Soi bun/soi rau
Raspunsuri - Pagina 18
andre_ea spune:
quote:
Originally posted by conchitaquote:
Originally posted by andre_ea
Nu vreau sa intru in polemica, s-ar putea sa intelegi daca copilul tau ar fi batut constant si vesnic frustrat. Personal nu iti doresc!
faptul ca suntem in dezacord nu trebuie neaparat sa devina o polemica. multumesc ca nu-mi doresti sa-mi fie copilul batut constant.
totusi, ce pazesc parintii si educatorii copilului care e batut constant? cineva nu isi face datoria cum trebuie in ipoteza pe care o prezinti tu.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
Uite tocmai asta caut si eu: solutii. Ce fac in calitate de mamica a unui copil constant deposedat de jucariile cu care vrea sa se joace (inca n-am ajuns sa o incasam constant). Pana acum nu faceam nimic. Jucariile nu erau ale lui (desi, de cele mai multe ori nici ale copilului care i le lua) si ii explicam lucrul asta copilului meu. Probabil ca ar fi trebuit sa fac altceva. Sincer, ma doare cand vad frustrarea in ochii copilului meu.
Puteti sa imi recomandati literatura de specialitate care cuprinde sfaturi pentru astfel de probleme?
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005
Delu Prichindelu'
simali spune:
quote:
Si consider ca e gresit sa ii spui ca uneori trebuie sa incalce regulile si sa nu asculte de educatoare...
Copilul nu are discernamant sa poata face diferenta intre o palma in auto-aparere si una intentionata...
Cred ca ar fi haos, si educatoarea chiar depasita daca toti parinti ar spune (da si tu inapoi cand nu se uita "tovarasa")...pai un copil ar putea interpreta un accident ca o lovitura intentionata, raspunde ca atare, si apoi este atacat si tot asa...Cine ar trebui sa fie pedepsit atunci, unde va cauta educatoarea autorul primei lovituri ca sa poata pedepsi????
quote:
Sigur ca ai dreptate. Si inteleg perfect logica acestor reguli. Acum un an m-as fi luptat cu oricine ar fi sustinut contrariul.
Din pacate in situatia lui Vlad toate conflictele intre copii (ca nu pot sa pun ca e batut sistematic sau ca vine cu semne pe corp)au loc din cauza vidului de putere. Daca copilul ar avea cui sa reclame un coleg violent si daca s-ar lua masuri eu nu as mai avea nimic de spus. Dar cand auzi "mami astazi Hacan m-a scuipat in fata." si intrebi "si tu ce-ai facut". "L-am spus lu doamna si doamna nu m-a auzit". Ti se rupe inima. Ti se duc dracului toate principiile. Iti vine sa-l iei pe Hacan ala si sa-l scuipi in fata pana se inneaca.
Este foarte usor sa pledezi pentru reguli - la noi in familie este chiar un cult pentru respectarea regulilor iar copilul nostru este rezultatul acestui sistem de valori. Dar daca intr-o societate in care adultii pazesc respectarea regulilor esti considerat chiar un cetatean model intr-o societate in care regulile sunt numai pentru fraieri pici sigur de papagal. Iar eu am macar obligatia sa-i explic copilului ca daca nu-ti face nimeni dreptate trebuie sa nu te mai lasi calcat in picioare. Ca trebuie sa dai jos agresorul de pe tine, la nevoie cu forta.
alice
conchita spune:
Andreea, am eu niste linkuri cu sfaturi concrete pentru copii, parinti si educatori cum sa procedeze cu asa-numitii 'bullies', le vrei? nu se recomanda pasivitatea, in nici un caz - nici eu nu am sustinut asta; riposta e de mai multe feluri, verbala, non-verbala, este implicat intreg grupul de copii, educatorii de asemenea, parintii ambelor tabere...dar nu se raspunde la violenta tot cu violenta, asta e ideea, ca nu stii niciodata cum escaladeaza si doamne fereste ce se poate intampla...
Alaptatul Help-Line
conchita spune:
mie mi-ar fi frica sa dau sfatul asta. daca agresorul raspunde apoi cu si mai multa violenta? daca cineva sfarseste grav ranit sau si mai rau?!
Alaptatul Help-Line
conchita spune:
quote:
Originally posted by simali
Dar cand auzi "mami astazi Hacan m-a scuipat in fata." si intrebi "si tu ce-ai facut". "L-am spus lu doamna si doamna nu m-a auzit". Ti se rupe inima. Ti se duc dracului toate principiile. Iti vine sa-l iei pe Hacan ala si sa-l scuipi in fata pana se inneaca.
ai incercat sa discuti cu educatoarea?
Alaptatul Help-Line
speed spune:
quote:
Originally posted by conchita
Andreea, am eu niste linkuri cu sfaturi concrete pentru copii, parinti si educatori cum sa procedeze cu asa-numitii 'bullies', le vrei?
poate ar fi bine de facut un subiect separat in legatura cu asta si chiar facut sticky...e o problema grava cu care ne confruntam toti,copii si parinti,cred ca ar fi pacat sa se piarda prin subiectul asta...
sinzi_ana spune:
Simali, asta e o dovada in plus ca adulti sunt responsabili pt comportamentul copiilor!!!!
Adica, faptul ca educatoarea si parintii copilului care scuipa nu iau nici o masura, il incurajeaza pe acel copil sa nu isi controleze comportamentul...
Eu una as vorbi f serios cu educatoarea, ca eu nu sunt de acord ca un copil cu un astfel de comportament sa nu fie pedepsit...Si poate si cu parintii copilului agresiv...
Eu si colegele mele, nu scapam astfel de comportamente, cel putin eu sunt mereu cu ochii in 4 si incerc sa intervin inainte de un act de agresivitate sau sa pedepsesc "vinovatul" (avem un baietel care instiga alti copii la violenta, eu spun ca scoate carbuni aprinsi din foc cu mana altuia, are cateva "tinte" in copii care vor sa ii fie prieteni si ii pune sa muste, sau sa impinga, ciupeasca alti copii...si apoi vine repede sa "parasca" agresiunea...Numai ca eu l-am dibuit si stiu pe cine sa pedepsesc acum...)
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
: varsta, poze, D-ale lui David
andre_ea spune:
quote:
Originally posted by conchita
Andreea, am eu niste linkuri cu sfaturi concrete pentru copii, parinti si educatori cum sa procedeze cu asa-numitii 'bullies', le vrei? nu se recomanda pasivitatea, in nici un caz - nici eu nu am sustinut asta; riposta e de mai multe feluri, verbala, non-verbala, este implicat intreg grupul de copii, educatorii de asemenea, parintii ambelor tabere...dar nu se raspunde la violenta tot cu violenta, asta e ideea, ca nu stii niciodata cum escaladeaza si doamne fereste ce se poate intampla...
Alaptatul Help-Line
Bullies nu sunt copiii agresivi? Sunt bune si link-urile astea. Dar pe mine ma interesa mai mult cum sa imi impulsionez eu copilul sa nu mai stea pasiv (sau sa izbucneasca in plans) atunci cand cineva il nedreptateste.
Ideea e ca si eu sunt timida (pe mine ma mosteneste), si daca nu stiu cu mine ce sa fac, macar copilul sa ajunga sa fie mai bataios in viata.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005
Delu Prichindelu'
simali spune:
Nu. Ma tem ca daca iese scandal si Hacan asta o sa fie admonestat o sa-l pun pe Vladut intr-o situatie si mai proasta pentru ca tipul este posibil sa vrea sa se razbune. Eu am trait cercul asta vicios la scoala si stiu ca in 99% din cazuri se intoarce totul impotriva victimei.
Asa macar sper sa uite. Daca nu, ma gandesc sa ma deghizez in ucigas, sa-l prind pe tip la un colt si sa-l amenint ca daca nu-l lasa pe Vladut in pace o sa vin noaptea si o sa-l sufoc in somn.
Eu sunt foarte turbata pe tema asta cu violenta in gradinite si scoli.
Si apoi de scuipat deja l-a scuipat. Sa vedem ce se mai intampla.
alice
simali spune:
quote:
Parerea mea este ca nu asa il faci sa fie mai impulsiv. Cred ca noi ar trebui sa le aratam cum este sa castigi, sa le inlesnim cumva drumul catre victorie. O data prins gustul victoriei, stiind ca se poate, vor dori sa mai castige si a doua oara.
quote:
Eu am trecut prin faza asta. Rezultatul nu a fost dorinta de a ma imita pe mine cea care-i aratam cum sa castige ci tendinta de a ma lasa intotdeauna sa rezolv problemele in locul lui. Stiu o serie de barbati cu mame energice care si dupa 30 de ani o lasa pe mami sa le rezolve problemele.
alice