CONCEPTII GRESITE DESPRE ISLAM

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
Originally posted by DARAEL

quote:
Originally posted by ladyJ
doina,istoria are opt puncte de vedere,opt criterii,opt moduri esentiale de a o privi.Fiecare repezinta un alt unghi.
Prima ar fi metoda HanryFord(paradoxal numita metoda neistorica a istoriei)
A doua ar fi istoria din punct de vedere politic(interpretarea politica)Aceasta se studiaza cu preponderenta in scoli.
A treia ar fi istoria din punct de vedere geografic.
Al patrulea mod de interpretare a istoriei este prin perspectiva economicului.
A cincea perspectiva asupra istoriei ar fi cea fundamentata de Freud la inceputul sec.20
Al saselea mod de abordare a istoriei,este cel filozofic(Hegel,Spengler,Toynbee)
A saptea fata a istoriei este ´´cultul personalitatii.(se sustine teoria conform careia oamenii creaza evenimentele)
Si in sfarsit,a opta abordare a istoriei este dpdv religios.Fiind cel mai vechi dar si cel mai nou concept.

Superbe toate aceste moduri de abordare ale istoriei - o clasificare interesanta dar care nu ne spune nimic despre Istorie; sigur este o clasificare facuta de un manuitor de cuvinte; superbe in frumusetea lor dar total inutile.

Atentionare: din aceasta minunata lista lipseste cu desavarsire Abordarea Istoriei din Perspectiva Adevarului Oare intamplator s-a "uitat" de aceasta abordare ?

Evident, aceasta este o opinie proprie si personala si trebuie tratata ca atare !

DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura

darel,nu eu am ´´decis´´ clasificarea istoriei in aceste opt moduri.Istoricii au facut-o.Ia-te de ei daca vrei(desii unii sunt morti deja)

Daca stii si daca poti,inventeaza tu a noua perspectiva,diferita de celelalte.Perspectiva adevarului.Care e adevarul? Eu stiam ca e relativ,fiecare vede adevarul altfel, din propriul punct de vedere.Drept dovada discutiile de pe forum.

Uite daca vrei,cand o sa am mai mult timp o sa-ti prezint particularitatile fiecarei perspective in parte.(sunt niste moduri de a vedea istoria in functie de geografie,personalitate,religie,filozofie.)

Pana si istoricii se contrazic intre ei,mai mult sau mai putin,si tu doresti o perspectina a adevarului?Ar fi bine daca ar exista dar din pacate e aproape imposibil.Daca ar exista perspectiva dorita de tine,nu s-ar mai contrazice nimeni pe seama scrierilor laice.Si ar fi foarte bine.Numai Dumnezeu stie adevarul.Si cred ca se amuza copios cand ne vede cum ne chinuim aici,in aflarea supremului adevar.

ladyJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilianasoare spune:

Lasa, Anca, ca maghiarii nu sunt crestini, sunt sectanti. Pai ce, sunt ortodocsi? De unde! Sunt reformati, luterani, calvini, evanghelici etc. Ia intreaba un ortodox, nu-i musai sa fie practicant, poate sa fie si unul care merge la biserica de doua ori pe an, ce parere are despre o persoana care paraseste ortodoxia si trece la un alt cult crestin. Aceeasi parere pe care o are despre un crestin converatit la islam, exprimata insa cu mai putina vehementa.
In rest, sa traiasca ortodoxia si voievozii nostri plini de zel pentru apararea ei!

Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

probabil traiti fara probleme fiindca nu e o crestina practicanta.Si probabil fiindca ea cedeaza in multe.De exemplu, presupun ca nu mananca fripturi de porc in casa,sau nu bea un paharel de vin, ca sa nu te supere, sau ,mai politicos zis "din respect pentru tine".Din acelasi motiv probabil nu insista sa cresteti copiii in religia crestina,ci in cea musulmana, cum doresti tu,si asa mai departe.

Pai daca esti religios, friptura aia de porc, paharelul ala de vin nu sint decit niste compromisiuri insignifiante fata de cel de-a te casatori cu cineva de alta religie, nu?? Si asta inseamna, mai departe, deschidere ori dragoste...ori amindoua la un loc!!

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

In primul rand doresc sa va multumesc tuturor acelora care, cu siguranta numai gratie Bunului Dumnezeu dati dovada de o atitudine obiectiva pastrand o linie deosebit de usor de parcurs care iti ofera neindoielnic multe perspective.

Insa ptr ca aici sunt destule persoane care indeplinesc un rol extrem de important, acela de moderator am sa imi permit sa am o rugaminte.
Cred ca asa cum se poate vedea inca de la prima pagina am incercat(dc nu am reusit intotdeauna,imi cer scuze!) sa rezist tentatiei firesti (datorita naturaletii umane)de a raspunde cu jigniri la jigniri, cu acuze la acuze, cu mizerii la mizerii.
Insa exista aici multe cateva persoane care se pare nu-si pot folosi atat de abil creierul incat sa renunte la aceste metehne.
Am sa trec peste postarile acestea rezervandu-mi dreptul de a le considera inferioare dar nu am sa renunt la rugamintea adresata moderatorilor de a isi xercita autoritatea in mod real. Va multumesc.

Si mai am o intrebare pe care mi-am ridicat-o in urma lecturilor mele din autori musulmani; cum este vazut/apreciat Occidentul si valorile lui in tarile musulmane?? (Nu stiu de ce am senzatia ca si aici ar fi o explicatie pentru clashul asta teribil dintre crestini si musulmani!!)

Cred ca raspunsul la aceasta intrebare poate veni din multe puncte de vedere.
Interesant ar fi al unui musulman care traieste si si-a insusit parte din viata occidentala alegand sa traiasca acolo.
Sunt foarte multi occidentali care au ales convertirea la islam, asadar si acest punct de vedere ar fi unul extrem de interesant.

