Nazdravani de oct-nov-dec-2003(80)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

elena, marioan, carmen77 salutari speciale, ca-s sigura ca cititi, stiu ca e greu cu timpul. noi asteptam.ileana zic si eu ca si carmena, odata luat pampersul nu-l mai pune. si aldo plingea dupa pampersul de noapte, ii oferea siguranta, i se parea mare lucru aiurea sa se trezeasca ud noaptea. cred ca a facut pishu pe el noaptea inca de vreo 5-6 ori in timp de 2 sapt asa o noapte da una nu si gata. ai sa vezi ca se dezvata chiar si de bea lichide seara.aldo mai face uneori noaptea pe el, atunci cind e bolnav, mai exact cind are febra. in rest se cere.uite paul mai mare cu un an si acum 3 zile au facut amindoi in pantaloni in drum spre baie, aldo chiar in fata wc-ului, asta ca se jucau prea concentrati si au uitat de toate. nu mai zic, ca aldito gitanito al meu isi scoate cucul imediat afara de-i vine sa faca si vede un boschet. si-n gradina la noi si la altii, n-are el respect de nimic. un golanel, uneori ii zic huligan mic ca tare i se mai potriveste.ciuf ma amuzam de luk si cucul mare dimineata, ei aldo la fel, il scoate afara si-mi arata mindru, cica ia uite mami . ori de ma joc cu el si-i zic iti pap cucul sa te fac fetita cuminte si sa te imbrac in roz, aoleoo cum se crizeaza, plinge isi da chilotii jos sa se asigure ca inca e acolo. incredibil, de mititei ce-si mai apara comorile, asa instinctual, ca doar nu-i invata nimeni.nu am reusit sa iau nici biletele de avion nici sa pun poze, taman ce am laudat fetitzul ca doarme bine noaptea si normal ca a facut pe dos azi noapte. si apropos de bebelusi mici, asa este, sunt absolut adorabili! toate etapele prin care trec copii sunt unice si frumoase, dar primele luni de viata sunt cu totul speciale. mirosul de bb mic, somnul adinc, gingurelile, zimbetele prin somn, ori primele expresii de mirare cind descopera cerul, ochii mamei, vocea ei. is topita, se vede, nu?Vikinga cu cei mai frumosi vikingi, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Salutare
Imi beau cafeaua si am timp sa va scriu cateva randuri.
Laura, si Lucutul meu se mai scapa in pantaloni cand se joaca cu copiii. E asa de concentrat ca nu simte nimic cand ii da drumul. Si vorba aia el nu mai face pipi noaptea in pat de la exact doi ani. Ca stiu ca atunci ma ingrijorasem rau de tot ca avea scutecul uscat dimineata.
Dar daca mai bea lichide seara ma trezesc noaptea sa il duc la WC. Mai ales cand doarme cu mine, in patul mare. Ca nu avem cearsaf din acela impermeabil. Avem doar la patul lui.
Si daca nu il trezesc pai atunci scapa un pic in pijama, dar se trezeste si imi spune " mama, am facut pipi pe mine. Trebuie sa fac baita".
Apropos de cuc. Cand intra la baie ii place sa se bataie ca sa imi arate ce stie butonelul sa faca. Cum danseaza el. Chestia asta il amuza la maxim. Ii mai lipsesc penele in cap si indian il fac.
Ah, Eva de dimineata curioasa foc sa vada cum face frate-sau pipi. Dupa care CTC-ista vru sa verifice PH-ul apei din WC, fara a fi tras Luca apa dupa ce a folosit WC-ul. Ah, intr-o zi am surprins-o spalandu-se pe fata cu apa din WC. Si al fel Luca nu trasese apa dupa ce facuse pipi.
De cand imi e sotul plecat in delegatie ne rasfatam noi doi, eu si Luca. E innebunit sa dormim amandoi. Stie ca ne mai uitam la TV, stam la povesti, luat in brate, momentele noastre unice.
Eh si azi-noapte se dovedi o noapte agitata. A stat treaz multe ore si se tot foia. A visat la un moment dat urat ca pur si simplu a sarit din pat urland. Visase ca o albina vroia sa il intepe, dar a venit fluturasul sa il salveze. Nah, ce are si el in caputul ala de trei ani jumate. Ce poate fi mai frumos decat o copilarie fericita, fara griji, intr-o atmosfera cat mai calda???
Si cand ma gandesc ce porcarii pot visa eu ma apuca groaza. Ma mai si mir de ce ma trezesc cateodata cu dureri de cap.
