CONCEPTII GRESITE DESPRE ISLAM

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

zise pogoratul din copaci.

Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by silvia_popa

Samer, daca Conchita nu a raspuns bine (desi asta stiam si eu, ca Muhammad a fost mai mult un administrator si a indemnat la razboi in numele religiei sale mai mult decat la pace) te rog raspunde-mi tu cum (crezi ca) este de fapt.

bineinteles ca am raspuns bine:

In Medina, Muhammad managed to unite the conflicting tribes, and after eight years of fighting with the Meccan tribes, his followers, who by then had grown to ten thousand, conquered Mecca. In 632 AD, on returning to Medina from his 'Farewell pilgrimage', Muhammad fell ill and died. By the time of his death, most of Arabia had converted to Islam.
http://en.wikipedia.org/wiki/Muhammad

Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Ca de la profet la profet: Moise omora intr'o saptamana mai multi decat ar fi putut converti Mohamed intr'un an.
Si nici pe Constantin nu l'a pälit viziunea crucii in mijlocul unei activitati gradinaresti. Hm? Sa fi fost in timpul unei lupte? Sau oare cand si'a fiert cumnatul in ulei? Ba nu ba nu, le incurc eu. Atunci cand si'a omorat copii de durere ca isi otravise nevasta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

hannen , merci de explicatii, sunt convinsa ca exista multi musulmani care condamna aceste acte (si io cunosc cativa), ma refeream la o pozitie oficiala luata de autoritatile religioase din tarile islamice, ei ar avea cea mai mare credibilitate printre cei ce aplica gresit dogmele.
Stiu ca in ramura sunnita nu exista cler insa citisem pe undeva (sau poate am vazut la tv, nu mai stiu ), ca exista mari savanti teologi mai mult sau mai putin influenti care emit avize 'juridice' (fatwa?) despre o situatie, o regula nerespectata etc.
Din pacate, din cate am constatat io acestea sunt de multe ori contradictorii, unii condamna, altii aproba, unii spun una in occident si alta la ei acasa, ce sa mai inteleaga bietul musulman de rand (nu mai vorbesc de noi astia din exterior) ?
Poate ca ar fi necesara o singura autoritate (asa, un fel de Papa musulman) ca sa nu mai existe ambiguitati. Si probabil ca va trebui ca intr-o zi si in aceste tari religia sa nu mai faca parte din stat iar lumea sa inteleaga ca reguli scrise acum mii de ani nu pot face parte din codul penal in secolul 21. (dealtfel, tot cautand despre eventualele fatwa, am gasit unele chiar amuzante, recunosc ca asta mi-a schimbat o gramada de prejudecati )
Din pacate "trista misiune" despre care vorbea maryam o aveti mai degraba pe langa acesti 'falsi musulmani', cu ei trebuie sa incepeti incercarea de imbunatati imaginea islamului in lume, imi inchipui ca e dificil dar pana atunci, cu d'alde noi, ignorantii in ale islamului, e oarecum pierdere de vreme...
Asta nu inseamna ca discutia de fata nu e interesanta (cu conditia sa ramana la islam si sa nu se ajunga la dueluri de citate si la eternele confruntari Mohamed vs Isus dupa principiul "ba al meu e mai frumos si a facut minuni mai minunate" )

off topic: anka, merci de aprecieri, bine ca mi-ai amintit de homeopatie, lucru diavolesc si ala, aveam io o idee de subiect pe tema asta cand voi avea mai mult timp o sa o pun in practica

Mergi la inceput

ca de la iubitorii de logica la iubitorii de catavenci: una nu o exclude pe alta. afirmatiile mele despre profetul mohamed nu contin epitete, deci nu sunt judecati de valoare care sa-ti dea tie si lui samer dreptul la infierare publica. am prezentat faptele nude. contesti calitatea de conducator militar a lui mohamed doar pentru ca moise a fost si el un lider politic?!

Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

Nu stiu de unde sa incep...sper ca desi asa, intr-adevar schiopatat, poate, poate ne-om reveni dupa mersul la logoped, as dori doar dc se poate, sa schiopatam cat o fi, nu-i bai da` macar sa nu folosim carja de care ne sprijinim.
Cred ca inainte sa scriu ar trebui sa multumesc (si este o multumire adresata tuturor fireste, dar catorva in mod special: samer, xenocid- nah ca am pus barbatii intai ca sa nu ziceti ca-s chiar asa de feminista, theiuta...) dar as vrea sa revin asupra ideii ca
intr-adevar sper si ma rog ca acest sub sa ramana unul informativ si nu o pledoarie ptr a convinge pe cineva de ceva. Chiar nu doresc sa demonstrez nimic nimanui, nici sa caut noi adepti.
Lady, o sa incerc sa maresc ptr ca nu pot vedea aproape deloc ce ai scris, sper sa nu te superi si asa am probleme mari cu ochii, mi-e greu sa urmaresc textul...

