CONCEPTII GRESITE DESPRE ISLAM
Raspunsuri - Pagina 2
hannen spune:
Well,well,wellcome doamnelor
Porumbita,aici se discuta despre ISLAM,daca nu puteti sa faceti nici o diferenta mai bine nu mai cititi.
Daca chiar nu puteti sa curatati "pamintul de buruieni"(ca sa cultivati o floare) asa cum a zis autoarea,care btw ,a anuntat intentia de a deschide un subiect pe aceasta tema,nu are nici un rost,va "amariti" degeaba.
Probabil ca sunt si persoane interesate care vor sa citeasca,asa pt. cultura lor generala.
Raspunsurile menite sa iste scandal nu sunt asteptate.
Vrem si noi un subiect in care sa vorbim linistite,se poate?
Ca doar asa se numeste subforumul biserica,templu ,moschee ,casa tuturor religiilor(aprox)
Se poate???
denizel spune:
quote:
Porumbita,aici se discuta despre ISLAM,daca nu puteti sa faceti nici o diferenta mai bine nu mai cititi.
Daca chiar nu puteti sa curatati "pamintul de buruieni"(ca sa cultivati o floare) asa cum a zis autoarea,care btw ,a anuntat intentia de a deschide un subiect pe aceasta tema,nu are nici un rost,va "amariti" degeaba.
Probabil ca sunt si persoane interesate care vor sa citeasca,asa pt. cultura lor generala.
Ca doar asa se numeste subforumul biserica,templu ,moschee ,casa tuturor religiilor(aprox)
Se poate???
Hannen, am inteles de la Maryam ca acesta este un subiect dedicat tocmai acelora care nu stiu nimic despre Islam.
Eu, ca necunoscatoare a acestuia, as fi vrut sa aflu una-alta, dar vad ca ma trimiti la plimbare.
Din punctul meu de vedere, ai alterat de la inceput subiectul fetei.
Inainte de a nu mai intra vreodata pe acest topic si de a va lasa sa discutati linistite despre ale voastre, vreau totusi o confirmare din partea autoarei: topicul este pentru toata lumea sau exclusiv destinat musulmanelor?
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
saphir spune:
quote:
Originally posted by hannen
Saphir,ai facut-o destul la subiectul mizer de la generale.
Eu am incercat sa raspund pe un ton glumet,nu era nici o ironie si nici un misto.
Asa,acum la intrebarea ta,de ce crezi ca este total eronat sa-i asociezi pe evrei lui Dumnezeu?(uite pt. tine am scris romaneste,ca sa nu mai ai dubii in privinta cuvintului arab)
E cumva o jignire sa-i asociem cu Dumnezeu?Evreii nu sunt si ei oameni ca si ceilalti,creati de EL??
In primul rand, cred ca ma confunzi...nu stiu la ce te referi cand amintesti de subiectul de la generale si in al doilea rand, ma bucur ca in sfarsit ai inteles ideea: nu este vorba despre Allah, ci despre Dumnezeu...pentru ca in contextul dat, se intelegea ca "...ei au chemat neamurile lor la supunere totala si la adorarea NUMAI a lui ALLAH!"
Cine este Allah pentru evrei sau pentru crestini...?
Saphir, Amos si Ailish
pozele noastre
hannen spune:
quote:
Originally posted by denizelquote:
Se poate???
Hannen, am inteles de la Maryam ca acesta este un subiect dedicat tocmai acelora care nu stiu nimic despre Islam.
Eu, ca necunoscatoare a acestuia, as fi vrut sa aflu una-alta, dar vad ca ma trimiti la plimbare.
Din punctul meu de vedere, ai alterat de la inceput subiectul fetei.
Inainte de a nu mai intra vreodata pe acest topic si de a va lasa sa discutati linistite despre ale voastre, vreau totusi o confirmare din partea autoarei: topicul este pentru toata lumea sau exclusiv destinat musulmanelor?
