai spus si la ZZ, imi asum partea de vina, astfel de persoane trebuiau ignorate de la bun inceput, am crezut doar ca intentia este de a dialoga .
Revenind la subiect, intr-adevar asa cum a spus si hannen cred ca fiecare am face dc am avea o putere, ca fapt divers, nu stiu dc e onest sa vin eu acum sa ma laud cu ce fac, dar se pare ca batutul cu pumnul in piept este mai apreciat ca modestia...
De cativa ani am avut ocazia sa particip la multe dintre cele mai importante actiuni din ro, ale comunitatii musulmane ma refer...si nu vorbesc doar de cele culturale.
Au fost cazuri cand s-a pus problema terorismului si cum este el "prevazut" in Coran, au fost multe emisiuni si sunt (dar nu v-am vazut desi am scris despre ele pe niciunul sa intrebati cam ce e acolo?????? Oare de ce dc tot se doreste sa se afle adevarul din sursa lui principala ptr ca acolo vorbesc oameni care chiar au studii superioare si in teologie si in literatura si in drept si in multe alte domenii; ba mai mult, v-am spus ca, dc cineva doreste, ii trimit Coran ca sa-l citeasca cand are chef, dc vrea, de curiozitate si nu implica niciun angajament, este gratuit, nu implica nici convertire, nici carnet de mujahidin, nici vreo implicare in vreo celula tero sau masochista...) inca 4 ore/saptamana; am avut cum sa spun...sansa? Sau onoarea de a fi invitata (fara exceptie) acolo de multe ori si chiar dc nu-i poti multumi pe toti neputand omeneste vorbind sa fii pe placul tuturor, as vrea sa fi vazut care este pozitia noastra, cum am tratat noi ca si comunitate terorismul, jihadul...as vrea de asemenea sa vedeti cam care este pozitia mea ref la musulmani si la ce fac ei, chiar dc intre noi fie vorba si ei au cam aceeasi atitudine ca si voi cand le zici ca e ceva defect...si atunci ok, avem pe ce vorbi; dar deja cand poate habar nu avem cine e pers cu care stam de vorba, ce e in capul ei, ce a facut, ce gandeste si ne basicam doar ca, asa cum este instinctul firesc de aparare al omului, raspunde unor mojicii crase, scuzati-ma dar este cel putin deranjant.
Nu-mi place, urasc sa vorbesc despre mine si despre ce fac ptr ca, chiar fara sa fac pe nebuna consider ca pus in balanta cu ce fac multi dintre cei pe care ii cunosc in comunitatea mea, este nimic, dar as vrea sa stiti, chiar dc si la noi, ca si la voi, ca si peste tot, sunt multe bube in capul oamenilor, cel putin se incearca, prin mijloacele reduse de care dispunem...ce am putea sa facem noi aici mai mult? Se publica carti, se scriu articole in presa, se fac emisiuni, colocvii, se fac manifestatii impotriva razboaielor, impotriva terorismului...unde sa ne ducem? Ce pot eu sa fac mai mult ca om simplu? Dar cinstit!!!!!!!!!!!! Ce as putea sa fac ca nu se mai prostitueze romancele, ca sa nu-si mai arunce copiii la ghena, sau ca sa nu-si mai insele romanii nevestele, impotriva cancerului, impotriva incalzirii globale? Dar sigur ca ptr unul care sta cu fundu` pe scaun si are un buton pe telecomanda, e domle: incredibil!!!!!!!!!
Sincer, cand m-am apucat sa scriu asta cu conceptiile ma gandeam cam ce valuri or sa fie, norocul meu este ca am avut sansa in ultimul an cel putin sa am contact direct cu oamenii si asta poate este un avantaj, dar ce s-a scris aici, ce se scrie in continuare, este pe alocuri, imi cer scuze ca o spun execrabil.
Sincer, ma lasa rece ca este un semn de exclamare in dreptul unui nick sau al altuia...ma doare mai mult ura asta si indobitocirea cu care se inversuneaza unii sa iasa la rampa...asa cum scrie in Coran
"Lakum diinukum walia diin"- voia aveti religia voastra si noi avem religia noastra!
ALLAH ne-a spus sa vorbim cu ceilalti si sa chemam la Islam (la cunosterea lui!) in modul cel mai frumos, sa spunem oamenilor vorbe frumoase.
Aici da, imi fac mea culpa caci am gresit, ar fi trebuit (ma repet si ma balbai din nou) sa nu intru in mizerie.
Imi cer scuze ptr mesajul prea lung, pe viitor am sa incerc sa fiu mai scurta.
"Citeste...in numele Domnului tau care a creat!!!"
ilse spune:
maryam, parca tu intrebai daca cineva a vazut Kingdom of Heaven, nu stiu care era scopul, dar eu am chiar dvd-ul, mi-a placut mult filmul, stiu si pe ce se bazeaza scenariul, adica nu e asa doar o "fictiune"...deci spune exact care era ideea?? faptul ca Ierusalimul este pamant sfant pentru crestini, evrei si musulmani??
