Drepturile gravidelor si proaspetelor mamici
Raspunsuri - Pagina 18
mihailescu teodora spune:
quote:
Originally posted by Kyaquote:
Originally posted by daia1202
am si eu o interbare
am intra in concediu pre natal si le-am cerut celor de la contabilitate sa-mi calculeze cei 85% din brut sa stiu pe ce ma bazez. Stupoare.. iesea o suma mai mica decat salariu meu. Cei de contabilitate mi-au spus ca intr-adevar sunt 85% din brut .. dar nu mai mult de o anumita suma prevazuta in lege. Deci sa inteleg ca acest venit este plafonat ?
Eu am citit legea si nu a gasit asa ceva.
Multumesc anticipat pt. raspuns
Daia
Daiana de
Voi vorbiti serios?? Nu am auzit pana acum de nici o plafonare, nici nu am citit nimic in nici o lege. Poate compania sa decida de la sine putere o asemenea plafonare???
Kya cu Sanziana
A inceput o mare dragoste
-------------------------
God didn't bring me this far, to leave me here!
Da ,din pacate e f adevarat:si eu am patit la fel!Suma e plafonata la 12 salarii minime/economie,care anul trecut era 390 RON,adika 12*390=4680 RON/luna.
Daca veniturile tale lunare depasesc 4680 RON,nu ti se ia in calcul decit suma asta,si vei primi lunar,cu mici +/-,in functie de cite zile lucratoare sunt si cum ai avut tu si concedii medicale cam 3850-3950 RON!
Pe linga ca se face o mare discriminare cu suma fixa de la CIC,nici macar in cele 126 zile nu esti platita exact la cit ai cotizat!Asta-i Romania!
Teodora ,cea mai fericitade Mihnea Andrei(17.10.2007)
Mihnea
www.flickr.com/photos/21367727@N02/" target="_blank">Papanashul meu iubit
,,Daca vei reusi sa-ti pese si de altii inafara de tine,vei avea succes si te vei simti implinit'' Maya Angelou
mihailescu teodora spune:
Gasesti totul in OG nr.158/2005!
Art.2,art.10 si art.23,24,25!
Mihnea
,,Daca vei reusi sa-ti pese si de altii inafara de tine,vei avea succes si te vei simti implinit'' Maya Angelou
LYLY809 spune:
Ati citit OUG 150 din 21 decembrie?
Articol unic. - Alineatul (1) al articolului III din Ordonan#355;a Guvernului nr. 3/2007 privind unele m#259;suri financiar-fiscale din domeniul protec#355;iei sociale, publicat#259; īn Monitorul Oficial al Romāniei, Partea I, nr. 67 din 29 ianuarie 2007, aprobat#259; cu modific#259;ri prin Legea nr. 164/2007, se modific#259; #351;i va avea urm#259;torul cuprins:
"Art. III. - (1) Pentru copiii n#259;scu#355;i īn perioada ianuarie 2007 - decembrie 2008, autorit#259;#355;ile administra#355;iei publice locale ale sectoarelor municipiului Bucure#351;ti, respectiv ale comunelor, ora#351;elor #351;i municipiilor, dup#259; caz, denumite īn continuare autorit#259;#355;ile administra#355;iei publice locale, vor acorda beneficiarilor contravaloarea īn lei a trusoului pentru nou-n#259;scu#355;i prev#259;zut de Legea nr. 482/2006."
adica 150 lei
Lacri si Alec 30 mai 2006
sabineta spune:
va rog sa ma ajutati intr-o problema mai delicata. adica sper din tot sufletul sa fie cineva care-mi poate raspunde la intrebari.
1. am luat in plasament de urgenta un baietel si luna aceasta am fost citati pentru a se instaura plasamentul simplu. ni s-a spus ca trebuie sa depunem, cu cel tarziu 5 zile inainte de termen, o "intampinare". am citit pe net ce ar trebui sa contina, dar ma tem ca nu cumva sa fie vorba despre o formulare tip. exista vreun model?
2.avand in vedere ca baietelul nu are inca nici macar extras de nastere (la 8 luni:D), deocamdata sunt in concediu medical, urmand ca dupa ce mi se da certif de nastere sa intru in CIC. intrebarea mea este: pot reveni la serviciu (inainte ca baietelul sa implineasca 2 ani) beneficiind de programul redus la 6 ore? o colega care beneficiaza de un astfel de program mi-a spus ca ar fi vorba despre alaptare si, e clar ca eu nu pot solicita asa ceva.
3.statul imi va da suma (fabuloasa) de 80 de lei pentru cresterea copilului in plasament. afecteaza cumva acesti bani alocatia de 200 de lei pe care trebuie s-o primeasca bb de la stat?
va multumesc anticipat pentru ajutor
mami lui rares
Linkul de la semnatura nu este corect.
Kya spune:
quote:
Originally posted by mihailescu teodora
Gasesti totul in OG nr.158/2005!
Art.2,art.10 si art.23,24,25!
Mihnea
multumesc mult!
Kya 25+ cu Sanziana
A inceput o mare dragoste
-------------------------
God didn't bring me this far, to leave me here!
TLC spune:
Buna!
Am studiat legislatia (OUG 96/2003 si Normelor metodologice) si inteleg ca mamele care alapteaza pot beneficia de 120 de zile de concediu de risc maternal, acordat dupa expirarea concediului postnatal. (art. 10, alin 2, lit. b)
Am discutat acest aspect cu medicul de familie, dar nu e la curent si evita sa acorde acest concediu pentru a nu avea probleme cu casa de asigurari de sanatate. Eu lucrez la birou, in consultanta, o activitate stresanta si in momentul in care ma voi intoarce exista riscul sa pierd laptele din cauza stresului...Prin urmare, ma lupt sa obtin acest concediu...As vrea sa stiu daca a mai obtinut cineva aceste zile si ce a facut practic pentru a depasi toate NU-urile medicilor si angajatorilor.
Multumesc de ajutor!
Laura
GETA_M spune:
Buna ziua,
Sunt insarcinata in luna a sasea si am o mare pb. cu serviciul in sensul ca firma la care lucrez intra peste 2 luni in procedura de faliment.Si inca ceva vor sa-mi micsoreze salariul.Va rog sa-mi spuneti care mai sunt drepturile mele ca si gravida in aceasta situatie si daca au dreptul legal sa-mi micsoreze salariul.
Va multumesc.
maricata spune:
Buna. Ma numesc Maricata si am si eu o intrebare daca imi poate raspunde cineva.Pot sa o bag pe mama mea in concediu pentru crestere copil asta in cazul in care vreau sa incep serviciul? sau este obligatoriu sa fie unul din parinti?
TLC spune:
quote:
Originally posted by maricata
Buna. Ma numesc Maricata si am si eu o intrebare daca imi poate raspunde cineva.Pot sa o bag pe mama mea in concediu pentru crestere copil asta in cazul in care vreau sa incep serviciul? sau este obligatoriu sa fie unul din parinti?
conform OUG 148/2005 ART. 5
(1) De indemniza#355;ia #351;i stimulentul prev#259;zute de
prezenta ordonan#355;#259; de urgen#355;#259; beneficiaz#259;, op#355;ional,
oricare dintre p#259;rin#355;ii fire#351;ti ai copilului.
Laura
anca84 spune:
eu tot nu am inteles...benificiezi de indemnizatia pt nou mascut in timpul facultatii sau numa daca termini facultatea in acea perioada?