Cancer la san - niciodata nu e prea devreme

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ankutzaa spune:

Buna .. am 18 ani si as dori sa stiu daca e posibil ca cancerul (scuzati cacofonia) la san sa apara la aceasta varsta? Am observat ca pe sanul stang mi-a aparut un fel de coaja, foarte mica.. si am auzit ca acesta e unul din simptomele cancerului la san. De asemeanea, sanul stang e ceva mai mare decat cel drept... E posibil sa fie vorba de cancer? Mi-e frica sa merg la un control
Va rog ajutati-ma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dumitrulaura spune:

Am si eu o intrebare pentru cine se pricepe: care este diferenta dintre un nodul si un adenofibrom? Un adenofibrom poate deveni malign? Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

Draga mea XIO, chiar daca esti in domeniu cit de cit da-mi voie sa spun ca nu cred o iota. Am vazut in spital zeci de cazuri , si am vazut ce inseamna chimioterapia o face ceva bun omoara celulele maligne , dar dupa capul meu le omoara si pe cele sanatoase ca doar substanta chimioterapica nu poate alege pe cele rele de cele bune. Plus ca am avut o intimplare foarte urita cu mama dupa ce a facut metastaza la ficat as fi preferat sa nu o mai chinuie din nou cu chimioterapie, cu atit mai mult cu cit ei stiu fff bine ca un organ ca ficatul indata ce e atins nu cred ca mai ai prea multe sanse...asa ca mi s-ar fi parut mai coresc sa ne spuna si sa o lase in pace , a mai apucat sa faca 3 sedinte cu TAXOL o nenorocita de substanta care te omoara cu siguranta. Eu cred ca i-a grabit moartea mai degraba decit i-a lungit-o. Dupa prima sedinta au inceput sa-i apara pe tot corpul pete da niste pete rosii oribile era plina ...cu toate astea scumpa de dr desi stia ca e de la taxol...(lucru confirmat si de altii de pe-acolo) i-a facut-o si pe-a doua..si pe-a treia abia la a patra era '''fff ingrijorata'' ca ''nu stia'' de la ce arata in halul ala. Si m-a pus nemernica sa ma car cu mama care mergea in cirje sa ma duc in aglomeratia aia in Bucuresti la dermatolog''sa vedem de la ce e iritatia''. Neoameni!!!!!! Nu a spus niciuna nici ea nici rezidenta ca e de la taxol..am chemat alti doi medici de acolo si i-am intrebat de la ce e si m-au intrebat pe fata face taxol? DA ..si dr nu v-a spus ca e de la asta si sa i-l opreasca? Am zis :Nu!!! Au ramas si ei socati. E cu dus si intors eu cred ca pina la urma tot Dumnezeu e cel care decide ce si cum , cum ti-e norocul..tratamentele oncologice sint asa frectie din punctul meu de vedere.
Crisa

Mergi la inceput

laura adenofibromul este un nodul la fel ca lipomul si chistul care din fericire sint tumori benigne si se trateaza din cite stiu eu.Mai nasol e ca nodulii mamari trebuie tinuti sub observatie si trebuie facute examene care sa defineasca natura lor pentru ca pot fi si noduli maligni.
Numai bine va dorec fetele..si multi -ici
Rodica , multumesc pentru floricica virtuala.
Crisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Crisa , chimioterapia este mai avansata acum , in sensul ca se poate face cat de cat local.
Daca nu s-ar opta pt. chimioterapie bolnavul ar muri mult mai repede , cu metastaze galopante si dureri.
Chimioterapia, radioterapia sunt paleative , pt. a prelungi viata pacintului , sau inainte de operatii pt. a stopa cresterea tumorii si implicit pt. a potenta operatia.
Chimioterapia se face postoperator printr-un tub inserat la nivelul tumorii in care se injecteaza chimioterapicul , care actioneaza asupra tumorii.
Si sunt f. bune , pt. ca tocmai azi am avut o pacienta cu neoplam de colon care a facut chimio si se simtea f. bine.

PDeoarece cancerul este inca o necunoscuta , medicamentele folosite au efecte adverse , unele chiar grave(alt tip de cancer) , dar cand esti pe moarte incerci sa-ti mai prelungesti viata.

