"Daca te bate da-i si tu una"

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Asa ziceam si io!

quote:
Originally posted by ruxij

quote:
Originally posted by giulia71

Asa ca...trageti si voi concluziile, exista sau nu "soi rau"?

Doamne cu puterea Ta, ajuta-i micutei Diana sa se faca bine!

Exista soi rau, ala e adultul care "nu se amesteca", ba chiar incurajeaza. Si neamestecul e tot incurajare.

Doamne cu puterea Ta, ajuta-i micutei Diana sa se faca bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana29s spune:

Faza la topogan , Danii sus pe topogan un baietel cu 2 ani mai mare il impinge de era sa cada jos, si bineinteles ca se tine mai bine cu minuntele de frica si nu mai vrea sa-si dea drumul pe topogan. Celalat baietel iar il impinge si maica-sa de jos cu juma de gura striga la el sa nu-l mai impinga. De 4-5 ori sa repetat faza adica urca al meu pe topogan si celalat venea din urma si-l impingea iar maicasa zicea cu o voce moale si blinduta ca nu e frumos, da o data nu a tras copilul deoparte sa-l tina macar 1 minut. Am plecat eu cu copilul de la topogan ca se speriase al meu da aia nici un stres nu avea. Nu am inteles ce era in mintea ei, sa nu-i stirbeasca personalitatea sau chiar nu stiu ca macar atita putea sa vada, ca era o faza periculoasa si sa ia atitudine dar imbecila (scuzati limbajul ma descarc si eu ) nu a facut decit sa-l mustre cu blindete la toate incidentele bineinteles fara nici un rezultat.

Liliana si Dani cel viteaz (killer de balauri).
www.flickr.com/photos/liliana29s/sets/72157600354873761/" target="_blank">Dan Mihai 15Iunie2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

nu lasam nici un act de agresivitate "netratat"...
Copilul in primul rand trebuie sa stie ca DE FIECARE DATA va fi pedepsit cand incalca regula, dar a-l pedepsi nu inseamna ca este respins, sau ca nu este la fel de important ca colegii lui.
quote:

Sanziana, uite o floare.
Daca societatea adultilor s-ar comporta DE FIECARE DATA sau macar in majoritatea cazurilor asa cum faceti voi la gradinita cred ca discutia asta nici nu-si mai avea rostul.

Dar ce te faci cu mii de mame si bunici care-si lasa copiii sa-i atace pe altii? Pentru ca vezi tu, problemele apar atunci cand interfereaza sisteme diferite de valori. Daca eu imi cresc copilul sa nu dea dar el interfereaza mult prea des cu copii invatati ca astfel de comportament e permis este ca si cum am fi in plin razboi si eu, pacifista, imi trimit copilul in linia intai fara pusca.
Stiu ca daca vrei sa schimbi lumea trebuie sa incepi cu tine. Dar toate pana cand iti sunt amenintate demnitatea si integritatea fizica. Pentru ca atunci cand un coleg te loveste el de fapt te umileste. Iti arata ca in fata lui esti un gunoi si ca poate sa dispuna de tine daca vrea. Eu nu as vrea ca baiatul meu sa fie micutul care-si aduna din praf ochelarii sparti.

L-am inscris la Aikdo si am de gand sa-l oblig sa se duca indiferent ce-ar spune. M-as simti mult mai bine ca macar SA STIE sa se apere. La Aikido sunt invatati numai tehnici de aparare. Nu este un sport agresiv. Dar macar iti da niste unelte pe care sa le folosesti la nevoie.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

eu inca nu m-am confruntat cu asa ceva.... dar presimt ca o sa urmeze.

In primul rind, e o diferentza foarte mare intre a te apara si a ataca. Sint reactii total diferite, cu motivatii psihologice diferite.

In al doilea rind, cind e atacata nu, n-as vrea sa o invat "sa cheme un adult".
Asta ar insemna sa cheme pe altcineva sa faca ordine intre ea si un copil de aceasi virsta. Mesajul este "nu ma descurc si am nevoie de cineva care sa ma apere".
Va creste cu ideea asta si va ajunge la momentul in care nu mai e nimeni "sa o apere". Ce fac, formez un adult care se considera victima si neajutorat by default?

Eu m-am ghidat intotdeauna dupa principiul ca trebuie sa-mi rezolv singura problemele, inclusiv problemele de interactionare cu ceilalti. Nu cu mediator.
Fie ca vine vreunul si urla aiurea la mine, fie ca ma trezesc cu vreo geanta in cap, fie ca au loc subminari mai subtile, mi se pare fair sa ma descurc si daca nu ma descurc sa mi-o iau...asta e, data viitoare poate sint mai inspirata. Si imi dau seama ce urmeaza si ce trebuie sa fac.
Si n-as invata-o nici pe fie-mea sa strige dupa ajutor la fiecare conflict. Nu cred ca e o lectie utila pe termen lung.

Bineinteles ca daca vad ca o tot incaseaza o sa intervin.
Insa mi-am promis sa nu fac asta de la prima imbrinceala.
Daca reactionez eu, ea nu va mai reactiona. E normal sa preia repede solutia cea mai comoda: las' ca vine mama si imi reabiliteaza "imaginea", io trebe doar sa urlu tare....

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Ideea e nu sa intervii tu, ci parintii agresorului sau educatorii. Asa e normal in societate. In jungla poate e altfel.

Mergi la inceput

Prefer sa ma bazez pe faptul ca se apara singura, nu pe faptul ca o apara parintii agresorului - pentru ca pot controla doar modul in care o cresc pe ea, nu controlez civilizarea populatiei.
Am depasit stadiul asta de idealism.
N-o sa se adapteze societatea la fie-mea in urmatorii ani, asa ca prefer sa o adaptez pe ea la societate. Buna, rea, pe asta o avem. In asta trebuie sa se descurce.
In rest, putin imi pasa de utopii gen "cum ar fi bine sa fim toti".
Ar fi. Dar asta e filozofie chioara.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Aici se incearca macar sa se descurajeze violenta si pe mine personal ma aranjeaza chestia asta. Cred ca educatia primita de copii e cheia si ea incepe de la noi adultii. Nu cred ca e normal sa punem responsabilitatea apararii fizice intr-un fel de jungla fara reguli, in carca copiilor. Daca incurajezi copilul sa se incaiere e destul de periculos. S-ar putea ca o bataie sa escaladeze si sa pateasca cine stie ce chiar copilul tau. Mai ales baietii, dar si fetele. Nu cred ca asta e solutia.

Mergi la inceput

Eu as face tot posibilul sa ma asigur ca ea nu ataca pe nimeni - asta ar insemna sa se expuna riscului.
In rest, poate pati ceva si daca doar o incaseaza, fara sa riposteze. N-as fi sigura ca daca ea nu da asta va linisti agresorul. Eu zic ca e exact invers.

Chiar n-am chef sa fie tinta violentei nimanui, si o sa fac tot posibilul sa ma asigur ca o sa o apere si cine trebuie sa o apere si ca se va apara si SINGURA daca va fi nevoie.
Iar daca nu va fi nevoie, si mai bine. Macar mi-am luat masurile de sigurantza.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Acum sincer, eu vorbesc discutii, fi-miu nu vine deloc batut de la gradinita si eu cred ca asta e si datorita educatoarelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Elise, iti spun din experienta si nu stiu cine m-ar putea contrazice...in cazul copiilor nu e mare diferenta intre a se apara sau a ataca prin violenta...
Ei nu pot face diferenta intre agresivitate in legitima aparare, sau agresivitate pur si simplu...
De la o palma data in auto-aparare la palme date pur si simplu este o aruncatura de batz, si odata ce ii inveti ca e ok sa loveasca (in orice situatie) nu mai poti controla daca loveste ca auto-aparare sau nu...
Deci poate ma repet: NU E IN REGULA SA INVETI UN COPIL SA LOVEASCA IN NICI O SITUATIE...daca loveste el in urma unei palme lovite, eu i-as explica totusi ca nu e in regula sa loveasca nici chiar daca e lovit (noi folosim mereu "use your words")

Si nu mi se pare justificabil in nici un caz sa raspunzi la violenta cu violenta...chiar si ca adult!!!! Adica daca eu primesc o palma nu am sa o intorc inapoi...

Eu ma repet, prefer sa ii dau copilului meu inteligenta, pe care sa o poata folosi in orice situatie...si nu violenta...
Si ma repet iar, un copil care isi rezolva situatiile prin diplomatie, nu este o victima, ci este o fiinta superioara (asa se simt cand reusesc sa rezolve o situatie de conflict prin puterea mintii) care a depasit stadiul de a reactiona din instict...

Copilul meu de 4 ani, spune de cei care lovesc ca sunt "bebelusi" si ca nu stiu ce fac...El este un copil mare acum, care intelege ca unii copiii inca nu stiu sa gandeasca asa cum o face el si ca atare nu stiu sa reactioneze ca el, dar e in regula, caci el e acolo sa ii ajute sa invete...si nu ii e jena sa le spuna NU, ca ceea ce fac nu ii place, si niciodata nu e in regula sa lovesti!!!!

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, D-ale lui David

Mergi la inceput