*Aspirante optimiste >20 Ani ( 119 )*

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Abia acum am citit si eu ce a patzit Gugu.
Doooamne ce "doctori"
Gugule, bine ca ai fugit de macelarul ala... ca lui cel mai usor ii era sa "rezolve" numai cu chiuretaj... nici un pic de efort si consideratzie pt micutza viatza... Numai in strainatate vedem cum se lupta pt fiecare viatza cat de mica...
Aici insa sunt numai barbari!

Fetelor, citind eu pe la Odisee am dat peste o gravidutza care avea 30 zile de la ultimul CM si careia i se spusese la eco ca are endometru de 6 mm.
Acum in mintea mea s-a nascut o intrebare (Claudina, asta imi aminteste de tine..ca parca tu erai cu intrebarile, nr.1, nr.2..si ce m-ai mai facut sa rad... ).
Cum spuneam, am o intrebare: daca mie la 15 zile mi s-a spus la eco ca am endometru de 7 mm si nici nu ovulasem inca (am ovulat abia in Z 20) oare aveam endometru prea gros? De aici si durerile de la CM mai mari si epiteliile ciudate? Sau gravidutza are endometrul prea mic? Sau nu conteaza prea mult?

Cine stie sa-mi spuna cam care sunt dimensiunile normale la grosimea endometrului in anumite faze ale CM? Dar la o sarcina mica?

Acum ma mai gandesc daca dr. Benedict Ancar (baiatul lui Virgiliu Ancar) care mi-a facut eco chiar o fi vazut bine? Ca tocmai ce am citit ieri despre el pe forum, ca acum un an ii spunea unei gravidutze la eco, ca nu are sarcina si ca daca totusi e sarcina tr sa fac avort. Fara explicatzii, fara menajamente... fara nimic.
Si cand colo, dupa 9 luni a nascut femeia un baiat sanatos.

Si acum imi amintesc ca, dupa ce am venit acasa si m-am mai documentat pe net, ma enervasem ca nici nu mi-a putut zice daca am ovulat sau nu..ca cica nu se poate zice asa ceva la eco... Dar el nu a invatzat la facultate de corpul galben?????

hai, bebitza, vino...
Aspiranta optimista din martie 2007
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Mergi la inceput

Smoly, azi se considera Z1. Asa am citit eu pe Fertility Friend.

hai, bebitza, vino...
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

elara, uite rez la o eco la mine, in luna oct, in Z10: endometru foarte subtire, cu schita de triplu strat, 3 mm grosime...
si am mai aratat si altei dr. rez si a zis ca e normal...dar data viitoare cand ma duc intreb expres despre asta, ca atunci nu am intrebat-o in detaliu...

http://tt.lilypie.com/FLgTp3.png ianuarie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andriushca spune:

salve!
elara, eu am avut endometru la inseminarea trecuta de 13 mm, dr. a zis ca e super (si tot degeaba).
am inteles ca e ok de la 7-8 mm (cu indulgenta), din faza ovulatorie incolo. in alte faze nu stiu cum ar trb sa fie.

uite ce am gasit ca spunea arian in 2003:
"Endometrul se ingroasa in permanenta pe parcursul ciclului endometrial, incepand imediat dupa menstruatie si incetand cresterea la cca 3-5 zile inaintea urmatoarei menstruatii. Inainte de ovulatie, endometrul creste oarecum in progresie aritmetica, sau chiar mai lent, stimulul fiind constituit de cantitatea in crestere de estrogeni. Imediat dupa ovulatie, odata cu formarea corpului galben, se produce o noua crestere in grosime a endometrului, de tip oarecum diferit primeia, datorita dublului stimul hormonal: estrogenii si progesteronul. Deci da, endometrul creste si in faza postovulatorie a ciclului.

Ca ar fi prea subtire in faza foliculara (proliferativa), nu mi se pare. De fapt, 6-6,5 mm grosime preovulator (in ziua 13) este dimensiunea ideala. Ulterior (postovulator, in faza secretorie) mai creste cu cca 2-4 mm, ajungand la 8-10 mm grosime totala. Daca endometrul are macar 8 mm grosime in ziua 21, nidatia (cuibarirea oului) este perfect posibila, in absenta altor factori care sa o impiedice (adica daca nidatia nu se produce, NU grosimea endometrului este responsabila).

Tratamentul urmat are drept efect SI cresterea grosimii endometrului. Utrogestan-ul va stimula ra randul lui aceasta crestere. Tinand cont de datele ecografice, se pare ca stimularea a fost un succes atat dpdv al maturarii foliculare (foliculul peste 18mm in ziua 13 este aproape matur, iar eu inteleg ca ai avut 3 astfel de foliculi!), cat si a dezvotarii endometriale (6,3mm in ziua 13 este excelent).

Morala: da, exista toate sansele sa se "prinda bebe", daca oul se formeaza si daca migreaza pana in cavitatea uterina."

andreea

...daca viata ti-a dat lamai... fa limonada!...

http://tt.lilypie.com/JUibm7.png

Mergi la inceput

deci era cam cu 8 zile inainte de ovulatie...

Mergi la inceput

Claudinna, multumesc.
Uite, chiar o sa ma apuc si eu de pe acum sa-mi fac o lista de intrebari pt dr pt cand o sa merg la ea, sa nu uit ceva.

Stefiutza, am uitat sa-ti raspund: daca ai obtzinut asa greu programarea la dr ala ginecolog, eu zic sa te duci, ca nu pierzi nimic (decat niste banutzi dar nu asta e imp aici, nu?). Un consult in plus nu poate face decat bine, nu?
Daca esti totusi gravi si nu vede acum, nu-i nimic, te mai duci iar mai tarziu.

hai, bebitza, vino...

Mergi la inceput

Andreea, multzumesc f mult pt info. Stiu ca nu prea ai timp sa scrii pe forum, de aceea apreciez f mult.

hai, bebitza, vino...

Mergi la inceput

stefiuta, sunt de acord cu elara, nu ai ce pierde, plus ca poti sa-ti faci si tu o listutza cu intrebari, daca tot te duci...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irene26 spune:

claudina, cu mare placere, tipa e super buna in chestii de genul asta, este scumpa, ia mai multi bani decat moisa, sau marinescu, sa te inarmezi cu multe milioane cand te duci, 3-4 mil, dar stie meserie, are succes la femei care au probleme cu fertilitatea! am avut 4 vecine cu probleme si dupa nici 3 luni, toate au ramas gravi. dar toate 4! wow! tratamentul care mi l-a dat, l-a avut si una din vecine si a ramas dupa 3 luni.
fetele, intrebarea elarei este interesanta, chiar stie cineva sa raspunda?

mt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irene26 spune:

elara, mie mi l-a gasit doctora moisa endometrul de 7 mm si zis ca-i tare fain, asta s-a intamplat anul trecut.
i-a intreba si pe dr tau, mai multe pareri sunt bune.

mt

Mergi la inceput