APARTAMENT in ansamblu rezidential

APARTAMENT in ansamblu rezidential | Autor: LORE33

Link direct la acest mesaj

Dupa lungi cautari am fasit 2 oferte de apartament cu 3 camere : unul in ansamblul EDENIA si unul in IRIS RESIDENCE .Acum intrebarea este ce stiti de seriozitate celor 2? Parca si sa dau o poala de bani avans si sa iau teapa nu-mi convine.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Diablette spune:

Sfatul meu este sa apelezi in primul rand la un avocat bun cand trebuie sa semnezi contractul de vanzare sau precontractul. Ieri ar fi trebuit sa semnam un precontract pentru 2 apartamente intr-un bloc situat excelent (in Parcul Tineretului)- da , chiar in parc!!! DAR, am cerut precontractul pe mail, sa-l citim inainte, normal, nu? Ei bine, cand l-am citit, am si sunat un avocat specializat pe probleme imobiliare. Din fericire, cunoastem unul, si foarte bun, numai asta face. Precontractul este execrabil, tu ca si cumparator nu ai niciun drept, iar proprietarii nici o obligatie. Care proprietari, by the way, nu sunt proprietari pe teren!!! Ma rog, e o poveste lunga. Ideea e ca azi ne va trimite avocatul o lista cu riscurile pe care ni le asumam daca vom cumpara aceste apartamente, insa eu cel putin m-am hotarat, NU le vom mai lua. Sa vedem ce zice si , adica iubi, ca pana la urma el da banii. Si ca o paranteza, dupa ce ieri am stat 3 ore cu avocatii lor si al nostru incercand sa negociem contractul, ni s-a spus ca oricum suntem primii care am venit cu un avocat la semnarea precontractului, asta in conditiile in care mai sunt libere apartamentele de 4 camere, 20 din totalul de 99 apartamente!!! Oamenii nu au stiut ce semneaza, sau banii investiti in aceste apartamente le prisosesc, asta e parerea mea Ma rog, ideea principala este sa consulti un avocat bun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miramar spune:

Lore33 ti-am scirs un mesaj pe yahoo, sper ca l-ai primit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LORE33 spune:

Imi pare rau dar nu am primit nimic.Daca poti sa revii este ok.Ar trebiu sa mearga dar nu stiu ce s-a intimplat.

Mergi la inceput

Cat priveste contractele sunt atent studiate de avocat .Le-am dus sa le citeasca.Am si drepturi dar si obligatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deanny spune:

Lore, sunt chiar curioasa ce ai ales. Iris Residence imi atrasese si mie atentia in primavara, insa suprafetele utile sunt foarte mici si te cam pacalesc cu asta...In plus am trecut acum cateva saptamani pe-acolo si erau in acelasi stadiu - forari pentru fundatie...se pare ca n-au facut nimic toata vara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Buna fetelor,
Va intreb daca tot cautand apartamente nu stiti si de ceva oferte de case in zone rezidentiale in jurul Bucurestiului?
Ce am gasit pe net ma descurajeaza din start, din cauza preturilor enorme.
Daca aveti, tinem legatura !
Oricum va zic bafta si numai bine!

Mergi la inceput

Am ales Iris Residence un apartament cu 2 camere =135000 euro cu parcare si boxa , dar am cumparat si o garsoniera in Primavara Rezidential =50000euro fara parcare si boxa.Acum sper ca totul sa fie bine. La Iris trebuie sa fie gata in septembrie 2008 iar la Primavara in nov 2008.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deanny spune:

Merci frumos, Lore, sa fie intr-un ceas bun!
Cati mp utili are apartamentul din Iris?

Mergi la inceput

65 mp utili apartamentul cu 2 camere si 38 mp utili garsoniera.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

lore, ce fel de garsoniera ai luat? ca mi se pare un pret foarte bun, chiar daca e fara tva.

mi-am luat si eu in primavara si in principiu n-as fi semnat daca:
- dezvoltatorul nu ar fi proprietar cu acte in regula
- dezvoltatorul nu ar avea autorizatie de constructie (sunt f multe in situatia asta!)
- dezvoltatorul nu s-ar obliga la final sa-mi vanda casa, la un pret fix in euro (cursul la care se calculeaza, la majoritatea, este un curs de referinta). am vazut cazuri in care dezvoltatorul nu se obliga sa-ti vanda la final, ci are posibilitatea sa-ti dea banii inapoi (nu exact aceeasi suma dar..)
- dezvoltatorul n-ar parea sa aiba capacitatea financiara de a duce la bun sfarsit proiectul (de pilda, sunt multi care nu accepta decat plata in multe rate de-a lungul constructiei si nu avans+restul la finalizare ceea ce-mi indica faptul ca s-ar baza doar pe banii mei).
- dezvoltatorul nu s-ar obliga la plata unor penalitati de intarziere, chiar daca penalitatile nu intra in vigoare incepand de-a doua zi de intarziere (e un domeniu in care e foarte greu sa respecti termenele, in parte si datorita factorilor de mediu care nu sunt controlabili).

---------------------------------------
common sense is not really so common

Mergi la inceput