Si ca sa fie tacamul complet pai si Eva avu o noapte agitata. Cu ea doarme mama. Ii tot dau dinti, are gingia umflata, ies canini, premolari, ce e in gura ei ... dezastru.
In we vrem sa ne ducem la Santa Fe, in statul New Mexico. Este un oras cu iz aztec, arhitectura caselor e mexicana, din adobe, cu multe galerii, magazine de bijuterii, timp de vizitat si bani de cheltuit sa ai. Am mai fost noi acum vreo doi ani, nu stiu daca va mai amintiti pozele care le pusesem atunci.
Insa de data asta vrem sa stam la cort. Nu la hotel. Am oarece emotii cu Eva, dar sa speram ca va fi bine. Avem cort mare, saltele, paturi, tot ce ne trebuie pentru a avea conditii comfortabile. Sunt si dusuri la grupurile sanitare. Nu-mi ramane decat sa ma rog ca vremea sa fie buna si copiii sanatosi.
Ieri am fost cu Eva la controlul anual. Ii facu trei vaccinuri, greutatea e de 10500 gr. si lungimea de 80 cm.
Pediatra m-a sfatuit sa nu o bag in comunitatea de copii la gradinita ca e mica. Infectiile la ureche se fac din trei motive: un mediu de fumatori, biberonul papat in pat si gradinita.
Iar acum iar sunt intoarsa pe dos. Nu stiu incotro sa o apuc. Ai mei pleaca pe 5 iunie si eu nu stiu ce fac cu mica asta. Ma innebuneste gandul asta.
Si, Doamne, cand o vad cum se lipeste de noi cand sa o culcam. De dimineata se scula cu fata la cearsaf si nu se linistea decat la mine in brate. Cum o luam in brate zicea "Asa" si punea capul pe umarul meu. Ma termina, ma topeste. Ma rog la Dzeu sa fim sanatosi cu totii sa ne bucuram ca ne avem unii pe altii.
Laura, imi place tare mult sa citesc despre voi. Atat de frumos vorbesti despre mica ta ca acusica as mai face o fata. Numai sa apelez la site-uri din astea de pe net de te ajuta la conceperea unei fetite. Lucru care ma face sa cred ca exista un adevar, e ceva in legatura cu PH-ul de se poate alege sexul copilului.
As mai vrea o fetita. Ca-s dulcele rau de tot. De abia astept caldurile sa o imbrac pe Eva numai in rochite. Ador sa o vad impopotanata. Cu fundite, clame, rochite involanate, fustite scurte si crete sa i se vada scutecelul. E cam cracanel, dar ne indreptam noi piciorusele.
Acum am rugat-o pe mama sa ii faca o fustita din macrame creata rau de tot.
Oh, Ven, biata de tine. Nasol rau de tot sa nu te poti odihni, mai ales caum in primele trei luni cand e cerinta de somn. Nu te mai implica si tu la treburile casei. Mai bine apeleaza si tu la ajutoare sau fa cate putin. Tu ai nevoie de odihna. Ai grija de tine.
Markus la cat se scoala dimineata si la cat se duce la culcare? Luca inca nu rezista fara sa nu doarma la parnz? Rar are cate o zi la cateva luni cand sare peste somnul de frumusete. Si atunci il vad ca il apuca cucaiala pe la 5 seara.
Daca il obosesti si il scoli si devreme? Poate in felul asta os a fie nevoie de somnul de pranz?
Ces a iti spun, Ven. Imi pare rau ca esti atat de obosita. dar, te rog, ai grija de tine. Samburica trebuie sa aiba conditii optime sa creasca mare.
Elena, sunteti bine?
Carmena, te convingem sa il faci si pe bb trei? Poate o sa fie fetita?
De dimineata Luca era in culmea fericirii ca merge la gradinita. Doamne, cat pot fi de linistita ca il stiu intr-un loc unde se simte bine si unde poate sa imi spuna ca mai vrea sa vina. Ca imi mai spune el "mi-a placut, dar nu ma mai duc".
Marti a venit de la gradi cu o zgarietura pe obraz. un baietel l-a zgariat cu un bat. Cum i se intampla toate lui? V-am spus ca prin ianuarie primeam rapoarte cu accidente. Adica baietii il loveau. Luca e tare moale si rusinos, l-am invatat de cand cu soru-sa sa nu loveasca, sa fie politicos, sa spuna scuza-ma si chestii din astea mai de fetite. Pai se pare ca trebuie sa il educam altfel ca in felul asta o sa-mi vina acasa batut. Si m-ar durea rau de tot sa stiu ca se intampla asta.
Hai va pup.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

