Dilema

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

quote:
Originally posted by iube2001

Botezul e sambata asta la 11........am mari emotii....deh e prima oara cand sunt nasa. Sper sa fie totul in regula din toate punctele de vedere.

In concluzie, la subiectul asta al tau Iube_doua_mii_una_nanasa s-au discutat destule, pe subiect sau pe langa, presupun ca macar o parte ai citit, daca nu tot; asadar, retrospectiv privind, poti spune ca ti-a fost de vreun folos sau de vreo lamurire ce ti s-a raspuns pe aici si ce s-a vorbit? sau dimpotriva, mai rau te-a incurcat? sau poti aprecia nu a avut nici un impact asupra ta toata dezbaterea, ca tu tot la fel procedai si fara discutia asta?

Si ne povestesti cum a fost cu botezul si prima ta 'nasire' ?
Pliiiiz !
(...cred ca ar fi cea mai nimerita eventuala incheiere a subiectului)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kover spune:

iube!: sanatate finutei tale,sa creasca frumos alaturi de parintii ei (si de cei spirituali),

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

quote:
Originally posted by kover

iube!: sanatate finutei tale,sa creasca frumos alaturi de parintii ei (si de cei spirituali),

...ba finei nepoate a ei sau nepoatei finute = e corespunzatoarea adresare a urarilor de bine !

In consonantza Iube2001 !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iube2001 spune:

Buna ...
Am revenit........BOTEZUL a fost frumos,emotionant.Am o minune de finuta-Johanna, mumoasa care s-a cuibarit in bratele mele si a stat cuminte -cuminte , m-a studiat toata slujba si nu a zis nici pis cand preotul i-a turnat pe cap apa si nici macar cand i-a taiat parul.
Referitor la botez........am avut emotii cat incape......noaptea am visat ca eram in biserica:). Recunosc ca m-am stresat un pic cu Crezul
vreau sa spun de diferentele ce apar intre catolici si ortodocsi desi nu pot spune ca sunt o practicanta simt ca apartin de o biserica: Ortodoxa.
In prima instanta (cand am deschis subiectul) am avut asa un sentiment ca-mi abandonez credinta.....apoi m-am gandit mai bine la ce presupune Botezul si am decis sa merg inainte. Si ca o paranteza-la rostirea Crezului in biserica greco-catolica s-a intamplat ceva ciudat. Citisem de pe net care-s diferentele intre Cresul ortodox si cel greco-catolic....ma refer aici la Spiritul(Duhul) Sfant, Domnul si de viata Facatorul, care de la Tatal si de la Fiul purcede dupa catolici..........in timpul slujbei cand am citit Crezul(eu si sotul)la momentul respectiv scria -cel putin noi asa am citit ca Spiritul Sfant de la Tatal purcede........atat. Am crezut ca mi s-a parut si am derulat si banda.......la fel.Ma rog....
Ideea e ca ma bucur ca am Botezat copilul.
Va multumesc pentru urari, va multumesc ca m-ati ajutat sa iau o decizie...buna din punctul meu de vedere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Iube, sa va fie de folos Increstinarea micutei, si sa fii o nasica plina de dragoste si de invatatura folositoare!
Eu stiu ca biserica greco-catolica este foarte apropiata de biserica ortodoxa in ce priveste invatatura de credinta, nu stiu care sunt exact diferentele dar este posibil ca simbolul de credinta sa fie la fel ca al nostru ca si continut.

Mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iube2001 spune:

quote:
Originally posted by Marilena12

Iube, sa va fie de folos Increstinarea micutei, si sa fii o nasica plina de dragoste si de invatatura folositoare!
Eu stiu ca biserica greco-catolica este foarte apropiata de biserica ortodoxa in ce priveste invatatura de credinta, nu stiu care sunt exact diferentele dar este posibil ca simbolul de credinta sa fie la fel ca al nostru ca si continut.

Mari

Merci mult Mari !!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariuta spune:

Din cate stiu eu, ritualul este mai apropiat de cel ortodox (s-a pastrat asa de la inceput astfel incat schimbarea catre catolicism sa nu fie observata de popor, care nu stia ce se intampla la nivelul ierarhiei si dogmelor). De exemplu si sarbatoarea Pastelui parca are loc odata cu ortodocsii, nu cu catolicii.
Pe parcurs dogmele s-au orientat mai mult catre catolicism, dar dependenta ierarhica de papalitate a fost conditia de inceput.

Sper sa nu gresesc, sunt lucruri pe care le-am citit mai demult. Iarasi in legatura cu Crezul, la inceput (de pe la anul 1700 parca) a fost pastrat cel ortodox, din motivul mentionat, nu stiu ce se mai intampla acum.

quote:
Originally posted by Marilena12

Mari

Mergi la inceput