Cu ce este mai bun crestinismul decat alta religie
Raspunsuri - Pagina 18
ladyJ spune:
quote:
Originally posted by xenocidquote:
Originally posted by ladyJ
Si ma gandeam,uite cuma intarit Dumnezeu painea,sa nu o mancam asa plina de mucegai.
A...si eu am trait o minune din asta. Am cumparat odata brânzä dar cand sa o mänânc mirosea infiorätor. Cand ma uit mai atent era plina plina de mucegai peste tot: verde, albastru, verde, albastru. Intr'un cuvant oribil! Uite cum a imputit dumnezeu branza ca sa n'o mancam noi asa plina de mucegai.
Mare e lucrarea lui!
Alin
xenocid,chiar ma intrebam cand o sa intrevii.Io ma bucur ca ti-am atras atentia cu minunea mea.
Si tot minune e,ca ti-a dat Dumnezeu nas si ochi ca sa poti mirosi branza si sa vezi mucegaiul.
(sesizez eu acum un ranjet,sau mi se pare?)
Ca eu cand aveam nasul infundat odata,si era intuneric in bucatarie si nu vedeam nimic,am mancat o lingurita de pasta de lipit(nu stiu cum ii zice) ca eu am crezut ca-i smantana.Deci vezi tu xenocid,mare e minunea domnului cu organele de simt!
ladyJ
edit: si vezi ca poate ti-ai luat teapa,ca exista branza cu mucegai verde albastru,care pute foarte tare,da e delicatesa,mai xenocid.Asa se mananca ea....ca vezi tu,mucegaiul e si el de mai multe soiuri.Poate ai aruncat bunatate de branza
ladyJ
xenocid spune:
quote:
edit: si vezi ca poate ti-ai luat teapa,ca exista branza cu mucegai verde albastru,care pute foarte tare,da e delicatesa,mai xenocid.Asa se mananca ea...
Eu asa ceva refuz sa cred! Ce inconstient ar pune sanatatea oamenilor in pericol in halul asta!???! Sa vina SANEPID'ul
In curand or sa ne dea si melci sa mâncäm!
xenocid spune:
quote:
Deci vezi tu xenocid,mare e minunea domnului cu organele de simt!
Ahh ai fi uimita sa stii povestea lor! Cum Universul insusi si'a creat ochi pentru a se vedea pe sine pe dinauntru. Ca unii au ales sa treaca prin viata cu ei larg inchisi e altceva.
ladyJ spune:
quote:
Originally posted by xenocidquote:
edit: si vezi ca poate ti-ai luat teapa,ca exista branza cu mucegai verde albastru,care pute foarte tare,da e delicatesa,mai xenocid.Asa se mananca ea...
Eu asa ceva refuz sa cred! Ce inconstient ar pune sanatatea oamenilor in pericol in halul asta!???! Sa vina SANEPID'ul
In curand or sa ne dea si melci sa mâncäm!
da,mai xenicid,nasol de tot.da tu stii ca sanepidu nu-si face datoria,asa ca pofta buna!
Vezi ca si melcii sunt tot delicatesa.Asta asa,ca fapt divers.Ia mai incearca
ladyJ
denizel,ti-am dat pm.:-)
denizel spune:
Lady, nu-l baga in seama.
Umbla vorba prin targ ca odata ce te-ai pricopsit cu carentza de margarina amestecata cu cacao, nu mai ai leac. Nu mori de la ea, da' mori cu ea .
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
-------------------------
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
ladyJ spune:
quote:
Originally posted by reiki
pana la urma este alegere chiar si asta, ce vrei sa vezi cand te uiti la o icoana, daca este o icoana :-)
de fapt este alegere ce este acea bucata de sticla colorata, pictura sau icoana
dar cum spuneai, copacul e uneori mai bun decat o pictura
daca pentru tine icoana este materie atunci e clar ca nu ai ce cauta spiritual la ea si incalci porunca.
imaginatia, care este parte din spirit, gaseste daca-ti doresti, o cale ca sa te treaca de materie.
chiar si cautarea asta face parte din spirit si inseamna evolutie :-)
"lasa-ti inima sa zburde, lasa-ti mintea sa viseze" Nichita
reiki,tu gandesti putin mai filozofic decat mine....eu ma intreb pur si simplu,daca incalc sau nu porunca.Si mai citesc pe aici,mai prin carti,sa vad si eu ce si cum.
Dar te felicit pentru felul tau, de a te debarasa de ´´sticla´´, si de a putea face o diferentiere clara.
ladyJ
ps. denizel nu-l gasesc pe ala de se rostogoleste de ras.Asa ca zic ha ha ha!!! Sa ne scuze xenocid,dealtfel baiat bun,ca vorbim de el.
yanna75 spune:
quote:
Originally posted by reiki
pana la urma este alegere chiar si asta, ce vrei sa vezi cand te uiti la o icoana, daca este o icoana :-)
de fapt este alegere ce este acea bucata de sticla colorata, pictura sau icoana
dar cum spuneai, copacul e uneori mai bun decat o pictura
daca pentru tine icoana este materie atunci e clar ca nu ai ce cauta spiritual la ea si incalci porunca.
imaginatia, care este parte din spirit, gaseste daca-ti doresti, o cale ca sa te treaca de materie.