A intrebat cineva apropo de diferente/falsitate si cum am putea sa-i depsitam pe fatarnici. Pe cei care pretind ca sunt musulmani...
Este o intrebare extrem de buna. Sa stii ca nu e greu, nu-ti trebuie studii de psihologie, nici macar fler la oameni, trebuie doar ca sa stii in primul rand cum ar trebui sa fie un musulman, ce inseamna de fapt un musulman...trebuie sa ai si un minimum de modestie ptr ca sa te poti aprecia cat de cat corect (ptr ca aici e o problema grava: multi dc au avut sansa sa puna mana pe doua trei carti cred ca deja sunt aspiranti la nobel) evitand astfel sa ajungi la chestii de genul nimeni nu-i ca mine. Poate ca ptr mine, e mai simplu, am ochiul format ca sa zic asa , dar ptr un necunosctor in islam e mai greu; ptr asta am atras cumva atentia si am tot spus despre imperiozitatea surselor autentice! Ptr ca dc stii de la sursa, poti sa vezi tu singur adevarul sau minciuna.
Cei mai influenti oameni de stiinta sunt de multe feluri...Unii chiar iau atitudine, cred ca prind cateva sute de canale pe satelit dintre care zeci sunt pline, absolut pline de emisiuni care mai de care mai bune! Sigur ca tv nu e modalitatea de a iti face o cultura si nici educatie, dar exista asa o "stare generala" mai ales printre arabi, le place mult de tot la tv...asa ca teoretic fiecare are acces! Pe langa asta sunt moschei peste tot, vinerea cel putin nu ai unde arunca un ac la Khutba (predica) si mereu se fac inainte de rugaciunea pr zisa un fel de lectii dc vrei, imamii vorbesc oamenilor fff mult nu numai despre islam, ci si despre viata, in general.

Aici s-a facut o afirmatie gresita asupra careia as vrea sa insist! Doar ptr ca ea contravine islamului.
Isus nu este considerat in islam un simplu profet si atat, cu atat mai mult unul inferior.
Chiar am citat din Coran intr-o postare ant si am spus ca ac concept cf caruia ar exista diferente sau preferinte fata de un profet sau altul, este neislamic, este chiar ceva ce poate fi postat la conceptii gresite despre islam.
Profetul Muhammad ssaws este ultimul profet trimis, lui i s-a dat Coranul si de aceea numele lui, stima si consideratia fata de misiunea sa sunt mai vizibil exprimate si intr-adevar musulmanii sunt mai zelosi in ceea ce-l priveste. El este asa cum se spune pecetea profetilor. Dar dc intrebi orice musulman :Pe cine iubesti mai mult, pe Isus sau pe Muhammad? Probabil ca nu vei auzi pe niciunul sa-ti spuna ca pe Muhammad. Noi nu facem nicio diferenta intre trimisi, nu preferam pe unul altuia....cum am putea sa facem asta? Ar insemna ca incalcam unul dintre principiile divine, ca nesocotim cel putin un verset din Coran. Insa repet, despre profetul Muhammad stim absolut totul, viata lui de la nastere si pana la moarte, mai ales anii premergatori profetiei si cei 23 de ani ca si profet sunt cunoscute in amanunt, nu exista nimic necunoscut. Este modelul nostru, este ceea ce in Coran scrie indurare pentru lumi! Nu este doar al nostru, este un model ptr intreaga umanitate, indiferent cat de greu ar fi ptr altii sa accepte asta, de fapt nici nu e obligatoriu de acceptat, numai ca noi asa stim, asa credem, nu ne permitem si nici nu am indrazni sa-L contrazicem pe ALLAH!
Chiar este o carte f interesanta scrisa de un american (cred!) dc vreti puteti sa va uitati un pic aici:
http://en.wikipedia.org/wiki/The_100.
http://muhammad.net/j/index.php
Apoi, ar mai fi cateva erori...in primul rand ca Muhammad saaws nu a fost urmat numai de cei mai saraci si chiar dc ar fi fost asa, oricum aceasta a fost cumva o "caracteristica" a profetilor, chiar Noe si alti profeti au fost blamati pentru ca cei mai "umili" ii urmeaza. Dar primul convertit la islam a fost Abu Bakr, ALLAH sa fie multumit de el, care era un influent om de afaceri ca sa nu mai spun de prestigiul de care se bucura in randul cum sa le spun...comunitatii sale. Ca sa nu mai spun de Omar care a fost unul dintre cei mai bogati si cei mai autoritari (desi el a fost unul dintre cei mai inversunati adversari ai isalmului, ai profetului....ba mai mult, convertirea sa la islam este un miracol fara doar si poate, este un mom unic poate, in istoria "convertirilor"...el plecase sa-l ucida pe profet...in fine, incep sa ma abat deja mult, scuze!!!).

S-a intrebat aici de iad. Iadul este ca si "importanta" una dintre principalele teme dc pot spune asa ale Coranului. Este ceea ce ne arata Bunul ALLAH-Dumnezeu intotdeauna. Relatarile legate de iad sunt prezentate in Coran intr-un stil care te face efectiv chiar si pret de cateva clipe sa meditezi intr-o rupere totala de conceptul vietii tale actuale. De ce? Pentru ca ele sunt tulburatoare...nu as vrea sa se inteleaga ca ar avea ceva atat de horor in ele incat iti vine sa te bagi sub pat de frica, dar ele sunt extraordinar de profunde, de semnificative, este in ele atat de multa evidenta, atat de clar iti apare totul incat nu se poate sa ramai la fel parcurgandu-le. Ca fapt divers, cred ca dnul Samer poate explica muuuuuult mai bine, versetele din Coran care vorbesc despre pedeapsa, despre foc, iad, sfarsitul celor necredinciosi, care si-au batut joc de ALLAH, de profetii lui, sunt fff greu de recitat, de fapt de psalmodiat (ptr ca, Coranul nu se citeste asa, pur si simplu, sunt multe reguli, exista semne, timpi...este oricum o stiinta!), sunt versete tulburatoare in orice caz.
S-a mai spus aici ca si contrazicere a cuiva care a spus ca ALLAH, God e tot una...ca nu crede sa fie asa! As vrea sa intreb autorul/area acestei postari: Dc ar fi mai multi Dumnezei, Divinitati...cum si-ar imparti ei domeniul ceresc, cum ar "legiui"? Cred ca undeva, acolo sus, ordinea ar fi teribil de stricata.

Incerc sa citesc postarea Lady-ei si revin Inshaa ALLAH!

"Citeste...in numele Domnului tau care a creat!!!"

Mergi la inceput

Gata, am citit...

Oh, lady, nici nu stiu cu ce sa incep...cred ca am sa incep cu sf postarii tale, ptr ca este cel mai neadevarat lucru pe care l-ai postat, sigur pe care si tu la randul tau l-ai citit, o stupida si chiar devianta opinie...a cui e cartea, ca am si eu cate ceva dar parca n-am citit asta inca...?

[blue]Si am citit intr-o carte laica,ca Mohammed a avut pentru prima oara contact cu monoteismul cand a auzit de iudaism.El numea evreii ´´poporul Cartii´´Cunostea foste bine Tora si Biblia(prin voia lui Dumnezeu).Astfel a scris(tot cu voia lui Dumnezeu) Coranul,cartea sfanta a islamului,avand la baza legile lui Avram,Moise,si recunoscand existenta lui IIsus ca profet,nu ca Mesia.
Mohammed a fost un om foarte inteligent.El a impus islamul prin pace,prin cuvant.Succesorul lui,Abu Bekr,a folosit spada pentru convertire.
Mohammed sustinea ca e urmasul lui Avram,si dorea sa adune evreii si crestinii intr-o noua religie,religia lui Allah,o noua imagine a lui Dumnezeu.

O sa spun pe marginea acestui text si apoi am sa ma refer la postarile celelalte. In primul rand hai sa o luam cu abc-ul vietii profetului Muhammad. El a fost timp de 63 de ani analfabet!!! Nu a citit, nu a scris o carte sau vreun rand cu mana sa niciodata si ALLAH stie cel mai bine pentru ca in Coran scrie asta! Chiar si cei mai inversunati dusmani ai sai si ai islamului, in general, ataca orice: viata sa, casatoriile, campaniile "agresive, ptr a cuceri", dar o tampenie- scuze de expresie mai mare ca asta nici ca putea sa se scrie! Tocmai in asta consta poate minunea care o reprezinta personalitatea acestui profet si imprejurarile, situatia sa, cum ALLAH i-a trimis tocmai lui, un om nestiutor de carte un asemenea Coran; chiar dc ar fi o simpla opera literara, ea este unica in istoria litaraturii universale si argumentez :1. ptr ca nu s-a tradus si nu se poate traduce cuv cu cuv, ptr ca nu a putut fi imitata nici de catre cei mai elocventi poeti, scriitori!(desi ALLAH a adresat o provoacare tuturor oamenilor sa faca macar un verset ca acest Coran. 2. ptr ca acest Coran, primul exemplar, este astazi accesibil oricui. Cum am mai spus se afla expus la un muzeu din Turcia, dupa unele informatii ar exista si unul la un muzeu din Moscova...
Sub juramant iti spun ca am vazut cu ochii mei in Medina, Arabia Saudita primele scrisori care au fost trimise de catre profet saaws, erau scrise de scribii sai si semnate cu inelul sau inscriptionat !!!
Am si fotocopiat cu acordul celor de acolo, scrisorile sale, "semnate" cu inelul: deci mor de gat cu cineva care imi zice ca profetul a scris ceva, dar Coranul!!!!!!Vai de capul autorului acela!
Si nici nu avea cum sa stie asa de bine de iudaism pentru ca in Mekka in acea perioada erau nu stiu dc mai mult decat degetele de la maini, familii de evrei.
Legat de revelatie,este impresionanta si plina de sens conjunctura in care s-au petrecut lucrurile.
Sper sa nu va plictisiti, dar ptr mine e prea frumos ca sa nu o scriu...si chiar de-ar fi sa o luati doar ca pe o simpla poveste, este fff frumoasa. (Oh, chiar imi pare rau ca nu aveti cum sa stiti, de ati vedea locul ala...un drum de munte/si la ei muntii sunt asa de...nefiresti, numai pietroaie, un teren f abrupt; profetul mergea mereu pe muntele acela Nur-lumina si se retragea in pestera ptr a medita. Gura pesterii este atat de ingusta si drumul pana sus e atat de dificil incat nu poti sa nu te gandesti oare cum o femeie de 55 de ani -sotia sa Khadija parcurgea acest drum zilnic cred, ca sa-i duca mancare??? El s-a casatorit cu ea cand avea 25 de ani iar Khadija era in varsta de 40 de ani (ea l-a cerut in casatorie afland de caracterul lui exemplar!!!) si a avut cu ea o casnicie exemplara.
)
In fine, profetul saaws obisnuia sa se retraga ptr meditatie in acea pestera. El petrecea acolo ore intregi in solitudine gandindu-se la cer, la Creatorul tuturor lucrurilor, la cat de deviati erau oamenii din neamul lui- pe vremea aia la Ka`aba erau 360! de idoli- din ratiuni strict politice si economice arabii mekani nu puteau renunta la acei idoli, ptr ca la ei se inchinau atunci cand veneau in Mekka parteneri lor...de afaceri; la nedreptati, la viata lui!
Intr-unul dintre aceste momente a venit la el in pestera un inger(desi el nu stia ca este un inger!Varul sotiei sale i-a spus ulterior ca era vorba de Jibriil-Gabriel, care cf dogmei islamice este ingerul care aduce profetia, acelasi care l-a vestit pe Isus Mariei!)si i-a spus :Citeste!"si profetul a spus: "Nu stiu sa citesc!"...atunci ingerul l-a strans atat de puternic incat aproape ca nu a mai putut respira (relatarea este autentica, confirmata de toti oamenii de st mus indiferent carui curent i-ar apartine!) si i-a spus ptr a doua oara "Citeste!" si el a raspuns din nou "Nu stiu sa citesc" si ingerul l-a strans si mai rau...si la fel a treia oara, apoi i-a spus ingerul "Citeste!In numele Domnului tau care a creat..." acestea sunt primele versete revelate profetului Muhammad saaws, unui om nestiutor de carte.Despre care ALLAH a spus in Coran (in Sura Ankabut verset 48!) ca el nu a scris inainte nicio carte cu mana sa...ca nu a avut stiinta, a spus ca l-a pogorat in inima lui.
Am sa postez cu voia voastra cateva versete care sunt pline de sens...dc acest Coran l-ar fi scris el, trecand peste toata imposibilitatea acestei ipoteze oare ar fi scris profetul ceva de "rau" despre sine, s-ar fi mustrat tocmai pe sine in Coran?

"Si daca ar fi nascocit el unele vorbe impotriva Noastra,
L-am fi apucat Noi de [mana]dreapta
Si i-am fi taiat Noi vana inimii
Si nimeni dintre voi nu Ne-ar fi putut opri!
El [Coranul] este pentru cei cu frica o indemnare
Si Noi stim ca unii dintre voi il socotesc mincuina..."
(Surat Al-Haqqa (cea adevarata, adica Ziua de apoi!) :44-49)

De asemenea aici este ceva ce atinge grav orgoliul si darama practic toata lucrarea orientalistilor ca sa nu mai spun ca da peste cap toata "mediatizarea" mondiala ce provine din alte surse decat islamice. De fapt afirmatii de acest gen sunt frecvent intalnite si cf parerilor multor persoane ce posteaza la ac. subiect:
Mohammed a fost un om foarte inteligent.El a impus islamul prin pace,prin cuvant.
Noi, alhamdulilah stim si suntem de neclintit in fata acestei afirmatii, dar peste tot in lume se afirma ca ISLAMUL SE IMPUNE SI
S-A IMPUS CU SABIA...
In lb araba mesah -a sterge (cu referire la modul in care Isa aws isi vindeca bolnavii, prin trecere a mainii peste locul bolnav....)este numele lui Isus! El apare in Coran Isa-Mesih = Mesia nu are cum sa nu fie cunoscut sau contestat e o aberatie, chiar apare scris in Coran!!!

Acum, ca sa raspund postarii tale, as vrea sa iti spun ca, diferentele dintre evrei si musulmani sunt destul de mari, iar "pozitia" crestinilor in Coran este mult mai aproape de a musulmanilor, chiar spune ca vei gasi ca ei sunt cei mai blanzi, despre ei se spune ca sunt "rataciti"-adica ca, mai marii lor, reprezentantii bisericii, i-au ratacit de la calea dreapta introducand in religia pur monoteista propovaduita de Isus, care cerea adorarea UNICULUI DUMNEZEU conceptii in legatura cu care ALLAH nu a spus nimic.....pentru ca printre ei se afla oameni care stiu adevarul! Imi cer scuze nu stiu exact unde e versetul asta, e din memorie, nu e exact reprodus.
O alta opinie gresita postata de tine este aceea ca musulmanii, islamistii au mai adaugat ceva... acesta este un fals ptr ca repet, exemplarul origial exista si el poate fi verificat, cum sa falsifice Coranul???? Chiar exista si urmele de sange ale lui Osman, cel in casa caruia se afla acest manuscris (atunci cand a fost ridicat din casa lui, Osman a fost omorat!).
Lady, chiar si tu iti poti da seama singurica de inadvertenta ce apare in aceasta afirmatie "crestinii au un singur Dumnezeu parte a sfintei treimi!!!" Dumnezeu nu poate fi parte!!!!!!!!!! Dumnezeu este un intreg!!!!!!!!!! EL ESTE INDIVIZIBIL, INDESTRUCTIBIL, UNIC, FARA ASEMANARE....cum sa fie EL, MARIRE LUI parte? Pai dc El e parte...inseamna ca insasi natura divinitatii Sale n-ar mai avea fundament.

Andrada a pus o intrebare ref la cat de usor ar accepta un sot ca sotia sa sa renunte la religie...nu as putea sa ofer un raspuns obiectiv la ac intrebare; as putea face insa, tot soiul de presupuneri. Cred ca cea mai solida ar fi ca dc o sotie ar vrea sa faca asta, mi-e greu sa cred ca ii va cere lui parerea; tot la fel ma gandesc ca la fel este practic imposibil ca un sot sa-i impuna unei sotii religia! Si chiar dc o face, problema lui, are o vina are, insa de vina este prostia capului ei ca accepta, ca si vorba aia
"nu-i prost cine cere, e prost cine da".
Dorulet sa stii ca la nivel restrans si noi aici, in ro facem atat cat putem, cat ne permite timpul ptr ca unele lucruri nestiute sa fie aflate, unele gresite sa fie corect insusite, atitudini, practici, convingeri neislamice sa se abandoneze in favoarea adevarului.
Si nu stiu dc te incalzeste cu ceva, dar sa stii ca si acolo, ca si aici, oamenilor le vine greu sa creada ca altcineva (Culmea!!!!!si convertit!!!)poate sa le arate lor cum sta treaba. Dar rabdare...
Imi pare rau ca nu urmariti emisiunile de pe ddtv...sambata si dumnica, in fiecare saptamana sunt in direct cate doua ore astfel de emisiuni informative despre islam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

quote:
Lady, chiar si tu iti poti da seama singurica de inadvertenta ce apare in aceasta afirmatie "crestinii au un singur Dumnezeu parte a sfintei treimi!!!"

Parerea ta, Maryam.
Ceea ce pentru tine este "inadvertenta" pentru noi, crestinii, este chiar fundamentul credintei noastre. Asa ca ia seama: ca tu faci exact ceea ce reprosezi altora ca fac si spun legat de religia ta!!!
Asa cum tu esti revoltata cand auzi pe altii spunand ca au fost facute adaugiri la Coran, cred ca iti dai seama cum ne simtim noi crestinii cand tu sustii ca in Sfanta Scriptura sunt scrise minciuni legate de Sfanta Treime si de natura divina a lui Isus.

Eu am inteles ca ai deschis acest subiect pentru a prezenta adevarurile tale despre Dumnezeu si Coran si nu pentru a incerca sa-i convingi pe crestini ca fundamentele credintei lor sunt doar niste minciuni si 'inadvertente' si ca ei sunt niste "rataciti" care au fost dusi de nas doua milenii de liderii lor religiosi.

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samer spune:

Salam alekom

Am sa vorbesc la toti in general si sper sa fie asa mai usor.
Singura problema aici ca limba mea materna e araba asa daca gresesc in scris sau nu gasesc cuvintele potrivite, imi cer scuze in advans.
Am vrut sa zic ca subiectul a fost deschis de sora maryam ca sa aiba o mica sansa de a explica despre islam ,viata din el si modul in care noi musulmani trebuie sa ne purtam.
Nu cred ca ea vrea sa atace pe nimeni sau alte religii.
Personal consider ca systemul de a explica despre islam , reguli si scopul religiei apartine oamenilor de religie, cei in care credem in stiinta, credinta si dreptatea din ei(barbati si femei).
Pe mine m-a deranjat faptul ca luati profeti ca pe niste oameni normali sau dumnezei. de ce nu putem sa fim in mijloc si sa le dam locul lor de profeti punct.
De ce mereu trebuie sa spunem ca omul acela e mai bun ca altul?
E chiar asa de greu sa credem ca exista un singur dumnezeu dupa mii de ani??
E asa de greu sa credem ca exista lui Dumnezeu, si ca tot ce se intampla in jurul nostru e si o sa fie controlat de o putere divina mai mare de mintea noastra limitata de oameni si atat.
Care ar fi rostul sa ne batem pe seama asta dupa atata inventii si technolgii facute de om dar... in perioade diferite si fiecare la timpul lui.
vorbesc aici si despre razboaiele si armele inventate.
va dati seama daca ar fi fost inventate mai devreme n-am fi fost noi?!!!
Sa nu deviez de la subiect, dar musulmanii au datoria sa explice si sa arate musulmaniilor si nemusulmanilor ce ne-a zis Dumnezeu si ce ne-a invatat dragul Mohamad ssawas ca sa nu fim si noi pacatosi la rindul nostru.
Se spune "cine e martor la o nedreptate, crima e asemenea unui satan mut."
Profetul Mohamad sswas a trait in perioada unde sabia avea cuvintul ei. Si un trib inseamna guvern care decide si impune regulile si puterile in regiune.
A fost sarac , analfabet dar drept, honest, sincer, iubit de oamenii lui , si nu s-a inchinat niciodata la statui sau zei creati de oameni ( la fel se spune in Coran despre toti mesagerii si profetii !!)
Am sa scriu ma incolo un resumat mic despre iad ,pedeapsa si ziua de inapoi, dar nu vreau sa ma concentrez pe subiectul acesta fiidca de obicei vorbesti de lucruri bune si pozitive si apoi de cele neplacute!
Sa ma iertati pentru cat am vorbit dar sper ca oamenii sa-si dea seama intr-o zi ca mesajul lui ALLAH E SA CREDEM IN EL, UNICITTATEA LUI , SA NE RESPECTAM SI SA NE AJUTAM INTRE NOI.
Multumesc pentru rabdarea voastra.

Mergi la inceput

Sigur ca este parerea mea, de aceea am si spus-o, dar in Biblie chiar parintele Stan mi-a spus ca exista LA ILAHA ILA ALLAH! Adica nu exista alt Dumnezeu decat Dumnezeu!
Sunt foarte de acord cu tine...in privinta revoltarii mele, am si argumentat-o, insa in legatura cu partea nu stiu de ce esti asa de revoltata pentru mine care pretind ca DUMNEZEU este UNIC si ca religia mea este monoteista nu imi intra in cap cum DUMNEZEU poate fi parte din ceva..dar asta nu inseamna ca nu oi avea eu capul mai mic decat trebuie ca sa pricep asta.
Ceea ce este interesant in privinta acestei "parti" ar putea oare spune cineva cu exactitate ce proportie exista intre parti...cum sunt "impartite" atributiile???
Din ceea ce stiu eu si cf definitiilor DEX-ului :
"PÁRTE, p#259;r#355;i, s.f. I. 1. Ceea ce se desprinde dintr-un tot, dintr-un ansamblu, dintr-un grup etc., în raport cu întregul; fragment, bucat#259;, por#355;iune."
Ai putea sa explici cumva aceasta afirmatie ptr care te simti jignita ""crestinii au un singur Dumnezeu parte a sfintei treimi!!!" ? Poate la un alt topic ca sa nu amestecam aici subiectele...chiar ma gandeam sa deschid un topic la aceasta sectiune ptr ca eu ca si musulmana nu inteleg niste puncte de vedere ale celor care isi cunosc religia. Iti multumesc.
Ma tem ca nu ai inteles esenta...spunand "adevarurile tale despre Dumnezeu si Coran", acestea sunt adevarurile dpdv islamic, nu imi apartin, eu ca si persoana care am avut si am libertatea de a gandi, de a ALEGE (!!!) le-am studiat, mi-au placut , mi le-am insusit considerand totul dc pot spune...mult mai real si aproape de adevar decat ceea ce auzeam si citeam despere religia mea, drept pentru care m-am intors la islam.
Nu sunt inovatii in religia mea, cum a practicat Muhammad, asa practicam si noi, dc exista ramuri care fac altceva, dupa cum bine vezi, ca si musulmana sar in sus si spun: NU, asta nu e adevarat!!!Asta este o INVENTIE=BIDAH!!! Bazandu-ma pe CORAN SI SUNNA!
Insa ce nu pricep eu este, de ce, in lumea crestina oamenii nu zic nici pas si inghit totul asa...fara sa cracneasca aproape. Ptr ca uite, in BIBLIE scrie sa nu mananci porc, sa nu bei vin, sa nu se imbrace femeile necuviincios, totusi preotii nu au nicio jena in a spune ca asta nu mai e valabil...ba mai mult, ultima "bomba" ca, crestinii nu se roaga la icoane ci cu ele, crede-ma ca m-a lasat masca!!! Adica nu ma rog la sfantul X ci cu el...inseamna ca dc 10.000 de oameni se roaga in acelasi timp la mostele, icoana...unui sfant, nu se roaga la ele, ci cu ele si dc mai sunt si "facatoare de minuni" atunci e clar!!!Urmand un rationament logic sfantul ala e si el parte a divinitatii.
Cum frumos spunea lady parca, asa sa ne ajute Dumnezeu!!!

Ca sa reiau ideea principala, pentru musulmani:
ALLAH-Dumnezeu este UNIC, FARA EGAL, NU ARE ASOCIAT, NICI COPII, NU ESTE NIMENI CARE SA-I SEMENE, NIMENI NU ESTE NASCUT DIN EL SI EL, MARIRE LUI NU ESTE NASCUT!!!!

De aceea noi spunem ca cei care pretind ca DUMNEZEU (indiferent ce nume ar vrea oamenii sa-I dea) este nascut, parte, fiu sau orice alta idee de genul asta MINT IN PRIVINTA LUI DUMNEZEU ptr ca aceasta este o INADVERTENTA CARE INCALCA GRAV CONCEPTUL DE DIVINITATE!!!

PS: imi place semnatura ta Elena ar fi bine dc ne-am gandi cat de des suntem fiecare dintre noi in aceasta postura.

Mergi la inceput