Cancer la san - niciodata nu e prea devreme
Raspunsuri - Pagina 13
ralu pisi spune:
Buna fetelor,
Multe scuze de mica absenta, acum este totul bine. Am avut programare ieri la doctor si ... nu prea am avut chef de mare lucru pana atunci. Dar acum pot sa spun ca m-am linistit. DIn fericire vestile pe care ni le-a dat dr-ul au fost foarte bune. A spus ca a in primul rand a reusit sa scoata toata tumora, ca s-ar parea ca nu a mai ramas nimic acolo. Apoi au testat toti nozii limfatici si nu a fost atins nici unul; deci s-ar parea ca nu s-a intins. Intr-adevar cancerul a fost foarte agresiv : gradul 3 (maxim), dar asta deja banuiam considerand ritmul in care crestea tumora. Acum urmeaza sa fac chemoterapie si radioterapie. O sa vad oncologul saptamana viitoare.
Insa cand am iesit din spital mi-au dat acasa ceva calmante si alte medicamente, pe care eu le-am luat cu religiozitate. Ieri i-am spus doctorului ce medicamente mai am de luat si daca el crede ca este totul in regula. A ramas putim cam mirat cand ia-m spus ce calmante iau si mi-a "recomandat" sa ma cam opresc si sa continui cu paracetamoale si eventual o codeina seara inainte de culcare. Si bine a facut ca cine credeti ca a descoperit azi ca are o mica dependenta de calmante?!!! Dupe ce m-am trezit cu fata la cearceaf ( in traducere libera : m-am bagat intr-un colt pentru a proteja bunastarea obiectelor din casa)am dormit vre-o cateva ore bune dupa care m-am trezit, mi-am sunat sotul si am inceput sa ma jelesc le tel. Acum parca am revenit la sentimnete ceva mai pacifiste dar am rugat-o pe mama sotului meu (care a venit sa ne ajute pentru cateva saptamani) sa-mi piteasca medicamentele si sa nu-mi dea decat cu aprobarea lui Marius, cate una seara inainte de culcare.
In rest totul bine!
Va pup
ralu pisi spune:
quote:
Originally posted by ile77
Buna RALU,
Bine ai revenit.
Iti tin pumnii pt miine pt ca totul sa fie asa cum iti doresti.
Eu am ora la spital pt mamografie joi.Am ceva emotii ,dar sper sa fie totul ok.
Te pup si te asteptam cu vesti bune miine
Ile si Vivian (07.03.2006)
http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR
Ile multa bafta!!! Iti tin pumnii! Cand poti, sa ne spui si noua, te rog, cum a fost. Sper din tot sufletul sa fie bine
ralu pisi spune:
quote:
Originally posted by idoina
Dragele mele,sunt un munte de deznadejde!Stiu ca nu prea seman cu mine,dar am nevoie sa ma descarc.Luni am fost la Bucuresti pentru a III-a cura de citostatice.Am avut cea mai mare deziluzie cand am vazut ca in spital nu exista tratamentul complet.Mai exact,din cele doua medicamente pe care trebuia sa le primesc,am primit unul singur,pentru ca celalalt nu exista in spital.Deci am facut o semicura(???).Sunt foarte suparata pe ministerul asta care trimite bani oriunde,in orice spital mic,numai unde ar fi realmente necesari,nu.Si atunci stai si te intrebi daca nu cumva ai gresit cand te-ai imbolnavit de cancer...Sper sa-mi treaca repede pasa asta proasta si sistemul sanitar din Romania sa-si revina!
Ralu pisi,tu cum mai esti? Ti-au sosit rezultatele?Tine-ne la curent cu ce ti se intampla!
Ile,mult succes maine,sa fie de bine!
Va pup pe toti si pe toate!
idoina
Idoina sunt absolut socata, nu-mi vine sa cred! Sigur nu e o greseala?(scuza intrebarea prosteasca). E cea mai mare tampenie pe care am auzit-o! Dupa cum zicea si Fausta, vorbeste cu oncologul, vezi ce zice si el. Exista alte solutii? Imi pare sincer rau pentru ce ti se intampla! Mult curaj, sa speram ca exista alte solutii!
Te pup
ile77 spune:
RALU, ai aflat rezultatele?
Sper ca sarbatoresti acum
IDOINA, treb neapårat sa gasesti si restul tratamentului, nu se poate altfel.
Iti inteleg frustrarea.
Eu de cite ori citesc ceva despre "conducatorii nostrii politici" ma apuca nabadaile.
Va multumesc pt incurajari si revin miine cu diagnosticul.
