CONCEPTII GRESITE DESPRE ISLAM

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ache spune:

quote:

In curand matematica a fost declarat in Islam drept lucrarea satanei si bezna a ramas pina in ziua de astazi.

Alin

xenocid, poti sa ne dai si noua link-ul de unde faci copy /paste?...nu de alta dar sa citim de la sursa
sa intelegem ca in lumea islamica nu se studiaza matematica?

anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by ache
xenocid, poti sa ne dai si noua link-ul de unde faci copy /paste?...nu de alta dar sa citim de la sursa

E pe hārtie!
E patetic sa citezi 'botzul de sānge' drept realizarea intelectuala suprema a lumii arabe cand un conducator de caravane iti putea rezolva un sistem de doua ecuatii de gradul doi cu batul in nisip in timp ce'ti calcula mental ora rasaritul pentru urmatoarele doua luni !!!
Bagdadul a fost lumina lumii atata timp cat a ales sa traiasca inconjurat de carti. Cānd s'au oprit la una singura totul s'a prabusit.
Pentru mine unul, decaderea lumii arabe a fost mai dezastruoasa pentru umanitate decat caderea Romei.
Noroc cu Renasterea

Alin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Ache s-ar putea sa se refere la Iranul lui Khomeini cind s-a renuntat la matematica in favoarea Coranului,
Tarile arabe au rata analfebetizarii de la 18% (Iordania) pina la 67% Iran si Irak, rata care nu se poate explica prin nivelul de trai (ca in tarile subdezvoltate).
Sint secole bune de cind tarile arabe au mai produs ceva semnificativ in stiinta (desi cercetatorii de origine araba au succes atunci cind studiaza in alte tari)
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by xenocid

quote:
Originally posted by ache

E pe hārtie!
E patetic sa citezi 'botzul de sānge' drept realizarea intelectuala suprema a lumii arabe cand un conducator de caravane iti putea rezolva un sistem de doua ecuatii de gradul doi cu batul in nisip in timp ce'ti calcula mental ora rasaritul pentru urmatoarele doua luni !!!
Bagdadul a fost lumina lumii atata timp cat a ales sa traiasca inconjurat de carti. Cānd s'au oprit la una singura totul s'a prabusit.
Pentru mine unul, decaderea lumii arabe a fost mai dezastruoasa pentru umanitate decat caderea Romei.
Noroc cu Renasterea

Alin

well, atunci de ce nu exista nici o dovada palpabile care sa arate ca ei stiau asa ceva la vremea respectiva...ma refer la stadiile dezvoltarii embrionare asa cum sunt descrise si explicate in Coran...nu concluzii de genul : pai daca rezolvau ecuatii si mai stiu eu ce, atunci intreaga stiinta era la picioarele lor
daca cineva cunoaste, va rog sa ma corectati

anca

Mergi la inceput

uite, imi zice sotul sa corectez...ei ca musulmani sunii nu se pot lua dupa ce a facut Khomeini, nu ar reprezenta lumea islamica in general si multe decizii luate de el se considera deviatii...cand islamul te cheama catre invatatura, primul lucru pe care Sf. Gabriel l-a spus lui Mohammed (care era analfabet duapa dorinta lui D-zeu) a fost :"citeste in numele Creatorului tau"...
cat despre irakieni, eu am toata stima si respectul in ceea ce priveste pregatirea profesionala, cel putin a celora care sunt educati...vorbesc din experienta (colegi de servici, doctori, ...)

anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by Andrada

Ache s-ar putea sa se refere la Iranul lui Khomeini cind s-a renuntat la matematica in favoarea Coranului,

Neah este o poveste de mult mult mai demult. Din secolul XI
Este vorba de Abu Hamed Mohammad ibn Mohammad al-Ghazzali si a sa Incoerenta filozofilor

Ache nu trebuie sa te simti deranjata de asta. Micile caractere se intalnesc intotdeauna. Cel mai mare admirator al lui al Ghazzali a fost Toma de Aquino

Mergi la inceput

Ache tu te referi cumva la studiul canadianului Moore platit de Arabia Saudita sa imbine Coranul cu embriologia moderna? (oarece scuza ca sa accepte stiinta respectiva in facultati).

