Rugati-va pentru DIANA
Raspunsuri - Pagina 44
conchita spune:
Feriguta, ce bine sa te avem printre noi!
Corina, acum am vazut ca tu esti la rand la sunat, asteptam vestile bune, Doamne ajuta!
************
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
************
Alaptatul Help-Line
************
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
corinadana spune:
Mai astept un picut si am sa sun.
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
flaviutza spune:
hai Corina...suna...nu plec de langa monitor pana nu aflu vesti...
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
Elenalove27 spune:
corina , asteptam vesti bune
Diana draga mica si scumpa ma rog sa te faci bine
Andrei ma rog si pentru tine din tot sufletul sa te faci bine
Multa sanatate
anda141 spune:
Asteptam vesti ..cu sufletul la gura. Sa dea Domnul sa fie bune !!!
Sa il ajutam pe Alexandru
Dandanescu spune:
De pe site-uri adunate...
Afectiunile maduvei spinarii (Spinal Cord Injury sau SCI) este unul dintre cele mai devastatoare evenimente pe care le poate suferi o persoana. Cind se intimpla asa ceva familia si prietenii merg pe Internet pentru informatii suplimentare si se lovesc cu o multime si complexe informatii si sfaturi, unele vechi si care nu mai sint la zi.
Afectiunile maduvei spinarii sau mielopatia este o afectiune a maduvei spinarii care are ca si rezultat pierderea sensibilitatii si a mobilitati acelei persoane. Cele doua cauze commune ale afetiunilor maduvei spinarii sint:
* Traumatismele cauzate de accidente auto, caderile, ranile provocate de armele de foc, accidente de scufundari (diving), rani cauzate de razboaie ,
* Bolile ca si poliomielita, spina bifida, tumorile, ataxia lui Friedreich etc.
Este important de notat ca maduva spinarii nu trebuie sa fie complet intrerupta pentru a provoca pierderea sensibilitatii si a mobilitatii. De fapt, maduva spinarii ramine intacta in majoritatea cazurilor de SCI.
SCI nu este acelasi lucru ca si afectiunile spatelui ca si rupturile de discuri, stenoza spinala sau nervi « ciupiti ». Este posibil ca cineva « sa-si rupa gitul » si sa nu aiba SCI daca doar vertebrele sint atinse si maduva spinarii ramine intacta.
Aproximativ 450.000 de oameni in USA traiesc cu SCI si sint aproximativ 11.000 noi cazuri de SCI in fiecare an. Conform statisticilor 78% sint barbatii intre 16-30 de ani, care au avut accidente de masina (42%), violenta (24%) sau caderi (22%).
Efectele SCI
Efectele exacte ale SCI pot varia in functie de tipul si nivelul la care s-au produs si pot fi clasificate in doua tipuri :
• In afectiunea completa nu mai exista nici o functie mai jos de locul unde s-a produs traumatismul. Miscarile voluntare sint imposibile si sensibilitatea fizica este si ea imposibila. Afectiunile complete sint de obicei bilaterale insemnind ca ambele parti ale corpului sint afectate in mode egal
• O persoana cu o afectiune incompleta pastreaza o anumita senzatie sub nivelul locului unde exista traumatismul. Traumatismele incomplete sint variabile si o persoana cu un astfel de diagnostic poate sa miste un membru mai mult decit celalalt, poate sa simta anumite parti ale corpului pe care nu le poate misca insa sau poate functiona mai mult cu o parte a corpului decit cealalta.
In afara pierderii sensibilitatii si a functiilor motoare sub nivelul unde exista traumatismul pacientii cu SCI pot avea adesea si alte simptome sau schimbari :
Functia urinara si de evacuare digestiva este afectata daca afectiunea este in zona sacrala. In cazurile unde traumatismul este la un nivel inalt (C1-C2, vertebrele Atlas si Axis, deci cazul Dianei Maria) se remarca pierderea functiilor involuntare, cum ar fi respiratul, necesintindu-se un ventilator mecanic sau stimularea electrica a nervului frenic (aplicarea unui electrod direct pe diafragm pentru a trimite impulsuri electrice la pacientii cu insuficienta respiratorie partiala sau totala).
