compulsive eating
Raspunsuri - Pagina 2
Victoria_mami spune:
Si aminteste-ti: It's only food, it's not love!!!
_
Mai bine mor neinteleasa de nimeni,decat sa ma tot explic toata viata!
giulia71 spune:
Hei, desiree2002 wellcome to the club!
Esti bine acum?
Poti sa ne spui si noua cam ce tip de terapie ai facut?
Merci si numai sanatate
quote:
Originally posted by Desiree2002
Of, cat de bine te inteleg; eu eram acum cativa ani compulsiv.... cleaner! eu nu mancam, eu saream la smotru!!! Daca ai medic de familie, spune-i problema ta, si el o sa-ti dea referral la un psiholog; la noi este un psiholog chiar in clinica unde e medicul meu de familie. Si nu m-au costat nimic sedintele. Sunt suportate de Health Card. (Presupun ca ai...)
Poza pe frigider... eu zic sa pui poza copilului tau pe frigider; inainte de a deschide frigiderul, uita-te bine la copilul tau. Nu vreau sa te supar mai mult, dar nu e sanatos, in primul rand, sa fi overweight; so, asigura-i copilului tau, inainte de orice, o mamica sanatoasa!
Bafta!
_
mami de Calin rasfatzat:)
mihuta spune:
Mai ai ca variante
1) sa te inscrii pe un forum specializat, contracost, gen ediets
2) sa iti faci subscriptie la reviste gen Slimmer, Slimming
3) sa ceri recomandare de la doctorul de familie pentru un nutritionist.
Sigur ca asta nu rezolva problema de baza, psihologica, dar daca reusesti sa acapati un grad de control asupra mancatului excesiv, te vei simti mult mai puternica si vei avea motivatia necesara sa rezolvi si celalalte aspecte.
Te inteleg perfect. Nu esti singura, sa stii.
15s + Sophia 80%
Victoria_mami spune:
Giulia, la mine "baza" era cainele; aveam un Lab negru si era parul peste tot; si mai ales cand eram suparata, smotruiam. Am fost la terapie doar vreo 3 sedinte, dupa care am renuntat din doua motive:
1. pentru ca nu imi place sa vorbesc singura (si era un monolog, ptr. ca in general, psihologii sunt attentive listeners, nu active listeners, si nu m-am simtit bine;
2. mi-a dat un tratament ca si daca imi arata casa ca dupa razboi, nu miscam un deget;
La mine a fost simplu: am indepartat problema: am dat cainele, acum casa imi e curata TOT timpul, cand ma supar, nu mai fac curat, ma uit la tv sau stau pe net. DAR cred ca la mine solutia nr. 1 a fost vointa; adica stiam ca am o problema cu curatenia si am avut vointa sa spun 'Stop'.
Pe mine personal, nu cred ca m-au ajutat sedintele, dar am spus ca am fost la terapie si de fapt, my point was ca au fost Gratuite si Prag poate avea sedinte gratuite.
Nu stiu, sincer, cred ca pe mine m-am ajutat eu insami si m-a ajutat sotul mult: de ex. cand facea cainele mizerie (daca, de ex. venea de afara cu labele murdare, curata el, inainte ca eu macar sa vad ce e pe jos) si daca eram suparata ma asculta, si vorbea cu mine, nu ca psihologul care doar ma asculta.
Prag, sotul tau ar trebui sa stie de problema ta, caci indiferent daca esti compulsiv eater, cleaner, orice fel de obsesive-compulsive este vorba, singura NU poti face fata! Daca nu vrei sa vb. cu sotul, vorbeste cu o prietena care stii cu siguranta ca se va face disponibila 24 de h, oricand ai tu nevoie sa vorbesti. Sigur ca forumul ajuta, vei primi multe sfaturi bune aici, dar atat, nu este un umar 'real' pe care te poti baza, ori tu de asta ai nevoie: de cineva care nu doar sa te asculte, ci sa te si inteleaga prin ce treci, cineva care sa nu te judece si cineva care sa stii tu, in sufletul tau ca te ajuta ptr. ca ii pasa, nu ptr. ca asta ii e meseria; de aceea, personal pledez ptr. sot sau o foarte buna prietena decat un psiholog oricand; ptr. ca sotul e acolo zilnic, cand ai nevoie, pe cand sa vb. cu un psiholog, o sa mananci un frigider de mancare pana la urmatoarea sedinta.
Multa bafta si multa, multa vointa si self-control va doresc tuturor si nu uitati: NU EXISTA "NU POT"! Tptul e s avrei cu adevarat sa invingi problema, altfel, daca nu ai vointa, nu te ajuta 1000 de psihologi!
_
CristinaGoji spune:
In totalitate de acord cu tine Desiree in privinta suportului de la sot sau prietena!
Mami de Vlad (17.10.2006)
Poze
www.totsites.com/tot/vladic" target="_blank">Paginuta mea
Natasa spune:
Gabriela, dupa cum spun si fetele, sotul tau trebuie sa-ti fie aproape. Si dependentele sint o stare de boala si in situatiile astea esti alaturi de cei dragi. Da, dependenta ta ingrasa si deformeaza, dar nu stam linga oamenii pe care ii iubim doar cind sint sanatosi si veseli. VOrbeste cu el si lasa-l sa te ajute. Pe urma, vorbeste cu tine si incepi sa faci pasi mici in schimbare. Evident ca nu vei slabi in doua zile, evident ca nu vei renunta la mincare asa usor, dar poti sa incepi sa schimbi ceva. In prima zi renunta la piine, daca nu de tot macar nu lasa mai mult de 2 felii la indemina ta. Bea apa multa, asculta o muzica optimista, fa un pic de miscare chiar daca asta inseamna sa nu mai faci cine stie ce treaba casnica urgenta! Daca cei din casa tin la tine o sa inteleaga ca nu e o chestie de rasfat ci ce supravietuire sa-ti lase macar o ora pe zi sa faci ceva pentru tine- un sport, un salon de intretinere, o carte buna, o plimbare fara tinta... Stiu ca e usor sa dai sfaturi, dar poate unele dintre ele iti sint de folos. Fa in fiecare zi ceva pentru tine, cit de mic, renunta la piine si la paste, stomacul tau e marit si cere ceva, dar da-i fructe, lichide, nu-l lasa sa te domine. Daca iti propui ca miine sa nu maninci paste, propuneti asta pentru copilul tau si poate asa e mai usor. Daca esti credincioasa roaga-te si tine post la inceput mai usor si pe urma mai dur. Si lasa-i pe cei doi barbati pe care ii ai de hranit sa se descurce o vreme si singuri, nu moare nimeni de foame daca nu stai tu la aragaz sa le faci ceva. O salata cu brinza sau una de cruditati, un peste la gratar face orice barbat, oricit de neindeminatic s-ar da. Nu lasa boala ta sa ajunga in stadii in care nu se mai vindeca. Ia-ti o vacanta, vino in tara, lumea nu va sta pe loc din cauza asta. Nu esti de neinlocuit la bucatarie si la curatenie, dar ca mama si ca sotie, da, asa ca fa ceva nu numai cu gindul! Eu iti tin pumnii si sper sa reusesti!