Conceptii gresite despre ISLAM -2

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Hai ca vin io, aia cu ochelarii roz () ca sa atrag atentia asupra unei conceptii gresite despre Islam!!! Conceptia ca orice arab e terorist, agent de extindere religios cu briu' plin de grenade. Convertitii is si mai periculosi - dovada hannen, maryam, ache si or mai fi si altii :-)) Asa ca... pe ei nene, fiindca siguuuur vor sa ne puna, aci pe forum, burka pe ochi.
Doar asa imi explic agresivitatea cu care sint luate la intrebari fetele musulmane, agresivitate pe care nu o pot accepta, PC or not! Lor li se cere cont, la nesfirsit, de ce nu condamna imamii actele teroriste, de ce se bucura lumea pe strazi, de ce, de ce, de ce??!!! Degeaba incearca sa explice (si pentru asta chiar sint curajoase), ca totusi Islamul inseamna ceva mai mult decit crede lumea...no way, hai sa le trimitem in corzi, sa le inchidem gura, ca dreptul lor de exprimare e prea PC!!

Si da, razboiul pe care il poarta americanii (si aliatii) in Irak mi se pare la fel de stupid ca si pretentiile islamistilor in Vest!! Consider inacceptabila impunerea cu forta: fie ca vorbim despre reguli coranice ori despre democratie!!...(btw, va recomand o carte, Snow, a lui Pamuk, sa vedeti cam ce se-ntimpla in Turcia, dupa democratizarea fortata a lui Ataturk si cam cum se lupta intre ei secularistii si islamistii...niciunul nu-i mai breaz )

In rest, inchei apoteotic si scandalos () cu citatul lui Marx: "religia e opiumul popoarelor" !! Zau daca n-avea dreptate, comunistu' ala :-))

PS denizel, tu citisi primul capitol?? :-) Ca mai fura puse-odat' intrebarile tale si chiar hannen a oferit ceva raspunsuri!

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Lilanda, ai dreptate! :-) Intr-un fel .
Eu nu am citit primul capitol, recunosc!
Dar tu ai citit cum sunt comentate la celalalt subiect pledoariile pentru crestinism? In acelasi stil de dialog al surzilor :-). "vai, cum puteti sustine asa ceva? Voi va dati seama ce oribilitati spuneti?" :-) etc, etc.

Eu nu bag toti arabii intr-o oala, fii sigura de asta. Nu cunosc decat oameni draguti, amabili si civilizati. Dar nu pot sa spun ca, din cauza unor teroristi nebuni, nu ma tem de ei, asa, fara discernamant oarecum :-) Si nu pot sa spun ca nu mor de frica din momentul in care sotul meu iese pe usa pentru o calatorie in US si pana cand il vad teafar si nevatamat acasa. S=ar putea sa fiu eu paranoica, dar tare cred ca e de-acum o psihoza in masa :-).

-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

denizel, si io voiam sa te intreb acelasi lucru, daca tu ai citit primul capitol ? Acuma vad ca nu, ar fi bine sa-l citesti pentru ca problemele astea s-au discutat deja, fetele musulmane au raspuns cum s-au priceput, devine chiar plictisitor s-o tot luam de la capat. Dealtfel cred ca putem sa discutam si despre altceva decat despre terorism si razboiul din iraq, nu la asta se reduce totusi islamul. Cred ca despre asta ne-am lamurit (cel putin io) ideologia religioasa (indiferent care) ii poate duce pe unii la fanatism, asta nu inseamna ca cei 1 miliard de oameni care se pretind musulmani sunt gata sa se explodeze pe unde apuca. Asa cum nici cei 2 miliarde de crestini nu pot fi bagati in aceeasi oala cu armatele lui dzeu, si nici macar cu "normalii" noii drepte, cei care duc si ei razboiul lor "sfant" impotriva homosexualilor si a lui Harry Potter. Sigur ca terorismul islamic e mult mai 'vizibil' si mult mai sangeros, asta pentru ca tarile de unde provine sunt tari ne-democrate, care au o legislatie amestecata cu religia; dogmele religioase pot fi toate interpretate ca permitand astfel de manisfestari violente si pot fi lesne utilizate pentru manipularea credulilor. Fii sigura ca daca biblia ar fi folosita in loc de cod penal si in lumea crestina am avea parte de aceleasi atrocitati.(cum a mai fost cazul)
E clar ca islamul nu va disparea (desi asa ar fi firesc in secolul nostru, sa nu mai existe oameni care cred in superstitii lansate acum mii de ani), rolul nostru de oameni obisnuiti cu democratia si cu respectul fata de ideile celuilalt nu ar trebui sa fie acela de a-i convinge cu forta ca Isus e mai cu motz decat Mohamed ci ca isi pot practica religia in privat, ca pot trai foarte bine si in state laice cu legi care respecta drepturile omului, asa si era in secolul trecut inainte de revolutiile islamice si de aparitia 'fratilor musulmani', asa ar putea sa fie si in viitor. Iar rolul de a-i convinge pe fanatici la revine tot musulmanilor care au viziuni pacifiste, insa acestia ar trebui incurajati, nu bagati toti in aceeasi oala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Denizel,cred ca am mai spus-o,dar daca nu ,ma repet uite ca sa vezi de data asta am sa formulez asa ca tine ,sa-i ia naiba pe toti cretinii si toti tembelii care omoara oameni nevinovati,si daca eu as avea o putere i-as lua de beregata si as infunda puscariile cu ei.
Partea a doua a problemei este ca eu nu sunt sigura cit la % din ce aud la stiri ,citesc pe net si in ziare,e adevarat!!!
Asa cum nu mai cred ca 11.sept e mina musulmanilor.Se vehicula multe teorii,dintre care cea mai putin credibila este versiunea ofociala cu care ne-au ametit pe toti de cap.
Cum se intimpla ceva in lumea asta ,musulmanii au facut acel ceva.
Moare un copil in Irak,in Pelestina ...erau teroristi ,moare un alticneva,e un erou!
Efectiv ma doare inima pt. ca ma pot detasa sa vad si cealalta parte a medaliei,stiu ca voua nu vi se pare,dar imaginati-va ca eu sunt cea care traieste in "aratata" cu degetul si blamata pt. credinta mea,luata la rost de ce am facut asa si nu invers,de ce m-am aruncat in bratele unui arab si ce ar zice Stefan cel Mare de convertirea mea.
Mie nu-mi este usor sa aud si sa citesc toate grozaviile din lume culmea,mereu facute de musulmani si de aceea am inceput sa ma intreb "oare-i chiar asa"????
Dar tu sau altii nu o sa va intrebati niciodata pt. ca nu aveti nici un motiv sa puneti presa la indoiala.Daca ati fi fost in "bataia pustii" ati fi facut-o.
Ce pot eu sa fac cind uite,nici nu avem voie sa vorbim,nu ne putem face auziti pt. exista persoane ca conchita.Ea stie tot.Eu zic ca-i alba,ea ca-i neagra.
Eu zic ca-i zi,ea ca-i noapte!
Nu are decit aceasi placa de jigniri pt. noi,familiile noastre,religia mea,Profet,Carte ,tooot dar absolut tot ce inseamna islam.Cum sa procedez cind ea nu inceteaza ca urle ca mintuirea mea vine din faptul sa omor citi mai multi crestini????Tu gasesti o logica la ceea ce zice ea?O intelegi de ce face asa?Eu nu!
Te rog spune cum sa comunic cu o asa persoana?Ce sa-i zic ca sa opreasca tirul si sa ma asculte??
Recunosc,ma simt helpless.
Revin,am putina treaba.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

Lilanda, pentru a-ti face o mai buna parere despre mine : ma tem in aceeasi masura si de unii crestini :-)

Uite ca ma duc acum sa citesc la celalalt capitol. Eu retinusem ce a spus la un moment dat Maryam si anume ca ea nu poate sa explice de ce lipsa de atitudine din partea islamistilor moderati :-)

Hannen, revin cu scuze sau impresii :-).

Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Denizel,stiu si eu ca atitudinea e cam slaba ...
Sotul meu zice ca ,.....cu unii nici nu poti discuta,efectiv nu au habar de nimic,gresesc si se incapatineaza sa persiste in greseli.
Sunt multe subiecte despre care nu poti aduce vorba pt. ca fiecare considera ca are dreptate.
In unele(daca nu majoritatea)statelor ...cum sa le zic,ca musulmane sau islamice 100% nu-s nici unul in afara de Saudi daca nu ma insel,multi .....puterea e corupta .
Nu fac nici macar 5% din ce ar trebui sa faca un sistem islamic,nu-si trateaza cetatenii cu dreptate,nu au nici un Dumnezeu!Au doar puterea pe care o folosesc in interes propriu.
Iar tara zace in dezastru.
Nici nu au interes ca oamenii sa stie,de aceea indobitocire in masa,intuneric.Pt. ca daca oamenii ar sti,ei nu ar mai fi la putere.
Control,cred ca intelegeti acest cuvint.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

quote:
Originally posted by lilanda
[...no way, hai sa le trimitem in corzi, sa le inchidem gura, ca dreptul lor de exprimare e prea PC!!

lilanda,situatia cu pc-ul e tocmai invers.ele au tot dreptul de exprimare,asa cum si cealalta tabara ar trebui sa aiba dreptul de a raspunde fara sa trebuiasca sa fie pc.uite tocmai dreptul asta e atacat.
in cu totul alta ordine de idei,sunt de acord cu stupiditatea razboiului.si ma supara ca e foarte greu sa mentii o pozitie neutra si obiectiva.asta fiindca daca realizezi si sustii ca bush e un idiot si se foloseste de religie pentru a-si purta razboaiele personale atunci te trezesti imediat situat in tabara celor ce sustin terorismul.la fel,daca esti impotriva terorismului te vezi situat in pozitia de a justifica faptele unui...hmmm,nici nu stiu cum sa-l mai numesc pe respectivul presedinte.e greu,in zilele de azi,sa spui sunt impotriva terorismului si sunt impotriva lui bush....din pacate...

Mergi la inceput

speed,ti-ai dat foc la valiza daca te citeste conchita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:
Originally posted by speed
lilanda,situatia cu pc-ul e tocmai invers.ele au tot dreptul de exprimare,asa cum si cealalta tabara ar trebui sa aiba dreptul de a raspunde fara sa trebuiasca sa fie pc.uite tocmai dreptul asta e atacat.

Ahhh, asa crede conchita!! Eu una nu i-am atacat dreptul de a nu fi PC. Am intervenit doar pentru a respecta politica forumului; vezi pct 17 din regulament!!!
(btw; nu stiu cit esti tu la curent, insa topicul asta are o istorie veche si zbuciumata...foarte zbuciumata :-)) Ehhh, pct. 17 regulamentar e si efectu' unei astfel de istorii.)

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Hai ca am citit asa, pe sarite, si doar postarile lui Hannen :-)
Hannen, am inteles partial convingerile tale si, pentru cele cu care nu sunt de acord si care tin strict de religia ta si perceptia ta asupra lumii cred ca cel mai intelept este sa nu mai scriu la acest subiect :-).

quote:
rolul nostru de oameni obisnuiti cu democratia si cu respectul fata de ideile celuilalt nu ar trebui sa fie acela de a-i convinge cu forta ca Isus e mai cu motz decat Mohamed ci ca isi pot practica religia in privat

Eh, Doruletz, desigur ca ai dreptate. Ca sa convingi pe cineva ca Isus este mai cu motz decat Mohamed nu e nevoie de forta .
In legatura cu viata si mesajul lui Isus, sunt de parere ca exista o marca a originalitatii personale. Aceasta, combinata cu profunzimea viziunii pe care o poseda, Il situeaza pe un nivel de prim rang al geniilor sublime cu care se poate lauda specia noastra .
Daca nu este un mincinos sau un lunatic, atunci trebuie sa fie Domnul :-)
Si Mircea Radu ne spune 'iubiti-va mult' , da' sper ca pentru asta nu va fi perceput de generatiile urmatoare drept iluminat si profet.

Scuzeeeee!!!! Nu m-am putut abtineeee!...:-))

Mergi la inceput