Cu ce este mai bun crestinismul decat alta religie

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by xenocid
Conchita tu spui lucruri a caror aparenta de bun simt are nevoie de ceva timp pentru a se destrama.
Imi aduci aminte de unul din colegii mei de camera care ne povestea inflacarat ca iubeste aeromodelismul. Dupa doi ani am aflat ca marea pasiune a vietii lui era casetele video cu fotomodele care fac aerobic.

in cazul asta, nu e de mirare ca era colegul tau de camera. sau tu al lui.

tu, in schimb, esti plin de bun simt pana la gat, idem hannen, poate va luati de mana si parasiti scena in liniste, ca nu va aplauda nimeni bruiajul, dupa cum se vede.

Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

raporteaza la moderator (e inutil, da' incercarea...):

quote:
Originally posted by hannen

Stii ceva,ai un aer de superioritate da` serios ca-i degeaba.
Iti spusei eu cumva ca am nevoie sa ma bagi tu in seama?Ce placere mai mare decit sa scap de "filosofiile" tale rasuflate.

Cit despre celalat subiect,tu l-ai stricat ca de obicei,prin bunul tau simt care lipseste cu desavirsire si multiplele-ti cunostinte

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by denizel
Vazand la ce se ajunge uneori cu inchinarea si slujirea, uite ca Dumnezeu a avut din nou dreptate :-) atunci cand ne-a indemnat ca mai bine sa nu facem nici un fel de reprezentare.

si-atunci noi de ce reprezentam lucruri, daca porunca se refera si la cele de pe pamant, nu numai la cele din ceruri? nu cred ca scapam asa usor spunand ca regulile, unele, sunt doar pentru cei care nu inteleg diferentele astea, nehehe. :-))

plus ca, iti amintesti de scena cand Iisus a scrijelit cu batul in nisip si dupa aceea a sters? eu cred ca, orice ar fi fost, tot o reprezentare a fost.

Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:

quote:
In orice caz, dupa mine e foarte clar ca icoanele nu sunt idoli.Idolii sunt niste obiecte pe care omul le considera ca fiind Dumnezeu insusi (cum credeau evreii despre vitelul de aur),ceea ce nu e cazul aici.Icoanele sunt obiecte de cult prin intermediul carora lucreaza harul lui Dumnezeu, dar nu sunt Dumnezeu.

Irina, dar eu sunt de acord cu tine si nu am nici un mic dubiu ca pentru tine, la fel ca si pentru altii ca tine, icoanele nu sunt idoli.
Dar..., nu trebuie eu sa-ti spun pentru cati oameni icoanele chiar sunt idoli.-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
-------------------------
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Denizelu,multi oameni transforma in idoli banii,sanatatea, copiii lor,eul propriu sau mai stiu eu ce.Se inchina si slujesc acestor lucruri,constient sau nu.Ce e de facut?Faptul ca unii transforma icoanele in idoli nu e un argument ca intrebuintarea icoanei in inchinare este gresita inaintea lui Dumnezeu.In BO nu se propovaduieste slujirea si inchinarea la obiectul icoana ci lui Dumnezeu ,prin intermediul acestui obiect.Noi asa credem, ca icoanele sunt "ferestre spre cer" ,argumente teologice sunt cu gramada,dar "discutam discutii" atata timp cat fiecare e deja convins asupra ceea ce crede.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica blogul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by maryamDar poate conceptul de divinitate o insemna altceva?
"Citeste...in numele Domnului tau care a creat!!!"

este cat se poate de clar ca viziunea crestina asupra lui Dumnezeu este diferita de cea islamica, nu vad unde e noutateaIrina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica blogul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by conchita

quote:
Vazand la ce se ajunge uneori cu inchinarea si slujirea, uite ca Dumnezeu a avut din nou dreptate :-) atunci cand ne-a indemnat ca mai bine sa nu facem nici un fel de reprezentare.

si-atunci noi de ce reprezentam lucruri, daca porunca se refera si la cele de pe pamant, nu numai la cele din ceruri? nu cred ca scapam asa usor spunand ca regulile, unele, sunt doar pentru cei care nu inteleg diferentele astea, nehehe. :-))

plus ca, iti amintesti de scena cand Iisus a scrijelit cu batul in nisip si dupa aceea a sters? eu cred ca, orice ar fi fost, tot o reprezentare a fost.

Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line

Conchita, tu esti convinsa ca porunca asta are un sens si un rost, nu? Ca altfel nu ar mai fi fost data.
Zi-mi te rog (da' sa-mi zici! :-)) care crezi ca este intelesul acesteia.

Pai vezi ca, atata timp cat porunca este facuta valabila pentru toate timpurile este extrem de cuprinzatoare?
In timpurile in care a fost data, oamenii se inchinau la chestii care erau infatisari ale celor de pe pamant, de sub pamant sau din apa .
Iar acum se inchina la reprezentari ale celor ceresti.
Domnul a acoperit toate reprezentarile pe care stia ca le fac si ca le vor face oamenii :-)

Si ce daca Domnul Isus a scris ceva cu batul pe nisip? S-a inchinat acelor reprezentari? :-)

quote:
Noi asa credem, ca icoanele sunt "ferestre spre cer" ,argumente teologice sunt cu gramada,dar "discutam discutii" atata timp cat fiecare e deja convins asupra ceea ce crede.

Irina, pai nici prin cap nu-mi trece ca as putea sa conving pe tine sau Conchita :-) Si nici voi nu incercati sa ma convingeti.
Eu vorbesc doar de dragul discutiei :-)

Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

quote:
Conchita, tu esti convinsa ca porunca asta are un sens si un rost, nu? Ca altfel nu ar mai fi fost data.
Zi-mi te rog (da' sa-mi zici! :-)) care crezi ca este intelesul acesteia.

sa nu imitam creatia, atata vreme cat avem originalul, eu asa inteleg porunca asta. dar, repet, nu cunosc raspunsul, altfel nu as mai fi insistat cu intrebarile. :-)

quote:
Si ce daca Domnul Isus a scris ceva cu batul pe nisip? S-a inchinat acelor reprezentari? :-)

nici nu am zis asta, ca s-a inchinat. dar nu-mi gasesc cuvintele sa explic ca, dupa mine, ar fi fost imposibil ca ceva atat de fundamental omenesc ca dorinta de re-creere, de reprezentare adica, sa nu fie incercata de Iisus intrupat.

iti dai seama ca nici eu nu incerc sa te conving de ceva, mai ales ca ceva=ul ala mi-e inca neclar, asa cum am afirmat de la inceput.

Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line

Mergi la inceput

quote:
Pai vezi ca, atata timp cat porunca este facuta valabila pentru toate timpurile este extrem de cuprinzatoare?
In timpurile in care a fost data, oamenii se inchinau la chestii care erau infatisari ale celor de pe pamant, de sub pamant sau din apa .
Iar acum se inchina la reprezentari ale celor ceresti.
Domnul a acoperit toate reprezentarile pe care stia ca le fac si ca le vor face oamenii :-)

uite aici cred ca e divergenta: eu cred ca porunca acopera si vremurile astea, inclusiv in sensul ca ne facem reprezentari din lucruri - altele decat cele ceresti, deci, la care reduci tu porunca - si ca ar trebui sa nu. adica sa inchidem televizorul si calculatorul, de exemplu. :-))

Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

quote:

In caz contrar, nu-ti raspund .

mersi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

Irina de ce crezi tu ca DUMNEZEU ar avea nevoie ca Harul Sau sa lucreze prin ceva?????
...
Daca se poate, intrebasem si eu si vada ca aici sunt multe persoane care isi cunosc religia f bine si-au citit cartile sfinte si pe langa, multe altele, asadar argumentele sunt credibile.

DACA ISUS A FOST PUS PE CRUCE SI IN EL S-A INTRUPAT DUMNEZEU DE CE A SPUS :"DUMNEZEUL MEU DE CE M-AI PARASIT?"
Si chiar dc nu s-ar fi intrupat Dumnezeu si ar fi ramas un fiu
care-si cunostea menirea, ce rost avea sa-i puna o astfel de interbare?

Noutatea e aceasta irina, adica intrebarile=noutatile (mele).

Mergi la inceput