Mai fetelor, hai ca m-ati speriat acuma!
Pai se poate sa mai am gretzuri de acuma incolo?? Daca n-am avut pana acum? (am aprox. 8 saptamani) Doamne fereste, sper ca nu!

Venera , mama lui Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

Dragelor eu va citesc si savurez cafelutzele voastre zilnic doar ca nu am deloc timp...este o perioada mai grea acum...Alvaro vrea sa mergem la piscina zilnic...DAvid este plangacios de la o vreme(sigur dinti)...iar eu nici timp sa imi fac si eu un dus ca lumea...ca sa nu mai zic, am fost la dr. zilele trecute, in sala de asteptare ma uitam la picioare si am inceput sa plang! pe un picior eram rasa pe celalat nu...sunt 24/24 cu nazdravani mei nu am timp nici sa rasuflu...cel mai greu este dimineata la 6 cand Alvaro se urca in patutul lui David ca dupa va imaginati ce este...si bineinteles seara la 8/9seara cand trebuie sa ii pun la nanica (de la afcut baite la amandoi si pana la pus pijamale pentru nanica...) ce sa mai zic ca sunt zombi.

de kg nu am slabit cine stie ce ...adica de la 110kg cat am avut acum 5 luni am ajuns la 80...sper sa imi pun putin ambitia sa las parjiturile ca in afara de prajituri nu prea manac cine stie ce.

gata pauza, david plange, alvaro cere la buda...

pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Ciuf, nuuuu sigur eu pe al treilea nu il fac nicicum, desi sunt topita dupa fetitze, insa am eu asa o parere ca si al treilea tot baietel ar fi. Si n-ar fi numai asta, dar am deja 33 ani(in august) si o sa am si 2 cezariene...Plus ca citesc ce scrie Elena si ma ia spaima sa fiu sincera, tot ma asigur ca voi avea ajutoare de la mama, soacra, sa-mi caut bona...Eu si la Stefi in primul an am avut asa o depresie din faptul ca stateam acasa si nu faceam altceva decat mancare, calcat, plimbat copilu'...Darmite acu cu 2, deja simt ca ma inconjoara depresia...

Oricum eu va urez bafta la facut bebici daca mai aveti in plan!!Si mie imi plac mult copiii, trebuie sa recunosc, mi-au dat lacrimile cand am citit cum povestiti voi de ai vostrii...Eu una nu mai am asa mult talent la scris de cand cu stiintele astea exacte care imi omoara existenta, dar m-am regasit in randurile voastre...

Ven, Doamne ajuta sa nu ai greturi. Pe mine una m-au terminat la sarcina asta, la Stefi nu am avut asa rau...In schimb, la Stefi am avut arsuri, care din fericire pana acum nu prea m-au "incoltit". Nu seamana o sarcina cu alta, asta cu siguranta, toata lumea imi spunea ca o sa fac fata la ce greturi am avut acum, si na, ca Bogdanel si-a expus o putza in ecranul ecografului ....de ne-a taiat sperantele!!!!

Si Stefi isi admira putza si pune mana imediat pe ea cum e in cucu gol...Barbatii astia chiar au de mici o veneratie pentru "dotarea" lor!!

Merg sa gatesc, ca ieri nu am mai apucat.

