CONCEPTII GRESITE DESPRE ISLAM

CONCEPTII GRESITE DESPRE ISLAM | Autor: maryam

Link direct la acest mesaj

Salam aleikum si buna ziua, buna seara, noapte buna...bune sa va fie zilele oriunde ati fi si oriunde v-ati afla.

Sper si ma rog Bunului ALLAH-Dumnezeu sa ne ajute pe toti sa fim si sa facem numai ceea ce Lui, Marire Lui Ii place.

In contextul ultimelor zile si cu tristete o spun a ultimelor "discutii" cred ca cel mai potrivit mod de a prezenta o religie necunoscuta pentru multi decat prin intermediul unei mediatizari din nefericire incorecte si bazata pe neadevaruri este acela de a incepe in acest demers cu ceea ce este gresit spus despre ea!
Doresc sa mentionez ca a vorbi despre ISLAM nu se poate face decat avand doua surse de informare, acceptate unanim si indubitabil de oamenii de stiinta musulmani: QURAN si SUNNA- Traditia profetului Muhammad saaws.
ORICE ALTA AFIRMATIE CARE INCALCA PRESCRIPTIILE ACESTORA SAU CARE NU SE REGASESTE IN ELE, ESTE SOCOTITA DE CATRE LUMEA MUSULMANA BIDAH-inventie SI EA NU FACE PARTE DIN ISLAM! Cu singura specificatie ca exista un alt izvor dc se poate spune asa, relatarile companionilor- persoane care au trait si l-au vazut pe profet in viata care l-au auzit spnand un anume lucru cu conditia ca aceste afirmatii sa fie la randul lor acceptate in lumea musulmana teologica.
De cele mai multe ori, cultura nemusulmanilor referitor la islam este bazata fie pe fenomene indelung mediatizate infaptuite in numele islamului de catre diverse persoane ce pot si musulmani sau si mai rau, prin preluarea ca atare a unor informatii fara a avea nici cea mai mica curiozitate de a afla cu propriile resurse dc respectiul lucru este ADEVARAT sau FALS.

1. CEA MAI GRAVA SI CEA MAI GRESITA CONCEPTIE LEGATA DE ISLAM este confuzia care se face intre RELIGIE SI ADEPTI!!! DAR SI PRIVIND ISLAMUL ca religie, multi cred f gresit ca Islamul este cea mai noua, sau ultima religie revelata, sau consideara ca ISLAMUL ESTE DIFERIT CA MESAJ PROPOVADUITOR FATA DE CELELALTE RELIGII, in sensul ca ar respinge dogme apartinand crestinismului sau rel mozaice.

ALLAH, Bunul Dumnezeu a transmis permanent de-a lugul timpului, mesaje omenirii-prin intermediul profetilor si mesagerilor Sai.

Ultima din cartile revelate este Coranul.
El in comparatie cu celelalte scripturi este singura carte sfanta care exista azi in varianta originala, exista primul exemplar care a fost "editat" si chiar pe paginile lui se mai pot vedea si azi urmele sangelui celui care a fost omorat atunci cand Coranul s-a luat din casa sa...este vorba dc cumva nu gresesc, sa ma ierte ALLAH, de Osman. Se gaseste la Istambul.
Transmiterea lui a fost facuta pe o perioada de 23 de ani!
In Coran este prezentata in multe versete creatia lui ALLAH de la inceput si mai ales faptul ca acest mesaj divin a fost intotdeauna acelasi; profetul Muhammad saaws, cel caruia ALLAH i-a revelat acest Coran, a fost si a murit fara sa stie sa scrie si sa citeasca!
El nu a adus o religie noua, ci a fost inzestrat cu transmiterea mesajului divin, ca o completare si o incheiere a tuturor acestor mesaje care s-au succedat in timp.
Din punct de vedere lingvistic ISLAM provine de la vb SaLaMa - am scris intentionat astfel ac cuvant ptr a spune ca in lb araba o litera se poate identifica cu o vocala, fen destul de greu de inteles asa, ca atare de catre un necunoscator...acest cuvant, radacina lui practic inseama A TE SUPUNE.
Islamul inseamna sa te supui complet, neconditionat lui ALLAH in tot ceea ce El Marire Lui a statuat.
Spuneam ca acest mesaj a fost neschimbat de-a lungul timpului.
ALLAH niciodata nu a lasat oamenilor mesaje diferite in privinta adorarii Sale. Nu a permis supunerea si asocierea altcuiva in ceea ce priveste actele de adorare si a avertizat intootdeauna asupra obligativitatii de a Il asculta pe El in absolut tot ce a poruncit.
Chiar primul om pe care ALLAH l-a creat din lut, Adam a fost avertizat si invatat asupra consecintelor nesupunerii.
ALLAH i-a spus ce anume trebuie sa faca, de ce anume trebuie sa se fereasca si care este consecinta neascultarii. Este f simplu de observat ca pe cat de complexa este creatia lui ALLAH, pe atat sunt de simple si de drepte caile pe care El le-a lasat omului ca sa traiasca cf legii divine.
A spus ALLAH in Coran:

"Iar tu, O, Adam, locuieste tu impreuna cu soata ta in Rai! Mancati de unde voiti dar sa nu va apropiati de acest pom, caci altfel veti fi dintre cei nelegiuiti" (Surat Al A-raf: 19)

ALLAH a lasat omul pe pamant pentru ca el sa se supuna Creatorului sau si nimanui altcuiva!

"Noi nu i-am creat pe djini si pe oameni decat pentru ca ei sa Ma adore!"

Scopul omului este de a se spunune Creatorului sau, aceasta ar trebui sa fie baza existentei umane si cf ei ar trebui sa fie faptele noastre de la cele mai simple la cele mai complexe.
Acest mesaj divin a fost acelasi cum spuneam, doar oamenii au fost diferiti: unii au vazut intotdeauna, cu claritate ceea ce au adus profetii si s-au supus, altii au tagaduit mesajele si au deviat de la calea cea dreapta.
Islamul nu este asadar cum gresit se afirma nici cea mai noua religie nici diferita, este religia lasata de ALLAH de la facerea lumii, este MODUL DE VIATA in care omul trebuie sa traiasca, adica supunand-se total, complet neconditionat lui DUMNEZEU!
Noe, Ibrahim, Isus, Moise, David, Hud, Zaharya, Yahya(Ioan), Lot PACEA supra lor toti! nu au fost insarcinati cu mesaje diferite, ei au chemat neamurile lor la supunere totala si la adorarea NUMAI a lui ALLAH!
Aceasta este baza Islamului si pe aceasta UNICITATE=TAWHEED in lb araba se bazeaza ISLAMUL. De aici pleaca toate celelalte lucruri.
Din pacate multi dintre cei care spun ca stiu despre ISLAM nu stiu mai nimic.
Si aceasta ignoranta as delimita-o din 2 pcte dvd. pe de o parte
-musulmanii care pretind ca sunt musulmani dar ei de fapt nu urmeaza islamul ci traditii, obiceiuri, cutume, instincte, sau isi insusesc moduri de viata abandonand atat crezul cat si practica.
-iar pe de alta parte aceia care pretind ca, cunosc islamul dar sursa lor de informare provine nu din Coran sau din Sunna ci din "am vazut la tv ca...." , "am auzit ca vecina mea cas cu un arab....".

De aceea a atribui ISLAMULUI ceea ce fac oamenii este un stereotip f gresit care iti ingusteaza mult capacitatea de cunoastere.
Pentru ca nu orice musulman este si practicant, nu orice musulman isi cunoaste religia, nu orice musulman vrea sa treaca de la statutul de musulman la acela de mu`minun- drpt-credincios, adica musulman in stiinta ca si ain actiune.
Dc insa ai capacitatea sa afli prin surse proprii care este de fapt adevarul despre islam, fara a te lasa influentat de ceea ce auzi si vezi se poate ca sa ajungi chiar sa-l cunosti.

Este o metoda f buna ca acela care doreste sa afle adevarul sa curete inima lui de orice fel de prejudecata si sa doreasca doar ca singur, cu propria minte sa afle care este adevarul, ptr ca asa cum intr-un pamant ca sa ai o recolta buna scoti intai buruienile si cureti pamantul tot asa ptr ca sa ajungi la islam, mai ales dc ai avut nesansa sa nu ai acces la informatiile de baza trebuie ca sa te delimiteazi e cliseele cu care esti asaltat si pe care le absorbi desi ti-se par super ok lucrurile!

Inshaa ALLAH va continua...

"Citeste...in numele Domnului tau care a creat!!!"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Mi-e teama sa scriu,nu vreau sa intrerup "sirul" mesajelor in care ai ales sa prezinti Islamul.
Sper din suflet sa nu se care mizeria de mai sus,aici.

P.S Felicitari pt. "curajul" de a incerca inca o data marea cu degetul,stii ce a fost in trecut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

quote:
Initial creeata de maryam

Noe, Ibrahim, Isus, Moise, David, Hud, Zaharya, Yahya(Ioan), Lot PACEA supra lor toti! nu au fost insarcinati cu mesaje diferite, ei au chemat neamurile lor la supunere totala si la adorarea NUMAI a lui ALLAH!
Aceasta este baza Islamului si pe aceasta UNICITATE=TAWHEED in lb araba se bazeaza ISLAMUL.

Cei enumerati de tine erau evrei...ce legatura au ei cu Allah??

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Maryam, am o rugaminte la tine!
Ai putea sa scrii folosind caractere normale? Pentru mine (si nu cred ca sunt singura) este foarte greu de urmarit scrisul acesta mare si colorat.

-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
-------------------------
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by saphir

quote:

Aceasta este baza Islamului si pe aceasta UNICITATE=TAWHEED in lb araba se bazeaza ISLAMUL.

Aceasi legatura pe care o ai si tu,si eu si tot ce misca pe pamint.
Legatura dintre Creator si creatii.

Elloh,Ellohim,Illah,Allah ...face click undeva?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by hannen

quote:

quote:

Pai este total eronat sa ii asociezi pe evrei cu Allah...

P.S. ...si fara mistouri si ironii ca pot si eu, da` nu ma cobor.

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns batool67 spune:

quote:

[quote]Initial creeata de maryam

Allah inseamna Dumnezeu in limba araba Saphir, presupun ca stii. Cred ca esti de acord ca revelatia a venit intotdeauna de la aceasi sursa si ca nu exista un Dumnezeu al crestinilor, al evreilor si al musulmanilor. E fals sa credem ca in lume exista mai multe religii doar ptr ca oamenii sa poata alege. Exista mai multe religii ptr ca oamenii au vrut sa stagneze la un anumit nivel, ptr ca nu au stiu sa depaseasca o anumita etapa in dezvoltarea lor spirituala.

Mergi la inceput

Batool, de acord cu tine...stiam si eu cine e Allah. Ideea era de ce se spune Allah si nu Dumnezeu, avand in vedere ca in context era vorba de evrei?

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

quote:
Originally posted by batool67

Exista mai multe religii ptr ca oamenii au vrut sa stagneze la un anumit nivel, ptr ca nu au stiu sa depaseasca o anumita etapa in dezvoltarea lor spirituala.

Esti ceea ce iti doresti sa fii....

...asta inseamna ca unii s-au opit la crestinism, altii la islamism... Dar oprirea, urmand afirmatia ta, nu s-a facut in acelasi timp. So: care sunt mai inapoiati si care mai avansati in dezvoltarea lor spirituala?

PS. Intrebare fara rautate si fara intentia de a starni dispute. Dar mi s-a parut interesanta afirmatia ta si am vrut sa te inteleg mai bine!

URGENT
Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos

Mergi la inceput

quote:

quote:
Originally posted by hannen

quote:

quote:

Pai este total eronat sa ii asociezi pe evrei cu Allah...

P.S. ...si fara mistouri si ironii ca pot si eu, da` nu ma cobor.

Saphir, Amos si Ailish

pozele noastre

Saphir,ai facut-o destul la subiectul mizer de la generale.
Eu am incercat sa raspund pe un ton glumet,nu era nici o ironie si nici un misto.

Asa,acum la intrebarea ta,de ce crezi ca este total eronat sa-i asociezi pe evrei lui Dumnezeu?(uite pt. tine am scris romaneste,ca sa nu mai ai dubii in privinta cuvintului arab)
E cumva o jignire sa-i asociem cu Dumnezeu?Evreii nu sunt si ei oameni ca si ceilalti,creati de EL??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

pai hannen pt cineva care vroia sa tina subiectul departe de mizerie nu ar trebui sa arunci "prima hartie pe jos"

personal consider ca moment mai prost ales sa deschizi un astfel de subiect nici ca putea sa aleaga autoarea... (pe langa faptul ca e extrem de greu de citit verdele ala sters si jocul de caractere mari si mici)

nu prea vad cum poti citi obiectiv postarea cuiva care sustine ca e de acord cu moartea celor care comit adulter dc aceasta condamnarea e semnata de un tribunal...

Mergi la inceput