Multa sanatate la toata lumea
Ile si Vivian (07.03.2006)
http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR
Crinutz spune:
quote:
Originally posted by idoina
Dragele mele,sunt un munte de deznadejde!Stiu ca nu prea seman cu mine,dar am nevoie sa ma descarc.Luni am fost la Bucuresti pentru a III-a cura de citostatice.Am avut cea mai mare deziluzie cand am vazut ca in spital nu exista tratamentul complet.Mai exact,din cele doua medicamente pe care trebuia sa le primesc,am primit unul singur,pentru ca celalalt nu exista in spital.Deci am facut o semicura(???).Sunt foarte suparata pe ministerul asta care trimite bani oriunde,in orice spital mic,numai unde ar fi realmente necesari,nu.Si atunci stai si te intrebi daca nu cumva ai gresit cand te-ai imbolnavit de cancer...Sper sa-mi treaca repede pasa asta proasta si sistemul sanitar din Romania sa-si revina!
Ralu pisi,tu cum mai esti? Ti-au sosit rezultatele?Tine-ne la curent cu ce ti se intampla!
Ile,mult succes maine,sa fie de bine!
Va pup pe toti si pe toate!
idoina
Esti sigura ca nu aveau medicamentul ??? Poate nu ai cotizat suficient de mult cat sa il aiba. Iti spun asta din experienta. Cand mama trebuia sa faca anumite tratamente (citostatice) nu le aveau in spital si iti spuneau sa vii dupa nu stiu cate luni dar dupa insistente, intrebari si o suma frumusica de bani, in aceeasi zi, apareau ca prin minune medicamentele. Cred ca in spitalele noastre se practica vodoo !!!!!! Sa te fereasca Dzeu sa ajungi pe mana astora. Asa ca sfatul meu este sa insisti si poate data viitoare nu mai fac semicura. A, si apropo, prin fundeni umbla un zvon (printre asistente) cum ca perfuziile cu cito nu ar fi mereu doar cu medicamente ci ca se mai baga si ser fiziologic. Sincer, tind sa cred toate astea si din motiv ca mamei, la primele cure de cito nu avea stari de rau desi ii spuneau ca ii baga din cele mai tari. Ma indoiesc ca organismul ei era ata de puternic incat sa nu ii fie deloc rau. Cine stie, probabil ca s-au gandit ca e prea avansata boala si ca strica medicamentul degeaba pe ea.
Mi-ar placea sa pot organiza un flagrant cu tot ce se intampla acolo si cum sunt tratati bietii oameni bolnavi. Din pacate unii nu au bani sa plateasca boala de care sufera. Asa am ajuns in Roamania sa platim si pt boli.
Imi cer scuze daca v-am suparat dar uneori imi vine sa urlu cand aud de asemenea situatii.
"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"
adrianaene03 spune:
quote:am fost inainte la ginecolog care mi-a spus ca nu i se pare ceva grav si el s-a pronuntat cu nodulii mastozici, nu mi-a recomandat nici un tratament si mi-a sugerat sa merg la oncolog; mamografa tinind cont de evolutia mamografiei fata de cea din 2006 mi-a recomandat control la gine si efectuarea unei magnificatii; oncologul chirurg de la renasterea(fondatoare dna geoana , andreea esca si inca vreo 2 vip-uri) a zis ca n-are rost sa ne amagim cu alte tratamente si cel mai bine ar fi sa vedem ce este pe acolo(am antecedente in familie- bunica din partea tatalui si sora tatalui au avut....)asa ca luni ma opereaza; miine merg la analize si vineri dar nu ramin in spital ; sint super agitata deja si incerc sa ma impac cu ideea operatiei cum ca ar fi cea mai linistitoare in privinta aflarii unui diagnostic
Originally posted by fausta_ro
Ralu pisi, sa-ti dea Dumnezeu recuperare usoara si un diagnostic bun!
Adriana, nu ai incercat sa ceri opinia si unui alt medic? Eu nu stiu nimic despre fundatia de care scrii, dar medicul acela lucreaza la Institutul Oncologic? Eu nu prea am auzit de tumori maligne la ambii sani concomitent. Nu ti-a fost propusa o punctie-biopsie?
Cu analizele hormonale stai linistita; de fapt, se fac receptorii hormonali pe tumora excezata, dupa operatie. Asta pentru a se stabili conduita terapeutica dupa operatie ( daca se prescrie sau nu si tratament hormonal - tamoxifen ).
