de ce nu ambele?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

ma gindeam doar c nu ajuta... faptul ca la angajare n-ai kupii nu e o garantie ca intr-un an n-o sa fii in concediu de maternitate. Ba chiar e foarte probabil sa se intimple asa.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

quote:
Originally posted by ruxij

quote:
Originally posted by ralcat

Referitor la intrebarile de la interviu, si mie mi s-a intamplat sa aud: "aveti deja peste 30 ani ... nici un plan pentru copii?". E ilegal sa te refuze la un job pentru ca ai sau astepti sau planifici un copil, nu e ilegal sa te intrebe. Asa ca depinde mult de modul in care raspunzi si mai ales de cum iti dai seama de ce e sub intrebarea cu pricina...

Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan

In America e ilegal sa te intrebe.

peste tot cred ca e ilegal...dar cine tine cont??

Pupicei, Ingeras de Maya Maria (16.12.2006)
slideshow Maya
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">site fulguleti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

quote:
Originally posted by ingeras26a
Veau sa le pot oferi ... cat si o viata in care sa nu le lipseasca nimic.

slideshow Maya

nu cred ca exista asa ceva.Intotdeauna cineva o sa aiba mai mult ca voi.

Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica

"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Nu ma refeream la asta...nu ma intereseaza cat si ce au altii. Eu ma refeream la faptul ca vreau sa le ofer copiilor, familiei mele in speta, tot ce au nevoie, atat din punct de vedere material, cat mai ales emotional. Evident, la partea materiala, atat cat pot,..nu sunt nici fata de patron, nici nu am vreo mostenire (nici n-am de la cine sa sper ca mostenesc cine stie ce :)), dar ducem o viata normala, muncind, evident...si facand cateodata destule eforturi.

slideshow Maya

Ruxij, exact la asta ma refeream!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Din tot ce am citi eu pana acum - ma refer la cartzi de parenting, de ingrijire a copilului, articole de specialitate, etc - am intzeles ca, pt dezvoltarea armonioasa a pruncilor este benefic ca in primii 3 ani de viatza a copiilor parintzii ar fii bine sa-si petreaca cat mai mult timp cu acestia... nu sa-i lase pe mana educatorilor din crese/camine sau nanny. In perioada 3-6 ani este optim ca micutzii sa fie la o gradi part-time (4-5 ore/zii) iar apoi restul timpului sa si-l petreaca in familie.
Este motivul pt care temporar am renuntzat la servici si ma gandesc foarte serios ca trebuie sa-mi gasesc ceva part-time pt cel putzin 3-5 ani de-acum incolo.
Mie personal imi este cumplit de greu s-o las pe Gabisor (2 ani si 10 luni) 8-10 ore la gradi. Am incercat acest lucru timp de 2 luni si am renuntzat. Sotzul a acceptat contract in Suedia tocmai pt a putea sa ma ocup full-time de cea mica.
Canada si Suedia sunt f diferite ca politica pro-fam. Insa este extraordinar ca amandoua ofera concediu de maternitate platit: 12 luni in Ca si 16 luni in Se. In Se, cand copilasul e bolnav automat stai acasa si ai grija de el. In Ca... dai din coltz-in-coltz si nu stii cum sa-i spui sefului acest lucru ca sa nu te vada "rau" pe tot restul vietzii tale profesionale in firma...

Lorelai
Digital Macro 3
Digital Macro 2
Digital Macro
Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

ruxij, si aici e ilegal, mai nou. Iese, sau a iesit, legea discriminarii si nu mai au voie sa ceara poze, sa intrebe de varsta, sex, copii, etc. Dar pana la legea asta era perfect legal. Anunturile din ziar aveau si "femeie, x ani, etc.etc.", parca erau la matrimoniale.