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Denizel,eu cred ca am zis destul de clar!Toata lumea e poftita sa citeasca.Noi musulmanii stim ce si cum,restul lumii nu,asa ca poftiti si cititi.Intrebati frumos.
Am zis ca nu vrem sa transformati topicul in gilceava.Atit!
hannen spune:
quote:
Originally posted by saphirquote:
Originally posted by hannen
Saphir,ai facut-o destul la subiectul mizer de la generale.
Eu am incercat sa raspund pe un ton glumet,nu era nici o ironie si nici un misto.
Asa,acum la intrebarea ta,de ce crezi ca este total eronat sa-i asociezi pe evrei lui Dumnezeu?(uite pt. tine am scris romaneste,ca sa nu mai ai dubii in privinta cuvintului arab)
E cumva o jignire sa-i asociem cu Dumnezeu?Evreii nu sunt si ei oameni ca si ceilalti,creati de EL??
In primul rand, cred ca ma confunzi...nu stiu la ce te referi cand amintesti de subiectul de la generale si in al doilea rand, ma bucur ca in sfarsit ai inteles ideea: nu este vorba despre Allah, ci despre Dumnezeu...pentru ca in contextul dat, se intelegea ca "...ei au chemat neamurile lor la supunere totala si la adorarea NUMAI a lui ALLAH!"
Cine este Allah pentru evrei sau pentru crestini...?
Saphir, Amos si Ailish
pozele noastre
Saphir,nu te-as putea confunda nici dintr-o mie
Am sa mai zic inca o data,desi de-a lungul timpului tot am specificat si ma indoiesc ca tocmai tu ai ratat sa citesti.
Allah este pt. toti Unul si acelasi Dumnezeu.
Limba araba are propriul cuvint Dumnezeu,acesta fiind Allah.
Asa cum engleza are God!Spaniola,italiana,franceza,germana sau japoneza (Kami-sama)nu Budha asa cum cred unii,toate aceste limbi au cuvintul lor propriu pt.Dumnezeu.
Daca nu cumva vrei sa le cerem arabilor sa pronunte Dumnezeu romaneste,atunci de ce sa nu le cerem si englezilor?
Asadar,rog fetele vorbitoare de limba araba,sau casatorite cu arabi crestini sa ma corecteze in aceste afirmatii.
Arabii crestini spun tot Allah,iar Isus,culmea ii zic Isa.
Isa fiul lui Allah!
Sper ca este ultima data cind explic acest lucru,nu as vrea sa tinem subiectul pe loc doar din cauza ca nu intelegem ca alte popoare au si ele dreptul la o limba materna.
Cred ca ai inteles acum de ce "ei au chemat la supunere totala si la adorare numai lui Allah".Allah=Dumnezeu!
ocebine spune:
Hai sa presupunem ca totul este asa cum e frumos scris...femeia egala cu barbatul, ba chiar pusa sus la pretuire aleasa, protejata, iubita si demna de tot respectul. Acuma problema mea este urmatoarea: in teorie, asa e, dar practica ne omoara. Eu mi-a aduc aminte de o epoca ("de aur" sa zicem) in care cetateanul pe hirtie (adika in Constitutie) avea toate drepturile sub soare...liber la calatorie, drept de vot, libertatea presei, etc...in practica insa granitele erau inchise, nu putea sa zici un banc la un necunoscut ca te trezeai intr-o duba in drum spre pentienciar, Scinteia era buna doar de pus in cusca la hamster
Cind confruntam harta cu taranul nu mai iese socoteala. Pe ce dati vina in aceasta situatie? Cum expilcati voi aceasta discrepanta perfect vizibila?
Si mie imi place sa spun, da sint pretuita, dar cind am interdictii droaie, parca ma zgirie sub guler
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."
maryam spune:
Salam aleikum si buna ziua, inshaa ALLAH am sa scriu cu caractere normale pentru ca sa nu fie problema si sa poata fi toata lumea de acord desi mie imi place mult cum arata cu verde.
Multumesc din suflet pentru realul interes cu speranta si ruga ca sa putem impreuna avea un dialog intr-adevar.
Ideea este ca asa cum atat de bine si nu pot decat sa trimit multe floricele cu sinceritate s-a spus aici, acest subiect este dedicat tuturor aceelora care nu stiu nimic despre islam sau ale caror surse informative nu vin din originea islamului ci din alte surse.
Legatura dintre evrei si Dumnezeu -ALLAH este tot aceeasi pe care orice alt om de pe planeta, sau orice alt suflet din univers sau ce o fi deasupra acestuia o are cu Creatorul sau. Evreii spun ca si musulmanii ILLA, se poate ca exprimarea sa fie un pic modificata, dat diferentei dintre cele doua limbi, tot la fel cum arabii crestini spun ALHAMDULILLAH = Multumesc lui Dumnezeu...ALLAH...si nu altfel.
ALLAH este numele Creatorului! Este un nume Unic, cu un mod de citire foarte special- in Coran...nu as putea descrie in lb romana semnificatia si profunzimea acestui nume, dar am sa incerc, ptr intelegerea acestei idei de UNIC CREATOR SI UNIC MESAJ , pe de o parte ca raspuns la intrebarile de aici (firesti, normale) si pe de alta parte ca in continuarea postarii trecute sa fac un silogism...la inceput ALLAH, l-a creat pe Adam, ca si "locatie" este destul de greu sa pui cap la cap parerile oamenilor de stiinta indiferent ce confesiune religioasa ar avea ei si sa decizi ca el apartine dpdv geografic unei anumite arii, ptr a putea spune teoretic macar ca Adam a fost indian, chinez, arab sau portorican. Afirm asta pentru a arata asa cum inshaa ALLAH se va vedea ca nu are importanta carui neam apartii .
Teologii musulmani spun ca el a locuit la inceput in rai si apoi pe pamant...toti acesti oameni de stiinta sunt unanim de acord ca absolut toti profetii apartin aceleiasi familii care fireste se trage din neamul lui Adam. Nu stiu cum as putea posta aici acest arbore genealogic care nu este contestat si care a fost intocmit pe baza a zeci si sute de ani de istorie...el incepe cu Adam, fii sai, Noe si se termina cu profetul Muhammad, pacea asupra lor toti! Dc cineva doreste ii pot trimite aceasta, si dc imi puteti spune cum sa o fac, va sunt recunoscatoare.
In cartile de teologie, in hadisuri si mai ales in Coran locul lui Adam este unul extrem de special dc pot spune asa, el a fost cel insarcinat cu transmiterea UNICITATII LUI ALLAH, cu transmiterea mesajului divin, a fost dc se poate spune ceea ce in Coran se numeste "hanifa"- in leg cu care personal, nu impartasesc acea traducere care spune ca ar insemna reprezentant, sau inlocuitor...cert este ca ALLAH a spus:
"Eu am sa fac un om din lut tare, provenit din namol moale` iar cand il voi face si voi sufla in el din duhul Meu, voi sa cadeti dinaintea lui prosternanadu-va" (Surat Hijr:incep cu vers 28...);
si tot el este parintele omenirii asa cum apare in cele mai multe dintre religii.
ACEASTA AR FI ASADAR PRIMA SI CEA MAI IMPORTANTA TEORIE!
Ca ALLAH a creat omul de la inceput cu scopul de a Il adora; spre deosebire de ingeri care nu pot face decat ceea ce le-a poruncit ALLAH, in islam ei sunt considerati drept cei care indeplinesc fara nicio impotrivire porunca divina, in comparatie cu oamenii care au liberatatea de a se supune sau nu...El, ALLAH, le-a arata ingerilor aceasta creatie si le-a vorbit despre ea chiar inainte de a o face...si doar ALLAH stie care este sensul adevarat!
Din Adam cum spuneam provin Noe, Ibrahim- considerat in mod eronat evreu, dar nu despre asta vroiam sa spun, despre a fi evreu ca si nationalitate, ci ca si aparteneta la o dogma religioasa. Argumentez afirmatia cf careia Ibrahim pacea asupra lui nu a fost evreu- ca si religie (!!! )prin urmatoarea expunere.
Ibrahim, pacea asupra lui a fost cel care a propovaduit supunerea totala numai in fata lui ALLAH! El s-a certat cu tatal sau si cu neamul sau in legatura cu gresita credinta pe care acestia o aveau, pentru ca ei erau idolatri (ca si amanunt, idolatria a aparut mult timp dupa Adam, o foarte mare perioada oamenii au urmat unicitatea in privinta adorarii, Inshaa ALLAH am sa postez mai incolo datele dpdv istoric si dpvd strict islamic cu privire la inceputul idolatriei, punctul care a detreminat iesirea practic din porunca divina si transferarea crezului, impartirea lui...)
Povestea lui Ibrahim -Avram in Coran este o splendoare, un exemplu si nu intamplator uneori el apare ca Parintele tuturor profetilor. Atat in Biblie cat si in Coran povestea lui Ibrahim contine multe elemente comune si ea este pana la un punct asemanatoare, cu precizarea ca unii teologii crestini (cu care am avut ocazia sa vorbesc, spre norocul meu) se "feresc" de a comenta nepotrivirile...dar totusi, asa cum s-a intamplat intr-una din emisiunile televizate inainte de emisiune acel preot si nu un preot oarecare, un om de stiinta crestin, parintele Stan, autor al multor tratate si lucrari, nu a avut capacitatea de a dovedi inadvertenta care apare in Biblie in Geneza ba mai mult a incuvintat ca unele lucruri din cauza unor traduceri, a unor interpretari s-au modificat. Ma refer aici strict la confuzia existenta in lumea crestina in privinta lui Ismaiil si a lui Isaac.
Fara dubiu ca primul nascut a lui Ibrahim a fost Ismail fiul a carei mama era roaba sotiei sale Sara, cunoscuta sub numele de Agar in Biblie si Hajar in Coran, iar cel de-al doilea a fost Isaac- fiul Sarei, sotia lui Ibrahim. Ceea ce este totusi foarte surprinzator, este ca desi contradictia este evidenta in Biblie, in Geneza este relatata povestea roabei Hajar, mama profetului Ismail si chiar uimitor este ca ritualul pe care ea l-a facut in asteptarea lui Ismail (care corespunde intru totul ritualului pe care pelerinii musulmani il implinesc in fiecare an in primele 10 zile ale lunii Dhul Hijj- cunoscut sub numele de pelerinajul la MEKKA) ESTE prezentat (probabil chiar Zam-Zam apa despre care se scrie si numai ALLAH stie cel mai bine! vezi Geneza 21:19) si el a avut loc in locul in care este astazi MEKKA (!!!)- cunoscuta drept primul loc construit pe pamant pentru adorarea lui ALLAH!
Intr-o relatare profetica se spune ca Abu Dhar a venit la profetul Muhammad pacea asupra lui si l-a intrebat: "O, Trimis al lui ALLAH, care a fost prima moschee care a fost construita?" si el a raspuns:"Al-Masjid al Haram"(Moscheea Sfanta din Mekka), iar in continuare se relateza ca urmatoarea a fost "Al Masjid Al-Aqsa" (Casa sfanta din Ierusalim)
Aceasta ar fi asadar cea de-a doua teorie la care ma refeream la inceput cand vorbeam de silogism...ca apartenenta gresita ce se atribuie profetului Ibrahim nu are nicio baza, ALLAH nu a trimis religia mozaica ci doar oamenii au fost cei care au numit-o astfel, ei s-au indepartat teribil de mult de poruncile divine pe care le-au adus mesagerii desi toti au provenit din acel spatiu geografic! Ei au fost cei care i-au blamat si chiar au incercat sa-i ucida pe profeti, asa cum a fost si in cazul lui Ibrahim cand au cerut sa fie aruncat in foc ptr ca le distrusese idolii la care se rugau. Ba mai mult in variantele pe care le am numite Vechiul Testament multe dintre prohibitii exista dar in Noul Testament ele au fost anulate de catre apostolul Pavel (???!) lucru care nu poate fi acceptat deoarce in privinta actelor de adorare ALLAH nu a schimbat mesajul, asa cum scrie in Coran, din prinina nelegiuirii El a trimis neamurilor pedepse si le-a oprit unele lucruri (Vezi de ex Sodoma si Gomora).
Spune ALLAH in Coran :
"Si nu a fost raspunsul neamului sau decat ca ei au zis: "Omorati-l sau ardeti-l in foc, insa ALLAH l-amantuit de foc. Intru acestea sunt semne pentru un neam de oameni care cred. Si a zis: "Voi luati in locul lui ALLAH idoli pentru ca sa va apropiati intre voi in viata lumeasca, dar in Ziua de Apoi va veti lepada unul de altul si va veti blestema unul pe altul, iar salasul vostru va fi focul si nu veti avea avea voi sprijinitori" (Surat Ankabut: 24-25)
Cea de-a treia si ultima teorie este cea de la inceput despre care am spus si anume a mesajului comun, a UNICITATII CREATORULUI, A UNICITATII RELIGIEI, A UNICITATII MESAJELOR DIVINE!!!
Cineva a spus aici extrem de frumos ca religiile le-a a facut-o omul...am combatut aceasta idee (nedorind sa redeschid o diversiune pe aceeasi tema si in pregatirea acestui material care inshaa ALLAH sa ne fie de folos tuturor) spunand ca ALLAH a trimis religia, care este gresit disparata de sistemul de viata, intr-o societate normala relgia si viata laica nu ar trebui separate; fara a se intelege prin asta ca omul ar trebui sa stea toata ziua retras in rugaciune, sau post sau sa fim toti teologi, nicidecum , cred ca profetii: ISUS, MOISE, MUHAMMAD pacea asupra lor toti au propovaduit cel mai mult cumpatarea in aceasta viata, asa cum spune sa traiesti un mod de viata in adorare fata de ALLAH, dar ca om!!! Pentru ca ALLAH a lasat omul si tot ce este pe pamant, in cer ca sa ii fie omului de folos, ca sa se bucure de darurile creatorului sau, El ne-a lasat totul supus ca semn al Milosteniei, al Gratiei, al Nemarginitei Sale Iubiri! Insa omul dintre toate creaturile este cel mai invederat in nesupunere fata de Creatorul sau si distruge cu stiinta sau inconstient toate darurile Sale...Insa ca sa ma intorc la acea postare si la ideea pe care vroiam sa o expun, intr-adevar acest pluralism de religii sunt inventiile oamenilor. Fireste "DE CE?" As spune doar datorita incapacitatii de a se supune, de a renunta la tentatiile vietii. Datorita raului care asa cum scrie in Coran a facut o promisiune in fata lui ALLAH de a incerca in permanenta sa distruga, sa devieze, sa ispiteasca.
In fine...ceea ce spuneam data trecuta in leg cu conceptia gresita cf careia islamul ar fi o religie noua, am incercat aici sa arat, inshaa ALLAH sper sa fi reusit, este greu, repet eu NU SUNT NICI OM DE STIINTA, NICI INVATAT, NICI NU AM ABSOLVIT SCOLI CORNAICE, ISLAMICE...insa alhamdulillah raspund ptr orice spun ptr ca afirm cu toata raspunderea ca informatiile pe care le am sunt corecte, Inshaa ALLAH si din surse autentice.
Imi cer scuze ptr ca mesajele sunt lungi, dc doriti, am sa le fragmentez...
Si ptr oricine doreste Coran- traducerile sensurilor si explicatiile lor, ptr ca asa cum am tot spus, o traducere exacta este imposibil de realizat, lb araba ptr cunoscatori este o lb unica! Iar modul coranic este de-a dreptul spectaculos chiar si ptr un arab super scolit, dar despre asta...alta data, fara nicio responsabilitate imi iau angajamentul sa i-l trimit, de asemenea as vrea sa spun ca este totusi dificil sa citesti doar Coranul si atat ca sa intelegi, ptr ca versetele au fost si ele explicate la randul lor-aceasa este Sunna. Ma gandesc ca este destul de greu ptr un neavizat, imi amintesc de propriiile temeri, de frustrarile pe care le aveam, de faptul ca ma gandeam ca niciodata nu am sa inteleg si nu am sa stiu........
Sa va ajute Bunul ALLAH pe fiecare dupa ceea ce intentionati!
"Citeste...in numele Domnului tau care a creat!!!"
maryam spune:
Inca ceva, am uitat sa postez aici versetele:
"O, voi OAMENI AI SCRIPTURII, de ce va contraziceti asupra lui Avram, cand Tora si Evanghelia nu au fost revelate decat dupa el? Voi nu aveti judecata?- Voi sunteti aceia care ati avut dispute asupra lucrurilor de care ati avut cunostinta, dar de ce starniti dispute despre lucruri pe care nu le cunoasteti? Si ALLAH stie, in vreme ce voi nu stiti!~ Avram nu a fost nici iudeu, nici crestin. El a fost credincios adevarat si intu totul supus lui ALLAH [musulman] si nu a fost dintre cei care-I fac semeni.~ Cei mai indreptatiti oameni sa se socoteasca apropiati de Avraam sunt aceia care l-au urmat pe el si pe acest Profet si aceia care cred. Iar ALLAH este Ocrotitorul credinciosilor."(Surat Al-Imran (neamul fecioarei Maria si al fiului sau Isus, pacea asupra lor!):65-68)
Am postat aceste versete din cateva motive :
-pentru ca aceasta este parerea invatatilor musulmani in privinta lui Ibrahim-Avram
-pentru ca un musulman are obligatia sa creada in toti profetii(ceea ce inseamna ca dc o sa auziti vreodata unul care va zice cred in Muhammad dar nu cred in Noe, Ibrahim, Isus,...ACELA NU ESTE MUSULMAN!!!)
-profetul Ibrahim este cel care este pomenit, pentru care ne rugam la fiecare dintre cele 5 rugaciuni obligatorii, ptr el, neamul lui si ptr profetul Muhammad, ca semn al rugii musulmanului pentru toti profetii si neamul lor)
-pentru ca este o conceptie grava dar des inatalnita ca un musulman ar considera un crestin sau un evreu necredincios...in Coran evreii si crestinii sunt numiti "oamenii cartii", despre ei se vorbeste cu multa blandete, mai ales despre crestini!!! Parca ieri ar fi fost trimis Coranul, mai ales atunci cand se vorbeste despre acei rabini si preoti care ii mint si-i indeparteaza pe oameni de la adevar desi ei il stiu...
As mai dori doar, fara a parea ca mi-a aparut brusc vreun nimb deasupra hijabului si fara a supara pe cineva, ca mai ales fetele musulmane sa incerce sa se abtina de la comentarii si atacuri la persoana, noi ar trebui sa ne amintim cum eram si ce stiam inainte de islam si sa incercam sa intelegem ca acum presinunea este mai mare, poate ca ptr noi a fost mai simplu, nu stiam mai nimic despre islam si am avut posibilitatea de a invata pe un teren in care nu era semanata nici minciuna, nici ura, dar astazi oamenii care doresc sa afle nu au aceasta sansa, informatiile si ceea ce se mediatizeaza despre islam este fff diferit!!!
bA MAI MULT, sa ne gandim cat a suferit profetul saaws in propovaduirea mesajului si era il lb lor, in neamul lui...oare e mai greu ptr noi????
Si ca incheiere...astazi gata, chiar ca iau o pauza, am sa va scriu doar cateva randuri dintr-o sura extrem de draga sufletului meu...stiu ei care stiu de ce:;scrie in Coran, in Surat Al-Ysraa:
"Si spune-le robilor Mei sa spuna ceea ce este mai frumos; caci seitan starneste vrajba intre ei, iar seitan este un dusman invederat al omului!" (verset 53)
"Si spune: Doamne, fa-ma sa intru printr-o intrare a Adevarului si scoate-ma pe mine printr-o iesire a Adevarului si da-mi de la Tine putere ajutataore!"(verset 80)
"Spune:"De credeti voi i el ori nu credeti, aceia carora li s-a dat stiinta ianintea lui- daca li se citeste lor, cad, prosternandu-se cu barbiile la pamant. Si zic ei: "Marire Domnului nostru, caci fagaduinta Domnului nostru este implinita!
Si ei cad cu barbiile la pamant, plangand si aceasta le sporeste lor smerenia." (versete 107-109)
"Citeste...in numele Domnului tau care a creat!!!"
batool67 spune:
quote:
Originally posted by Tzuniquote:
Originally posted by batool67
Exista mai multe religii ptr ca oamenii au vrut sa stagneze la un anumit nivel, ptr ca nu au stiu sa depaseasca o anumita etapa in dezvoltarea lor spirituala.
...asta inseamna ca unii s-au opit la crestinism, altii la islamism... Dar oprirea, urmand afirmatia ta, nu s-a facut in acelasi timp. So: care sunt mai inapoiati si care mai avansati in dezvoltarea lor spirituala?
PS. Intrebare fara rautate si fara intentia de a starni dispute. Dar mi s-a parut interesanta afirmatia ta si am vrut sa te inteleg mai bine!
Oprirea nu avea cum sa se faca in acelashi timp, ptr ca revelatia nu venea in acelasi timp. Cronologic vorbind fiecare religie a fost revelata intr/o alta perioada istorica. Profetii au fost trimisi doar in perioadele in care omenirea trecea printr/o criza si in care anumite naravuri se exacerbau si trebuia umblat la legislatie. In unele cazuri profetii nu au fost trimisi sa schimbe legea ci sa o intareasca. Cei mai avansati sunt cei care au putut sa accepte mesajul revelat de ultimii profeti. Chiar ma gandeam daca a mai afirmat un alt profet ca el e ultimul in sirul profetilor. Eu nu stiu sa existe un altul cu exceptia lui Muhammad. In viziunea islamica nu exista profet superior sau inferior. Toti sunt demni de respect si demni reprezentati ai comunitatilor lor. Nu mai stiu sa existe un alt profet , cu exceptia lui Muhammad care sa fi fost trimis pentru toate timpurile si comunitatile. Va rog sa nu considerati ca tot ce am scris e ca o manfistare de aroganta ptr ca nu am intentionat asta. Fiecare comunitate s/a oprit acolo unde a considerat ca e potrivit ptr ea, orice am spune vointa lui Dumnezeu este in toate si asta explica persistenta a mai multor religii. Nu putem afirma ca exista popoare 100% crestine sau musulmane, ptr ca in cadrul aceleiasi populatii exista n orientari, exista de ex romani crestini, musulmani, budisti, atei, agnostici, evrei etc....
ilse spune:
As citi cu mare interes: unu la mana...daca s-ar debarasa textul de multe "preaslaviri" cred eu totalmente neinteresante pentru cei care nu cred in aceasta religie si doi la mana: daca s-ar scrie putin mai "istoric" decat cu sure si altele de genul asta care chiar nu ma intereseaza, si cu o atitudine clar mai "putin superioara" de genul "noi detinem adevarul".
Altfel nu vad scopul daca scrieti doar pentru voi, si nu pentru restul care nu cred in aceasta religie.
mary