Raspunsuri - Pagina 3
Elena spune:
quote:
Ia studiaza, sa vezi cum sustin protestantii, ei nu recunosc nasterea Fiului lui Dumnezeu din Fecioara si nici dumnezeirea Lui!
Mari, da-mi voie sa nuantez putin aici, pentru ca nu e chiar asa cum ai spus tu.
In primul rand, protestantii recunosc nasterea Fiului din Fecioara!!! nu am auzit pe nici un protestant sa conteste faptul ca Maica Domnului nu L-a zamislit pe Fiul lui Dumnezeu fecioara fiind. Ce sustin ei/unii dintre ei(!!) este ca dupa nasterea Domnului ea a avut relatii trupesti cu sotul ei, Iosif.
In ceea ce ma priveste, eu cred la fel ca ortodocsii si probabil ca or mai fi si altii ca mine.
La fel despre dumnezeirea Fiului, afla ca nu toti protestantii sustin ce spui tu. Eu recunosc si sustin dumnezeirea Fiului si stiu multe persoane protestante care gandesc la fel ca mine.
Chiar n-am auzit sa existe in crezul vreunei biserici protestante faptul ca nu cred in dumnezeirea Domnului Isus. Stiu ca exista astfel de pareri printre protestanti, dar nu o lua ca fiind un crez 'de baza' al protestantilor.
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
Elena spune:
Cat priveste subiectul botezului, eu, ca protestanta, am botezat doi copilasi in BO. Mi s-a cerut acest lucru si am facut-o cu toata bucuria si dragostea. Ca si nasha, eu sper, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa ma achit asa cum trebuie de responsabilitatile mele de mama spirituala pentru acesti doi copilasi. O sa incerc sa-i invat despre Dumnezeu, sa le insuflu dragoste pentru El, sa le amintesc mereu unde sa se duca si pe Cine sa caute atunci cand au nevoie. Sunt atiteaaaa lucruri pe care le avem in comun toti crestinii incat eu am nadejde ca cel putin directia in care trebuie s-o apuce, aceea ce duce la Cer, pot sa le-o arat. Consider ca rolul meu, ca nasha, este sa ii invat pe acesti copii despre Dumnezeu, despre credinta in Domnul Isus si jertfa Lui si nu despre ortodoxie. Nu contest ca o indrumare mult mai buna pe calea ortodoxiei ar fi putut sa le-o da acestor copilasi o familie de credinciosi ortodocsi (ma refer la credinciosi practicanti, nu numai cu numele), insa din moment ce acestia nu exista in anturajul celor doua familii si nici nu si-au exprimat vreo dorinta de a avea astfel de nasi, nu am vazut nici o problema in a indeplini acest rol.
_
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)
hannen spune:
Marillena,gresit!
Islamul nu a promovat nimic in afara de monoteism ,un singur Dumnezeu!
mate spune:
In biserica catolica stiu sigur ca se poate boteza sau cununa cu nasi ortodocsi.Eu m-am casatorit la catolici si am avut nasi ortodocsi.Si stiu copii botezati la catolici cu nasi ortodocsi.
Iube2001,vorbeste cu preotul catolic,sigur nu va avea nimic impotriva sa botezi.S-ar putea insa sa-ti ceara sa faci niste lectii despre botez,asa cum noi am facut lectii despre sacramentul casatoriei,vreo trei luni inainte de nunta,o data pe saptamana.Asa e la catolici.
Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand
Osama
Nefolosirea scaunului de masina special pentru bebe sau folosirea lui necorespunzatoare(respectiv neancorat corespunzator) poate avea urmari extrem de grave si reprezinta un abuz asupra copilului.
denizel spune:
@ Marilena12
quote:
Ia studiaza, sa vezi cum sustin protestantii, ei nu recunosc nasterea Fiului lui Dumnezeu din Fecioara si nici dumnezeirea Lui
:-( Mari, nu-mi vine sa cred ca tocmai tu ai spus asta. Cum poti spune ca protestantii sustin ca Fiul nu este Dumnezeu?
Te rog mult si, va rog, nu va mai pronuntati in chestiuni atat de sensibile fara sa stiti exact despre ce este vorba...
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
denizel spune:
Aha, ok, Marilena, multumesc pentru raspuns!
Este de neinteles pentru mine cum de ai gasit teologii protestanti de care ai pomenit si nu ai gasit macar unul dintre sutele de teologi care vorbesc despre Mantuitorul-Dumnezeu. Tu chiar nu stii nimic despre ramura protestanta a crestinismului?
In fine, nu ca as tine neaparat sa afli mai multe despre protestanti, da' iti pot spune cum isi incheie cei mai multi dintre ei rugaciunile: "in Numele Domnului Isus Te-am rugat si iti multumim". Daca mai ai vreun dubiu, asta inseamna ca Il recunosc pe Hristos ca Domn si Mantuitor.
