administratorilor DC-ului !
Am o nedumerire.
Constat ca in sectiunea asta intitulata "sufletul credintei", in ultima perioada s-au inmultit necroloagele, ba chiar sunt subiectele domninante in 'peisajul'discutiilor.
Inteleg, majoritatea pe aici este de religie ortodoxa si e normal probabil ce se intampla, insa n-ar trebui oare o rubrica dedicata pentru ferpare ? Doar onomasticile au sectiunea lor dedicata la anunturi; de ce nu ar avea si anunturile&discutiile funerare pe a lor ? (...eventual chiar aici ca o subsectiune poate?! )
Nu considerati ca "s-ar cere" ?
...intreb si io...
Raspunsuri
Marilena12 spune:
N-are treaba cu religia ortodoxa, ca nu doar ortodocsii stiu sa adreseze condoleante si sa empatizeze cu cineva care a suferit o pierdere. Mie nu-mi place nimic legat de decese, evit inmormantarile, ma feresc cat pot. Si in ultima vreme ma tot izbesc si eu de subiecte de genul asta pe aici.
Ar fi bine sa existe un topic separat pentru anunturi de decese, nu prea are sens sa amestecam doar decesele cu subiectele de religie, cata vreme evenimente fericite nu gasim aici, ele avand topic separat.
Si oricum, nu au legatura.
Mari
ManyHope spune:
Ai dreptate Marilena12 ca nu are nici o legatura cu religia ortodoxa, n-are ce legatura sa aiba cu religia in sine. Asa e.
(Am scris partea aia ca am eu o impresie; am o impresie ca are totusi o legatura ce se petrece aici in ultima vreme, cu practica unor femei ortodoxe mai ales...adica asa am eu impresie, asa asociez eu lucrurile; mi se pare mie ca practicile din alte religii si culturi nu-s asa de... vaste in privinta asta a pomenilor si pomenirilor si a ritualurilor care se fac pentru cei decedatzi...pe mine personal ma doare mintea cand vad femei in varsta, ce abia-abia DACA au bani cu care sa-si duca zilele taras, dar care se dau totusi peste cap si fac niste cheltuieli colosale comparativ la posibilitatzi, pentru pomeni cu costum si camasa si pantofi si patura si fata de masa si ...am o matusa care... =nu am informatii concludente, insa daca s-ar face o statistica comparativa intre practicile de felul asta din toate religiile, nu m-ar mira sa ne iasa ortodoxia noastra locala pe unul din locurile fruntase ! = e parerea mea, desigur.)
Situatia este care este, e cea pe care o vedem, insa nu se poate face nimic? De ce trebuie puse lucrurile toate aici la gramada? De vreme ce nu-s acelas lucru, nu poate fiecare tema sa aiba sertarul sau?
...nu de alta, da poate nu toata lumea de pe aici agreaza a consuma deodata pepene cu branza fermentata !!
fdoina spune:
mie mi se pare foarte nimerit sa apara aici necroloagele
Parintii Bisericii spun ca cel mai bun gand al omului e gandul la moarte...in crestinism moartea nu e decat o poarta catre viata cea vesnica, iar pentru Drepti ea e limanul, intalnirea cu Cel dorit
eu cred ca e normal sa apara aici anunturile despre pierderea celor dragi, pentru ca cei rugatori (nu noi) care intra poate uneori doar ca sa citeasca, sa poata inalta o rugaciune pentru sufletul celui care a plecat la Domnul
ManyHope spune:
quote:
Originally posted by fdoina
Parintii Bisericii spun ca cel mai bun gand al omului e gandul la moarte...in crestinism moartea nu e decat o poarta catre viata cea vesnica, iar pentru Drepti ea e limanul, intalnirea cu Cel dorit
De acord cu tine Doina F., asa spun Parintii si bine spun ce spun ei, insa tu cum intelegi ce citesti?
"E bine pentru om sa se gandeasca la moartea altora? ...sau la a sa proprie?
fdoina spune:
pai sigur ca ar trebui sa ma gandesc la moartea mea, dar uneori se intampla ca afland de moartea altora imi aduc aminte ca nici eu nu sunt nemuritor
ManyHope spune:
quote:
Originally posted by fdoina
pai sigur ca ar trebui sa ma gandesc la moartea mea, dar uneori se intampla ca afland de moartea altora imi aduc aminte ca nici eu nu sunt nemuritor
Eu te inteleg despre ce vorbesti sa sti...