Tumoril la san pot fi beigne sau maligne. Nodulii sunt benigni , de exemplu , pot fi de "n" tipuri , la fel cum tumora maligna poate fi adenocarcinom , carcinom schirogen , samd , fiecare in functie de tesutul afectat , de celulele afectate , nu prea are rost sa le insir pt. ca sunt denumii multe , diferente multe.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos

Mergi la inceput

Mai nu stiu cit a putut avansa in 6 luni de cind am avut placerea sa nu mai intru in locul ala oribil si mizerabil dar ma indoiesc. Cit despre afirmatia ta ca daca nu s-ar opta pentru chimioterapie si radioterapie ar muri mai repede( adica tot moare!!) , vezi cum pui problema d.p.d.v al unui oncolog? Asa ginditi toti..puteai sa spui daca nu s-ar face ar muri, daca vor face au sanse sa traiasca , asta nu-mi place mie pentru ca in oncologie sint tratati pacientii ca niste cobai. Culmea e ca nimeni nu le explica sa inteleaga si ei domnule exista boala si bolnav nu la toti e la fel. Desi eu cit am haladuit in spitalul ala toti pacientii stau si discuta intre ei si normal sint cazuri si cazuri dar lor deja li se impregneaza ca a..daca i s-a intimplat ei /lui mi se va intimpla cu siguranta si mie. Eu personal pot sa spun cu mina pe inima, ca toate cazurile pe care le stiu cu cancer si inca traiesc, traiesc pentru ca au avut si au doua lucruri diferite fata de mami meu. Nu au facut in viata lor vreo sedinta de chimioterapie sau radioterapie, s-a operat si gata. Si la cazurile de sin nu au avut nici un ganglion atins.Si mai e ceva boala evolueaza diferit si in functie de stadiu si de virsta asa ca ...asta cu tratamentele oncologice e pentru ca sa o duca bine patronul de la SINDAN...si ca sa traiasca in luxul in care au fost sa traiasca familiile medicilor. Punct. In rest sint povesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Crisa , crede-ma , nu stii despre ce vorbesti. Si nu iti spun asta cu superioritate , rautate sau mai stiu eu ce , iti spun doar ca nu intelegi bine problema si nu ai date , obiectivitate.
Vorbesti exact ca orice om normal care nu a invatat medicina si e si normal.
Ma mir ca spui chiar tu ca nu exista boli , exista bolnavi , dar sustii ca tratamentul sunt apa de ploaie doar pt. ca mamei tale nu i-au priit.
Si ca sa-ti exemplific cat de repede evolueze un cancer , un prieten de-al meu , sportiv de performanta a murit in maxim 1 an dupa descoperirea unei tumori maligne.
O doamna a venit la spital cu sanul tare ca piatra , u ganglionii axilari invadati , cu intregul brat congestionat , si statea cu cancerul la san de peste 6 ani .
Alta il avea de f. putin timp si era deja avansat.
Si toate astea pt. ca sunt sute de tipuri de tumori , cu sute de posibilitati de evolutie in functie d zeci de parametrii.
Incearca sa privesti obiectiv toata problema asta .

Si inca ceva , incearca te rog sa nu mai faci upozitii despre cumvad eu pacientii , daca sunt sobolani sau oameni , cncerul este o boala letala, doctorii la spital nu vorbesc "doamna are cancer rectal, urmeaza tratament , hai sa ne ascundem dupa degete sperand intr-o minune".

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos

Mergi la inceput

XIO, parerea mea este care este si nici tu si nici altcineva nu mi-o poate schimba.Si nu numai pantru ca i s-a intimplat mamei ci si pentru ca li s-a intimplat multor altor persoane la care eu am tinut.
Nu-ti vorbesc ca un om care NU a absolvit medicina ci iti vorbesc ca un om care A absolvit chimia si nu sint chiar tuta in ceea ce priveste subiectul.Din punct de vedere medical , vax albina , ramin la ideea mea ciinii latra caravana trece noi mai punem o perfuzie luam suta de euro.Oricum moare!! Si nu o sa mai generalize( imi cer scuze!!) vorbesc despre cazul bucuresti -institut unde am fost acolo si am vazut luni intregi ce se intimpla si cum sint tratati pacientii.Ok?Nu am spus ca NU exista boli , exista bolnavi ...am spus ca exista boala si bolnav, adica fiecare bolnav cu boala lui, cam asta am vrut sa spun.Te rog citeste cu atentie ca sa nu mai fiu nevoita sa mai scriu inca o data si sa intru si-n polemici.Tratamentul este apa de ploaie pentru ca din 15 bolnave cit am cunoscut in ultima luna niciuneia nu-i priise.Ma refer la otrava aia de TAXOL...Deci am aflat ulterior ca are efecte la 5% din cazuri , pentru mine e ca si cum nu ar avea. Nu stiu daca am postat la celalalt subiect , dar o sa scriu si aici. Ii gasesc mamei meta coronariene , mi se spune ca i se va dezlipi retina daca nu face raze..si va orbi in 2 luni..intreb: daca face raze e ok? scapa? Daca face raze , da scapa dar peste 5, 6 luni face catarcata neoperabila..in termeni mai pentru toata lumea adica tot orbeste dar ..3 luni mai tirziu.Deci ti se dau niste raspunsiri acolo de te doare mintea. Inainte de operatie face mama 6 sedinte de citostatice, dupa terminarea lor mi s-ar fiparut normal ca imbecila aia sa-i spuna ca doamnaaaaa, dupa ce va operati veniti la noi iara ca facem citostatice din nou. Dupa operatie ..stau stau si intreb la un moment dat ca stiam ca se fac si dupa..zic, dar tu nu mai faci chimio? Pai nu stiu nu mi-a zis nimic...intru peste ea , in cabinet ii indes bancnota , imi sterge zimbetul de rigoare si se ia de mama ...Vaiiiiiiiiii ati stat aproape o luna neacoperita..cum ati putut sa faceti asa ceva? Nu e bine, nu e bine? Asta-i mod de-a trata pacientul? Bine doamna de care vorbesc e dusa..mi-e sa nu aiba si ea vreun nodul pe creier ca prea isi da importanta (si zau daca are de ce). Alta greseala am mai povestit cu scintigrafia.Si tu vrei sa vorbesc frumos si sa nu spun ca sint cobai? Da, am gresit ca am vb la plural incluzindu-te si pe tine( repet imi cer scuze daa le accepti bine , daca nu iara bine , eu la noapte tot dorm:))).
Cit despre doamna de cxare spui ca a venit cu sinul tare ca piatra , cu ganglionii invadatisi asa mai departe , spui ca statea cu cancerul de peste 6 ani..pai daca facea chimioterapie probabil..ca nu mai traia atit, si daca si-a facut chimio atunci sfirsitul ar fi fost acelasi in situatia ei , asa ca mai bine sa nu-i mai fi facut.
De fapt si de drept eu ajung la aceeasi concluzie , ca nu chimioterapia si radioterapia te tine in viata ci credinta , Doamne Doamne si cum ti-e scris.
Numai bine,
Crisa

Mergi la inceput

[quote]Originally posted by XIO

Crisa , este foarte buna chimioterapia , fara ea nu s-ar lungi perioada de viata , nu s-ar face operatii , samd.

Adica tu vrei sa spui ca nu se fac operatii de neoplasme fara chimioterapie? Nu cred.Aici te contrazic pina in pinzele albe.
Crisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

quote:
Originally posted by dumitrulaura

Am si eu o intrebare pentru cine se pricepe: care este diferenta dintre un nodul si un adenofibrom? Un adenofibrom poate deveni malign? Multumesc

Din cate stiu eu, dintre toate tipurile de formatiuni benigne care pot aparea la nivelul sanului, fibroadenomul este dintre cele care de regula nu se malignizeaza, insa pot ajunge sa necesite excizie daca rezista la tratament si cresc in dimensiuni favorizati fiind de modificarile hormonale ale organismului, de ex. in timpul sarcinii.

Mari

Mergi la inceput