Va pupicesc.

Carmen28+ si Stefi3 ani

poze carmen&baietii

Mergi la inceput

Carmena la al doilea copil deja iti accepti soarta, te impaci cu ea:)). Acu' serios, la primul copil impactul e mai mare, ca vb aia se schimba radical viata, inainte dormeam bine noaptea, un plinset de bb ne ingrijora pe urma ne enerva, ne zgiria pe creier chiar, de ajungeai noaptea sa zici ca-l arunci pe geam:)). Acu' la al doilea eu-s mai detasata, m-am invat cu somn putin, cu treziri noaptea, nu am cearcane dimineata, m-am invatat si cu plinsete, adica ma rog nu mai e asa o tragedie, e mai lejera venirea la bb 2. Cred ca la bb3 deja aproape ca nu se mai simte nika, numai bucuria, zic si eu ca numai cine are stieCred ca marea schimbare in viata noastra e cind vine un copil, atunci totul e dat peste cap, program, vacante, locuri de plimbat, tot tot se cam face in functie de noul venit. Pe urma ca-s doi ori trei cred ca tot pe acolo e, viata cu copii e una diferita de cea fara. Numai revenirea noastra ca femei, cu o viata macar part time independenta e mai intirziata.Dupa primul bb, vroiam cit mai rapid sa-l duc la gradi, sa incep sa muncesc 8 ore pe zi, vroiam aproape ca ttul sa fie ca inainte. Ei bine am invatat ca oricum nu are cum sa mai fie. Acum imi doresc sa am doar un job de 4-5 ore pe zi, mi se pare suficient. E f bun ajutorul in casa mai ales la curatenie, mincare, calcat spalat. Soarca care sa ma bata la cap cu bb eu una nu as vrea.Elena cum mai, nu ai slabit cine stie ce!!?? 30kg in 5 luni e ceva iesit din comun! Bravo tie. Inca putin si scapi de inca 10 si esti numai buna pt bb3:)) Ca uitasem ,am pus poze noi, cu fetitzul deja in rochita de jeans si cu palariuta de vara, in pozele astea se vad mai bine ochii albastri. O sa mai fac acum un album cu poze din Spania, de anul trecut, cu Aldo si Lenard, baiatul prietenilor mei care au fost cu noi. La ora 8 dimineata la noi erau 18°C!!, Cred ca o sa fie f cald azi, gata vine vara si la noi in nord. Apropos de nord, acum lunile astea sunt cele mai lungi zile, se intuneca tare tirziu, e lumina pina la 10-11 seara si dimineata da de ziua de pe la 4 dimineata, incep pasarile sa cinte pe nshpe mii de triluri fericite foc. Fac o galagie ceva de speriat, mai ales ca-s multi copaci si am si o mica padurice peste strada de casa mea. E harmalaie de-mi vine uneori sa ies sa arunc cu pietre dupa ele. Aldo normal ca adoarme foarte tirziu, abia la 9 accepta sa mearga in pat, si abia il conving, ca el mititelul zice uite mami ca e inca soarele pe cer. Adoarme pe la 10 si noroc ca am draperii zdravene in camera lui ca de nu ar fi treaz de la 5 dimineata, cind e lumina lumina. El nu mai doarme de la 3 ani la prinz, in schimb iarna dormea pe la 8 seara pina la pe la 7-8 dimineata. Acum mi se pare ca doarme prea putin, as incerca sa-l reobisnuiesc sa doarma o ora la prinz, dar nu e asa usor.O zi frumoasa sa aveti.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Da, Laura, ai dreptate, va citesc, dar nu prea am timp sa scriu ... eu la ora 7.45 am iesit pe usa si intru inapoi la 18 ... dupa care mai fac ceva de mancare, ma joc cu Matei, eventual daca ne mai trebuie ceva tragem o fuga scurta sa cumparam, inapoi, baita/dusulet, si gata ziua, am luat-o de la capat. Dimineata de la 6 la 7 am un pic de timp pentru mine, cand mai casc ochii pe forum, si cam atat. Azi am "irosit" jumate din ora de la 6 la 7 cu o baie , deci si io cam ca si Elena stau la timp liber.

Sunt bine, nici o treaba cu sarcina, nu am greturi, dureri, nimic .. ca si la Matei ... Matei e aproape over cu bubitele, mai are doar niste cruste mici, care or sa cada intr-o zi sau doua si cam atat ...

Laura, unde is pozele?? Mai pune odata linkul, ca adminii ne-au sters toate mesajele private si cine nu si-a salvat ... sa fie iubit .

POZE NOI

Carmen si Matei Gabriel - [b] 27.10.2003

Mergi la inceput

Am pus si pozele din spania de anul trecut, sunt frumoase. Prietenii mei ea nemtzoaica, el roman, baiatul lor deci pe juma roman si scorpion ca si aldo, cind incepeau o bataie ne puneau masa in cap, sezlong, inghetate, tot. Singe romanesc batut infierbintat de la soare e nebunie mare:)) Poze cu dansuri cu o spanioloaica frumusica, cu un gogo dancer, pina colada de un litru si bataie in mijlocul strazii intre baieti.S-au sters MP la toate fetele? Acu fug la gradi sa-l iau pe aldo, daca e asa, sa-mi ziceti si o trimit la loc.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns super mami spune:

Mai traim, mai citim....tot asa.Ma bucur mult ca Laura e inapoi cu noi....cu toate actele in ordine nu asa oricum
Am citit...va pup....sarcini usoare...si copilasi cumintei ( cum nu am eu ultimamente....m-a terminat cu crizutele de personalitate in ultima sapt ) va doresc.Pe scurt: Isabel e tare uracioasa zilele astea....obraznicuta....guraliva.....plina de ifose ... etc etc.
Azi e pedpsita. Am zis ! Doar ca o cam doare in cot pe dansa. S-a plans dimineata putin si gata.
Sper sa fie doar o etapa ca n-am pic de energie sa ma lupt cu asa ceva.
Lesinam de cald, ea e deja neagra....nu ca ar iesi cu noi (s-au dus vremurile alea) dar stau f mult afara la gradi....tot felul de activitati si jocuri.
Norocul nostru ca altfel....of.
La birou....munci. Acasa dezastru/mizerie/frigi gooollll.Sunt deprimata total, asa ca mai scriu eu zilele astea cand o sa fiu ceva ai veseloasa.
Pupici pt toata lumea.
Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

Laura, ce zi lunga aveti voi acolo!!! nasol.
Alvaro cum vede ca se intuneca afara imi spune ca vrea sa mearga la nanica, asta fiind pe la ora 8/9 seara.Nici el nu mai doarme la pranz tot de pe la 3 anisori.
Am bagat ochii la poze! wow...in primul rand vreau sa iti spun ca in spania tu aratai EXTRAORDINAR de bine si spus asta din toate pucnetele de vedere! MINUNATA!
Iubita mea nora este o feblete dulce si mica si parerea mea dupa ce vede okchiul meu seamana leit taicasu, sau ma insel :), Aldo iti seamana taaare mult, parul si ochisori lui m-au FASCINAT! va pup cu drag.

super mamica, relax si o sa fie bine si la tine.Am citit si m-am minunat ca ai spus despre Isabela mica ca este pedepsita :), nu prea citesc sa pedepsesti tu iubita ta mica, dar cred ca o cere :)
Pup si la tine si hai intra la cafelutza.

carmena, hai mai nu citit tot ce scriu eu

carmen77, ce bine ca nu ai greturi, eu am avut greturi dupa luna 3!
Pupam pe matei si ma bucur ca au trecut bubitele.

ven , asa cum am spus si lui carmen , eu am avut greturi dupa luna a 3 pana prin luna a 7 a...a fost nasol.Doresc sa nu ai greturi.
Te rog sa bagi poze cu MATEI

pup si eu gasca ma retrag la o baie cu spume si o margarita facuta de sotul meu, cica este timpul sa ma relaxez/rasfat in cada! asta dupa 1 sapt de stat cu kupii mei 24/24 ca sotul a lucrat exagerat de mult.
p.s.(o sa ma resfat cu el, ca si el trebuie sa relaxeze, nu)

Mergi la inceput