...dar "se intampla"? cum adica "se intampla"? cum adica "uneori"? adica cele bune sau cele de folos sau cele spre cresterea ta spirituala sau cele pentru aducerea ta la ganduri ceresti "se intampla"? adica intamplarea aleatoare guverneaza gandurile tale, programul tau, viatza ta? de aia susti tu ca trebuie sa permitem amestecaturile? ca sa mai dea peste noi cate ceva ce noi nu ne-am cauta cu de la noi voie si putere? oare asta e invatzatura Sfintilor Parinti din care citezi? invatza ei oare ca "intamplarea" e ceea ce ar trebui sa ne conduca si coordoneaze noua vietzile? sau cumva ca noi insine trebuie sa ne fim vietii noastre stapan/a, ca sa ne-o inchinam CUM se cuvine si CUI se cuvine in mod controlat, intentionat, nicidecum la voia intamplarii ? cum e??
Nora spune:
Mama a fost operata de curand de o tumora cerebrala maligna, perspectivele sunt sumbre, in curand incepe chimioterapia...
Marea speranta ne este in Dumnezeu.
In acest context cat se poate de personal, trebuie sa-ti spun, ManyHope, ca subiectul tau mi se pare extrem de cinic. Vedem altfel viata cand toti ai nostrii sunt sanatosi si fericiti...
Cam cum vezi tu ca ar trebui sa fie? Aici ne rugam pentru cei vii si cand ii pierdem ii mutam la "sectia" necrologuri, nu?
Trist...
Noracu Andrei (20aprilie'99) si Victor (12iulie'01)
fdoina spune:
nu exista intamplari Many hope
Nora, Maica Domnului si toti Sfintii sa-i fie alaturi mamei tale in incercarea asta
DARAEL spune:
Cu siguranta, Acest subiect este unul spiritual.... el ne arata gradul nostru de Compasiune si Bunatate, de Intelegere pentru cel aflat in nevoie si de Mila pentru Suferinta aproapelui....
Mai este ceva de spus ?
Sigur: este usor sa muti subiecte – dar cum veti reusi, Voi, cei ce cititi aceste cuvinte, sa-i mutati pe cei adormiti din Sufletele celor apropiati lor ?
Pace tuturor, vii sau adormiti !
DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura
ManyHope spune:
quote:
Originally posted by Nora
Mama a fost operata de curand de o tumora cerebrala maligna, perspectivele sunt sumbre, in curand incepe chimioterapia...
Marea speranta ne este in Dumnezeu.
In acest context cat se poate de personal, trebuie sa-ti spun, ManyHope, ca subiectul tau mi se pare extrem de cinic. Vedem altfel viata cand toti ai nostrii sunt sanatosi si fericiti...
Cam cum vezi tu ca ar trebui sa fie? Aici ne rugam pentru cei vii si cand ii pierdem ii mutam la "sectia" necrologuri, nu?
Trist...
Noracu Andrei (20aprilie'99) si Victor (12iulie'01)
Sanatate mamei tale Nora ! Sanatate intai si intai si mai presus de orice altceva !
Chimoterapia nu-i prea placuta, insa functioneaza, chiar da rezultate!
Fiti tari !
...te inteleg de ce iti apare tie ca "cinic" ce-am intrebat eu.
...da, ai dreptate ca perspectiva ne este mereu alta, functzie de conditiile in care ne situam la un moment dat, functie de interese, functie de altele.
...daca...DACA ma intrebi pe mine personal...pai eu unele chestiuni/aspecte chiar le consider personale si pretioase indeajuns ca sa nu simt vreo nevoie a le face publice; durerea mea e doar a mea, iar daca ti-o spun tie...tot aceiasi e si tot acolo ramane, mie nu-mi ajuta, nu-mi functzioneaza sa fac caz public de ale mele cele netratabile.
...ma intrebi cum vad c-ar trebui sa fie? pai cum am spus deja "vad"!
pentru ca aici NU e "loc de rugaciune"(nu inteleg de unde ai scos-o pe asta?!) sau capela sau mausoleu sau altceva, ci forum de discutii, un loc virtual unde sa citim ce scriu alte persoane si le raspundem, o agora extinsa pana in intimatatea noastra, un site prin care sa comunicam; eu zic ca asta este; nu este oare asa?
..."mutatul" de care spui(...si n-ar trebui poate)... oare in realitate nu se efectueaza? locuiesc oare impreuna cei ramasi cu cei plecati? de ce aici ar fi altfel?
... ai tu impresie ca extinzandu-ti supararea ce naturalo ai in situatia ta, pana si asupra prapaditului meu de subiect...si asa neimportant chiar si pentru mine, ai impresie ca-tzi faci vreun bine tu tzie? sau ai impresie ca te ajutzi pentru lupta ce-o ai de dus impreuna cu mama ta? cruta-te mai de suparare si de indignare, ca nu-ti face bine!...sau daca ai tu impresie ca-tzi ajuta asta...pai iata-ma! da cu oua clocite si cu rosii cate vrei inspre mine! eu zic c-am sa duc si n-am sa ma supar! (...asa zic eu, dar sa vedem, poate ma insel, insa merita incercat!)