Acu ma uitai mai bine si vazui ca de fapt in timpul unei conventii stiintifice tinuta in Arabia Saudita mai multi cercetatori au dat aceesi declaratie unui sheik in care isi arata uimirea asemanarii intre Coran si stiinta moderna. C'mon!

De partea cealalata, taman cind se discuta in Congresul american beneficiile stem cell, a aparut un studiu absolut extraordinar, fara precedent in care o boala incurabila a fost vindecata cu ajutorul celulelor stem. Again c'moooon!! Taman atunci!

Xeno, iap, si mai era ceva dar nu-mi vine acu in minte. Era in antologia lui Delumeau, ceva, ma uit diseara...
A

PS ache google nitel moore si embriologie

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

Unele dintre lucrurile postate aici si ma refer mai ales la cele scrise de ache sunt corecte din toate punctele de vedre si ii multumesc pentru acest lucru!
Xenocid a scos foarte bine in evidenta ca cel putin din cateva puncte de vedere datoram arabilor saltul peste secole, dar nu asta era subiectul...si intr-adevar desi civilizatia si cultura araba au merite deosebite in ceea ce priveste evolutia nu am sa neg si nici nu am sa trec cu usurinta peste stagnarea care s-a produs in timp; pentru cei care cunosc cat de cat istoria civilizatiei arabe ar fi interesant de observat cum s-a putut atinge acea epoca de aur si mai trist cum a fost posibil un asemenea regres. Insa nu este un caz unic...multe alte imperii au avut aceasta soarta trista.
Tot ce pot sa spun este ca de multi zeci de ani se trag semnale de alarma si se pune din ce in ce mai mare accent pe studiu, pe educatie, pe cultura. Faptul ca acea epoca de aur a apus ar trebui sa fie un imbold pentru a o face sa renasca. Si eu cred ca prin educatie, cultura, stiinta se poate, de fapt, nimeni nu ar avea din astea de pierdut. Macar in aceste domenii indiferent in ce crezi, le preiei si nu cracnesti.
Nu stiu dc s-a renuntat la ceva in favoarea Coranului, asadar nu ma pot pronunta dc da, e asa, sau nu...Coranul poate fi studiat fara sa-ti ocupe tot timpul, chiar profetul Mohammed saaws a indemnat mereu la studiu, la educatie, a fost cel care a trimis catre cunoastere chiar de asta ar fi insemnat sa ajungi pana in Chibna! Si culmea- au ajuns si acolo musulmanii.
Of, e si tarziu si n-as vrea sa ma abat, dar mai ales nici sa bat campii.
Pentru ca totusi Andrada care este Moderator a postat dar nu a raspuns la intrebarea ce i-o adresasem si ei...am sa inteleg ca e ok, putem scrie in continuare, nu?
Multumesc tuturor pentru suport!
Pentru verticalitate ar trebui macar un cartonas galben autorului celor de mai jos!!!
Originally posted by denizel
Bocanila, pai uite o ocazie sa postezi mai des de acum inainte.
Si da, sa nu cedezi pana cand nu se convinge tot forumul asta de faptul ca Isus a fost:
1. un lunatic
2. un impostor
3. un iluminat care o mai lua din cand in cand pe ulei si se dadea drept Domn

In primul rand absolut toate trei reprezinta blasfemii grave dpdv islamic, pentru noi, musulmanii ISUS, pacea asupra lui este un profet si unul dintre cei mai iubiti de catre noi, pentru ca intre el si profetul Mohammed nu a fost niciunul. Chiar profetul saaaws a spus :"Eu sunt cel mai aproape de Isa, fiul Mariei, pentru ca intre el si mine ALLAH nu a mai trimis niciun profet". Dar tot el a spus "Nu ma faceti pe mine asa cum l-au facut crestinii pe Isa, fiul Mariei, spuneti-mi robul si trimisul lui ALLAH".

Am sa deschid o noua CONCEPTIE GRESITA DESPRE ISLAM, desi nu despre asta vroiam, dar momentul cred ca este potrivit, pentru ca astfel am sa pot raspunde si intrebarii Andradei.