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
iube2001 spune:
Buna!
REvin si eu cu unele precizari pt ca am vazut ca mi se cerea opinia:). Stiu era de datoria mea sa-mi spun si eu opinia ca doar eu am deschis topicul si asa-i frumos ....dar va spun sincer ca am ezitat din mai multe motive.
Unul ar fi ca mama fetitei adica cumnata mea roamno-catolica fiind a decis sa boteze in final copila greco-catolica..DA..in familia sotului e o adevarata diversitate de religii. Parintii sotului sunt greco-catolici (au mers la ortodoxi-ca asa au fost vremurile dar odata cu recunoasterea bisericii greco-catolice au revenit la aceasta, sotul e ortodox si asa a ramas...sora lui-cumnata-mea e romano-catolica (aici e o adevarata poveste in care nu intru acuma).Eu sunt ortodoxa ;fetita mea la fel. Ce am invatat pana la urma din toata povestea asta e Toleranta.
In fine.... sa revenim .Am decis sa-mi ascult sufletul si sa botez fetita. Nu sunt o persoana foarte religioasa si ar fi o ipocrizie din partea mea sa refuz acum sa-i fiu nasa copilei pe motivul acelor diferente interconfesionale intre catolici si ortodoxi. De altfel preotul greco-catolic care va oficia slujba a aflat ca nasii sunt ortodoxi si nu a comentat nimic in aceasta privinta.
Si o citez pe Doina:
"eu cred ca Dumnezeu ti-a daruit tie, de fapt, imprejurarea asta, ca sa te apropii de Biserica...ca sa incepi sa citesti despre ortodoxie, despre Sfintii nostri, despre viata in Hristos, ca sa inveti Crezul... pentru ca aceste vorbe au rezonat cel mai bine in sufletul meu.
Va multumesc.
reiki spune:
Diana,
Pentru ca sa nu ai indoieli si sa participi cu inima deschisa la botez...
Atunci cind un copil este botezat el primeste un inger protector, care trebuie sa aiba grija de acel copil, sa-l protejeze si sa il indrume in viata.
Copilul la nastere se intrupeaza intr-o familie pe care si-o alege inainte de a se naste. Fiecare om are o "misiune" pe pamant care este in parte influentata si de "misiunea" parintilor.
Prin botez copilul poate sa imprumute din "caracteristicile si misiunea" nasilor si astfel poate sa isi usureze propia lui misiune. Poate suna ciudat dar ce trebuie retinut este ca tu ca nasa il poti ajuta indirect pe copil.
Prin botez, nasilor li se iarta un pacat infaptuit de de mama si acceptat de tata. Acel pacat este avortul.
denizel spune:
Marilena, eu nu vreau sa intru in vreo disputa, sa stii.
Eram doar curioasa cum de in Istoria Religiilor (pe care nu am studiat-o) se aminteste de protestanti doar ca de unii care nu Il recunosc pe Isus drept Dumnezeu.
Pai tocmai asta e! Ca reforma protestanta a luat nastere tocmai din cauza ca Isus trecuse la un moment dat pe plan secund (gasesti daca vrei detalii in wikipedia).
Probabil ca tu vorbesti despre Istoria Religiilor, ca materie pe care ai studiat-o la Facultatea de Teologie Ortodoxa si atunci se explica oarecum aceste, sa le zicem, lacune :-) (iar bibliografia pe care ai indicat-o ma face sa cred ca asta e de fapt explicatia).
Teologii despre care vorbesti, nu neg existenta lor, sunt probabil sustinatori ai unor curente desprinse din protestantism, de care nu am auzit in viata mea (e drept, nici nu ma intereseaza aceste aspecte). Iar tu ai auzit tocmai despre ei :-)
Si nu cred ca doar in protestantism exista unii care s-o ia pe aratura. Fenomene din astea se intampla in toate bisericile.
Totusi, ma mir ca tu nu stii nimic despre o ramura atat de puternica a crestinismului si crezi ca protestantii neaga divinitatea lui Isus.
Daca te-ar auzi bietii negri din America...:-) (tocmai am in casti muzica gospel :-)
kover spune:
iube:deci vei boteza fetita! vroiam sa-ti scriu ca eu sint reformata si am botezat o fetita ortodoxa.de fapt cind m-am dus la biserica sa vorbesc cu preotul acesta a sarit la mine ca nu se poate;eu am fost foarte suparata pt. ca imi doream foarte mult sa botez aceasta fetita.doamna care vindea luminari si altele..m-a vazut si m-a intrebat care e problema,iar dupa ce i-am povestit m-a sfatuit sa revin in ziua X cind este de "servici" parintele...acesta fiind mai "intelept"(citez spusele doamnei).asa am si facut.deci am o finuta...de 11 ani,frumoasa,desteapta,...ca doar e finuta mea,si care are numele tau.