De ce DA de ce NU pentru Basescu?!

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Cenaclul, pardon, Comisia de stabilire si monitorizare a timpilor de antena pentru campania pentru referendum este condusa de Adrian Paunescu

Probabil se vor intruni in scurtele pasaje de luciditate ale Bardului. Vorba aia' : "Mare ca Bardu', prost ca gardu'"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by xenocid

Cenaclul, pardon, Comisia de stabilire si monitorizare a timpilor de antena pentru campania pentru referendum este condusa de Adrian Paunescu

Probabil se vor intruni in scurtele pasaje de luciditate ale Bardului. Vorba aia' : "Mare ca Bardu', prost ca gardu'"

Oh, luciditatea!

Intii Bardu' ne propune

Dumneavoastra, dragi civili din lume,
Urmariti de moarte unanim
Va propun o noua strategie
Sa ne iubim.

Dragostea e calea contra mortii
Dragostea e un atac sublim
Va propun o noua strategie
Sa ne iubim.

Carevasazica, abia asta propunere! Abia asta strategie! Of de ce nu pot ramine poetii, poeti?

Dar tot el zice:

Ma voi feri ca de foc de pericolul
Ca dragostea sa devina
Obiect al meditatiei,
Al speculatiei,
Al filozofiei.

Eu insumi am ceva teatral
In fiinta mea.
Dar eu nu sint actorul,
Eu nu sint regizorul,
Eu sint autorul
Tragediei pe care o joaca atitia.

Nici Biblia nu foloseste,
Nici Biblia n-are un continut exemplar,
Experienta din Cintarea Cintarilor
Se pierde ca un proces verbal de sedinta,
Nu e nimic de facut,
Nu e nimic de ales
Din toate acele cuvinte,
Decit placerea estetica.

Si nici nu am blestemata
Raceala de cuget
A sefului de cadre

Care iubeste-n taina,
In vreme ce actioneaza
Cu dosare si referinte de tot felul
Impotriva tuturor iubirilor si a tuturor celor
Care iubesc.

Vai mie, autor de tragedii,
O s-ajung exemplar, o sa se predea
Lectii de literatura universala
Pe textele mele,
Biata autopsie,
Vinovata si impudica autopsie,
Citi din voi, care va veti supara pe copii vostri
C-au luat note mici
La lectia ,,Poezia lui Adrian Paunescu",
N-ati fi azi in stare
Sa ma ucideti
Pentru poezia de dragoste
La care nu copii vostri, ci voi ati putea ramine repetenti.

Si cind veti vedea
In fata ochilor vostri arzand de iubire
Tunurile veacului pregatindu-se sa distruga
Cimpiile si fabricile,
Oamenii si muntii,
Pasarile si pestii,
Bibliotecile si spitalele,
Mormintele si bisericile,
Nu pregetati, aruncati-va hainele de pe voi,
Imbratisati-va, sarutati-va,
Si pentru ca pamintul e rece,
Iar tunurile care vor sa-1 distruga sint calde,
O, voi, tineri ai planetei mele
Convulsionata de-atitea arme,
Sub ochii holbati ai armatelor,
Sfarimand ochelarii gretosi ai generalilor,
Fara nici o rusine,
In numele singurei religii care ne uneste,
Credinta in continuitatea speciei umane,
Iubiti-va,
Iubiti-va pe tunuri!
Concediati tunarii
Si dezamorsati obuzele
Si dati-ne acest prim si netrecator
Semn al pacii universale.

Aceste versuri le-am luat cu copy/paste de pe internet, de pe un site cu versuri ale barzilor dar am un mic semn de intrebare ca ar fi genuine, chiar o fi scris A.Paunescu asa ceva?

Qi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Stie cineva de ce legile sigurantei nationale nu au fost acceptate de Basescu asa cum le-a propus PNL?

http://www.hotnews.ro/articol_70840-Senatul-grabeste-adoptarea-legilor-sigurantei-in-varianta-PNL.htm

Eu stiu doar ca propusesera ca o parte din servicii sa se subordoneze guvernului si nu presedintelui. Mai e si altceva?

Oricum, graba asta mare inseamna ca se asteapta ca Basescu sa revina in functie.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pegasis spune:

quote:
Originally posted by sirimie

Stie cineva de ce legile sigurantei nationale nu au fost acceptate de Basescu asa cum le-a propus PNL?

Iaca www.hotnews.ro/articol_65583-PNL-a-depus-la-Parlament-varianta-proprie-a-legilor-sigurantei.htm" target="_blank">de ce...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

daniele Adrian Paunescu ,dupa mine e un mare poet!
si cred ca asta ii era suficient pt o viata de om....a ales insa sa pupe in ...pe unu' sau pe altul si acum asta e!!!
pacat!!!

Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!

*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
---------------------------------------------------
Vio,mamica de viitor "avionar"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

ahh...paunescu...tot un www.hotnews.ro/articol_70844-Basescu-lasat-fara-timpi-de-antena-in-campania-pentru-referendum.htm" target="_blank">"bard al analfabetilor" ramine!!!

simona, habar n-am daca Legea Sigurantei Nationale propusa de PNL e cea mai cea, iar Basescu ii puse piedica doar de-a naibii!! Da' te intreb!! Ti se pare kusher ca o astfel de lege (care trebe' dezbatuta in comitii), trece-asa-tacit, ca onor comitiile se dau "lovite" la dezbateri???

ahh..ca uitai sa-i dau un sfat danielei : acu' e ca dupa bomba cu neutroni...trebe minimalizate efectele!!!

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili_ka spune:

incercati si aici :

http://www.petitiononline.com/500000/petition.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MICKYN spune:

Mai nou, intr-o discutie pe unul din posturile de tv am aflat ca vor sa modifice si Constitutia.Presedintele sa fie ales de parlament.Nu conteaza ca din ultimile sondaje, 85 % din populatie vrea sa-si aleaga direct presedintele.Ei nu reprezinta interesele noastre si pe ale lor.De ce nu strangem semnaturi (daca tot vor sa modifice Constitutie) pentru:
-Parlament unicameral
-vot uninominal
-alegerea premierului prin vot direct( caci el guverneaza tara)
-dizolvarea parlementului prin referendum initiat de presedinte,guvern sau curtea constitutionala.( daca s-au strans cel putin 1/3 din numarul alegatorilor.
-referendumul poate avea mai multe intrebari, nu numai una
-Activitatea financiara a parlamentului poate fi controlata de comisie independenta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Dar de ce nu un presedinte ales prin vot direct si un parlament ales de presedinte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pegasis spune:

Ce mai zic gazetele azi:

"PSD si PNL pregatesc modificarea Constitutiei, astfel incat Romania sa devina republica parlamentara cu presedinte cu rol decorativ. PSD-istii si liberalii nu au insa aceeasi viziune despre modul de alegere a sefului statului.

Si PSD si PNL doresc modificarea Constitutiei, astfel incat seful statului sa piarda din puteri si sa devina un presedinte nejucator. Dupa cum sustin cotidianele "Gandul", "Romania Libera" si "Ziua", de astazi, PSD si-a constituit deja un grup de lucru format din juristii partidului cu scopul schimbarii legii fundamentale, in sensul clarificarii relatiei Palatul Cotroceni - Palatul Victoria - Palatul Parlamentului si delimitarea clara a atributiilor celor doi poli ai puterii executive, presedintele si premierul. De asemenea, si la PNL exista o echipa care lucreaza la modificarea Constitutiei. Totusi, viziunile de schimbare a legii fundamentale sunt diferite. Astfel, liberalii au o varianta mai radicala care prevede o republica parlamentara in care presedintele sa fie ales de Parlament, in timp ce PSD sustine varianta unui presedinte ales de popor, dar cu atributii foarte clare. PNL si PSD incearca astfel sa profite de dezbaterea publica generata de conflictul permanent intre presedintie, guvern si parlament, sustinand ca nu doresc ca intr-o luna sa se intoarca Basescu la Cotroceni si sa o luam de la capat cu tot scandalul. Revizuirea Constitutiei se poate face insa la initiativa presedintelui sau la propunerea guvernului ori la initiativa a cel putin o patrime din numarul deputatilor sau al senatorilor, precum si de cel putin 500.000 de cetateni cu drept de vot. Popunerea de revizuire trebuie adoptata de Camera Deputatilor si de Senat cu o majoritate de cel putin doua treimi, iar revizuirea este definitiva dupa aprobarea ei prin referendum."

Si ca sa ne "distram" putin...

"Daca la Strasbourg deputatii europeni isi fac griji despre fondurile structurale dupa aderarea Romaniei la UE, la Bucuresti, lovitura de teatru. Liderul PSD si in acelasi timp seful neoficial al coalitiei antiprezidentiale, Mircea Geoana, a facut o declaratie soc, cerand liberalilor sa stopeze preocuparile legate de retragerea din Irak. Declaratia lui Mircea Geoana s-a produs in contextul in care secretarul de stat american Condoleezza Rice i-a refuzat o intrevedere ministrului roman de externe Adrian Cioroianu.

Purtatorul de cuvant al MAE, Corina Vintan, a declarat pentru Agentia NewsIn ca prezenta scurta a secretarului de stat american nu a permis o intrevedere cu ministrul de externe. Este cert insa faptul ca doamna Rice i-a refuzat ministrului roman de externe Adrian Cioroianu o intrevedere, ceea ce alimenteaza banuiala exprimata de alte surse diplomatice ca refuzul secretarului de stat american se datoreaza in realitate situatiei politice de la Bucuresti si de buna seama neincrederii pe care o manifesta fata de guvernul PNL. Oricare ar fi fost insa motivele acestui refuz, nu a trecut neobservata o schimbare dramatica de pozitie a coalitiei de la Bucuresti. Daca PNL si PSD parusera sa cada de acord asupra calendarului retragerii din Irak, si tema aceasta a retragerii paruse sa faca parte din pachetul politic negociat intre PNL si PSD, ceva s-a petrecut intre timp de natura sa schimbe situatia.

Ieri, presedintele PSD, Mircea Geoana, a spus pe un ton ritos: "Vreau sa descurajez orice incercare din partea guvernului sau a altor forte politice de a schimba in mod dramatic elementele de predictibilitate din zona de politica externa romaneasca. Nu cred ca acum este momentul sa discutam despre retragerea trupelor din Irak, intr-o situatie atat de incandescenta" - a avertizat seful social-democratilor. Liderul PSD a mai aratat ca este gresit si riscant ca acest subiect sa fie dus intr-o lupta politicianista si a mai avertizat ca nu ar fi normal in aceasta perioada ca guvernul sa faca schimbari la varful institutiilor de forta ale statului roman. Putem presupune ca Mircea Geoana s-a temut ca liberalii vor dori sa faca schimbari la varful Armatei sau la varful SRI. Nu a scapat insa neobservat si un alt fapt semnificativ, si anume faptul ca Mircea Geoana anuntase recent ca la inceputul acestei saptamani va urma sa plece intr-o calatorie la Washington, dar apoi a declarat, fara sa explice convingator de ce, ca vizita aceasta nu va mai avea loc. Mircea Geoana avea in plan sa se intalneasca, intre altii, cu Stephen Hadley, consilierul pentru securitate nationala al presedintelui Bush, cu fostul ambasador in Romania, Crouch, si cu John Negroponte, adjunctul secretarului de stat al SUA. Am putea crede acum, dupa ultimele declaratii si intamplari, ca Mircea Geoana nu risca sa plece in SUA mai inainte de a fi sigur ca nu a fost stirbita credibilitatea sa de ultimele intamplari politice."

Sursa: Rador

Mergi la inceput