Fiertul legumelor pt bebe 1,5-2 ore - de ce?
care este ratiunea acestei perioade de timp daca, sa zicem, am oala sub presiune sau daca legumele tinere se fierb mai repede?
Raspunsuri
corinadana spune:
Ca sa nu mai ai nici urma de vitamine...
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corinadana mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Jasmine spune:
ce mai e si asta???
de ce sa fierbi legumele pt bebe 1,5-2 ore???
fiecare leguma se fierbe atat cat trebuie ca sa fie...fiarta,si gata!
Dorsilia spune:
asa citeam adineaori in carte, ca trebuie fierte intre 1,5- 2 ore si ma intrebam daca exista vreo explicatie medicala pt asta
Balbina spune:
Dorsilia, eu cred ca e vorba de faptul ca dupa 2 ore de fiert legumele devin suficient de moi ca sa fie pasate cu furculita. Alta explicatie nu vad. Sint convinsa ca dupa atita timp nu mai ramine zare de vitamina in legume. De aceea eu personal am preferat mereu sa le fierb doar 15-20 minute (taiate cuburi), apoi sa le pasez cu blenderul si gata papica.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Dorsilia spune:
MERCI MAMICI!
Mai vreau un sfat please
pana acum n-am congelat papica, dar acum nu mai am timp sa fierb zilnic cate un morcov si un patrunjel (chit ca le fierb inca degeaba, ca tot nu le vrea, dar asta e alta mancare de peste)...si vreau sa le congelez. Ma gandeam sa pun pt 3 zile in 3 borcanele din care a papat cel mare fructele, dar sunt de sticla...rszista la congelator oare? sau crapa? voi ati incercat?
corinadana spune:
rezista! Pune linistita!
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corinadana mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
marybell spune:
am citit in cartea "Mama si copilul" de Capraru si in revista "Mami" ca hrana lui bebe merge bagata in congelator, si ca daca nu e tinuta "prea mult" nu isi pierde proprietatile...insa eu personal prefer sa ii fac proaspata.
Marybell si bb Erik (23 dec 2006)
poze bb
poze Botez
varsta Erik
Andreea-Cristina spune:
quote:
Originally posted by Dorsilia
dar sunt de sticla...rszista la congelator oare? sau crapa? voi ati incercat?
Cu mancarea copilului nu am incercat, dar borcane am bagat de multe ori la congelator si nu au patit absolut nimic. Niciodata nu a crapat vre-unul.
Numai sa ai grija ca mancarea sa nu contina cartof - are un gust oribil daca ingheata!
Andreea
Dana_B spune:
De ce nu le fierbi la abur? - in 20 min de "aburire" le faci piure de n-ai treaba, in plus se pastreaza si vitaminele.
Banuiesc ca in oala minune nu iti trebuie mai mult de 15 min, ca daca le tii 2 ore, nu mai au nici un gust, nici vitamina, nici nimica...
Eu faceam legume, apoi cu carnita slaba de pui sau curcan, le pasam si apoi le congelam in tavita de gheata de la congelator (bagata in 2 pungi) ca sa nu faca gheata deasupra. Dupa ce se inghetau complet scoteam cuburile si le puneam intr-o galetusa cu capac inchisa ermetic in congelator. Scoteam cate 2 cubulete deodata si cu ce mai incropeam, borcanele, etc - ajungeau 1-2 saptamani, dar macar nu faceam zilnic. Nu se ducea gustul deloc, mi se pareau proaspete ca in ziua in care le-am facut.