de ce nu ambele?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Referitor la intrebarile de la interviu, si mie mi s-a intamplat sa aud: "aveti deja peste 30 ani ... nici un plan pentru copii?". E ilegal sa te refuze la un job pentru ca ai sau astepti sau planifici un copil, nu e ilegal sa te intrebe. Asa ca depinde mult de modul in care raspunzi si mai ales de cum iti dai seama de ce e sub intrebarea cu pricina...

Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by ralcat

Referitor la intrebarile de la interviu, si mie mi s-a intamplat sa aud: "aveti deja peste 30 ani ... nici un plan pentru copii?". E ilegal sa te refuze la un job pentru ca ai sau astepti sau planifici un copil, nu e ilegal sa te intrebe. Asa ca depinde mult de modul in care raspunzi si mai ales de cum iti dai seama de ce e sub intrebarea cu pricina...

Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan

In America e ilegal sa te intrebe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

si, daca te intreaba, ce deduce?!

Daca ai 30 de ani si copil, exista riscul sa rupi usa sa ajungi la el.
Daca ai 30 de ani si n-ai copil, exista riscul sa-l faci curind si sa stai n timp acas' pe banii firmei sau cu juma de norma.

So?
Care situatie ar fi de preferat?
Ca mie intrebarea asta mi se pare inutila oricum...

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

quote:
[
Macellina,
nu cred ca ai vreun motiv sa te invinovatesti, atita timp cit ai facut tot ce se putea omeneste posibil mai bine pentru copil nu ai de ce sa-ti faci nici cel mai mic complex !

Uneori, din pacate, in viata nu prea avem de ales...[flo

sa ma invinovatesc sau sa-mi fac complexe? Nici vorba!
Sunt aproape sigura ca si de-ar fi fost sa devin miliardara tot as fi ales sa fac o activitate lucrativa cu sau fara copil.
A fi casnica sau femeie/mama ce lucreaza eu zic ca e chestiune de alegere personala.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Elise

si, daca te intreaba, ce deduce?!

Daca ai 30 de ani si copil, exista riscul sa rupi usa sa ajungi la el.
Daca ai 30 de ani si n-ai copil, exista riscul sa-l faci curind si sa stai n timp acas' pe banii firmei sau cu juma de norma.

So?
Care situatie ar fi de preferat?
Ca mie intrebarea asta mi se pare inutila oricum...

Elise & BBLisa

Nu stiu ce deduce, fiecare ce are in capul personal. Dar ideea e ca nu e o intrebare care are relevanta pentru calificarile persoanei respective si atunci se presupune ca e discriminatorie. In cazul unor joburi unde se doreste sa poti lucra seara si in weekend daca ai copii e clar ca nu ai putea face asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by ingeras26a
Veau sa le pot oferi ... cat si o viata in care sa nu le lipseasca nimic.
Pupicei, Ingeras de Maya Maria (16.12.2006)
slideshow Maya
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">site fulguleti

nu cred ca exista asa ceva.Intotdeauna cineva o sa aiba mai mult ca voi.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Dar nu trebuie sa fim perfecti, nu suntem roboti. Trebuie doar ca sa facem in asa fel incat sa fim multumiti.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by irina.c.

quote:
Originally posted by ingeras26a
Veau sa le pot oferi ... cat si o viata in care sa nu le lipseasca nimic.

Pupicei, Ingeras de Maya Maria (16.12.2006)
slideshow Maya
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">site fulguleti

nu cred ca exista asa ceva.Intotdeauna cineva o sa aiba mai mult ca voi.

Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica

"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Eu cred ca exista. Sa nu le lipseasca nimic din necesitatile de baza (casa, masa, imbracaminte, dragoste, armonie in familie) si ceva in plus - ceea ce, ca un tot, face o copilarie fericita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Referitor la intrebare daca ai copii si etc.
Eu sunt de acord cu ea, ba mai mult, spun singura ca am 2 copii si ce varste au. Asta pt ca lucrez momentan part-time si as vrea sa mai raman o perioada asa. Mi se pare cinstit sa le spun, ca sa stie cu cine au de-a face. Si pana acum am primit feed-back pozitiv la aceasta "dezvaluire". Nu am bona si altcineva la care sa apelez, daca e ceva tb sa raman acasa pana rezolv. Invers insa, daca tin locul cuiva full-time, pot apela la gradi sa-i tina mai mult si pt asta am nevoie sa stiu din timp cand si cat tb sa stea. Toate astea le spun la interviu, o colaborare cu dus-intors din ambele parti e mai convenabila decat "ascunsa". Deja lucrez de cativa ani aici si vad si ei ca nu m-a dat nimeni afara pe motiv ca avut copil, ba din contra, am referinte bune de pe unde am fost.

Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/

Mergi la inceput

Daca le spui tu ca asa ti se pare tie corect, e una. Dar sa te intrebe ei direct aici nu e voie. Toata lumea stie asta si daca un angajator totusi te intreba in ciuda faptului ca stie ca nu e legal, mie imi ridica niste "red flags". La ultimul job si eu le-am spus din proprie initiativa, ca sa stim cum stam si sa le vad reactia. Eu aveam un oarece job, nu eram in drum si nu aveam nevoie sa ajung intr-un colectiv unde femeile cu copii sunt discriminate (mai ales ca stiam ca as fi singura femeie din departament).
Eu am avut probleme cand am fost gravida si deasemenea si ulterior din cauza ca am avut copil. Dar depinde de domeniu. In domeniul meu multi nu vad cu ochi buni sa ai copii. Lucrurile incep sa se mai schimbe insa, mai de buna voie, cat mai ales cu fortza

Mergi la inceput