Alte efecte ale SCI pot fi incapacitatea de a avea un ritm cardiac constant si regulat deci si o presiune arteriala incorecta, controlul redus a temperaturii corporale, imposibilitatea de a transpira sub nivelul unde exista traumatismul, dureri cronice si incontinenta.
Fizioterapia si instrumentale ortopedice cum ar fi scaunele rulante, cadrele de suport sint adesea necesare depinzind le locul traumatismului vertebral.
Locatia traumatismului SCI
Cunoscind exact locul unde s-a produs afectiunea SCI este extrem de important pentru prezicerea carei parti a organismului poate fi afectata de paralizii si ce pierderi de functii importante pot fi asociate cu aceasta.
Afectiunile Cervicale
Afectiunile cervicale de obicei au ca rezultat tetraplegia partiala sau totala si in plus pierderea functiei toracice care necesita un ventilator mecanic ca pacientul sa poata sa respire.
Tratamentul
Tratamentul pentru SCI acut consista in administrarea de mari doze de methylprednisolone in primele 8 ore dupa traumatism.
Tehnologia medicala de ultima ora arata ca un transplant de cultura de celule de susha - stem cells - pot avea potentialul de a ajuta sau trata paraliziile cauzate de SCI. Celulele de susa sau stem cells sint celulele primare care se gasesc in organismele multi-celulare care pot fi « provocate » sa se « specializeze » si sa devina celule nervoase si care pot fi transplantate in corpul uman.
Se pare ca sint centre de cercetari in Canada care ar lucra la diferite proiecte pentru tratamentul Sclerozei in placi, a celor atinsi de Alzheimer, a diferitelor afectiuni neurologice de tip traumatic sau alt fel de tip.
In fine, ca o concluzie personala, alternativa pe care americanii o propuneau parintilor Dianei Maria care era una radicala, inumana si cruda, EUTANASIA, o exclud categoric din motive umane si religioase. Speranta si credinta, asociate cu realizarile tehnologiei medicale de astazi ma fac sa sfatuiesc pe toata lumea sa continue sa lupte pina in ultima secunda si chiar si atunci exista speranta unui miracol sau a unei batalii cistigate de forta necunoscuta a unui corp omenesc tinar si doritor sa traiasca.
Doamne ajuta la toata lumea !
Dandanescu - tatic
(mi-am permis sa caut si sa rascolesc amanunte despre traumatismul suferit de ingerasa Diana Maria si sa le postez pe forumul mai curind cutreierat de mamici decit de tatici...)
nelia spune:
Ce chestie, intrasem dimineata pe primul site postat de Lorelaim, am vazut exact unde e traumatismul Dianei (e si o poza acolo) si ajungind la tratament am dat peste acel transplant de stem cells si chiar voiam sa postez intrebarea daca cineva stie despre ce e vorba si cum am putea afla unde sa face acest lucru, in Canada, SUA sau oriunde in lume. Si asa m-am umplut de speranta ca totul va fi bine sau cit se poate de bine cu Dienuta noastra!!!
Dandanescu-tatic, multumim mult pentru traducere!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
flaviutza spune:
gasisem si eu Dana...dar nu voiam sa pun asta...nu e drept...Laura trebuie sa creada intr-o minune!!
Iar minunea ar putea veni din partea stiintei...CELULELE STEM..atat de blamate la alt subiect...acum caut ..de fapt de ieri...cand pot intra caut despre acest tratament si despre tarile unde e LEGAL.
si..daca se va ajunge acolo....sunt convinsa ca ,impreuna, COMUNITATEA DC va face tot posibilul ca Diana sa beneficieze de acest tratament...
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale