CONCEPTII GRESITE DESPRE ISLAM
Raspunsuri - Pagina 9
xenocid spune:
quote:
Originally posted by ladyJ
Atat Biblia cat si cartile laice pe care le-am citit,imi spun faptul ca Avram a fost PRIMUL care a vorbit cu Dumnezeu Unicul,deci primul care a propovaduit monoteismul
Prima religie din lume care a ´´imbratisat´´ monoteismul a fost religia mozaica.Evreii adica.
Fals! Primul a fost Akhenaton in Egipt cu cel putin 200 de ani inainte ca evreii sa apara mentionati in istorie.
ilse spune:
xenocid ai dreptate cu toate ca ei il proslaveau pe Aton=Soarele, ceea ce zic eu e o mica diferenta intre ceea ce considerau evreii Dumnezeu si egiptenii din epoca lui Akhenaton a fi zeul unic.
mary
maryam spune:
Un raspuns bine argumentat, am sa dau numai din punctul meu de vedere...sper ca acesta sa te multumeasca, pentru ca fireste, se poate interveni, am raspuns si cand a fost mai putin elegant, cum as putea sa nu o fac acum cand chiar e o placere sa schimbi impresii, cunostinte!
Am spus ca nu era evreu, gandindu-ma la ce insemna pe vremea profetului Muhammad saws iudaismul sau ce la inseamna el astazi - ca religie, ca dogma, ca practica religioasa.
Conform religiei mele Ibrahim-Avram a fost musulman pentru ca el a fost primul care a propovaduit ISLAMUL razvratindu-se impotriva adorarii altor divinitati, pentru ca asa cum am spus neamul sau, propriul tata, se inchinau la idoli ciopliti. ISLAM=SUPUNERE IN FATA UNUI UNIC DUMNEZEU!
Nu poti sa asociezi o religie, cu un stat, fireste...mai ales cu Ysrael, pentru ca dc memoria nu ma inseala statul acesta s-a infiintat in 48, nu?
As vrea sa te contrazic strict cf. conceptiilor mele deoarece nici rel mozaica nici cea crestina nu pot fi considerate religii pur monoteiste atat timp cat in cadrul lor exista o "divizare" a DIVINITATII. O trinitate, o reincarnare,o materializare samd.
Crestinii sustin ca Isus aws este fiul lui Dumnezeu iar evreii ca Erza este fiul lui (negand complet natura divina, miracolul nasterii si pe Isus!).
Musulmanii vin si spun: atat crestinii cat si evreii au avut acelasi mesaj ca si al nostru BAZAT PE TAWHEED-UNICITATEA LUI ALLAH-DUMNEZEU! Ei s-au autointitulat evrei sau crestini insusindu-si numele profetilor carora li s-a incredintat acest mesaj! Insa reprezentantii neamurilor lor: preoti si rabini i-au deviat pe oameni de la calea monoteismului pur. Au inventat si au falsificat adevarul asociindu-I lui Dumnezeu fiu, ajutoare (sfinti, duh, ingeri....)
De aceea MAHOMEDAN este un termen gresit, nu exista religie mahomedana exista ISLAM=SUPUNERE IN FATA UNUI DUMNEZEU UNIC-ALLAH-lb.araba, God, Dieu,...
Din cate stiu eu zoroastrismul ca dogma a aparut mai tarziu...dar nu ma bazez pe cunostintele mele in aceasta privinta, stiu ca asa cum probabil ne putem imagina, era si firesc ca oamenii sa fie "atrasi" de cer, de ceea ce vedeau, de soare. Chiar Ibrahim cautand sa afle cine este Creatorul sau s-a gandit ca este soarele...luna...o planeta.
AS SPUNE CA IBRAHIM AVEA ACEEASI RELIGIE CA SI ADAM, CHIAR AS VREA SA VA INTREB: ADAM CE RELIGIE AVEA? CRED CA E IMPOSIBIL CA ALLAH SA FI CREAT PRIMUL OM SI SA NU-L FI CALAUZIT SPRE O ANUME "RELIGIE", NU?
Si ca informatie, primul care a construit Ka`aba- cubul acela de piatra acoperit cu o panza mare neagra cu auriu a fost cf religiei noastre Adam. Ea a fost reconstruita de Ibrahim impreuna cu fiul sau Ismail. DE ACEEA NOI SPUNEM CA IBRAHIM ESTE MUSULMAN! SI NU EVREU!
Sper ca am reusit sa scriu atat cat pot de direct, fara ocolisuri si divagatii inutile. Repet, acesta este punctul de vedere islamic, bazat pe argumentele desigur sustinute prin versete coranice,
nu le-am mai postat, sper ca ma credeti pe cuvant.
In ceea ce priveste despicarea lunii nu pot garanta, nu am de unde sa stiu dc este asa sau nu, am relatat doar ceea ce am citit, cred ca dc memoria nu ma inseala este de pe www.islamcan.com, este o relatare pe care am citit-o acum cativa ani, s-ar putea sa fie asa, s-ar putea sa nu fie asa cu astronautii, dar Ysra al Miraj asa a fost ptr ca exista mentionat in relatarile - Hadisurile ce ne-au parvenit. ALLAH- Dunezeu stie!
"Citeste...in numele Domnului tau care a creat!!!"
Andrada spune:
Mai e un mit. Sint multe cazuri in ziare (cazul recent al englezoaicei care se pare ca nu-si va mai vedea fiul niciodata, tatal plecind cu el in Iran tara cu care nu exista tratat de extradare) de musulmance care au incercat sa revina la vechea religie si au intimpinat situatii imposibile. Pentru ca in situatia in care nu mai ai de ales religia nu mai e convertire... e musai. Cit de usor ar accepta un sot musulman ca sotia sa se intoarca la vechea religie? Ce s-ar intimpla cu copiii?
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
GGina spune:
Aici vad ca se diseaca religia in 4.Pe mine nu ma intereseaza ce scrie in coran ,biblie etc.
Pe mine ma intereseaza realitatea, ce se intimpla de fapt in realitate.La crestini sint 7 porunci ,parca .Crestini nu le respecta cu sfintenie ,nici macar eu.Musulmanii respecta ceea ce e scris in coran?Si daca nu respecta ce se intimpla?De exemplu o femeie care nu mai vrea sa poarte batic/vesminte specifice musulmanilor?Sau asa ceva nu scrie in coran.Ma rog ,chiar daca nu scrie ,ce se intimpla atunci ?Ca de fapt aici vroiam sa ajung.
Inca o intrebare.De ex mama crestina ,tatal musulman ,copilul in ce religie intra dupa nastere?
hannen spune:
quote:
Originally posted by GGina
Aici vad ca se diseaca religia in 4.Pe mine nu ma intereseaza ce scrie in coran ,biblie etc.
Pe mine ma intereseaza realitatea, ce se intimpla de fapt in realitate.La crestini sint 7 porunci ,parca .Crestini nu le respecta cu sfintenie ,nici macar eu.Musulmanii respecta ceea ce e scris in coran?Si daca nu respecta ce se intimpla?De exemplu o femeie care nu mai vrea sa poarte batic/vesminte specifice musulmanilor?Sau asa ceva nu scrie in coran.Ma rog ,chiar daca nu scrie ,ce se intimpla atunci ?Ca de fapt aici vroiam sa ajung.
Inca o intrebare.De ex mama crestina ,tatal musulman ,copilul in ce religie intra dupa nastere?
Pacat ca nu te intereseaza ce scrie in Coran pt. ca numai asa aflai raspunsurile la intrebarile tale.
Crestinii au 10 porunci parca
Hai sa fiu scurta pt. cei care nu au rabdare sa afle ce zice de fapt Coranul si ce inseamna islamul.
Musulmanii se straduie sa urmeze ceea ce scrie in coran,asta nu inseamna ca si reusesc,sau ca nu sunt destui care habar nu au ce scrie acolo.cu tristete recunosc ca multi traiesc asa din inertie,doar cu ce au auzit in jur nicidecum ca au citit sau ca stiu si ca i-ar interesa cum sa actioneze intr-o anumita situatie.
Probabil ca nu ma crezi,dar sunt destule fete prin state arabe,islamice sau laice dar care au un insemnat procent de musulmani si care pot confirma sau infirma Sunt destule femei musulmane care nu poarta batic/vesminte specifice musulmanilor si carora nu li se intimpla nimic.
Este greu sa acceptati pt. ca nu intelegeti ceva,aceste vesminte sunt de dragul lui Dumnezeu,El le-a poruncit ,nu sotul ,nu familia sotului.Cine nu vrea sa asculte isi asuma consecintele faptelor sale.
Acest lucru il va afla in ziua judecatii.
Majoritatea femeilor musulmane nici sa fie rugate cu lacrimi in ochi nu ar renunta la batic asa cum nu ar renunta nici la celelalte obligatii pe care le are(rugaciunea,dania...)
Dar sunt si carora nu le pasa,iar asta este treaba lor.
In cazul in care mama este crestina si tatal musulman,copilul va fi musulman.
Dumnezeu a zis ca noi toti ne nastem supusi LUI(unui singur Dumnezeu) insa parintii nostri ne fac crestini,evrei sau alte religii.
Insa am auzit si de musulmani ai caror copiii sunt botezati (si) crestin.Recunosc ca este o mare enigma pt. mine felul in care copiii aceia vor fi indrumati religios.Dar in aceste cazuri de obicei tatal nu este un musulman practicant,deci se simplifica problema.
si sa stii ca da,scrie in Coran despre femeile in virsta care nu mai au menstruatie si care vor sa-si scoata baticul ca "nu mai este nici un pacat pt. ele dar este mai bine daca se abtin"
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
hannen spune:
quote:
Originally posted by Andrada
Mai e un mit. Sint multe cazuri in ziare (cazul recent al englezoaicei care se pare ca nu-si va mai vedea fiul niciodata, tatal plecind cu el in Iran tara cu care nu exista tratat de extradare) de musulmance care au incercat sa revina la vechea religie si au intimpinat situatii imposibile. Pentru ca in situatia in care nu mai ai de ales religia nu mai e convertire... e musai. Cit de usor ar accepta un sot musulman ca sotia sa se intoarca la vechea religie? Ce s-ar intimpla cu copiii?
