"Daca te bate da-i si tu una"

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Am apucat sa citesc tot subiectul.

Acum intru in discutie mai informata, nu vi se pare normal ca in situatia de mai sus sa ii explic copilului meu de 6 ani (deci deja intelege, stie diferenta intre atac si aparare) ca e bine si are dreptul sa se apere? Nu neaparat prin a sari la jugulara aluia si a nu se mai opri insa a reactiona cumva?

Sanzi-ana nu mi-as da copilul la o gradinita/scoala unde se incurajeaza metoda da el da-i si tu insa acum imi voi muta copilul de la scoala asta pentru metoda cheama un adult atat timp cat de un an de zile nu aud decat bullying la clasele intai si a doua (5 si 6 ani). Daca la varsta asta cand ei ar trebui supravegheati a aparut fenomenul bullying pai in anul 6 deja ma astept sa-mi vina acasa plin de sange.

Luna 31 sapt+
Adelise Raluca si Cosmin

Is the final countdown!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

quote:
Originally posted by sinzi_ana

Ah...si inca o intrebare...
V-ati da copilul la o gradi unde educatoarele le-ar spune copiilor: daca el ti-a dat una, da-i si tu una inapoi????
(si trebuie sa luati in considerare ca uneori copiii se imping din greseala, sau se lovesc din greseala, fara intentie, mai ales la joaca, si o astfel de greseala ar putea sa o perceapa ca pe o agresiune, si raspunde ca atare...)
Sau ati prefera o gradinita unde educatoarele raspund promt la agresiune, si o pedepsesc in ambele cazuri (din intiativa, sau aparare)

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, D-ale lui David

Sanzi, imi pare rau, dar eu una nu as lasa-o la o gradi unde educatoarea mi-o pedepseste pentru ca s-a aparat,la fel cum il pedepseste pe agresor. in fond si la urma urmei autoapararea vine dintr-un instinct natural.

Inclusiv legea protejeaza pe cel aflat in legitima aparare.vorbim aici de lumea adultilor.

Nu stiu cum se face dar al meu copil deja pricepe cand a fost o greseala si cand unul s-a gasit sa-i arda tam nisam o galetusa in cap. si cum nu mi se pare a fi mai cu mot ca altii,banuiesc ca si restul pricep.

Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Ai, pa in cazu asta veneam si io cu varu dintra VII-a !

quote:
Originally posted by sinzi_ana

Dar daca venea cu frati-su si iti trageau amandoi o mama de bataie ca razbunare, ce faceai???

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, D-ale lui David

Doamne cu puterea Ta, ajuta-i micutei Diana sa se faca bine!

Mergi la inceput

Referitor la diferente,daca fac sau nu diferenta intre atac si autoaparare. mi se pare ca ii subestimam drastic sustinand ca nu fac aceasta diferenta.

mami si Ale

Mergi la inceput

Eu cred ca un copil normal dezvoltat intelectual si emotional pentru varsta lui si care este, atentie, educat in spiritul corectitudinii invata rapid regulile nescrise, comportamentele sociale si va reactiona adecvat diferitelor contexte sociale.dau cateva exemple:
-va incepe negocierea atunci cand un copil il va ruga sa faca schimb de jucarii (sau va refuza politicos,fara sa sara la bataie daca nu doreste)
-isi va apara proprietatea atunci cand ii este smulsa jucaria din manuta
- se va apara atunci cand este atacat violent.

Rar vezi copilasi educati ,care totusi sa ii dea una peste ochi aceluia ce l-a rugat frumos sa-i dea si lui lopatica.

mami si Ale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Ok, sa zicem ii invatam sa se apere cand sunt loviti. Fac o boacana mare, ne sperie si noi le tragem o palma (s-a mai discutat). Copilul invatat sa se apere, da inapoi - si asta e autoaparare, nu? Ce faci? Cum reactionezi ca parinte?

Ina - Carina - Slabim, slabim , la mare ne grabim

Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Carina, de abia acum intram in meandrele concretului .

-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

quote:
Originally posted by denizel

Carina, de abia acum intram in meandrele concretului .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mai Denizel mai, nu stiu daca si tu, dar eu am asa o senzatie de deja-vu.......

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by carina

Ok, sa zicem ii invatam sa se apere cand sunt loviti. Fac o boacana mare, ne sperie si noi le tragem o palma (s-a mai discutat). Copilul invatat sa se apere, da inapoi - si asta e autoaparare, nu? Ce faci? Cum reactionezi ca parinte?

Sunt situatii diferite. si presupun ca te referi la aia care sunt articulati frecvent, ca banuiesc ca unul de-si ia 6 palme in 5 ani nu ajunge sa dea in parinte (din aceasta cauza).

In aceste conditii ce sa mai ceri copilului?

mami si Ale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Depinde cat de mare e boacana ca sa ma faca sa-i trag una. Si daca am facut-o probabil va vedea spaima in ochii mei (pentru ca numai de spaima as ajunge sa nu ma mai controlez) si ar intelege reactia mea.

Adica este exact la fel cu a ii cere lui fiu-miu sa se apare fata de unul de doi ani. El la 6 ani stie ca daca ii da unul cu lopatica in cap si are 3 ani (mai exact e mai mic de statura si fizic ca el) ori pleaca de acolo insa de cele mai multe ori rade si zice "uite si pe ala micu'". La fel banuiesc ca mi-ar citi pe fata spaima si ar intelege ca reactia mea a fost primitiva.

Apoi depinde de educatia fata de adulti (adica daca fiu-miu la scoala isi permite sa se joace cu un alt baiat si sa-i zica aluia "you're stupid" stie ca cu mine nu are voie sa vb asa). Mi se pare normal sa delimitam putin relatiile de prietenie, varsta etc fata de relatiile parinte-copil.

Luna 31 sapt+
Adelise Raluca si Cosmin

Is the final countdown!!!

Mergi la inceput