Nazdravani de oct-nov-dec-2003(80)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Ileana n-am nascut!!! Sigur veti fi primele care veti afla cand vine Bogdanel, asta cu sigurantza, chit ca o sa-l santajez pe sot sa scrie pe forum(e oripilat de mine cu forumul, cica imi interzice accesul pe "desprecopii"...). Asta sa o creada el!
Doar ca educatoarea lui Stefi(una din ele) a intrat in prenatal si atunci trebuie sa il iau la pranz de la gradi. In conditiile astea, trag tare dimineata sa mai lucrez un pic ca apoi vine teroristul si aiurea treaba, alerg dupa el in parc... Sanatate multa la pujuti!!

In alta ordine de idei, si noi mergem la mare din 26 in 02 iulie, la Venus. Voi unde mergeti, poate ne4 intalnim in vreo seara la o berica(fara alcool pentru mine, of course...) si imi cunosc si eu nora...

Si de pregatiri de cununie- m-am infuriat ca nu mi-am gasit rochie de ocazie de nasa si am fost la o casa de moda si imi fac pe comanda, na!! Dau o poala de bani, ametesc cand ma gandesc, dar dupa ce ca sunt grasa si burtoasa macar imbracata sa fiu, m-am gandit io...

Laura eu ma "vindec" de gat cu albastru de metil pus pe zahar si inghitit. Daca gasesti pe acolo poti sa incerci, e decongestionant.

De femeie la curatenie si eu am o fata care vine o data la 2 saptamani si ii dau 50 RON / zi, imi face tot. Deocamdata sunt multumita, dar io asa burtoasa mare lucru nu as fi facut, asa ca zic bogda proste. Dupa ce vine si Bogdanel o sa o chem saptamanal, si la calcat. Deh, am imbatranit si recunosc, eu nu prea potr sa mai fac in casa, am si de munca, mi-e si lehamite...

Ciuf tare frumos mai povestesti....Nu vii si prin Europa, sa ne mobilizezi si pe noi sa ne facem vacantzele in afara??

Elena "tiza" de nezdravani. Inteleg sa ma bucur cand imi darama casa Stefi...Adevaru' e ca si eu de il vad 5 min la desene ma iau de ganduri, oare nu i-o fi rau, l-o durea ceva...

Pup toate fetele, zau merg la munca acu.

Carmen30+ si Stefi3 ani

poze carmen&baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Hai salut si de la noi
Sunt acasa azi cu monstruletii. Vreme nasoala, de numarat bani si facut copii (daca ai ce si cu cine). Asa ca maimutoii astia misuna in toata casa, catarat pe scaune, masa (EVa), Luca "taie iarba" prin casa cu o masinarie ultra zgomotoasa de ma zgarie pe nervi, dar dau repede cu cafea sa ma trezesc bine de tot si sa imi mai "linistesc" un pic nervii.
Oricum vreau sa spun ca de cand ma duc la serviciu sunt cu moralul ridicat, ma simt mai responsabila, casa e exact cum imi place mie sa fie, mai si gatesc. In fine, am energie, timp pentru toate.
Ah, si nici nu ma bantui prin magazine, scotand banii din buzunar. Deci sunt si econoama.
Maine vor sa ma evalueze la 90 de zile dupa angajare. Asa ca sa imi mai tzatzaie un pic fundul.
Am reusit sa fac ordine in rafturile din baia de jos si imi propun sa mai ordonez cate ceva prin casa.
Aseara am facut cu Luca "scoala". Am cumparat niste carticele de scoala pregatitoare. Si lucram din ele. Am inceput-o pe cea cu culori si forme. Sa coloreze cu anumite culori niste forme specifice, sa recunoasca din mai multe figuri, personaje, tot felul de forme (de multe ori eu nu le-am observat, cum ar fi un dreptunghi mic de la camasa care iese de sub sacou, sau un triunghi mic de la papion). Mai greu cu numaratul in rom. Le cam sare. In engleza stie sa numere, dar in romaneste sare precum cangurul.
Oricum sunt tare incantata de carticele si ce ma incanta si mai tare este ca ii place si lui. De dim. cum s-a trezit a zis ca vrea sa coloram.
Voi ce mai faceti cu ai vostri copii?
Dati-mi idei.
Carmena, bine ca nu nascusi. Ca eram gata-gata sa iti facem galerie.
Laura, pentru dureri de gat, pediatra imi recomandase pentru Luca jumate de Maalox si jumate de Benadryl si faci gargara (nu inghiti), are un efect de anestezic. Numai ca la noi nu s-a pus in aplicare ca Luca nu stie sa faca gargara.
Sanatate multa si ai grija de tine.
Ileana, sunt mai bine copiii?
Pup gasca

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns super mami spune:

Scriu si eu 2 vorbulite. Multumim pt urarile de sanatate, am avut nevoie de ele sincera sa fiu.
A ajuns iar la perfuzii....dar a trecut. A avut 40 - 41 o sapt ( zi si noapte ) dar nimic altceva. Si mai mult de 2 ore nu reuseam sa o scad ( 2 din 24 adica ).
Asa ca am avut o sapt alba, cateva zile de depresie ( mi se intampla rar, dar iata ca m-a pocnit depresia si pe mine ). Eram asa de obosita ca nu mai reuseam sa ma tin pe picioare. Imi juca imaginea in fata ochilor.
Acum e bine de vreo 3 zile. Ieri a terminat tratamentul.
Eu nu stiu de ce ( ca nu mi-e felul ) sunt extrem de nervoasa. Nu acasa (macar atat). Dar in afara casei doar de-mi zice careva un "da-te mai incolo" si ma isterizez toata.
Ma gandesc ca s-a acumulat oboseala si asa ma relaxez
Azi si ieri cel putin am facut niste faze de mi-e si rusine sa ma gandesc.
Ah, si a mai fost si sotul plecat vreo 2 zile taman in toiul distractiei cu bebelina.
Ei dar acum e papusica mea vesela si sanatoasa. Maine mergem la gradi ( ca m-a aiurit cu copiii ei si ce ce face x si y).
Laura si noi am avut problema asta. A venit de la gradi cu 3 chestii urate si 1 buna. Dar i le-am explicat pe toate pe rand si vad ca ne-am linistit. Cred ca e inevitabil, vine fiecare cu propriul folclor acolo.
Am vazut pozele, sunteti tare frumosi. Bb chiar zici ca are 4 luni. Abia astept sa o vad mai maricica si in poponeata la joaca.
Adriana multumesc pt poze, aveti trei bijuterii acolo. Olguta e dementiala. E o mica figura. Iar Cornelia....o papusica.
Chiar sunteti tare norocosi cu asa copilasi.
Cand faceti un anisor ? Felicitari pt primii pasi. E domnisoara mare deja, ce sa mai.
Ileana sanatate multa, stiu cum e. Un pupic mare si multa sanatate.
Isabella....mercic pt poze. Sunt superbe. N-am avut timp ( din motive clare ) dar o sa-mi fac putin timp si o sa-ti fac surpriza de care-ti ziceam.
Ati mai rezolvat ceva ?
Valeria o sa ma uit si eu pe pozele voastre, abai astept. Dar stiind ca sunt multe am zis sa-mi fac timp si .... ciu ciu timp ca sa zic asa.
Dar abia astept.
Succes la evaluare.
Cu nr in rom...eu zic sa mai exersati. O sa invete.
Activitati: desenam, pictam, ne jucam cu plastilina, decupam ( act preferata )....cam asa.
Mai are niste jucarii cu activitati: carti care-ti citesc povestea si-ti pun intrebari. Sigur aveti si voi. De la Disney.
Mai are un...cerc cu butoane care nr si te invata alfabetul si-ti pune la fel intrebari despre litere, nr si culori....diverse activitati.
Mai are un glob inteactiv care-i place tare, dar nu cred ca pricepe exact ce ar trebui din el. Dar il fol.Mai nou invatam sa facem si sa pastram ordinea....suntem corijenti ca cap asta cu totii. D-aia-s eu asa varzuca si ametita tot timpul.
Inpachetam hainutele si le aranjam. La fel si jucariile. Punem hainutele la murdare si fol masina de spalat.
In bucatarie nu a exersat inca....ma gandeam sa o las sa ma ajute dar la ce haos e cand sunt eu acolo...ce sa invat copilul: cum sa faca praf degeaba o bucatarie ?
Si incerc sa o invat cum sta treaba cu animalele si insectele. Ca trebuie sa le respectam si sa le ingrijim...etc...la cap asta e cam de nota 2 ( pe o scara de la 1 la 3 ).
Cu animalele e ok, dar cu insectele.....criminala. Pe bune, calca tot ce prinde. Iar eu nici un tantar nu omor niciodata.
Daca calc o gaza, sufar si ma gandesc la ea mult si bine.
Duduia nu stiu cu cine o semana ca le storceste cu zambetul pe buze.
M-am intins tare, e tarziu si nu mai pot. Pup toate fetele, imi pare rau ca nu am scris o vorba pt fiecare, dar va trimit cate un pupic.
Mi se inchid ochii.Laura vreau sa trimit si eu bani pt Diana. Am citit si m-am rugat pt ea in fiecare zi. N-am scris nimic acolo....ce sa scriu.
Dar daca tu te ocupi...da-mi un cont sau o adresa.Zeeva....voi ce faceti? Uki ?Noapte buna tuturor, si o super zi maine pt toate lumea.
Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Adriana, Ileana dar si tuturor celorlalte fete multi . Asa e, n-am mai scris de multa vreme dar va citesc regulat si sunt la curent cu toate noutatile.
Noi, sau mai bine zis eu, am avut o perioada mai grea, cu multe probleme. Laura a inceput si-a si terminat clasa I, pt. mine a fost f. grea perioada asta. In toamna am descoperit ca a facut psoriazis, am umblat pe la toti dermatologii din Bucuresti, i-am facut analize pt. ca ei spun ca psoriazisul poate fi declansat de infectii din sfera ORL, n-are decat un stafilococ auriu in nas, am facut doua ture de antibiotice si n-am scapat de el. ORL-istul zice sa nu-i mai dau ca-i distrug sistemul imunitar si ca de fapt sunt f. multi purtatori si organismul uman coabiteaza f. bine cu acest stafilococ, nu face nimic daca nu e mucoasa iritata.
In fine, am incercat tot felul de creme, la ea psoriazisul e localizat mai mult pe scalp, mai are cateva leziuni mici de tot pe gambe.
Apoi la inceputul lui ianuarie era sa ni se intample o mare nenorocire, Laura era plecata in tabara, era seara si l-am pus pe David in cada, se juca in apa iar eu, femeie batrana si inconstienta(n-am mai facut niciodata asta pana atunci) am zis ca mai fac ceva intre timp, am pus in chiuveta Mr. Musculo granule si m-am dus pana in bucatarie s-aduc apa clocotita sa torn peste, numai ca el s-a ridicat din cada, s-a urcat pe ea si-apoi in chiuveta, era ud pe maini si in chiuveta probabil ca mai ramasesera cateva bilute care i s-au lipit de maini si si-a lins mainile probabil, cert e ca in momentul in care am intrat eu cu oala cu apa in baie, a inceput sa planga si sa zica "mami, sarea", am aruncat oala, l-am luat in brate si iam dat repede cu apa pe buze si pe limba si-am fugit la spital, nu doresc nimanui sa treaca prin ce-am trecut eu zilele alea. I-au facut analize si apoi esofagoscopie sa vada cat de grave sunt leziunile, din fericire, erau minore, si doar pe partea superioara a esofagului. Am stat cinci zile intr-un spital de stat(Grigore Alexandrescu) unde totul sclipea de curatenie, toate alea se miscau ca pe sarma si nimeni nu accepta nici cinci bani, parca nu eram in Romania, m-am lamurit dupa aia ca nu-i tot spitalul asa. David era un dragalas, negocia mereu cu doctorita sa-l lase sa manance o banana(la inceput nu a avut voie decat lichide, apoi banana sau cereale de beeblusi dar pasate bine si acasa a mancat timp de o luna totul dat prin blender si moale bine, ca la 5 luni. Am facut din nou esofagoscopie si dr. a zis ca-i excelent n-are nici o urmare neplacuta.
In martie a facut Laura mononucleoza si-am stat si cu ea in spital o spatamana pt. ca a avut ganglionii f. inflamati(gatul si capul erau totuna), nu mai vorbea bine si facea febra mare, asa ca i-au facut tratament intravenos cu penicilina si dexametazona, a lipsit 3 saptamani de la scoala, a tinut regim de hepatita, i-am facut analizele dupa 6 sapt si e totul ok.
De vreo saptamana tot aveam impresia ca David nu aude, mereu zice "ceee?' sau "spune mai tare", zic "mai mama, tu nu auzi?", el cica "nu, ca sunt surd". M-am dus cu el la ORL-ist si avea otita seroasa bilaterala, asa ca i-a dat antibiotic si acum aude din nou iar saptamana viitoare mergem la control. Am trecut fara nici un fel de incidente peste iarna si ne-a pocnit acum.
In plus, i-am facut si Laurei control ca zicea ca-i pacane in ureche, n-are nimic insa e posibil sa aiba polipi, trebuie sa-i faca si ei zilele astea fibroscopie sa vedem daca e asa sau nu.
Si in pauzele cand erau bine, aveam meciuri cu Laura care uneori n-avea chef sa faca lectii cand trebuia, spre sfarsit a mai scapat cate-un B la mate si chiar si la dictare(mie mi s-a parut o nebunie clasa I, au avut in plus de manuale si caiete speciale, 4 culegeri la mate si 3 la romana, din care evident ca trebuia sa faca acasa), ii arbitram pe ei ca se bat ca dracii uneori, la un moment dat imi venea sa-mi iau lumea-n cap.
Laura e un copil interiorizat, destul de egoista, dezordonata dar si tenace cand isi pune in gand sa obtina ceva, David, dimpotriva, f. deschis si prietenos, bun, f. sfatos, "flaier" (cum zice el) in relatia cu sor-sa, stie mereu unde-i sunt lucrurile, dar pus pe sotii, tot timpul mai face cate ceva, mazgaleste peretii, canapeaua cu carioca, se catara peste tot, strica lucrurile, umbla in biroul sora-si, mereu trebuie sa fii cu ochii pe el. Merge la gradi de asta toamna, stie deja o multime de chestii in germana, vineri are serbare , Laura a avut sambata si-a primit diploma pt. c-a incheiat cu FB.
Asa ca va inchipuiti cat de mult am asteptat eu sa vina vacanta asta, am zis " mama, va duc la tara, va las acolo si fug in varful muntelui sa-mi spal creierii", mai sunt amatoare sa vina cu mine?
Saptamana viitoare, pe 24, Laura face 8 ani, o sa ne ducem la Disneyland cu totii, apoi Laura o sa mai plece in tabara la munte, odata la inceputul lui iulie si-apoi mai spre sfarsit, iar in august, facem o scurta vizita in Germania si-apoi plecam la mare, am vrea Tenerife. Si uite-asa o sa treca si vacanta si-o sa ne-ntoarcem iar la scoala si gradinita.
Ei, nu stiu daca-ati avut rabdare sa cititi tot, daca n-am mai scris de mult, acum nu ma mai opresc.
va pupam pe toti,
P.S. si daca tot mi-am facut curaj si-am scris, imi mai fac odata si va rog sa-mi trimite-ti si mie link-urile cu poze, cele de la secret ca pe celelalte le-am vazut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns super mami spune:

Waw Liliana.....nici nu stiu ce sa zic.
Oricum e bine ca toate necazurile s-au rezolvat. Si bine ca ati rezistat la toate.
Felicitari Laurei pt FB. Cred ca esti tare mandra de ea. Ma bucur mult.
La Multi Ani! pentru sapt viitoare, sa creasca mare, sanatoasa, cuminte si desteapta.
O sa va distrati super. Mergem si noi in august cred la disney.
Ce este mononucleoza ?Multa sanatate, liniste si pace-n casa va dorim
Vacanta frumoasa si
Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Liliana, hai sa te pup c-ai venit si pe aici.. Te vedeam mereu pe la adoptii si credeam ca nu mai ai timp si de noi
La capitolul boli, ne-ai batut pe toate, din pacate, ce sa zic.. m-a luat cu sudori cand am citit de Mr Musculo... batu-l-ar ciorile in cap.. ca am o spaima cu astea ceva de groaza.. A fost mai demult un topic cu o fetita ce inghitise din astea.. cred ca-l stii.. nu-ti mai spun de final..
Felicitari pentru fetita frumoasa si desteapta. Un buchet de floricele si pentru ea ca a fost cuminte si a invatat

Unde l-ai dat pe David la gradi germana? c-as vrea si eu in toamna cand vin in tara sa-i dau pe ai mei.. Poate imi dai un pont ca-s absolut in ceata...

Linkul cu pozele mele ti-l trimit pe PM, asa facem mai nou..
Revin, ca trebuie s-o adorm pe Cornelia..

Mami de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006

Mergi la inceput

multumim mult, super mami. Asa e, sunt tare mandra de amandoi, sunt copii buni si dragalasi.
Mononucleoza e o boala virala infectioasa, se mai numeste si boala sarutului, Luca a Ilenei a avut acum vreo doi ani, asa-i? Se inflameaza ganglionii, este afectat ficatul si splina se mareste, de asta n-are voie sa faca efort pt. ca exista riscul de rupere de splina. In mod normal nu se da tratament insa Laura avea probleme cu vorbirea, nu putea inghiti si se vaita ca nu respira bine, de asta i-au facut dexametazona, sa cedeze mai repede inflamatia iar penicilina pt. ca au zis ca are si-o infectie pe amigdale.

Mergi la inceput

Adriana, pai de asta a fost si mai crunt pt. mine, aveam f. proaspat in minte subiectul cu fetita aceea, cred ca fusese pe la inceputul lui decembrie. M-am convins inca odata, pe pielea mea din pacate, ca trebuie sa prevezi si ceea ce nu poti cu copiii astia. Niciodata n-am lasat chestiile cu chimicale la-ndemana lor, nici macar nu le foloseam in prezenta lor, nu stiu ce naiba m-a apucat chiar atunci, dar stii cum e, ceasul rau.
Gradi e particulara si e pe Dorobanti, eu sunt f. incantata de progresele pe care le-a facut, in conditiile in care noi nu vorbim in casa germana. Gradinita mi se pare ok, anul asta o singura fetita din grupa pregatitoare n-a intrat la examenul de la Goethe.
Pt. noi e un pic dificil cu transportul, Laura e la sc. 11 langa Muzeul Taranului Roman iar David pe Dorobanti la gradi si noi stam in 13 septembrie. Dimineata mai ales, e groaznic facem 40-45 min pana la scoala dar asta e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Liliana, si noi stam tot pe acolo.. pe langa Academia Militara. O sa vad in sept, desi mi-ar placea sa invete si germana, o prind mai usor daca sunt mici, pe de alta parte ma gandesc sa nu-i zapacesc cu alta limba.. om vedea...
La multi ani domnisoarei, ce zi faina, Sf. Ioan Botezatorul, trebuia s-o cheme Sanziana..

Alexandra, pupici multi Isabellei, e o eroina cu atatea peripetii prin spitale, mititica.. De la gradi i se trag toate astea?
Olguta noastra e ardeiul iute al familiei, asta e concluzia mea
Nu ma plang, poate doar ca as fi dorit-o baiat..

Elena, m-as baga la o dieta, dar nu sunt sigura ca vreau sa slabesc mai mult de atat.. adica am vreo 60 kg la 1,64.. numai ca vreo 5 sunt puse pe burta .. si de aia vreau eu sa scap, dar se agata de mine de speriat..
Asa ca m-am pus pe facut abdomene.. dar sunt cam lenesa..

E.. ma duc la nani, bine ca am reusit sa mai scriu pe aici

Mami de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

'neatza!

e gata!

Alexandra, de ce face Isa asa febra mare? Adica unde se localizeaza infectia?
Tu esti stresata pentru ca esti obosita. Mai ales ca nu l-ai avut pe tati langa tine cat a fost cea mica bolnava... Iti trebuie o pauza probabil. Sa faci altceva. Nu stiu. Pleaca singura la shopping o zi intreaga
Noi la capitolul ordine suntem varza. Toata familia in frunte cu mine. Sunt cea mai dezordonata persoana. Luk saracul mai are "scapari" si-si duce pantofii la loc cand venim de afara, mai pune hainele murdare la coshul de rufe. Dar jucariile lui sunt mereu vraiste si nici o rugaminte sau amenintare nu functioneaza. I-am tot spus ca seara vine zana jucariilor si i le duce in tara jucariilor la alt copil, daca el le lasa mereu pe jos, dar nu merge. Chiar dc ii iau jucariile respective, se prinde ca au disparut, ii spun ca le-a luat zana, dar atat. Nu pare impresionat... Acuma ce naiba sa-i cer, dc si eu si Alex sunt vrasite, face si copilul ce vede la noi
Si Luk omoara toti gandacii pe afara, furnicile, sa-l vezi cum vaneaza muste si tantari prin casa

Liliana, ce surpriza! Trebuia sa strigam dupa tine ca sa apari? Hai, te rog, sa nu mai dispari acum. Stai si cu noi, ca suntem simpatice , parol
Si Luk are stafilococul auriu in nas, l-am tratat cu vreo 3 ture de antibiotice in toamna, apoi toti dr au spus sa-l lasam in pace, dc nu e agresiv, nu-i face rau. Nici exudatele nu le-am mai repetat din toamna.
Of, of, ce de probleme ati avut si voi... Nasoala treaba cu David, bine ca n-a fost nimic grav, dar trebuie sa fim atenti. Nu stii niciodata ce le trece prin cap. Ai senzatia ca pricep ce le spui, ca e pericol, etc, dar nu e mereu asa.
Luk are mai nou o "pasiune" periculoasa. Deschide plasele de tantari de la geamuri, cand las sa se aeriseasca. Se uita si atent peste geam. Ieri si-a capatat o pedeapsa pentru asta, si acum e suferind ca n-are voie la nici un desen vreme de 3 zile. Oricat i-am explicat ca e periculos nu pricepe si pace. Mai zilele trecute la Buzau a cazut un baietel de la et. 9 prin plasa de tantari
Si Luk a fost suspect de mononucleoza, exact anul trecut pe vremea asta cred... Sau acum 2 ani? Nu-mi mai amintesc. Acum 2 ani, sigur. E groaznic. Ganglionii aia mariti, puroiul ala din gat, nasol rau. Imi amintesc ca nu putea respira decat dc statea in fund. Asa a dormit o noapte.
Aveti o vara incarcata, dar o sa fie frumoasa! Felicitari Laurei pentru rezultatele merituoase cu care a terminat cls I!
Sa stai tu si sa ne citesti atata vreme si sa nu zici nimik... Sa nu mai faci

Azi mergem la medic la control. cred ca Ilincai ii opreste antibioticul, lui Luk inca nu. Mai are gatul roshu, dar fara puroi.

Luk da semne serioase ca nu mai vrea nani la pranz. Ieri l-am culcat la pranz, aseara a adormit la 11, ceea ce mi se pare extrem de tarziu. Drept dovada ca inca mai doarme si acum.

Azi avem zi de curatenie, asa ca fug la treaba. Mai intai tre sa fac ordine , sa aiba femeia pe unde intra in casa.

Ileana
poze,poze si iar poze...
Luca (2 octombrie 2003) si Ilinca (29 august 2006)
O poveste fara titlu... Luca

Mergi la inceput