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Andrada,eu nu ma indoiesc ca sunt si astfel de cazuri.Din nefericire ele s-au bagat in asta convertindu-se la o religie fara sa o inteleaga,fara sa aiba habar,sau probabil in urma unor presiuni total gresite si impotriva invataturilor islamului.
Acum insa nu inteleg de ce intimpina greutati sa revina la religia dinainte.Religia e in suflet nu?Cine stie ce este in sufletul ei?
as adauga, "decit Dumnezeu"!Deci care sunt situatiile imposibile pe care le-au intimpinat din moment ce credinta e in suflet???
Nu stiu cum ar accepta/percepe un sot musulman dorinta sotiei de a se intoarce la vechea religie,insa ar trebui sa suporte cu barbatie ca doar el a facut presiuni probabil pt ca ea sa se converteasca(numai in astfel de situatii sotia ar dori revenirea la religia dinainte,altfel ,o convertire facuta din suflet nu va intimpina asemenea dileme)
Si daca el accepta renuntarea ei nu se intimpla nika cu copiii,pt. ca un barbat musulman are voie sa se casatoreasca cu crestine si evreice fara ca acestea sa fie nevoite la convertire.
Tot in carte scrie,dar nu va plac citatele asa ca nu va ramane decit sa ne credeti pe cuvint.
P.S. da` de ce ne tot aduci "nenumarate" exemple si cazuri de prin ziare?
Andrada spune:
Eu stiam ca in aceeasi carte spune ca un barbat nu se poate casatori sau sta cu o femeie care renunta la islam si ca are datoria sa creasca copiii musulmani ( de aici necesitatea de a ii lua de linga femeie).
Aduc cazuri din ziare pentru ca daca o femeie care renunta la islam merita sa i se ia copiii cum spui tu, religia ta nu mai pare asa apetisanta ....
Cum sa mai renunti la o religie cind asta poate insemna ca ramii fara copii?
Si daca nu mai poti renunta din alte motive decit cele religioase...atunci mai e dragoste (convertire) adevarata?
A
hannen spune:
quote:
Originally posted by Andrada
Eu stiam ca in aceeasi carte spune ca un barbat nu se poate casatori sau sta cu o femeie care renunta la islam si ca are datoria sa creasca copiii musulmani ( de aici necesitatea de a ii lua de linga femeie).
Aduc cazuri din ziare pentru ca daca o femeie care renunta la islam merita sa i se ia copiii cum spui tu, religia ta nu mai pare asa apetisanta ....
Cum sa mai renunti la o religie cind asta poate insemna ca ramii fara copii?
Si daca nu mai poti renunta din alte motive decit cele religioase...atunci mai e dragoste (convertire) adevarata?
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle.
Nu ,nu scrie nicaieri ca nu poti sta cu o femeie care a renuntat la islam pt.ca scrie inainte ca ai voie sa te casatoresti cu o crestina sau o evreica (oamenii cartii) fara ca ea sa-si schimbe religia.
Si mai spune aceasi carte ca nu este cu putinta silirea la credinta.Deci asa se argumenteaza de ce te poti casatori si locui/convietui cu o femeie care nu este musulmana.
Restul, sunt asa cum spuneam,greutati pe care si le face omul cu mina lui.
Si probabil ca pasajul "cum sa mai renunti la o religie cind asta poate insemna sa ramai fara copii" se refera in cazul divortului.Adica sotia care div. vrea sa renunte la religie...si aici se aplica ce am zis mai devreme,ea s-a convertit de "ochii lumii" nu ca asa a simtit.Dar daca nu e vorba de divort si ea considera ca s-a pripit convertindu-se intreb iar,cine iti stie sufletul mai bine decit Dumnezeu???
Totusi subiectul nu era despre cit de apetisanta ti se pare tie sau altcuiva,religia mea.
Parerea ti-o cunosc,asa ca nu trebuie sa-mi reamintesti la fiecare post.
Andrada spune:
Pai daca o femeie intr-o tara araba nu are cum sa renunte la religie fara riscul de a pierde totul, copii, familie, avere, slujba, eu ma intreb din nou mai e dragoste sau obligatie? Apetisanta era in general la ei acolo, nu la mine
Si nu hannen, un muslim nu se poate casatori sau sta cu o femeie care a renuntat la islam chiar daca se face evreica sau crestina.
Stabilisem ca voi ne spuneti Coranul pe bune si noi invatam
A