lorelai, m-ai lovit in plin. La atatea mamici carieriste aici pe sub. nu aveam curajul sa spun ca in moment nu e pe lista de prioritati. Si eu lucrez part-time, 4h/zi si mi se pare cel mai bine. Dpdv profes. e un flop, nu fac cariera, doar imi dau limba pe germana si castig niste bani (de care nu am neaparata nevoie), dar atat. In schimb imi ofera timpul si ne-stress-ul de care am acum nevoie. Copiii mei sunt inca mici, acum imi pare rau ca l-am dat pe cel mic la 2 ani la cresa. Acum recuperez, stau doar 6h la gradi si e ok. Sper sa nu se schimbe nimic macar pana intre cel mic la scoala, adica inca vreo 3 ani. Si aici parintii au 10 zile lucratoare/an/parinte - conc. medical platit de aisg. medicala pt ingrijirea copilului bolnav, iar firma e obligata sa accepte ca tb sa stai acasa. Asta peste cele 6 sapt. de conc. de odihna.
Ma rog, in momentul asta sunt de parere ca nu le poti face pe amandoua bine: educatie si cariera. Si cand spun educatie nu inseamna copil cu facultate si gata, inseamna si leg. emotionala mama-copil, valorile morale pe care nu le transmite o scoala/day-care (aici e Hort unde copiii stau dupa scoala pana la ora 17.00). Cariera, in dom. privat, nu poti face cu 8h/zi, tb sa stai peste program, daca mai si o functie de conducere e chiar inevitabil. Dar pana la urma fiecare si le stie pe ale lui, poate peste ceva timp am sa-mi schimb parerea... desi nu cred.

Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Nu inteleg de ce trebuie sa fie o dezbatere pe subiectul asta. Eu inteleg perfect o femeie care vrea sa stea acasa sa se ocupe de copii si casa. Nu sunt de acord cu statul acasa pe taxele mele dupa ce copiii incep scoala, dar daca stau acasa pe banii proprii nu vad nici o problema. Inteleg ca o femeie care nu isi face meseria din pasiune, care nu si-a gasit 'locul' prefera sa stea acasa, sau poate 'locul' ei este acasa. Nu imi place ideea ca eu sa muncesc si sa platesc taxe care in loc sa mearga in sanatate, la construit drumuri, la oameni bolnavi, etc merg la mame care au copii de scoala si freaca canapeaua acasa toata ziua. Dar, atat timp cat stau acasa pe banii lor, castiga sotul suficient sau au economii, au castigat la loto, etc, nu vad absolut nici o problema. La fel nu inteleg care e problema cu femeile care muncesc, le face asta mame mai putin perfecte? Eu cred ca e mai bine sa fi la lucru si sa te gandesti cu drag la copii iar cand esti acasa sa petreci fiecare moment cu ei, decat sa stai acasa toata ziua, sa tanjesti dupa lucru si sa nu apreciezi timpul petrecut cu copiii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by bird70

Nu inteleg de ce trebuie sa fie o dezbatere pe subiectul asta. Eu inteleg perfect o femeie care vrea sa stea acasa sa se ocupe de copii si casa. Nu sunt de acord cu statul acasa pe taxele mele dupa ce copiii incep scoala, dar daca stau acasa pe banii proprii nu vad nici o problema. Inteleg ca o femeie care nu isi face meseria din pasiune, care nu si-a gasit 'locul' prefera sa stea acasa, sau poate 'locul' ei este acasa. Nu imi place ideea ca eu sa muncesc si sa platesc taxe care in loc sa mearga in sanatate, la construit drumuri, la oameni bolnavi, etc merg la mame care au copii de scoala si freaca canapeaua acasa toata ziua. Dar, atat timp cat stau acasa pe banii lor, castiga sotul suficient sau au economii, au castigat la loto, etc, nu vad absolut nici o problema. La fel nu inteleg care e problema cu femeile care muncesc, le face asta mame mai putin perfecte? Eu cred ca e mai bine sa fi la lucru si sa te gandesti cu drag la copii iar cand esti acasa sa petreci fiecare moment cu ei, decat sa stai acasa toata ziua, sa tanjesti dupa lucru si sa nu apreciezi timpul petrecut cu copiii.

nu pricep,de unde si pana unde "taxele tale" merg la mame care "stau acasa si freaca canapeaua"?Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

quote:

quote:

nu pricep,de unde si pana unde "taxele tale" merg la mame care "stau acasa si freaca canapeaua"?

Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica

Serafim Rose

Pt. ca beneficiaza de ajutor social, sub diverse forme-parenting payment, sole parent (parinte care-si creste singur copilul), parca si ca divortata primeste bani, daca-si creste singura copilul si nu primeste pensie de intretinere de la sot(ea, nu copilul) si parca mai sint ceva variante de obtinere a unui ajutor social de catre mamele care nu doresc sa mearga la lucru din diverse motive. Aici childcare este destul de scump pt. parintii care au mai mult de un copil iar varianta de lucru part-time nu prea e rentabila in cazul asta..Iarasi, daca ai salariu mare, pe linga faptul ca-ti taie aproape de tot alocatia copiilor, se reduce si procentul pa care guvernul il acorda in plata gradinitei, asa ca la coada cozii nu prea se merita efortul-taxa pe venit creste, nu mai ai reducere la plata gradinitei..Evident ca fiecare isi face niste calcule si vede care varianta e mai avantajoasa. Eu personal nu am intilnit genul de femei carieriste pe-aici decit pe la cele din blocul comunist, celelalte natii sint mai fasonate, nu dau navala la lucru daca nu le impinge nevoia afara din casa..Insa cu siguranta stiu sigur ca o femeie casnica nu se bucura de mai putin respect in societate decit una cu serviciu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by dodo

quote:

quote:

nu pricep,de unde si pana unde "taxele tale" merg la mame care "stau acasa si freaca canapeaua"?Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
Serafim Rose

Pt. ca beneficiaza de ajutor social, sub diverse forme-parenting payment, sole parent (parinte care-si creste singur copilul), parca si ca divortata primeste bani, daca-si creste singura copilul si nu primeste pensie de intretinere de la sot(ea, nu copilul) si parca mai sint ceva variante de obtinere a unui ajutor social de catre mamele care nu doresc sa mearga la lucru din diverse motive. Aici childcare este destul de scump pt. parintii care au mai mult de un copil iar varianta de lucru part-time nu prea e rentabila in cazul asta..Iarasi, daca ai salariu mare, pe linga faptul ca-ti taie aproape de tot alocatia copiilor, se reduce si procentul pa care guvernul il acorda in plata gradinitei, asa ca la coada cozii nu prea se merita efortul-taxa pe venit creste, nu mai ai reducere la plata gradinitei..Evident ca fiecare isi face niste calcule si vede care varianta e mai avantajoasa. Eu personal nu am intilnit genul de femei carieriste pe-aici decit pe la cele din blocul comunist, celelalte natii sint mai fasonate, nu dau navala la lucru daca nu le impinge nevoia afara din casa..Insa cu siguranta stiu sigur ca o femeie casnica nu se bucura de mai putin respect in societate decit una cu serviciu!

deduc ca e mai ieftin ,sau mai rentabil din diverse motive, pentru guvern , sa curajeze oarecum mamele sa stea acasa cu copiii lor decat sa-i plaseze in institutiiIrina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

N-as zice ca le incurajeaza, mai degraba le sprijina in decizia lor, insa pina la un punct, mi se pare ca pina implinesc copiii 16 ani (cel mai mic dintre copii), dupa care intra in ajutor social de somaj, si-atunci trebuie sa dovedeasca la fiecare 2 saptamini ca au cautat de lucru si nu au gasit(ca dovezi fiind aplicatii pt joburi, scrisori de raspund negativ, etc..) Nu le taie ajutorul insa e destul de tracasant sa te frichineasca cu "dari de seama bilunare", mai bine te duci la munca si cistigi un ban, stresul e mai mic decit sa stai la cozile de la ghiseele Centrelink-ului

Mergi la inceput