Revin ca vreau sa notez intrebarile de la emisiune...

"Citeste...in numele Domnului tau care a creat!!!"

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by conchita

quote:
Originally posted by Llaura
Conchita, nu ma pricep sa te contrazic dogmatic, dar nu pot sa cred ca milioane de oameni, timp de mii de ani isi cauta mantuirea kilarindu-i pe altii; am mai multa incredere in natura umana decat atat.

inseamna ca nu ai citit coranul sau nu cunosti definitia jihadului...

Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Conchita tu cunosti Coranul, stii care este definitia Jihad-ului?
Scuza-ma dar daca raspunsul tau ar fi afirmativ la aceasta intrebare, ti-as spune cu drag ca ai citit cu totul altceva, nici Coran nu se numeste ce ai citit tu...nici dictionarul tau nu e bun!
Insa nu ma ingrijorez, se pare ca este un "virus" destul de agresiv acesta care va construieste ideile.

Ce sa zic, am facut o pasiune ptr pagina de sanatate , asa incat cu permisiunea celui ce detine drepturile de autor imi permit o rezervare la terapie specializata.
Desi din punctul meu de vedere cateva ore mai mult pe saptamana in biblioteca ar face minuni.

Este incredibil cum unii oameni vorbesc fara macar sa aiba habar despre ce vorbesc. Rectific, nu incredibil, uimitor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Samer
se vede de departe ca nici tu, si din ce ai citit n-ai inteles adevaratul mesaj
tocmai ce au explicat mai devreme ameera, maryam si hannen...te rog citeste-le postarile ca sa aiba sens dialogul nostru si sa nu ne repetam

c'est la vie

am studiat coranul la doua scoli.
jihadul se traduce, pe de o parte, prin razboi cu propriile pacate, iar pe de alta cu lumea: 1. cu sabia contra necredinciosilor (razboiul sfant); 2. pasnic, prin convertire la islam a necredinciosilor (vezi politica de islamizare globala). astea sunt cele 3 cai ale Jihadului.

Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line

Mergi la inceput

quote:

quote:
tocmai ce au explicat mai devreme ameera, maryam si hannen...te rog citeste-le postarile ca sa aiba sens dialogul nostru si sa nu ne repetam

c'est la vie

jihadul se traduce, pe de o parte, prin razboi cu propriile pacate, iar pe de alta cu lumea: 1. cu sabia contra necredinciosilor (razboiul sfant); 2. pasnic, prin convertire la islam a necredinciosilor (vezi politica de islamizare globala). astea sunt cele 3 cai ale Jihadului.

Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line

Sincer, ma gandesc ca nu la vreo la scoala ajutatoare, ptr ca dc ai fi fost acolo, ar fi de inteles, ptr ca nu cunosti limbajul.
(sper sa nu se considere acest mesaj ofensator ptr ca nu am facut afirmatii la adresa ta, comparatia a fost postata ptr a evidentia discrepanta si injusta pretisa stiinta, cultura)
ESTE ERONAT COMPLET CEEA CE SPUI, MAI RAU E CA LE SI SUSTII!
CHIAR POTI PTR DOCUMENTARE SA CONSULTI MACAR UN DICTIONAR ON LINE.

Consider rusinos, sa ai si informatii gresite si sa mai si sustii ca acestea sunt corecte. Banuiesc ca macar regulamentul e mai usor de accesat.

Revin cu rugamintea adresata moderatorilor...pctele 5, 24...si nu numai.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by maryam
Este incredibil cum unii oameni vorbesc fara macar sa aiba habar despre ce vorbesc. Rectific, nu incredibil, uimitor!

te felicit pentru curajul de a-ti face autocritica in public. pentru ca tu, nu-i asa, nu ofensezi partenerii de dialog, ci discuti pe argumente.

iar argumente se gasesc destule, istoria e darnica la capitolul asta. un exemplu ar fi razboiul sfant purtat de imperiul otoman. altul, 11 sept. 2001.

Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line

Mergi la inceput

quote:

quote:

quote:

c'est la vie

Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line

Sincer, ma gandesc ca nu la vreo la scoala ajutatoare, ptr ca dc ai fi fost acolo, ar fi de inteles, ptr ca nu cunosti limbajul.
(sper sa nu se considere acest mesaj ofensator ptr ca nu am facut afirmatii la adresa ta, comparatia a fost postata ptr a evidentia discrepanta si injusta pretisa stiinta, cultura)

nu este ofensator, stai linistita maryam, ca nu ti-am fost colega la scoala respectiva.

quote:
Revin cu rugamintea adresata moderatorilor...pctele 5, 24...si nu numai.

aia era, amenintarea cu sabia. q.e.d.

Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line

Mergi la inceput

quote:

quote:

te felicit pentru curajul de a-ti face autocritica in public. pentru ca tu, nu-i asa, nu ofensezi partenerii de dialog, ci discuti pe argumente.

iar argumente se gasesc destule, istoria e darnica la capitolul asta. un exemplu ar fi razboiul sfant purtat de imperiul otoman. altul, 11 sept. 2001.

Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line

A iti face autocritica in public, dupa mine a recunoaste unde si cand gresesti si a avea capacitatea de a iti cere scuze, este o chestiune care tine de o trasatura a caracterului pe care poti sa o ai, sau nu :BUNUL SIMT!!! Nu are nimic in comun cu, curajul
ISTORIA ESTE PLINA, ALHAMDULILLAH, important este macar sa ai disponibilitatea de a citi vorba cuiva varianta adevarata, sau reala...
Cum ramane cu definitia pe care ai invatat-o tu la cele doua scoli, asta apropo de argumente???

Mergi la inceput