Slujba de reinmormantare

Slujba de reinmormantare | Autor: Llaura

Link direct la acest mesaj

Din pacate, curand-curand am de organizat asa ceva si nu prea stiu exact ce e, o slujba de parastas sau efectiv preotul mai citeste inca o data slujba de inmormantare?
Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Din cate stiu eu, sper sa nu ma insel, a trecut perioada de aprox. 7 ani si se scot osemintele? Acestea se reinmormanteaza si cu ocazia asta se fac rugaciuni la mormant, adica preotul si familia defunctului, apoi se reingroapa osemintele la marginea mormantului intr-un sac alb de panza se pomeneste mortul si se face acasa o agapa. De regula, se considera ca dupa 7 ani, trupul s-a intors complet in pamantul din care a fost creat (adica a putrezit), si se face o ierurgie cu pomenire pentru sufletul mortului si cu rugaciuni de dezlegare.
Poate stie cineva mai multe despre aceasta randuiala.

Mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Multumesc foarte mult pt raspuns.
Mama a invitat trei preoti care i-au fost tatei elevi si intre ei parerile sunt impartite, daca se slujeste slujba de inmormantare din nou sau slujba de parastas, de aici intrebarea mea, mama e in varsta si tare preocupata de asta. Eu sincer tare n-as vrea sa mai ascult inca o data slujba de inmormantare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Marilena, si daca au trecut 7 ani si nu reinmormantezi osemintele, ce se intampla?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

De regula acesti 7 ani trebuie respectati in sensul de a nu inhuma pe altcineva mai devreme si a nu scoate ramasitele locatarului anterior inainte de a se finaliza procesul de descompunere.
Altfel, daca nu e nimeni la coada pentru locul de veci...poate sta acolo linistit pana cand soseste urmatorul!
Atunci cand va deceda altcineva, se va pregati mormantul pentru el si vechile oseminte vor fi asezate la capatul mormantului cu slujbele de rigoare. Ar fi bine daca ar exista locuri de veci pentru fiecare, astfel incat sa nu fie nevoie sa se deshumeze niciodata, nu este placut pentru familie si cei apropiati sa vada ce a ramas din cel plecat!

Mari

Mergi la inceput

Marilena, adica automat se deshumeaza dupa 7 ani ca sa se ingroape morti noi?! sau cum se procedeaza? cine face asta, de fapt? familia e anuntata? te intreb cu inima indoita, te rog raspunde-mi daca stii...multumesc.

Alaptatul Help-Line

Mergi la inceput

Conchita, eu nu am auzit sa fie ceva automat asta, este o traditie pe care mama vrea s-o respecte. Locul de veci e cumparat, nu? eu asa stiu. Maica-mea a planificat evenimentul asta de una singura, eu merg in tara si mai bine nu mai zic ca vom face asta si pt tata si pt fratele meu in acelasi timp.

Mergi la inceput

Amice. Daca taceai filosof ramaneai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Laura 'am tacut'.
Daca te'am suparat nu asta a fost intentia mea.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Llaura

Conchita, eu nu am auzit sa fie ceva automat asta, este o traditie pe care mama vrea s-o respecte. Locul de veci e cumparat, nu? eu asa stiu. Maica-mea a planificat evenimentul asta de una singura, eu merg in tara si mai bine nu mai zic ca vom face asta si pt tata si pt fratele meu in acelasi timp.

Laura, tocmai asta e, ca nu stiu...daca e cum zice Marilena, ca ii dezgroapa automat sa-i ingroape pe altii...mi-e rau, nici nu vreau sa ma gandesc la perspectiva asta. si n-am pe nimeni in tara care sa se duca la cimitir sa verifice...

Alaptatul Help-Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

conchita, nu se dezgroapa automat dupa 7 ani. Asta se intimpla doar la solicitarea familiei sau daca familia trebuie sa inmorminteze pe altcineva in acel loc...
Llaura, din cite imi amintesc de la bunci, slujba e aceeasi ca la o inmormintare...de aia am si ales sa-i las pe-ai mei la locul lor!!

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput