Fiertul legumelor pt bebe 1,5-2 ore - de ce?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

quote:
Originally posted by Dorsilia

asa citeam adineaori in carte, ca trebuie fierte intre 1,5- 2 ore si ma intrebam daca exista vreo explicatie medicala pt asta



arunca repede cartea!!!!

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Este aberant de mult.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Eu am congelat si in borcanele din aceea mici(de la hipp de ex. de cca. 150g sper sa fiu corecta) de sticla exact o portie pt bb nu se sparg. Eu cumparam legume bio, si combinam piureul cartof cu conopida sau dovlecel sau morcov etc. fierbeam normal, 15-20 minute, pasam cu blenderul si puneam in 10 borcane de ex. Scoteam de la congelator si dupa descongelare incalzeam in borcan in baie de aburi, puneam putin unt si avea gust f. bun. Asa voi face si cu urmatorul bb. Probleme n-am avut.
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Borcanul sa nu fie plin ochi deoarece isi mareste un pic volumul prin inghetare.Mie nu prea imi place decongelata ,insa poti experimenta si vezi cum e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

si eu mi am facut deja planul ca voi recurge la papa congelata cand voi incepe diversificarea , caci altfel nu voi face fata cu 2 pitici
sora mea asa procedeaza, am gustat de mai multe ori si e f buna la gust

cu fiertul legumelor...fierbi legumele mai mult, dar nu chiar 2 ore...dar folosesti apoi doar supa, caci legumele alea nu mai au nici o val nutritiva apoi
eu asa zic sa procedez, sa pregatesc cam 15, 20 borcanele de supa, pe care le voi folosi ca baza ptr piureuri ca sa le imbogatesc astfel nutritiv
legumele ptr piureuri(diverse combinatii din 2, max 3 legume) le fierb la abur, dar imi voi pregati cateva si congelate ptr urgente
asa voi proceda si cu supa de carne...

in it se pune apoi in piureurile astea cate o lingurita de ulei de masline(bogat in omega 3, omega 6, vitA si E ), special ptr bebei, acelea din pulpa maslinei si cu o aciditate mica....plus o linguritza de parmigiano ras(branza stagionata fff bogata in calciu),nu se recomanda cel deja ras(folosesc ptr asta rebuturile lor si bucatile mucegaite ramase nevandute)....da un gust f bun mancarii
http://www.parmigiano-reggiano.it/ilformaggio-caratteristichealimentari.cfm
puteti citi aici un tabel cu prop nutritive ale acestui tip de branza ptr care it e faimoasa



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Alinutza, e cam sofisticat sa prepar papica asa:) adica dintr-o cantitate dubla de legume, unele pt pireu, altele pt supa....normal ca daca faci 15-20 de borcanele e cam cat pt o luna, se merita efortul intr-o zi, numai ca eu nu vreau sa gatesc pe mai mult de 2-3 zile la congelator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

si eu zic sa arunci cartea. nu mai ramine nimic din saracele legume dupa atita fiert.

cit despre congelare, eu sint pentru. congelez la greu papa pentru fete. eu lucrez, mama sta cu fetele dar nu are timp sa gateasca pt ca fetele cer atentie non-stop. in plus sint toata ziua afara in parc asa ca nici vorba de gatit. pt ca nu pot gati in fiecare zi si nici nu sint acasa la masa de prinz, eu prefer sa congelez mincarea imediat ce o fac decit sa le dau mincare care a sta ceva timp in frigider. va spun eu ca o supa cu galuste congelata si dezghetata e super buna, cu cartof cu tot.

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:


buna fetelor ma bag si eu cu sfaturi ,

legumele ca sa le pastrezi cit mai mult propr. se fierb mai bine in abur ,sau la foc mic .nu in oala de presiune(temp se ridica datorita presiunii)chiar daca se fierbe 15 min ,este ca si cum l-ai fi fiert 2 ore in clocot.este bine sa se fiarba legumele intregi sau bucati mari si in coaja,evitind astfel distrugera vitaminelor

brinza parmezan nu se foloseste la copii ,este o brinza fermentata insamintata cu bacterii care dau gustul specific ,si imbatrinita (lasata la maturat)timp in care bacteriile insamintate se dezvolta si dau acel gust bun ,,desi miroase a picioare nespalate,,,la fel brinzeturile frantuzesti de paasta moale(camembert,brie,rokefort)
aceste brinz sunt greu digerabile ,toxice ,si pot produce nenumarate alergii
parmezanul este f bun dar doar ptru adulti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Si eu m-am chinuit la primul sa fac proaspat, zilnic, iar el manca 3 linguri si pe urma scuipa - ma rog, asta pe la inceputul diversificarii.Acum nu vreau sa ma mai stresez, o sa iau borcanele de mancare din comert, o sa congelez dupa metodele s[puse de voi aici,
ce mai, o sa fiu o doamna...

Ile 31 si Victor ( 22 dec 2005)
AMR 09 sapt.
www.onetruemedia.com/shared?p=298317a6ed3728312027b9&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Paste 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

ptr fabricarea parmigiano ului reggiano se folosesc si fermenti lactici...doar atat
este o maaare diferenta intre branzeturile frantuzesti si parmigiano reggiano...si la gust si modalitatea de producere, acestea intr adevar nu se recomanda copiilor

in italia se recomanda adaugarea unei linguritze de parmigiano ras in mancarica bebeilor, alaturi de linguritza de ulei extravirgin de masline de la 6 luni


editez pte a completa cu cateva inf
eu vb de parmigiano cel fabricat conform standardelor impuse de consortiul parmigiano ului....nu stiu ce se gaseste prin alte tari...

ptr un kg de parmigano se folosesc 16 l de lapte
100 gr din aceasta branza se digera in 45 de min...o linguritza are mult mai putin...tocmai de aceea dietologii il recomanda copiilor

100 gr parmigiano are urm caracteristici

Acqua 30,8 g

Proteine 33 g
Grasso 28,4
Acido Lattico 1,6 g
Valore energetico 392 Kcal
Cloruro di sodio 1,39 g
Calcio 1160 mg
Fosforo 680 mg
Sodio 551 mg
Potassio 100 mg
Magnesio 43 mg
Zinco 4 mg
Vitamina A 270
Vitamina B1 34
Vitamina B2 370
Vitamina B6 110
Vitamina B12 4,2
Vitamina PP 55
Acido Pantotenico 320
Colina 40 mg
Biotina 23

Mergi la inceput