Cat despre asta:
"ALLAH ne-a spus sa vorbim cu ceilalti si sa chemam la Islam (la cunosterea lui!) in modul cel mai frumos, sa spunem oamenilor vorbe frumoase." vezi tu eu o consider exprimata agresiv, ba chiar de tipul convertire=sa chemam la islam, de genul: wow, stati ca pana acum habar n-aveati, stati sa vedeti voi, ce inseamna islamul, fac o paralela, mi-aduce aminte de evanghelistii veniti cu rucsac in spate, spalatei cu cravate si costum, sa ne "predea" ei evanghelia dupa revolutie, my god (peiorativ spus, caci sunt agnostica)!! Mi se pare zau o insulta la inteligenta noastra!!
revin la parerea mea spuneti din punct de vedere istoric, ce a adus islamul, nu numai asa bateti apa in piua cu "religia pacii"...uite personal am fost in Turcia la Istanbul, o minunatie de oras, din punct de vedere istoric sa ne intelegem...o gramada de istorie, o multime de lucruri de vazut...zau de nu ar fi interesant asa cum va sugera xenocid sa scoateti in evidenta lucrurile noi, interesante din partea asta a omenirii!!
conchita spune:
quote:
Originally posted by lilanda
Hai ca vin io, aia cu ochelarii roz () ca sa atrag atentia asupra unei conceptii gresite despre Islam!!! Conceptia ca orice arab e terorist, agent de extindere religios cu briu' plin de grenade. Convertitii is si mai periculosi - dovada hannen, maryam, ache si or mai fi si altii :-)) Asa ca... pe ei nene, fiindca siguuuur vor sa ne puna, aci pe forum, burka pe ochi.
io inteleg ca suna misto si da bine la popor, dar eu, ca cititoare fidela de toate capitolele inainte sa ma pronunt, nu am vazut nici un raspuns la intrebarile lui Denizel in cap. 1, sa avem pardon, ca altfel as fi notat cu rosu in calendar - ar fi fost premiera mondiala cand un musulman ar raspunde intrebarii fundamentale: daca nu esti pro-terorism, de ce nu iei atitudine impotriva terorismului?
n-am vazut pe nimeni sa aiba conceptia ca orice musulman e terorist, de unde ai scos-o? cam multa drama si cam putina informatie. cat despre convertite, hahaha, s-o lasam cum a picat, nu poti pretinde cititorilor respect automat. respectarea regulamentului, poate, dar respect?
nu conteaza ca nu toate milioanele de islamici sunt teroristi, ci ca aia care sunt, sunt prin definitie musulmani. si ca statistic, majoritatea atentatelor din lume le poarta semnatura. ce conteaza ca pe vecinul meu il cheama ismail si de felul sau e pasnic, daca la un 11 septembrie, cum bine remarca Denizel, iese in strada si se chiuie de bucurie pentru faptele celor care, nu-i asa, nu ii reprezinta religia atunci cand da interviuri la televizor.
Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
conchita spune:
quote:
Originally posted by lilandaquote:
Originally posted by speed
lilanda,situatia cu pc-ul e tocmai invers.ele au tot dreptul de exprimare,asa cum si cealalta tabara ar trebui sa aiba dreptul de a raspunde fara sa trebuiasca sa fie pc.uite tocmai dreptul asta e atacat.
Ahhh, asa crede conchita!! Eu una nu i-am atacat dreptul de a nu fi PC. Am intervenit doar pentru a respecta politica forumului; vezi pct 17 din regulament!!!
(btw; nu stiu cit esti tu la curent, insa topicul asta are o istorie veche si zbuciumata...foarte zbuciumata :-)) Ehhh, pct. 17 regulamentar e si efectu' unei astfel de istorii.)
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
io nu te vad deloc intervenind. hannen zburda libera pe campiile calomniei si daca nu o bag in seama, e pentru ca nu merita atentie. dar eu sunt un simplu user si imi permit sa nu dau atentie. nu acelasi lucru ar trebui sa faca moderatorii.
Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line
conchita spune:
am fost si eu in turcia, la istanbul. da, minunatie de oras, dar oamenii...barbatii turci se comporta ca tinuti in custi cu secolele, ma refer la atitudinea pe care o au fata de femeile de pe strada/turiste. plus, sa nu te puna necuratul sa te increzi in negustorul turc, creca necinstea e tezaur national la ei, desi versetele din coran, hehehe.
Turcia si UAE sunt un exemplu de tari care demonstreaza clar care e solutia pentru orientul mijlociu.
Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line
lilanda spune:
quote:
Originally posted by conchita
n-am vazut pe nimeni sa aiba conceptia ca orice musulman e terorist, de unde ai scos-o?
Ete de la pagina a-2-a:
quote:
doamnele si domnii aici de fata sunt postanti febrili pe islamulazi, un site de-un fanatism rar intalnit, unde poti gasi lejer instigari la violenta, rasism, xenofobie si discriminare. chiar nu e cusher sa permitem proliferarea acestor manifestari si in alte parti.
