Cancer la san - niciodata nu e prea devreme
Raspunsuri - Pagina 8
ralu pisi spune:
quote:
Originally posted by ile77
RALU, azi mi-a trimis dr foile la spital, asa ca astept scrisoare de la spital zilele astea. Sper sa nu ia prea mult timp.Oricum ei prioriteaza asemenea cazuri.
Eu am sunat azi la dr de fam sa-mi fac programare si mi-au dat ora pe loc,asa ca in 40 de min deja eram cu dr.
In general aici treb sa stepti vreo 2 sapt pt a ajunge la dr de fam.
Tocmai am citit ca mamografia e periculoasa inainte de 35 de ani, poate chiar da cancer ?Tie ti-a zis dr tau ceva de asta??
Iti tin pumnii strinsi pt 14 mai si sa ai mult curaj.
Si apoi sa vii cu vesti ff bune
Ile si Vivian (07.03.2006)
http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR
Nu Ile nu mi s-a spus ca mamografia ar fi periculoasa, ci doar ca nu este foart eficienta in anumite cazuri pt ca tesutul mamar este foarte dens si nu se poate vedea foarte bine. Probabil din cauza asta faci si mamografie si ecografie. Mie mi-au facut ecografie si a iesit ok (tumora avea marginile bine definite, deci sanse mari sa fie benigna). Dar mamografia a aratat altceva. In fata marginea era f bine definita, dar in spate parea destul de difuza si de intinsa (ca o panza de paianjen (ceea ce inseamna ca tumora nu mai este benigna, ci maligna). Oricum primele mele teste au fost ecografia si analiza catorva celule pe care le-au extras cu un ac mic. Eco a fost ok dar celulele pareau a fi canceroase. De aceea am facut apoi o mamografie si o biopsie care au aratat acelasi lucru: cancer.
Sa-mi spui si mie te rog ce ti-a iesit la mamografie. Te pup.
ceela spune:
Ralu, mama e in asteptare. A facut citostatice noiembrie-martie, i-a cazut parul, poarta peruca. S-a simptit si rau si bine. Cea mai mare problema a avut-o cu venele sparte, arse, intr-un timp i s-a umflat mana. Din aprilie a inceput razele, zilnic. Drumul pana la fundeni e infernal, ziua in bucuresti e circulatia blocata, e obositor, dar nu ii mai e rau, parul a inceput sa creasca des si frumos. Dupa ce face 25 de sedinte de raze se reevalueaza situatia pentru operatie. Ei i s-au depistat si ganglioni la subbrat. Dimineata bea sucuri de fructe si legume, mananca cat poate de natural, a inceput sa-i scada hemoglobina si daca e prea mica nu mai poate continua tratamentul si se amana operatia.
Psihic ii e cel mai greu. La fundeni sunt atatia oameni bolnavi, fiecare cu povestea lui, unii ii dau curaj, altii o sperie, dar ajunge acasa si baiatul meu o iubeste atat de mult, si faptul ca dupa ce va implini 2 ani va trebui ca mama sa stea cu el, ii da puterea sa lupte .
Cred ca in lupta cu asa o boala, sprijinul familei este hotarator.
Ralu si Doina, va doresc sanatate.
ralu pisi spune:
quote:
Originally posted by ceela
Ralu, mama e in asteptare. A facut citostatice noiembrie-martie, i-a cazut parul, poarta peruca. S-a simptit si rau si bine. Cea mai mare problema a avut-o cu venele sparte, arse, intr-un timp i s-a umflat mana. Din aprilie a inceput razele, zilnic. Drumul pana la fundeni e infernal, ziua in bucuresti e circulatia blocata, e obositor, dar nu ii mai e rau, parul a inceput sa creasca des si frumos. Dupa ce face 25 de sedinte de raze se reevalueaza situatia pentru operatie. Ei i s-au depistat si ganglioni la subbrat. Dimineata bea sucuri de fructe si legume, mananca cat poate de natural, a inceput sa-i scada hemoglobina si daca e prea mica nu mai poate continua tratamentul si se amana operatia.
Psihic ii e cel mai greu. La fundeni sunt atatia oameni bolnavi, fiecare cu povestea lui, unii ii dau curaj, altii o sperie, dar ajunge acasa si baiatul meu o iubeste atat de mult, si faptul ca dupa ce va implini 2 ani va trebui ca mama sa stea cu el, ii da puterea sa lupte .
