Blestem de mama
Ce justificare poate avea o mama care ii spune copilului ei :" Sa dea Domnul sa-ti rupi mainile", "Sa dea Domnul sa-ti spargi capul"!! Am fost socata cand am auzit asta acum cateva luni si nu-mi pot scoate din cap cuvintele astea, orice-as face. Am inceput sa nu mai suport si sa nu mai vreau sa am de-a face cu persoana care a putut sa spuna asa ceva in fata mea si a sotului meu! Tot in fata noastra si-a pierdut cumpatul si a lovit copilul cu piciorul.
Ma doare sufletul pentru baietelul de un an si ceva care are drept mama o asemenea creatura, care si l-a dorit si s-a chinuit ani in sir sa-l aiba. Si, mai rau, simt ca nu pot sa fac nimic si ma tot intreb cum pot sa-l ajut...
Ma rog la Dumnezeu sa fie sanatos si sa nu-i dea mamei sansa sa-si dea seama prea tarziu de ce-a facut, sa-i deschida mintea si sufletul sa-si inteleaga si sa-si iubeasca puiul.
Ioana
bebe?! - decembrie 2006
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
Raspunsuri
numeioana spune:
Ce ciudat! Stiu ca e foarte dificila problema expusa de mine...dar sunt deja atatea vizionari si niciun raspuns inca...
Ioana
bebe?! - decembrie 2006
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by numeioana
Ce ciudat! Stiu ca e foarte dificila problema expusa de mine...dar sunt deja atatea vizionari si niciun raspuns inca...
Probabil pentru ca e practic imposibil de crezut ca o mama sa poata spune asa ceva copilului sau. Cred ca ar merita sa-i fie luat copilul de catre cei de la protectia copilului.
numeioana spune:
Ai dreptate, e de neconceput asa ceva. Imagineaza-ti ca am ramas blocata la scena asta si, spre rusinea mea, n-am putut sa spun nimic. Nici macar n-am putut sa ma ridic de pe scaun (eram acasa la respectiva "mama"), sa deschid usa si sa plec.
N-am deschis subiectul ca sa-si dea cu parerea membrii DC daca e adevarata sau nu intamplarea. Eu am nevoie de o solutie plapabila, caci ma simt foarte rau ca n-am facut nimic. Vreau sa stiu ce pot sa fac! Sotul meu zice sa-mi vad de treaba. Desi amandoi il iubim foarte mult pe baietel (ne e nepotel), el zice ca daca intervenim mai rau facem...
Poate nu m-am exprimat cum trebuie. In niciun caz nu as apela la Protectia Copilului. Ce pot sa vorbesc cu familia, cum s-o fac sa fiu diplomata si sa nu generez alte conflicte...?!
Ioana
bebe?! - decembrie 2006
denizel spune:
Ioana, am ajuns la concluzia ca in astfel de situatii nu trebuie sa taci.
O mama care este in stare de asa ceva, nu trebuie sa beneficieze de discretia sau compasiunea voastra (cu atat mai mult cu cat baietelul va este nepotel si este un baietel pe care il iubiti).
Daca pentru blestemul copilului e mai greu sa gasesti cuvinte care sa o faca sa realizeze ca nu este in regula, pentru faptul ca loveste cu piciorul un copil de un an si ceva, nu trebuie menajata.
Stiu ca iti pare rau ca nu ai intervenit, chiar trebuie sa-ti para rau, dar asta poate ca te va incuraja ca data viitoare sa nu mai taci cand vezi asemenea comportament.
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
numeioana spune:
Denizel, iti multumesc pentru raspuns. Il asteptam. Stiam eu ca trebuie sa apari. Ma bucur ca nu esti deloc indulgenta cu mine, o merit! Imi promit ca n-o sa mai tolerez asa ceva! Sper totusi sa nu mai fie o data viitoare!
Ioana
bebe?! - decembrie 2006
denizel spune:
Ah, Ioana, sper ca nu te-am suparat !
Aici nu era vorba de indulgenta pe care nu am aratat-o sau condamnare a ta, te rog sa intelegi! Aici este vorba despre un copilas care a fost abuzat sub privirile voastre. In acest caz, privim numai spre copilas si ne lasam pe noi la o parte :-) Noi si sensibilitatile noastre chiar ca nu mai contam. Ai inteles, da? :-)
Poate ca am parut putin patimasa, chiar sunt , dar nu cu tine :-) Nu ai tu nicio vina!
Deschisesem si eu un subiect la alta sectiune in legatura cu o nedumerire pe care o aveam despre intervenitul asta.