Markerii tumorali, in speta CA 15-3, nu sunt foarte importanti pentru diagnostic ( in multe cazuri de neo de san ei fiind in limite normale ), cat pentru evaluarea raspunsului la tratament.
adrianaene03 spune:
quote:nu am inca nici un diagnostic si asta ma nelinisteste cel mai mult ; operatia si analiza anatomopatologica a nodulilor ar fi cea mai concludenta ; asta dupa ceea ce am mai citit pe aici; eu am mai facut o mamaografie anul trecut si se vad modificari clare fata de cea de anul acesta ; e adevarat ca anul trecut nu am prea bagat in seama rezultatul de la mamo pt. ca nu mi se parea ingrijorator si nu am facut nici un tratament ; imi zisese si un alt ginecolog la eco ca ar fi mastozici dar m-am neglijat avind ceva problemute cu copilasii.
Originally posted by aiska
Ralu Povestea ta m-a impresionat si consider ca ai facut un gest extraordinar in momentul cind te-ai hotarit sa ne scrii despre problema ta.Iti doresc o refacere cit mai rapida si multa sanatate.
adrianaene03 nodulii mastozici nu cred ca sint maligni.Presupun ca ai fost diagnosticata cu mastoza?
Poate ca ar fi mai bine sa incerci un tratament si daca nu cedeaza si se maresc sa reevalueze un medic situatia.
Sabina
mamica lui Joel si a Nonei
fausta_ro spune:
Ralu, stai linistita cu gradul de diferentiere G3, atata timp cat l-ai descoperit la timp, l-ai operat, iar ganglionii subaxilari nu sunt prinsi. Si la mine tot G3 a fost si iote, am in iunie 7 ani de la operatie si inca n-am de gand sa dau coltul. Acest G3 va atrage dupa sine doar o chimioterapie putin mai dura, dar te asigur ca e suportabila.
Crinutz, eu nu cred ca spui tu referitor la amanatul peste cateva luni. Niciun medic nu poate fi atat de idiot sa te amane peste cateva luni, cand administrarea tratamentului se face la un numar fix de zile ( in cazul sanului la 3-4 saptamani, in functie de tip ).
Cat despre zvonul acela cu serul fiziologic, iarasi cred ca e doar un zvon. La sectia unde am facut eu tratamentul, totul venea sigilat si se manevra in fata ta. Eu am verificat de fiecare data data expirarii, din cauza ca mamei mele la Inst. Oncologic din Cluj i-au bagat glucoza expirata si era sa se piarda.
fausta_ro spune:
quote:
Originally posted by adrianaene03
am fost inainte la ginecolog care mi-a spus ca nu i se pare ceva grav si el s-a pronuntat cu nodulii mastozici, nu mi-a recomandat nici un tratament si mi-a sugerat sa merg la oncolog; mamografa tinind cont de evolutia mamografiei fata de cea din 2006 mi-a recomandat control la gine si efectuarea unei magnificatii; oncologul chirurg de la renasterea(fondatoare dna geoana , andreea esca si inca vreo 2 vip-uri) a zis ca n-are rost sa ne amagim cu alte tratamente si cel mai bine ar fi sa vedem ce este pe acolo(am antecedente in familie- bunica din partea tatalui si sora tatalui au avut....)asa ca luni ma opereaza; miine merg la analize si vineri dar nu ramin in spital ; sint super agitata deja si incerc sa ma impac cu ideea operatiei cum ca ar fi cea mai linistitoare in privinta aflarii unui diagnostic
Probabil ca o fi avut medicul acela ceva motive sa il faca sa iti propuna sa umble acolo. Si intr-adevar, diagnosticul va fi unul sigur.
Decat sa te trezesti mai tarziu cu cine stie ce poveste, mai bine lamuresti acum lucrurile. Mergi linistita la operatie, probabil va face doar sector, adica va indeparta doar zona cu tumora. Daca la examenul extemporaneu se dovedeste ca tumora nu este maligna, nu vor umbla la ganglionii subaxilari, iar recuperarea va fi usoara.
Eu iti tin pumnii, iti doresc sa ai bafta de un diagnostic bun si sa fii linistita ca ai sa treci usor prin asta. Te asteptam cu vesti bune!
adrianaene03 spune:
fausta merci pt. incurajari , incerc sa fiu cit se poate de tare dar mi se par atit de lungi zilele pina luni; miine si vineri sint la analize internata ambulatoriu, bine ca nu tb. sa stau totusi in atmosfera de la fundeni , incerc sa nu aud si sa nu vad nimic ca sa nu ma las influentata; in rest ce o vrea D-zeu, sanatate si putere sa rezistam orice ar fi