Sa ne rugam pt Ralph ,baiatul care s-a sinucis

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Emicris, si noi ortodocsii, consideram ca rugaciunile celor dragi si ale bisericii folosesc sufletului celui care a adormit. La fel se considera si pomenirile ca o jertfa de milostenie facuta spre pomenirea celui mort, spre iertarea pacatelor lui de catre Dumnezeu.
Parastasul si pomana sunt insotite de slujbe in cadrul carora biserica, adica preotii si credinciosii se roaga pentru iertarea pacatelor si milostivirea lui Dumnezeu catre sufletul celui decedat. Noi credem ca aceste rugaciuni si fapte bune sunt placute lui Dumnezeu, de aceea se fac.
Cat despre rezultate nu stie nimeni, putem doar sa nadajduim in marea mila si iubire de oameni pe care Domnul le are pentru noi, nu s-a intors nimeni din vesnicie ca sa poata marturisi in ce masura ne-au fost implinite rugile. La fel si pentru sinucigasi, desi stim ca pentru ei iertarea e foarte greu de obtinut (deznadejdea si sinuciderea sunt pacate de moarte care nu se iarta), nu avem decat datoria de a ne ruga pentru ei, e singurul lucru pe care il putem face, pt ca ei nu pot fi pomeniti in cadrul bisericii prin slujbe.
Noi nu cunoastem voia lui Dumnezeu, care este de nepatruns pentru pacatosi, putem doar sa speram si sa avem credinta.

Mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Emicris, ai spus corect. Bineinteles ca se mai pot face multe dupa moarte, dar persoana in cauza nu mai poate face nimic, ci doar ceilalti, prin rugaciuni.
Nu trebuie sa te indoiesti de asta. Rugaciunile celor dragi ajuta enorm.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BOCANILA spune:

quote:
Originally posted by Marilena12
Lili, draga mea, tu papi carnita? ca spui ca porunca a sasea se refera si la animale.
In alta ordine de idei, sunt de acord cu ce a spus Irina, si fac si eu o mentiune: mantuirea nu se cumpara, pe bani sau daruri, rugaciunea inseamna la Dumnezeu jertfa, iubire, si din iubire pentru noi, ca sa ne mantuim, Mantuitorul Hristos S-a jertfit pe cruce.
Rugaciunea dreptului ajunge la Dumnezeu ca un miros de buna mireasma, spune Scriptura, si noi suntem datori a ne ruga unii pentru altii ca manifestare a iubirii pe care Domnul ne-a poruncit sa o pastram. Asa ca, pana la Judecata de apoi, ne putem ruga si pentru sufletele celor plecati dintre noi, caci si ei au facut pacate in timpul vietii, si Dumnezeu nu ne interzice a ne ruga pentru ei.

Mari

Marineleti-am ramas datoare cuun raspuns.Da pap carnita de porc de pasare,de iepure etc.Nu intelg insa ce legatura are sinuciderea cu carnea de la animale.Si eu...nici macar o gaina nu am ucis la viata mea.

Matei cap.8 21. Un altul dintre ucenici I-a zis: Doamne, da-mi voie intai sa ma duc si sa ingrop pe tatal meu.
22. Iar Iisus i-a zis: Vino dupa Mine si lasa mortii sa-si ingroape mortii lor.

Multa pace

In vremuri ale minciunii universale,a spune adevarul este un act revolutionar.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Sora mea, a fost mai mult in gluma, am vazut ca ai inclus animalele la porunca a 6 a "sa nu ucizi", de-aia te-am intrebat cum stai cu carnea. Nici eu nu am luat gatul vreunei oratanii, pana acum si nici nu am de gand. La mine in curte ar muri, bietele, de ...batranete, ca nici sotul nu are sufletul sa le gatuie.
Sa nu te superi pe mine, eu nu te contrazic, stiu ca avem religii diferite si fiecare are dreptul sa creada cum spune biserica lui.
Te pupic,

Mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BOCANILA spune:

Ce fain mi-ai zis,,sora mea,,Sa stii ca suntem doar avem un singur Dumnezeu care este Tatal Nostru al tuturor.
Cum sa ma supar?Nicidecum sora mea
Sa ne iubim unii pe altii!
Iubitafiecare trebuie sa creada cum zice Cuvantul Lui Dumnezeu.
Multa pace!

In vremuri ale minciunii universale,a spune adevarul este un act revolutionar.....

Mergi la inceput