Si chiar am fost pe siteul ala si zau, daca am gasit instigarile alea de care amintesti. Asta, una la mina. Doi ar fi, ca la intrebarile lui denizel chiar s-au dat raspunsuri, insa ai o scuza, ca doar ai recunoscut ca nu le citesti nici pe maryam i nici pe hannen ...si trei, iti dau un tip: atitudinea pliiina de partinire a moderatorilor, tocmai se dezbate la subsol!!! Sint ochi si urechi acolo
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
maryam spune:
quote:
Originally posted by ilse
maryam, parca tu intrebai daca cineva a vazut Kingdom of Heaven, nu stiu care era scopul, dar eu am chiar dvd-ul, mi-a placut mult filmul, stiu si pe ce se bazeaza scenariul, adica nu e asa doar o "fictiune"...deci spune exact care era ideea?? faptul ca Ierusalimul este pamant sfant pentru crestini, evrei si musulmani??
Cat despre asta:
"ALLAH ne-a spus sa vorbim cu ceilalti si sa chemam la Islam (la cunosterea lui!) in modul cel mai frumos, sa spunem oamenilor vorbe frumoase." vezi tu eu o consider exprimata agresiv, ba chiar de tipul convertire=sa chemam la islam, de genul: wow, stati ca pana acum habar n-aveati, stati sa vedeti voi, ce inseamna islamul, fac o paralela, mi-aduce aminte de evanghelistii veniti cu rucsac in spate, spalatei cu cravate si costum, sa ne "predea" ei evanghelia dupa revolutie, my god (peiorativ spus, caci sunt agnostica)!! Mi se pare zau o insulta la inteligenta noastra!!
revin la parerea mea spuneti din punct de vedere istoric, ce a adus islamul, nu numai asa bateti apa in piua cu "religia pacii"...uite personal am fost in Turcia la Istanbul, o minunatie de oras, din punct de vedere istoric sa ne intelegem...o gramada de istorie, o multime de lucruri de vazut...zau de nu ar fi interesant asa cum va sugera xenocid sa scoateti in evidenta lucrurile noi, interesante din partea asta a omenirii!!
Ma bucur ca ti-a placut filmul si mie...
Cat despre agresivitatea si aparenta chemare la convertire este modul in care vezi tu si in care intelegi, eu nu iti pot impartasi acest punct de vedere.
Cat despre ce a adus nou islamul...pentru cine vrei sa stii ce a adus, pentru musulmani sau asa, in general?
"Citeste...in numele Domnului tau care a creat!!!"
conchita spune:
alt mit modern - asta cu statele laice in care norma ar trebui sa fie dupa cum le suna celor 0,0000000001 atei de pe mapamond. religia nu are cum sa fie practicata in privat de catre majoritatea populatiei globului pentru ca asa si-ar dori minoritatea detinatoare a mostenirii stalin pe pamant - genocidul i-a cuprins si pe religiosi.
Lilanda, tu intamplator citezi din marx, sau chiar din convingere? ce te face sa crezi ca tu si cei ca tine, care nu credeti in nimic, credeti totusi in ceva. iar cevaul ala, tradus printr-un nimic relativ, e mai adevarat decat cevaul in care cred eu?
Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line
conchita spune:
quote:
Originally posted by lilandaquote:
n-am vazut pe nimeni sa aiba conceptia ca orice musulman e terorist, de unde ai scos-o?
Ete de la pagina a-2-a:quote:
doamnele si domnii aici de fata sunt postanti febrili pe islamulazi, un site de-un fanatism rar intalnit, unde poti gasi lejer instigari la violenta, rasism, xenofobie si discriminare. chiar nu e cusher sa permitem proliferarea acestor manifestari si in alte parti.
Si chiar am fost pe siteul ala si zau, daca am gasit instigarile alea de care amintesti. Asta, una la mina. Doi ar fi, ca la intrebarile lui denizel chiar s-au dat raspunsuri, insa ai o scuza, ca doar ai recunoscut ca nu le citesti nici pe maryam i nici pe hannen ...si trei, iti dau un tip: atitudinea pliiina de partinire a moderatorilor, tocmai se dezbate la subsol!!! Sint ochi si urechi acolo
lilanda? din citatul meu despre islamul azi se intelege ca toti musulmanii sunt teroristi?!! ia mai citeste o data si arata-mi negru pe alb unde am scris eu asemenea enormitate??
las-o cum a cazut pe-aia cu raspunsurile date, alea au fost balmajeli presarate cu acuzatii si insulte, nu raspunsuri.
nu servesc subsoluri, deci astept un raspuns aici, ca aici exista mesajele cu atac la persoana. dar daca tu consideri ca-s ok, iti dai seama ca nu o sa ma supar pe tine dintr-atata lucru. nici n-as avea pretentia sa le faci educatie la varsta asta, nici macar cu forta regulamentului. daca tie nu-ti zgarie retina atacurile la persoana cu pricina, inseamna ca asta e norma, dar promit sa nu ma supun.
Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line