Poate ar fi trebuit inca de la inceput sa spun ca islamul se bazeaza pe 5 stalpi-stalpii religiei (am sa trec sumar peste chestinuile legate de credinta in sine, chiar nu vreau sa obosesc si sa ingreunez nimanui...dar unele lucruri nu am cum sa le evit, multumesc ptr intelegere.)
1. Marturisirea de credinta
2. Rugaciunea
3. Zakatul-Dania
4. Postul (in luna Ramadan)
5. Hajj (pelerinajul la Mekka).
Oricine declara (aceasta declaratie fiind suficienta pentru aderarea la Islam !!!) :LA ILAHA ILA ALLAH MUHAMMAD RASUL ALLAH-adica nu exista alta divinitate care sa merite adorarea in afara de ALLAH si Muhammad este trimisul Sau este considerat musulman.
Insa a fi musulman, implica sa respecti, sa crezi, sa practici urmatoarele-stalpii credintei:
1. SA CREZI IN ALLAH
2. SA CREZI IN INGERII LUI
3. SA CREZI IN CARTILE LUI
4. SA CREZI IN TRIMISII LUI
5. SA CREZI IN DESTIN -bun sau rau
6. SA CREZI IN ZIUA DE APOI (viata dupa moartea acestei vieti-
pamanteasca).

