CONCEPTII GRESITE DESPRE ISLAM
Raspunsuri - Pagina 6
hannen spune:
Pe cuvint daca va mai inteleg!
Nu ati invatat nimic din trecut,acum iar bagati batzu prin gard.
Dumnezeu cu mila...
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
Andrada spune:
Hannen, toate mesajele tale in cadrul subiectelor religioase au fost sarcastice si ironice. Si personal ador sarcasmul si ironia dar cind sint bazate pe o cunoastere adinca ascunsa novicilor iar vorbitorul abia isi camufleaza dorinta de a ii lumina pe naivi.
Personal mi-am pierdut rabdarea si nu te mai astept cu iluminarea, asa ca eu zic sa o lasi pe Maryam care cel putin incearca, sa continue...?
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Ameera spune:
quote:
Suna ca ma dau mare cu Iisus si zau nu-i momentul si subiectul aici, dar unul din lucrurile fascinante despre Iisus era ca nu avea "oscior rau" cum zic americanii in el...era tot numa bunatate (zicea el ca a venit sa aduca sabia...dar se inmuia numa cind vedea ca plingi sincer).
De fapt asta e intrebarea. Pe voi ce va fascineaza la Mahomed?
As vrea sa fac o observatie aici. Nu e tocmai corecta comparatia dintre Isus si Mohammad, pentru ca ei ocupa pozitii diferite in cadrul fiecarei religii. Iisus inseamna mult mai mult pentru crestinism decat inseamna Mohammad pentru islam. Pentru crestini, Isus este cuvantul lui Dumnezeu intrupat, nu? Pentru musulmani, Mohammad este doar cel ales sa transmita cuvantul lui Dumnezeu, prin intermediul ingerului Gabriel (fara vreo contributie personala, acest aspect este foarte important in islam, de aceea se si insista mult pe faptul ca Mohammad era analfabet). Daca vreti, Iisus este pebtru crestinism ceea ce este Coranul pentru musulmani, nu Mohammad.
Ameera si Sara
"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money." (Cree Indian Proverb)
BOCANILA spune:
quote:
Originally posted by denizel
Bocanila, pai uite o ocazie sa postezi mai des de acum inainte.
Si da, sa nu cedezi pana cand nu se convinge tot forumul asta de faptul ca Isus a fost:
1. un lunatic
2. un impostor
3. un iluminat care o mai lua din cand in cand pe ulei si se dadea drept Domn
Iubita Domnul Isus este Domnul meu si Dumnezeul meu!A murit pe cruce pentru pacatele mele si a inviat a treia zi dupa scripturi.
Unde am scris eu toate lucrurile acelea urate despre Isus?(caci mie mi te adresez)Sau unde ai citit tu (aici pe forum)?
Multumesc pentru mesajul privat pe care mi l-ai trimis.Am raspuns cu dragoste.
Dar chiar daca nu este cineva de aceeasi religie,doctrina cu mine dupa cum am mai spus nu este dreptul meu sa judec pe nimeni.
Vom fi judecati de catre Dumnezeu..ma repet dar asta e...
Haide-ti sa facem o lume mai buna,intram pe forum ca sa ne relaxam nu sa ma leg de tot ce nu este dupa placul meu.
Multa pace!
In vremuri ale minciunii universale,a spune adevarul este un act revolutionar.....
Andrada spune:
quote:
Originally posted by Ameeraquote:
Suna ca ma dau mare cu Iisus si zau nu-i momentul si subiectul aici, dar unul din lucrurile fascinante despre Iisus era ca nu avea "oscior rau" cum zic americanii in el...era tot numa bunatate (zicea el ca a venit sa aduca sabia...dar se inmuia numa cind vedea ca plingi sincer).
De fapt asta e intrebarea. Pe voi ce va fascineaza la Mahomed?
As vrea sa fac o observatie aici. Nu e tocmai corecta comparatia dintre Isus si Mohammad, pentru ca ei ocupa pozitii diferite in cadrul fiecarei religii. Iisus inseamna mult mai mult pentru crestinism decat inseamna Mohammad pentru islam. Pentru crestini, Isus este cuvantul lui Dumnezeu intrupat, nu? Pentru musulmani, Mohammad este doar cel ales sa transmita cuvantul lui Dumnezeu, prin intermediul ingerului Gabriel (fara vreo contributie personala, acest aspect este foarte important in islam, de aceea se si insista mult pe faptul ca Mohammad era analfabet). Daca vreti, Iisus este pebtru crestinism ceea ce este Coranul pentru musulmani, nu Mohammad.
Ameera si Sara
"Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money." (Cree Indian Proverb)
Exact la asta ma gindeam acu...comparam mere cu pere (ma gindeam la natura divina a lui Iisus care nu i-ar fi permis o alta atitudine...si la faptul ca profetii (ca Mahomed) au alt job, iar propavaduirea nu-i neaparat caritate cu floricele.
Ai dreptate Ameera.
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
ache spune:
quote:
Originally posted by miereamara
Conform Coranului: Stadiile coranice in dezvoltarea prenatala sunt
1. nutfa- sperma
2. 'alaqa- sange inchegat
3 'adaam- oase
4. midagha - o bucata de carne
Orice persoana care a vazut documentare sau a citit un studiu despre dezvoltarea embrionara, stie ca aici nu este nici un stadiu ca sange inchegat in timpul formarii unui fetus, deci asta ar fi una din interpretarile gresite si este o majora problema stiintifica.
O alta mentiune in ceea ce priveste descrierea stadiilor embrionare in Coran.
Muschii sunt formati cu cateva saptamani inainte ca (virgula) calcifierea oaselor sa se produca, si nu cum sustine Coranul ca apar oasele mai intai si apoi oasele sunt acoperite de muschi. Coranul este in completa eroare aici.
uite ce explicatii am gasit eu:
Cuvantul in limba araba ‘alaqah are trei intelesuri. Primul este “lipitoare”. Al doilea este “obiect suspendat”. Al treilea inteles este “cheag de sange”.
Este mentionat in Qur'an, Cartea Sfanta a musulmanilor, ca fiinta umana a fost creata dintr-un amestec de secretii de la barbat si femeie. Se fac mai multe referiri la crearea fiintei umane dintr-o picatura de sperma, si de asemenea se sugereaza ca organismul rezultat se fixeaza in interiorul femeii ca o samanta, la sase zile dupa… (Stim ca blastocistul uman incepe sa se implanteze in jurul celei de-a 6-a zile dupa fecundatie.
Qur'anul afirma de asemenea ca picatura de sperma se transforma intr-un bulgare , ghem de sange inchegat; (un blastocist neimplantat sau avortat spontan si la inceput poate fi asemanat cu un cheag de sange.) Se fac referiri de asemenea la aspectul ca de lipitoare al embrionului. De fapt, embrionul nu este diferit de o lipitoare care suge sange. Embrionul se aseamana cu o bucata de substanta mestecata – guma de mestecat de exemplu.
In dezvoltarea sa, embrionul este considerat a fi uman in a 40 – 42 zi, nemaiavand infatisarea unui embrion animal, in acest stadiu.
Embrionul uman incepe sa dobandeasca caracteristici umane in acest stadiu. Qur'anul afirma de asemenea ca embrionul se dezvolta in trei valuri de intuneric. Aceasta probabil se refera la (1) peretele anterior abdominal matern, (2) la peretele uterin, si (3) la membrana amniochorionica.
Sfantul Coran identifica stadiile dezvoltarii prenatale, dupa cum urmeaza:
-nutfah, care inseamna “o picatura” sau “mic volum de apa”;
-‘alaqah, care inseamna “structura cu aspect de lipitoare”;
-mudghah, care inseamna o “structura ca de substanta mestecata”;
-‘idhaam, care inseamna “oase” sau “schelet, osatura”;
-kisaa ul idham bil-laham, care inseamna imbracarea oaselor cu carne sau muschi;
-al-nash'a care inseamna “formatiune distincta - fetus”.
"Studierea intensa a Qur'anului si a Hadith-urilor in ultimii 4 ani a scos la iveala un sistem de clasificare a embrionului uman care este uimitor atata timp cat a fost inregistrat cu 7 secole in urma, cu toate ca Aristotel, intemeietorul embriologiei, a constatat ca embrionii de gaina se dezvolta in mai multe faze. In studiile lui asupra oului de gaina in sec. al IV-lea i.Ch., el nu a dat detalii despre aceste stadii. Atat cat se stie din istoria embriologiei, era putin cunoscuta clasificarea si descrierea embrionilor umani pana in secolul XX.Din acest motiv, descrierea embrionului uman din Qur’an nu se poate baza pe cunostintele stiintifice ale secolului VII. Singura concluzie rezonabila este ca aceste descrieri i-au fost revelate lui Muhammad sallallahu 'alaihi wa sallam (sallAllahu ‘aleihi we sellem) de la AllahAllah. El nu avea cum sa cunoasca atatea detalii pentru ca el era analfabet, fara nici un pic de pregatire stiintifica."
anca
miereamara spune:
Dau copy/paste la un mesaj de al meu care se pare ca a trecut neobservat, inaintea lui Aristotel a fost Hipocrates, care la randul lui a fost cu mult inaintea lui Christos nascut, deci si inaintea lui
Muhammad;
"Un exemplu: Hipocrates, s-a nascut in anul 460 BC (inainte de Christos) iar stadiile lui privind dezvoltarea embrionara au fost:
1. sperma
2. sangele mamei coboara in jurul membranelor
3. carnea hranita de ombilic.
4 oasele
Acest lucru demonstraza clar ca circa 1000 ani inaintea Coranului dezvoltarea embrionului era divizata in stadii si fusese descrisa cu mult timp inainte de Coran. "
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
http://forum.desprecopii.com/forum//photo_album_cat.asp?numeX=miereamara
xenocid spune:
Miereamara excelent comentariul tau!
Lucrul acesta nu ar trebui sa ne mire totusi. Arabii au fost copisti excelenti iar datorita curiozitatii si inteligentei lor am castigat cel putin cateva secole.
Pe vremea cand Europa crestina isi ardea bibliotecile ei au salvat ce mai putea fi salvat transcriindu'le in araba. Este oarecum umilitor pentru aroganta noastra civilizatie ca operele Greciei Clasice le'au fost descoperite vesticilor din manuscrise arabe. Astfel astazi vorbim de Almagest'ul (al-kitabu-l-mijisti) lui Ptolomeu iar Biserica Catolica a aflat de modelul geocentric al lui Aristotel din cartile arabilor.
Influenta civilizatiei arabe in stiinta este importanta iar de asta ne dam seama doar ascultand cuvinte ce altfel ni se par banale : Algebra, Alchimia, Alkali, Alcool, Elixir, Almucantarat apoi numele stelelor Aldebaran, Altair, zenit , nadir, azimut, etc. etc.
Pina si Algoritm cuvant aparent inventat in era calculatoarelor este de fapt numele lui Muhammad ibn Musa al-Khwarizmi.
Ei bine si cu toate acestea totul a ajuns ruina atunci cand cand curentul ultra-ortodox Ash'ari a reusit sa se impuna in fata rationalilor din Mu'tazilah.
In curand matematica a fost declarat in Islam drept lucrarea satanei si bezna a ramas pina in ziua de astazi.
Macar de ne'ar servi ca avertisment despre ceea ce ni se poate intimpla atunci cand renuntam la ratiune si punem in loc credinta oarba.
PS: Denizel, imi pare rau sa spun asta dar incepi sa 'suni' ca o persoana de care ne temem amandoi
Alin
denizel spune:
Alin, nu cred ca iti spun ceva ce nu stiai deja: urasc duplicitatea si ipocrizia. Asta e tot! :-).
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
denizel spune:
quote:
Originally posted by BOCANILA
Iubita ...
Bocanila, nu ne cunoastem si ti-as fi recunoscatoare daca nu m-ai mai gratula cu astfel de apelative.
Cat despre mesajul meu, se pare ca (nici tu) nu l-ai inteles (desi ma cam mir...), deoarece nu are nici cea mai mica legatura cu lipsa tolerantei fata de cei de alta religie sau cu vreo judecata pe care mi-as permite sa o fac.
In tot cazul, nu are sens sa ma explic.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.