Ce vazusem eu, era o mamica ce isi purta bebelusul in carut acoperit cu folie de plastic, pe caldura afara, iar carutul il tinea indreptat spre soare .
Am facut exact ca tine, adica m-am facut ca nu vad si, in urma discutiilor avute pe topic, mi-a parut rau ca nu am intrat macar in vorba cu mamica respectiva.
Am avut apoi discutii pe un alt topic-fluviu de vreo 40 de pagini si poate de asta ma pronunt atat de categoric: trebuie intervenit si cu asta basta! :-) Nu mai suport sa aud despre parinti care bat copiii, fie ca e vorba de palme fie de picioare, fi de curele.
Daca la un an si ceva ii da cu piciorul, nu vreau sa-mi imaginez ce-i va face la 7 ani....
Si, da, trebuie sa interveniti si sa nu va fie teama ca faceti ceva rau. Daca toata lumea care o vede i-ar atrage atentia, macar i-ar intra in capul ala sec cc ca face ceva rau si poate ca asta ii va da de gandit...
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
ciuf spune:
Ioana, eu as avea o discutie cu mama copilului, chit ca pierzi o astfel de persoana de langa tine. Si nu ar fi nici o pierdere daca ma gandesc la comportamentul ei.
Cel mai bine e sa ii spui in fata si bine era sa o fi facut atunci imediat ce s-a intamplat magaria.
Fa-o pentru binele bietului copil, poate reusesti sa o schimbi pe mama lui, sa se comporte ca o mama buna, ce isi iubeste copilul si stie sa o arate prin gesturi calde, nu lovituri, blesteme, sa poata beneficia si el de o atmosfera calda din partea parintilor, de mangaierile lor.
Dupa ce si-a dorit un copil atata timp si Dzeu i-a aratat ca o poate ajuta, acum nu poate sa demonstreze si ea ca merita acel copil?
Eu cand aud de blesteme ma burzuluiesc rau de tot. Nu suport asa ceva. Mi se par asa de ultima speta, ca sa nu mai comentez ca stiam de la batrani ca blestemele de mama sunt cele mai pacatoase.
Ioana, trebuie sa lasam rusinea la o parte, cu riscul unor certuri, nu e bai. Prietenii care nu accepta sfaturi si care cred ca le vrei raul nu merita sa ii avem alaturi si sa ii consideram prieteni.
Succes si sper sa aveti o discutie cat mai amiabila.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
april spune:
Sa inteleg ca ti-e cumnata "mama" respectiva? De vreme ce ai zis de nepotel....
Fiind din familie ar fi bine sa discuti cu ea frumos, sa intelegi de ce se comporta asa cu copilul, poate are o depresie, ceva pb grave, nu stiu....totusi nimic nu jusifica comportamentul ei. Dar macar sa afli cauza. Asa era si inainte? Sau doar in ultimul timp?
liliana_28 spune:
Buna,
Eu una in cazuri de genul asta nu pot sa tac........
Ma intriga si ma revolta foarte tare astfel de comportamente fata de copii.
Acum ceva timp....am rugat-o pe o mamica sa nu iis mai blesteme si injure fetita....ca este tot a ei si ea.
Mamica respectiva avea 2 fetite cu care venise la tribunal. Una de 4-5 anisori si una de 1 anisor si juma (cred). Cea micuta binenteles ca cerea tot ce avea cea mare in mana (o sticla cu suc, cateva napolitane).
Daca nu a injurat-o si blestemat-o pe cea mai maricica..... iar saracuta nu ca nu ar fii vrut sa ii dea si celei mici ce are ea dar....nu pricepea din prima dorintele celei mici.
Chiar m-am dus la mamica cu pricina si am rugat-o frumos sa nu mai blesteme ca si cea maricica tot a ei este.
Am fost surprinsa sa constat ca (cel putin cat am mai stat eu pe acolo) mamica aceea nu a mai blestemat copilul.
Mi se furnica pielea cand aud asa ceva.
Cum poate o mamica sa ii faca asa ceva propriului copil.
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut
anda141 spune:
Waw, nu pot sa cred, cum sa lovesti copilul cu piciorul si sa ii spui asemenea cuvinte? Sunt chiar socata si incerc sa inteleg ce simte bietul copilas....of, Doamne ..ce fel de femeie asta? Ma doare inima ptr. acel copil. Daca o cunosti si te mai intalnesti cu ea, te rog si eu sa vezi cum se poarta cu copilul, iar daca continua sa dea in el, sa chemi protectia copilului. Nu e de glumit cu asa ceva.
Sa il ajutam pe Alexandru