Cred ca in lupta cu asa o boala, sprijinul familei este hotarator.
Ralu si Doina, va doresc sanatate.
Traian 24.02.2006
poze
Ceela, cancerul mamei tale a afectat si nozii limfatici?
oanalu spune:
Buna fetelor,
V-am urmarit inca de la inceput intrucat este un subiect care maintereseaza mult intrucat sunt deja 8 ani de cand am probleme cu sanii:mastoza fibrochistica.Cu timpul chisturile s-au grupat si au format 2 placarde, cate unul in fiecare san.Desi merg la ecografii si supraveghez situatia si mie mi-e foarte frica.Acum m-am programat la mamografie si sunt foarte stresata.Am mai facut o mamografie acum 5 ani si rezultatul a fost mastoza fibrochistica. In preajma ovulatiei am dureri f.mari, ceea ce ma sperie ingrozitor.
Va pup si va doresc numai bine!
Oana
oanalu spune:
Ralu si Idoinava doresc multa sanatate si putere.
Ralu, faptul ca nu traiesti in Romania e un mare avantaj in aceasta lupta .Eu sunt ingrozita si cand ma gandesc la sistemul sanitar de la noi din tara.
Idoina , am incercat sa-ti trimit un PM dar nu il ai activat.
Multa sanatate!
Oana
ralu pisi spune:
quote:
Originally posted by oanalu
Buna fetelor,
V-am urmarit inca de la inceput intrucat este un subiect care maintereseaza mult intrucat sunt deja 8 ani de cand am probleme cu sanii:mastoza fibrochistica.Cu timpul chisturile s-au grupat si au format 2 placarde, cate unul in fiecare san.Desi merg la ecografii si supraveghez situatia si mie mi-e foarte frica.Acum m-am programat la mamografie si sunt foarte stresata.Am mai facut o mamografie acum 5 ani si rezultatul a fost mastoza fibrochistica. In preajma ovulatiei am dureri f.mari, ceea ce ma sperie ingrozitor.
Va pup si va doresc numai bine!
Oana
Oana, nu te speria prea tare; am citit cate ceva pe internet si am inteles ca mastoza fibrochistica nu este asociata cu cancerul la san. Acum eu nu sunt experta si pe internat poti citi o gramada de prostii. Poate mai are Xio niste raspunsuri pentru tine.
Si iarasi, de cele mai multe ori cancerul devine dureros in stadiile finale. Dar este bine ca tu iti faci controale regulate. Te pup
grenouille spune:
mastoza fibro chistica nu are treaba cu cancerul.
singurul risc (real) e ca in caz ca apar noduli maligni, ei sunt greu de diagnosticat la echo pentru ca seamana foarte mult cu cei benigni.
oanalu spune:
Multumesc pentru raspunsuri,fetelor.Dar tocmai de asta mi-e frica, fiind atat de multi noduli e greu sa-i deosebesti pe cei rai.
idoina spune:
Ralu,luni iti tin pumnii!Nu te speria,nu va fi greu!Si daca mai reusesti sa si zambesti,esti fantastica!Curaj!
Ceela,bravo!
Oanalu,inteleg ca nu am activat pm(nu stiu cum)dar nu inteleg de ce nu scrii direct...suntem intre noi,fetele.Cred ca te preocupa problema medicilor.Cu sinceritate iti spun ca cei care ma trateaza pe mine sunt incredibili!Foarte bine pregatiti,ambitiosi,tineri si sunt in Bucuresti.Hai sa discutam!
Va pup pe toti si toate!
idoina
tierry spune:
[quote]Originally posted by ile77
Eu acolo unde se simte biluta am o senzatie de arsura permamnenta.Plus ca daca string de sfirc iasa ceva galbui.
Eu de cind ma stiu am probleme hormonale, am si ovare polichistice si asta mai lipsea acum.
[quote]
Ile astept cu nerabdare sa ne spui rezultatul. Acelesi simptome le am si eu, numai ca la mine ganglionul e in axila. In rest si eu am o senzatie de arsura si sanul curge, si ovare plichistice si...de toate. Chiar sunt curioasa ce-ti raspunde, ca eu mi-am facut mai multe investigatii, pt ca mai am niste ganglioni mici inflamati pe la gat, etc, dar sunt bune rezultatele si medicii nu prea sa baga in seama.
Ralu_pisi, multa sanatate si numai bine! Si fii tare, optimista, pentru ca gandurile negre si nelinistea iti fac rau in momente din astea!