chiar si cautarea asta face parte din spirit si inseamna evolutie :-)
"lasa-ti inima sa zburde, lasa-ti mintea sa viseze" Nichita
Este discutabil ceea ce afirmi... Am si eu unele inclinatii spre a crede "liber", "in felul meu", dar sunt periculoase; discutand despre aceasta cu un preot, am inteles si de ce: putini dintre noi, laicii, sunt la un nivel suficient de ridicat din punct de vedere al spiritualitatii incat sa-si permita sa ia decizii in ceea ce priveste modul in care isi definesc, lor insile, credinta. Regulile stricte ( impuse de doctrina unei biserici - cea crestin-ortodoxa in cazul majoritatii romanilor) au tocmai rolul de a preveni deviatiile catre formarea unor conceptii gresite in acest sens ( a se vedea cazul surorilor din Cluj, care, fiti convinse, credeau si ele "in felul lor".Rezultatul "liberului cuget" cred ca il stiti.)
conchita spune:
quote:
xenocid,chiar ma intrebam cand o sa intrevii.
io nu ma mai intreb, ca stiu deja. :-)) xenocid e inca dupa frigider, asteptandu-l pe Dumnezeu sa-l scoata de-acolo si sa-i bata obrazul ca nu exista. dupa frigider a ramas inca din copilarie, vorba lui Miss Parker.
Lilanda, personajele de mai sus sunt in arhiva, garantat. :-))
Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
conchita spune:
quote:
Originally posted by denizel
Este cat de poate de clar pentru mine ca porunca referitoare la chip cioplit, chip pictat are in vedere obiecte de cult si se refera la cum doreste, mai precis cum nu doreste Dumnezeu sa Ii fie adusa inchinarea.(...)Pentru vremurile noastre, vremuri in care poruncile au ramas valabile ("nici o iota din Lege nu va trece" :-), infatisarile se refera doar la ceea ce au devenit obiecte de cult in biserici.
insist, nu ma uri :-))
de ce e cat se poate de clar, ca tot nu pricep.
Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt in ceruri, sau jos pe pamant, sau in apele mai jos decat pamantul.Sa nu te inchini inaintea lor si sa nu le slujesti
de ce interpretam noi ca se porunca asta se refera strict la Dumnezeu sau la totemurile reprezentand zeii pestilor, maimutelor si ce-ai mai enumerat tu?
plus, nu prea cred ca suntem indreptatiti sa adaptam continutul Bibliei dupa vremurile noastre si sa zicem - porunca asta se referea pe vremuri la papagali, iar acum se refera la icoane. nu se leaga.:-)
legat de icoane, imi amintesc ca Irina C. a explicat odata clar si cuprinzator ce si cum. eu nici nu-mi amintesc, nici nu am vreo opinie definitiva la subiect. stiu doar ca imi plac, aveam o icoana in casa cu Iisus, acum mai am una micuta cu Maica Domnului si cam atat.
daca exista vreun pacat in asta, eu il inteleg cam asa. pacatul reprezentarii cred ca se leaga de pacatul originar, cand eva si apoi adam au dorit sa isi reprezinte lumea fara Dumnezeu atunci cand au muscat din fructul oprit. dupa alungarea din rai, omul cauta sa parcurga drumul inapoi (vezi Mitul Reintoarcerii de Eliade) reprezentandu-si-l pe Dumnezeu ca reper pe cale. creati fiind "dupa chipul si asemanarea", ma indoiesc profund ca putem trai in lume fara tanjeala asta sa-L recunoastem in oglinda. si pentru ca in oglinda ne vedem pacatosi si nedemni, alta cale de a ne depasi conditia umana si de a ne regasi paradisul pierdut nu vad decat prin modul asta de a ni-L reprezenta creator la randul nostru. de unde arta, icoanele, computerul, navetele spatiale, limbajele moderne - adica tot ce imita in nuce ideea de "creatie" si "creator atotputernic".
acum, no, bat si eu campii (bucura-te, copila hannen), ca mai bine ascultam la Yanna care spune cu intelepciune ca nu putem noi sa masuram cu masura noastra adevarul despre vointa divina si despre natura lui Dumnezeu, ca precis ne ratacim de Cale.
quote:
Poate spune cineva cand si cui a dat Dumnezeu indicatia ca oamenii sa picteze icoane si sa le considere obiecte de cult? :-)
Irina C. stie :-)) dar mai bine sa nu revina, ca e graviduta si cu de-alde x y z pe zona...mai bine nu.
totusi, imi permit sa remarc ca intrebarea nu e pusa corect. :-))Iisus insusi a spus ca va trimite Sfantul Duh in locul sau sa ii calauzeasca pe ucenici, raspunzand astfel la intrebarea ucenicilor despre ce se vor face ei fara Iisus? deci, in Biblie s-a raspuns la toate intrebarile, asa e, dar avem Sfantul Duh pentru intrebari legate de detaliu, ca sa zic asa. :-)) si eu cred ca prin spovedanie si prin rugaciune ne putem lumina mintile si inimile legat de dilemele astea carora nu le gasim referinte exacte in Biblie.
Lady, sper ca am raspuns si la intrebarea ta mai sus.
Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
hannen spune:
Tu (copila) bati cimpii din totdeauna,nici o noutate ,dar vad ca nu incetezi sa ma pomenesti peste tot,asta apropo de care-i obsedat de care.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici