Cancer la san - niciodata nu e prea devreme
Raspunsuri - Pagina 24
Marilena12 spune:
quote:
Originally posted by Ankutzaa
Buna .. am 18 ani si as dori sa stiu daca e posibil ca cancerul (scuzati cacofonia) la san sa apara la aceasta varsta? Am observat ca pe sanul stang mi-a aparut un fel de coaja, foarte mica.. si am auzit ca acesta e unul din simptomele cancerului la san. De asemeanea, sanul stang e ceva mai mare decat cel drept... E posibil sa fie vorba de cancer? Mi-e frica sa merg la un control
Va rog ajutati-ma
Sunt destul de putine cazuri de tumori maligne ale sanului la varste fragede, insa ele exista.
Faptul ca ai un san mai mare nu este ingrijorator, exista cam la toate femeile o discordanta privind dimensiunile organelor dispuse intr-o parte a corpului fata de cealalta, uneori se vede, alteori diferenta este aproape insesizabila. Cancerul de san implica prezenta unuia sau mai multor noduli sau formatiuni in general dure, palpabile, care ajung in stadii mai avansate sa aiba aspect de ciorchine in interiorul sanului, cu modificari ale pielii in privinta aspectului (sanul devine tare in zona respectiva, cu aspect de coaja de portocala sau adancituri, sau sifonari deformate), culorii (sanul devine rosu in zona atinsa de tumora, prezinta mancarimi si/sau usturime, poate incepe sa se exteriorizeze ca o rana, care supureaza).
Cu scuzele de rigoare pentru explicatia plina de detalii, revin, nu cred ca ai de ce sa-ti faci probleme acum. Coaja respectiva poate proveni de la o bubita sau cos la nivelul sanului.
Insa controlul sanului trebuie efectuat ca un control de rutina si la varsta ta, mai ales daca ti-ai inceput viata sexuala. Pot exista noduli de natura hormonala la adolescenta si ei trebuie tratati, chiar eu am avut unul si l-am tratat cu medicamente prescrise de catre medic.
Mari
Marilena12 spune:
quote:
Originally posted by CrisaS
Draga mea XIO, chiar daca esti in domeniu cit de cit da-mi voie sa spun ca nu cred o iota. Am vazut in spital zeci de cazuri , si am vazut ce inseamna chimioterapia o face ceva bun omoara celulele maligne , dar dupa capul meu le omoara si pe cele sanatoase ca doar substanta chimioterapica nu poate alege pe cele rele de cele bune. Plus ca am avut o intimplare foarte urita cu mama dupa ce a facut metastaza la ficat as fi preferat sa nu o mai chinuie din nou cu chimioterapie, cu atit mai mult cu cit ei stiu fff bine ca un organ ca ficatul indata ce e atins nu cred ca mai ai prea multe sanse...asa ca mi s-ar fi parut mai coresc sa ne spuna si sa o lase in pace , a mai apucat sa faca 3 sedinte cu TAXOL o nenorocita de substanta care te omoara cu siguranta. Eu cred ca i-a grabit moartea mai degraba decit i-a lungit-o. Dupa prima sedinta au inceput sa-i apara pe tot corpul pete da niste pete rosii oribile era plina ...cu toate astea scumpa de dr desi stia ca e de la taxol...(lucru confirmat si de altii de pe-acolo) i-a facut-o si pe-a doua..si pe-a treia abia la a patra era '''fff ingrijorata'' ca ''nu stia'' de la ce arata in halul ala. Si m-a pus nemernica sa ma car cu mama care mergea in cirje sa ma duc in aglomeratia aia in Bucuresti la dermatolog''sa vedem de la ce e iritatia''. Neoameni!!!!!! Nu a spus niciuna nici ea nici rezidenta ca e de la taxol..am chemat alti doi medici de acolo si i-am intrebat de la ce e si m-au intrebat pe fata face taxol? DA ..si dr nu v-a spus ca e de la asta si sa i-l opreasca? Am zis :Nu!!! Au ramas si ei socati. E cu dus si intors eu cred ca pina la urma tot Dumnezeu e cel care decide ce si cum , cum ti-e norocul..tratamentele oncologice sint asa frectie din punctul meu de vedere.
Crisa
Crisa, din pacate cunosc si eu multe cazuri de bolnavi de cancer, care s-au stins nu de cancerul respectiv ci de ciroza hepatica produsa de citostatice. Sunt foarte agresive cu ficatul si rinichii. Nu ma pricep la substante, insa , din cate am auzit unele sunt mai nocive decat altele, din pacate nu stiu daca in Romania bolnavii au acces la citostaticele cele mai putin agresive sau la cele cu efecte secundare multe si sigure.
Insa am auzit si de muuulte situatii in care tumorile au necesitat tratament citostatic pt a se reduce ca dimensiuni si a putea fi operate.
Acum...nici nu stiu ce sa spun; in general un asemenea diagnostic te nauceste, apoi cand constientizezi te hotarasti sa faci tot ce se poate ca sa invingi boala, sau ca sa-ti prelungesti viata.
Si bietii oameni de cine sa asculte, de medic, nu? Ca doar el are cunostintele cele mai vaste pe domeniu, nu? Din pacate exista si medici ca cea despre care ati discutat mai sus, care a facut o afacere din suferinta unor oameni disperati.
Eu cred ca Dumnezeu face minuni cu cel care crede si care se apropie de El, pe multi ii vindeca de boala, iar celorlalti le daruieste liniste si pace sufleteasca. In toata viata noastra, prima si ultima nedejde tot acolo sus este. Asa cum spui tu, exista boala si bolnav, chiar si cu acelasi tratament si stil de viata, unii se vindeca, altii nu.
Vorbim despre o boala complexa, perversa si dura.
Mari
CrisaS spune:
Marilena din pacate DA vorbim de o boala crunta si parsiva , ai dreptate.De asemenea ai dreptate cind spui ca afecteaza ficatul.Orice medicament trece prin ficat , e filtrat de ficat, de aceea nu e bine sa luam in viata noastra multe medicamente pentru ca pe parcurs nu obtii decit un ficat sensibil. La mama mea exact asta s-a intimplat. A fost asistenta medicala si toata viata a luat pastile pentru orice rahat , orice durere ba mai mult a bagat si-n mine antibiotice si pastile la orice mica raceala. Din pacate metastazele de cele mai multe ori ataca locurile cele mai sensibile din corp unde gasesc loc aceste celule canceroase loc sa se aseze acolo se aseaza.Cu atit mai mult cu cit aceste substante sint ffff toxice va dati seama ca in mintea mea nu e decit un mare amalgam adica ii dai sa-i omoare ceva si se distruge altceva.Cit despre aceste citostatice ca ar fi bune la ceva eu nu vad decit in cazul in care ai o tumora in tesut de exemplu sa se faca chimio ca sa se adune tumora cumva sa fie cit de cit delimitata si sa se poata extirpa.In rest nu prea vad ceva bun.Plus ca au niste efecte groaznice, stari de greata, o stare proasta care dureaza vreo saptamina si ceva numai bine te refaci trebuie sa te apuci de urmatoarea sedinta, ce sa spun multe multe efecte iti scade hemoglobina multe multe. Ca sa nu mai zic , ca exista o fiola de ceva nu mai stiu cum se numeste care costa vreun milion fiola sa ti-o bage in perfuzie cica sa nu mai ai stari de greata.Deci bani bani bani.Am intrebat acolo daca au aceasta fiola in spital..au zis ca au dar nu o pot folosi la toate pacientele , ca nu la toate le e rau.O sa le facem prima sedinta si daca le e rau le propunem sa-si ia sau le dam noi daca avem.Deci..ceva de groaza , ajung la vorba mea, din nou...cobai. Cit despre ce spui tu acolo ca bietii oameni de cine sa asculte , daca de medin, nu? Ei uite eu tocmai de-aia acord asa de multa importanta acestui subiect si stau ore intregi sa scriu , tocmai in speranta ca mai multi oameni vor da search pe net si vor asi subiectul si vor incerca sa evite nenorocirea de tratament prin chimioterapie sai alte de-astea. Stiu si sint o gramada de persoane care isi tin boala in friu cu tratamente naturiste.Normal ca medicii nu sint de-acord cum or sa fie ca doar le ia piinea de la gur.Nu doar un caz am auzit si am vazut care efectiv s-au tratat cu tratamente naturiste.Acuma sa nu va imaginati ca si alea te scoala din pat adica esti cazut la pat si iei un flacon de naturiste si gata esti pe picioare.Am sa povestesc cazul unei cunostinte.I l-am povestit unei fete de-aici de pe forum pe PM. Deci eram cit de cit apropiate ne-am cunoscut aici in America , a trait si ea alaturi de mine drama mea. In vara anul trecut cind eu am mers acasa in Ro pentru ca mama facuse fractura de femur ,la citeva zile dupa ce am ajuns ma suna disperata ca vrea sa vorbeasca cu mama.I-am dat-o pe mama la telefon si a inceput sa o intrebe despre boala. Isi facuse mamografie sau ecografie nu mai stiu exact ce a facut prima data si i-au descoperit pe ambii sini f multi noduli de dimensiuni diferite dar multi.Pe sunul din sini parca, i-a gasit insa unul mai mare si cu semne de intrebare.A plecat imediat , mama i-a sugerat sa faca termografie la Parhon la profesorul Cupceancu care este un destept , a mers acolo dinsul i-a sugerat imediat operatia.Deci vazuse ce vazuse.Eu i-am spus din start sa nu faca punctie. Mama i-a zis clar fa ceva, nu te opera ca te nenorocesti, deja era terminata. Era disperata fata, nu stia ce sa faca , nu stiu apoi cum a facut probabil a inceput sa se intereseze prin cunostinte , pe google nu mai retin exact a dat de niste pastile , a inceput sa le ia.A luat 3 sau 4 luni nici asta nu mai retin . S-a dus dupa asta la progesor nu mai avea nici un nodul toti s-au resorbit. Eu nu zic acuma ca nu ar fi putut fi de natura inflamatorie sau hotmonali dar acela mai mare era clar ceva de a trimis-o imediat la punctie si operatie si omul nu prea da gres. S-au resorbit.Si o cred. Acum si distribuie. Eu citisem de acest tratament de mult imediat dupa operatia mamei.Deci sint cazuri.Sau acea femeie care a ciupit-o gaina sau cocosul de o alunita de la picior si apoi a facut cancer.A tinut regim fara sa manince nimiccccc 40 sau 50 de zile nu mai stiu exact cir e..a mincat numai morcov telina pastirnac si sfecla atittt crude nu fierte si ceai si apa.A scapat fara chimioterapie si radioterapie.Deci se poate.Adica in tratamentele cu citostatice trebuie sa avem incredere ca ''ne salveaza'' in cele naturiste NU.E absud.
Va doresc numai bine si multa sanatate.
Crisa
XIO spune:
Si da , la operatiile de neoplasme se face chimioterapie inainte pt. a stopa cresterea tumorii si avansarea sa in grad, sunt cazuri in care daca nu face pacientul chimio nu se poate opera.
Chimioterapia este singurul tratament gasit care poate prelungi viata pacientului , problema ui este ca omoara si celulele bune, nu doar cele tumorale , dar sunt multi care prefera sa faca acea cura ca sa mai traiasca.
Si cum sunt la chirurgie oncologica , am vazut destule pers. care au facut chimio si care fac chimio , dar nu stau toata ziua in pat , sunt chiar foarte bine , le-a prelungit viata tatamentul.
Ca tu consideri citostaticele , chimio , drept un mod de a baga bani in buzunarul doctorului , te anunt ca doctorii de la noi prescriu tratamenul care se face in alta parte , bolnavul il poate face unde vrea el , deci nu castiga nici un ban.
Si cum spui ca ai citit peste tot despr cancer si ce implica , nu inteleg de ce te scandalizezi asa in legatura cu povestea cu afectarea oculara.
Mama ta , dupa gasirea metastazelor nu mai avea nici o sansa de vindecare , doar de prelungire a vietii.Cand ti-a spus doctorul ca daca face citostaticele sau ce ai spus , mai vede 1-2 luni in plus ti-a spus-o pt. ca neoplasmul nu e gripa , sa iti treaca , nu are tratament , se poate pelungi viata si sanatatea unor organe cu "x" timp , si omul s-a gandit ca probabil ai vrea si tu sa o ai pe mama ta langa tine chiar si cu 1 luna in plus.
In fine , vreau doar sa-ti spun ca e corect sa spui ca nu exista boli , exista bolnavi , asta ni se recita in facultate deci polemica nu avea nici un rost , si ca eu , care fac Medicina nu ma bag sa-ti spun tie cantitatile de solutii acide sau de baze tari pe care trebuie sa le folosesti.Din simplul motiv ca nu stiu.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos
Marilena12 spune:
Crisa, sa stii ca si eu sunt pentru tratamente naturiste in orice fel de afectiune. Si cunosc oameni care au scapat de cancere urmand si asa ceva, nu stiu insa daca si cat au facut din ceea ce se recomanda dpdv medical.
Eu personal iau tot felul de suplimente, argila, vitamine, echinaceea, lepicol, ceaiuri de plante, tincturi, unguente, etc. Pt. ca prefer sa previn si sa-mi ajut organismul. De-aia nici nu fumez si nici nu beau cafea sau alcool.
Mari
ceela spune:
Pe mama au operat-o ieri. Dupa 5 sedinte de chimio si 25 de raze,
i-au scos tot sanul. Am stat ieri pe holurile alea la institutul Oncologic, am asteptat intr-o caldura de-mi crapa capul, nu sunt scaune pe holuri la etaj, nu poti afla nimic de la nimeni. Doar stai. Mai dupa amiaza a inceput sa se umfle mama. Mana de langa operatie, si fata, si ea toata. Si nu poti sa faci nimic. Astepti. Seara am stat cu ea. Si am prins muste. Daca ati mai pomenit la terapie intensiva muste, si mama dezbracata, cu o mana cu perfuzie si una umflata. Cand s-a innoptat am plecat acasa. Simteama ca lesin de cald, nu am mai rezistat. A trecut operatia. Acum ce urmeaza?
Va doresc sanatate, si mult curaj.
Ankutzaa spune:
Mari,
Multumesc mult mult pentru informatii...Ma simt mult mai usurata acum si ma voi duce cat de curand la un control...
Crinutz spune:
ceela ce rau imi pare ca treci prin asta. Dar or sa treaca toate. Ai grija insa cu umflatul asta. Mana e normal sa se umfle pt ca s-au scos de acolo diverse chestii (nu stiu o explicatie adecvata dar e ceva legat si de vasele de sange etc) dar sa seumfle si la fata si asa toata nu prea am auzit. Stiu ca umflatura mainii se trateaza cu o crema (nu-i stiu numele)care se aplica prin masaj delicat in fiecare zi (e f importanta masarea mainii) si cu detralex pe care probabil il va lua mult timp. Asta lua mam nu stiu acum depinde de fiecare pacient si doctor. Dar sa insisti pe acolo sa ii dea ceva ca nu e normala cred aceasta umflatura.
Ce va urma? ......greu de zis. Sfatul meu, si doar atat, este ca dupa un timp de la operatie cand va fi cu siguranta bine sa isi faca tot timpul analize pt ficat, oase si alte organe interne care pot in timp sa faca metastaze, pentru a depista la timp cea mai mica neregula (poate nu va fi nevoie dar paza buna trece primejdia rea). Apoi sa incerce sa se alimenteze cat mai natural posibil, sa elimine cat mai mult carnea asta prea grasa gen porc si chiar vita (mi-a spus un medic internist ca vita este chiar mai periculoasa decat porcul) si sa incerce mult peste. Puteti incerca si intaritoare naturiste ca rau nu fac si sa nu se oboseasca dar deloc.
Despre conditiile din spital, mai ales de langa sala de operatii, no comment. Nici noi nu am avut unde sa stam ore in sir.
Sa dea Dzeu ca mama ta sa fie bine. Sanatate multa, multa!
"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"
CrisaS spune:
Xio vad ca deja ai sarit calul.Te rog foarte frumos sa te controlezi.Chiar daca sint in fata monitorului iti pot simti tonul vocii.Insisti pe ceva in care nu crede mai nimeni , in prostii cu feti frumosi, si continui sa vii si sa faci spalare de creier cu ceva ce te omoara mai repede. Te rog lasa-ne in pace , daca nu-ti convine ce citesti du-te , cauta alte subiecte aici ne impartim parerile cine le aceepta bine cine nu si de asemenea impartim si experientele neplacute avute cu medicii oncologi pentru ca daca vor fi tratati cit mai putini pacienti cu sictirul cu care a fost tratata si mama mea si a Crinutzei e foarte bine. Nu ma intereseaza ce anume te invata pe tine la scoala , nu-mi mai aminti de sute de ori ca esti studenta sau ce esti tu ..ca ..ma opresc aici ca nu am chef sa ajung la scandal.Nu intelegi de ce ma scandalizez. Daca nu intelegi e problema ta inseamna ca ai ceva probleme. Te rog frumos daca nu te poti abtine(vad deja ca ai un avertisment) ignora-ma la fel voi face si eu , daca poti sa duci dicutii civilizate fara sa cauti motiv de cearta e ok daca nu fa ceva in sensul asta pentru ca pe mine nu ma poti convinge despre tratamentele voastre de doi lei( de fapt de milioane de lei).Punct. Eu scriu si impartasesc din experienta mea , cine vrea sa citeasca citeste cine nu asta e eu nu le pun cutitul la git sa faca exact cum am facut eu.Iar faptul ca m-am scandalizat , e problema mea si o sa ma scandalizez de cite ori o sa vreau avind in vedere ca era vorba de mama mea pe care eu nu o mai am , tu dac-o ai sa-ti traiasca si sper sa nu ajungi tu sau ea prin ce-am trecut noi. M-am scandalizat pentru ca primesti niste raspunsuri care in mod normal ar trebui sa aibe logica ori iti dau niste raspunsuri acolo de iti vine sa te impusti in cap.
Crisa