Ei, aici deja exista poate unele dintre cele mai grave lucruri care in mod nedrept se atribuie religiei islamice.
Si pentru ca s-a vorbit despre Isus, pacea asupra lui am sa spun despre trimisi.
Multi cred ca noi dc tot vorbim despre revelarea Coranului in lb araba, profetului Muhammad negam prin asta sau desconsideram cumva ceilalti trimisi, sau mai rau, multi considera ca nici nu credem in Isus. Ceea ce este TOTAL GRESIT!!!
Poate cel mai grav lucru care se petrece astazi, este ca precum evreii s-au oprit cumva in timp si neaga aparitia, natura uimitoare- ca si mod de a fi creat de catre ALLAH, a lui Isus , la fel si multi crestini fara sa stie dc este asa, dc a fost macar asa sau nu, dupa cum aud de la duhovnicii lor neaga aparitia dupa Isus a profetului Muhammad.
In Coran povestea lui Isus este fara dubii una emotionanta, superb prezentata, iar locul lui si al mamei lui este indubitabil cel pe care ALLAH l-a oferit si despre care El stie cel mai bine.
Cand spun poveste nu as vrea sa creada cineva care poate nici nu a vazut cum arata un Coran ca ar fi asa, o istorioara de cateva pagini!!! Nicidecum! DESPRE FAMILIA IMRAN FAMILIA DIN CARE SE TRAGE FECIOARA MARIA-MARYAM in Coran, se vorbeste si se povesteste in detaliu pe parcursul a multor sure (capitole in care Coranul este impartit!). In primul rand, este vorba de Sura Al-Imran , apoi de Sura Al-Maida (Sura mesei intinse- cea pe care apostolii i-au cerut lui Isus sa o pogoare din cer, probabil ca ceea ce in crestinism este cunoscut ca fiind cina cea de taina), Sura Maryam- in care este tulburatoarea poveste a Maryei, inca de cand era in pantecele mamei ei...se povesteste cum s-a rugat mama ei si cum a incredintat-o Bunului ALLAH inca dinainte de o naste- ca si completare am sa spun ca in vremea aceea erau "juruiti"- ca sa slujeasca in templu numai baietii!!! Insa asa cum scrie in Coran ALLAH stia mai bine ce ea in pantecul mamei sale, ceea ce inseamna ca natura ei divina si misiunea ei extraordinara era scrisa demult! Pe langa asta , doar asa, ca fapt divers as spune ca este cea mai puternica si cea mai draga duaa [ca sens rugaciune, dar in sens de invocare, nu se confunda cu rugaciunea obligatorie, rituala de 5 ori pe zi!] pe care orice femeie insarcinata musulmana o spune inca din primele zile ale sarcinii Inshaa ALLAH! Este o ruga extraordinara!...apoi sunt multe versete in care se vorbeste in detaliu despre Isus, despre misiunea lui, despre viata si inaltarea lui la ALLAH; teorie care contravine religiei crestine deoarece noi musulmanii credem ca Isus nu a murit, nici nu a fost pus pe cruce ci in locul lui a fost pus Iuda a carui infatisare ALLAH a facut sa para a fi a lui Isus ci ALLAH l-a inaltat la El . De asemenea alt punct foarte important asupra caruia as vrea sa ma opresc vorbind despre Isus este acela ca,a sa cum am spus la inceput, o obligativitate la "a fi muaulman" este sa crezi in Ziua de Apoi, unul dintre marile semne ale zilei de apoi este intoarcerea lui Isus pe pamant! Este dc vreti un punct de convergenta intre cele doua religii in sensul ca atat noi cat si crestinii il asteptam, noi, musulmanii cu credinta ca asa cum scrie in Coran el va veni si va spune adevarul in privinta lucrurilor asupra carora exista dispute. De aceea in Coran o sa fiti poate surprinsi sa aflati ca Isus ocupa un loc foarte important (ca si Fecioara Mara, ca si Zaharya, Ioan-Yahya). ALLAH vorbeste despre el si povestea nasterii sale este aproape identica celei pe care toti o cunostem din crestinism, dar exista niste diferente pe care crestinii cu care am vorbit nu le cunosc!
In primul rand Isus a fost unul dintre copiii (nu stiu exact nr lor, dupa unele relatari ar fi fost 3, dupa altele mai multi...) care au vorbit inca de la nastere.
Sincer, nu stiu cum sa fac, am vazut ca multi sunt deranjati de postarea versetelor, dar nu vad cum as argumenta ca sa nu para ca este o opera a mea, fereasca ALLAH, as vrea sa scriu versetele dar cel putin doar privind aceasta intamplare in Sura Maryam sunt versete de la 13 la 35 cel putin...si cred ca ar trebui sa scriu vreo cateva pagini de Coran.
Am sa poestez doar ceea ce este mentionat ca a spus Isus cand oamenii au invinuit-o pe Maria pentru ca a venit cu un copil fara a fi casatorita!
"Dar el [pruncul] a zis: "Eu sunt robul lui ALLAH! El mi-a daruit Scriptura si m-a facut profet! Si El m-a binecuvantat oriunde as fi si mi-a poruncit Rugaciunea [As-Salat] si Dania [Az-Zakat] cat voi trai,` Si bunacuvinta fata de nascatoarea mea! Si nu m-a facut pe mine trufas, nici ticalos..." (Surat Maryam)
Un alt aspect asupra caruia as vrea sa ma opresc si care constituie as spune o ascundere a adevarului de catre preotii crestini este referirea la sosirea unui MARE PROROC in Biblie! (Acesta este si un raspuns la postarea unei doamne care a scris ca Isus a vestit despre proroci mincinosi! Si noi muslmanii impartasim aceasta opinie ca multi sunt mincinosi! Mai ales ascunzand adevarul...cand ei il stiu!!!).
Dar as vrea ca fiecare dintre noi sa lase la o parte toata "indoctrinarea" si sa incerce cu propriile puteri, pe baza oricaror rationamente ar dori sa afle care este adevarul...caci aflarea adevarului niciodata nu va dauna nimanui!
Pentru asta, as vrea sa fac referire la Deuteronom,18: 15-22 . Un preot crestin fiind intrebat la cine se refera aceste versete a spus :la Moise! ALHAMDULILLAH ca astazi avem de partea noastra istoria si stiinta religiei, atat cat este ea...si putem vedea clar cat de devianta este aceasta opinie!
In Coran ALLAH ne-a spus ca Isus a vestit ca dupa el va veni un profet pe nume Ahmad (Si as vrea sa va spun ca aceasta este radacina de la care provine Muhammad-Ahmad -HAMD-SLAVA LUI ALLAH! CA SENS...)Manati de dorinta cunoasterii atat noi cei de azi, indiferent de unde venim, cat si cei de mai demult, am cautat si am gasit in Biblie aceste argumente solide!
Nu stiu dc ar trebui sa postez aici toate aceste referiri pe care teologii musulmani le-au strans in timp ele facand obiectul multor carti si care se regasesc in Biblie...In Deuteronom, in Isaia, in Levitic...si ceea ce este poate cel mai fantastic este numele Ahmad care chiar apare in Ioan- si as ruga-o pe cea care a spus cu referire la profetul Muhammad saaws despre cine a spus Isus si care este acel MANGAIETOR despre acre se vorbeste in BIBLIE in Ioan 14:15-25; 16:5-15...
Pentru noi, alhamdulillah si Subhanna ALLAH cand am aflat ce inseamna in lb greaca acest Mangaietor si ca traducerea "paraclet" corespunde tocmai numelui AHMAD!!! pare tocmai acea dovada de care am fi avut nevoie pentru ca sa aratam si celorlalti adevarul...dar este doar o emotie trecatoare ptr orice musulman stiutor al religiei sale, aceasta este un punct mic, Coranul intreg este plin de dovezi!!!
Ca sa ma intorc la subiectul legat de Isus.
Este foarte trist ca cineva si-a permis sa spuna ca noi am avea aceasta opinie despre el, pentru noi, mai ales pentru cele convertite(eu vorbesc desigur in numele meu....) Isus este si mai drag dc pot spune asa, ptr ca asta imi dovedeste si mai mult ca religia la care
m-am intors (ptr ca, cf. islamului, orice copil vine pe lume musulman-adica supus unui singur Dumnezeu, doar parintii il fac altceva....) nu este una diferita de crestinismul din care am plecat ci o urmare, o completare fireasca a lui! Tot asa cum mi se pare inuman si nefiresc ca un evreu sa nege crestinismul si apritia lui Isus ramanand la profetii sai!
Ca sa raspund Andradei, am sa spun:
"Trimisul a crezut in ceea ce i-a fost pogorat de la Domnul sau, asemenea si drept-credinciosii! Fiecare [dintre ei] a crezut in ALLAH, in ingerii Lui, in scripturile Lui si in trimisii Lui. [Si ei zic]: "Noi nu facem nicio deosebire intre vreunul dintre trimisii Sai...."(Sura Baqara: 285)

Fiecarui profet ALLAH i-a dat semne, minuni, pentru ca mesajul sau sa fie credibil...lui Moise i-a dat miracole care au constat in cea mai puternica "stiinta" pe care o detineau atunci oamenii din neamul sau: magia, vrajitoria; miracolele au fost de natura sa-i convinga din ceea ce aveau ei mai bine stiut, de aceea primii care au imbratisat credinta cu care Moise a fost trimis la Faraon au fost chiar vrajitorii!
Lui Isus, ALLAH i-a dat miracole care faceau parte din ceea ce oamenii stapaneau cel mai bine: "medicina"- leacurile! El a fost inzestrat cu puterea de a lecui bolnavi si de a invia morti si despre asta scrie in Coran...si profetul Muhammad a fost trimis la neamul sau cu cea mai mare dintre provocarile si miracolele stiintei pe care neamul sau o poseda...elocventa in oratorie, se stie ca ei erau maestrii in retorica, aveau niste poezii si niste opere pe care niciun alt neam nu le detinea in acel timp! Surprinzator sau nu, provocarea Coranului a venit prin aceasta cale; sigur ca ptr un nevorbitor al lb arabe este greu de inteles stilul si modul coranului, as vrea doar sa va spun ca ALLAH i-a provocat pe acei oameni spnandu-le ca de vor sa faca o sura macar ca acest Coran! Si cea mai mica sura are 12 cuvinte (cred!) si de acum 1428 de ani pana azi nimeni nu a putut macar imita trei cuvinte. Pentru ca asa cum spuneam lb araba are niste caracteristici pe care eu care sunt la abc-ul studiului nu as stii sa le explic! Insa nu a fost unicul miracol, pacat insa ca despre ele nu se vorbeste, asa cum nu se stie nici despre personalitatea trimisului lui ALLAH...in viata profetului (o viata fff grea de altfel, plina de greutati, de respingeri...ca a toti profetilor de altfel, privind profetia) a existat un moment extrem de important, este vorba de ascensiunea cereasca de la Mekka la Ierusalim, cunoscuta in istorie sub numle de Ysraa`l Miraj.
Poate o sa fie greu de crezut ptr unii insa datele acestea pot fi verificate astazi! ALHAMDULILLAH!
In timpul unei emis televizate cu unul dintre astronautii care au participat la celebra calatorie din 69 pe luna s-a spus un lucru uimitor! Si anume ca in timpul ac expeditii s-a descoperit faptul ca odata, nu se stie cand, luna a fost despartita in doua parti egale!
Este unul dintre miracolele pe care profetul le-a infaptuit cu voia lui ALLAH atunci cand cei care nu l-au crezut din neamul sau i-au cerut sa le faca o minune...el a fost descumpanit si s-a rugat cu putere Domnului sau, cu durere ptre ca neamul sau nu il credea...si ALLAH i-a revelat sa arate cu aratatorul spre luna. In acel moment luna s-a despartit in doua si cei prezenti nu au crezut...au spus ca este un vrajitor! Nu era nimic nou aceasta negare, numai ca ei au intrebat caravanele care s-au intors dc in noapte ce trecuse au vazut ceva si oamenii au spus ca un timp luna a fost impartita in doua! Ptr ca se considera de care toti cei ce tagaduiau mesajul lui Muhammad ca el era vrajitor, chiar si cei mai indarjiti dintre adversarii sai au spus ca dc ar fi fost o magie ea ar fi avut efect doar asupra altor prezenti...
Cam asta ar fi despre comparatii!
In ceea ce ma priveste nu vad, sincer difrenta...ALLAH stie cel mai bine modul in care trimite mesajul Sau, probabil ca noua ne vine greu sa acceptam, insa nu este ceva nou. Tocmai de aceea se spune in Coran cine doreste sa creada si cine nu doreste sa nu creada!

Imi cer scuze dc nu am raspuns la mesaje...neintentionat.
In ceea ce priveste ovulul, se vorbeste si de el in Coran!

Mergi la inceput

Maryam n-am vazut intrebarea poti s-o repeti te rog?
A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

quote:
Originally posted by maryam

Cateva intrebari daca se poate..

1. NU A CERUT NIMENI ACEST SUBIECT, DE CE PENTRU CELE PE CARE LE-AU DESCHIS CEILALTI MEMBRI A EXISTAT O RUGAMINTE IN PREALABIL? Dc aceasta este procedura ptr a putea deschide un subiect e ok...am sa astept solicitarile. (SUBIECTUL NU AVEA CUM SA FIE CERUT PENTRU CA CEI CARE AU POSTAT AFIRMATII ERONATE AU FACUT-O SIGUR DIN NECUNOSTINTA, FARA SA CUNOASCA RELIGIA ISLAMICA SI NU PENTRU CA AR VREA EI NEAPARAT SA FIE CONTRA ACESTEI RELIGII CU CARE CRED CA NU AU DE FAPT NIMIC, ATAT TIMP CAT FIRESTE CA NIMENI NU-I OBLIGA SA ADERE LA EA SI NICI SA CREADA SAU NU...).
2. ESTE DORINTA MEA CA PERSOANA LIBERA SA SCRIU CE VREAU SI CA MUSULMANA este mai mult decat o dorinta, este o tristete sa vad ce se spune si pot sa va asigur ca scopul nu este de a converti pe nimeni, nu stiu de ce nu ati citit mai atent cand am spus ca NU ESTE SILIRE LA CREDINTA, acesta este un verset fffff important in Coran, mai ales ca inaintea lui este cel mai important verset al Coranului; DAR INTELEG, NU E CHIAR NICIO PROBLEMA DACA SE DORESTE INCHIDEREA ACESTUI SUBIECT, MAI ALES CA SE PARE BAZATI PE VECHILE MENTALITATI SI EXPERIENTE DE VIATA UNII DEJA II PREVESTESC SFARSITUL...doar ca dc moderatorii considera ca ar fi bine sa nu mai scriem, ok, se poate rezolva, sigur va intelege fiecare musulmana care scrie aici, mai ales ca dragoste cu sila nu se poate, nu? Nu vad cum am putea pretinde ceva ce nu este: interes; asadar ac este o rugaminte, nu doriti public, puteti scrie pe privat nu sunt genul care sa ma apuc sa ma plang pe aici si nici prn alte locuri, sau sa ma apuc sa arunc cu rosii. Este clar ca pentru multe dintre persoanele care posteaza este iritant acest subiect. Astept va rog un raspuns. Multumesc.

Acum se vede?

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput