contractii nedureroase

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

quote:
Originally posted by aylin_tarcan

liaaaaaa???!!!! la apel ca ne ingrijoram!!!

Aylin, 28+
pozici
atat de mari suntem

Aylin, sa nu-ti faci niciodata griji pentru mine! Mi-s soi rau, nu scapati asa usor de mine! Atata doar ca azi am orgoliul un pic sifonat: ma doare funduuul! Burtica pare sa fi luat o pauza, domnita Miruna se pregateste sarguincioasa pentru Olimpiada (mai fetelor, mi se zguduie burta ca-n desene animate!) si eu stau cu pungi de gheata pe fesele mele imperiale. Aseara a incercat barbatul sa-mi faca gravibinonul regulamentar si m-a durut in asemenea hal, ca a trebuit saracul sa scoata acul, sa ma lase sa bocesc un pic si dupa aceea am continuat in fesa cealalta. De fapt senzatia era de arsura ingrozitoare, ziceai ca are jar in seringa! Asa se face ca acum ma dor ambii obrajori, iar zonele cu intepaturi sunt un pic mai rosii si mai fierbinti, ca si cum s-ar fi inflamat. Oricum tesutul era intarit de la atata maltratare (is totusi 3 luni de cand imi injectez antispastice), acuma am cate o galma de toata frumusetea. M-am mai chinuit si dimineata cu injectie, dar a fost ultima pe ziua de azi, trec pe pastilute, poate se potoleste un pic fenomenul.

De aia nu prea tastez, fiindca si pozitia mi-e incomoda, si mainile mi-s ocupate cu gheata.

Sa aveti o zi minunata!

LIA si domnita Miruna Demetra
Am inceput numaratoarea inversa!
Mai avem 9 saptamani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myral spune:

LIA, Eu chiar vroiam sa ma laud ca am facut primul gravibinon si nu m-a durut deloc dar asa o fi la primul si parca e bun chiar ma simt mai bine dupa el.Ieri m-a luat sotul si la cumparaturi m-am bucurat eu dar nu am rezistat prea mult.Tot mai bine e acasa si am vorbit cu dr de familie si imi da concediu prenatal de la 28 sapt.Aylin eu cred ca bebe e fetita daca nu prea s-a vazut pana acum desi la fiecare control ba parca e baiat , la urmatorul parca fetita si tot asa.Acum nici nu mai am pretentii desi la inceput vroiam mai mult baietel , nu imi doresc decat sa fie sanatos/oasa si sa se nasca la timp. si va las ca ma streseaza sotiorul sa stau mai mult cu el ca nu sta acasa decat 2 saptamani si oricum il muncesc in timpul asta el face totul in casa.Myral25+

Mergi la inceput

Myral, poftim cu dobanda! Gravibinonul e mai uleios, dar daca e facut incet si profund, sigur nu doare. Deci nu-ti fa probleme! La mine beleaua e ca l-am facut pe un fund deja distrus de injectii, cred ca efectiv nu mai suporta alte intepaturi.
Aylin, cum te mai simti?

O zi buna fetelor, racoroasa si fara contractii!

Mai avem 9 saptamani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Mai fetelor la voi contractiile nedureroase sunt ca niste intepaturi localizate sub burta?

anca 16+

Maria
poze

www.protv.ro/stiri/social/doliu-la-clinceni-o-femeie-si-pruncul-ei-nenascut-au-fost-inmormantati.html" target="_blank">SA IL AJUTAM PE FLORIN!!!!!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ancadragoman

Mai fetelor la voi contractiile nedureroase sunt ca niste intepaturi localizate sub burta?

anca 16+
Maria
poze
www.protv.ro/stiri/social/doliu-la-clinceni-o-femeie-si-pruncul-ei-nenascut-au-fost-inmormantati.html" target="_blank">SA IL AJUTAM PE FLORIN!!!!!

Nu sunt niste intepaturi (ca alea dor si cred ca oricum nu-s contractii), sunt ceva de genul asta:

Contractiile sunt acele incordari ale muschilor ca atunci cand faci kk (constipata) si care cuprind toata burta, cu centrul spre buric. Contractiile normale sunt cele care dureaza putin si nu sunt dureroase! Asa ca nu aveti de ce va teme.
Pot sa spun ca eu am ajuns la spital sa ma internez pentru nasterea programata si aveam contractiile nasterii fara ca eu sa imi dau seama. Contractiile dureroase au inceput abia dupa ce mi-au rupt apa.
Cateodata veti simti niste umflaturi tari in diferite zone ale burticii... este bebe care se intinde.
Spre sfarsitul sarcinii incep durerile de spate corelate cu durerile de burta asemanatoare cu cele dinnaintea menstrei; explicatia: burta devine din ce in cea mai grea, se schimba centrul de greutate al corpului, mijlocul este foarte solicitat si in acelasi timp bebe apasa pe col si pe vezica urinara.
Cu siguranta veti descoperii faptul ca somul devine din ce in ce mai dificil, mersul pe jos foarte obositor, arsuri, greturi, mancarimi de piele, umflaturi.... si dupa toate astea miracolul se produce!
In momentul in care vine bebe veti uita de toate aceste inconveniente ale sarcinii!

dragute fete! avand in vedere ca observ ca nimanui nu ii e prea clar cand trebuie sa ia in serios contractiile nedureroase, deschid acest subiect. sper sa ne lamurim.
ce e identificat este ca aceste contractii se manifesta printr-o incordare a uterului (burticii), astfel incat devine ca un pietroi. ele normal trebuie sa tina pana intr-un minut, maximum 2.
dar cate pe zi pot fi considerate nepericuloase si normale? cat de frecvente pot fi?
de asemenea, impreuna cu cateva dintre colegele mele, traim un fenomen: se intareste o parte a burticului, cam cat un pumn, care, la fel, trece. sa fie tot cotractie?

Cand am contractii nedureroase simt ca efectiv intreg uterul se strnge asa, ca un pumn care se inchide incetul cu incetul. Senzatia e oricum pe toata burtica, nu doar pe o parte. Mi s-a intamplat si mie cand eram foarte relaxata sa simt ca partea dreapta s-a facut ghem si era mai tare decat restul burtii. Insa nu avusesem deloc senzatia aceea de tensiune cu care eram familiarizata. De aceea cred ca donsoara impinsese funduletul mai la vedere (sau capusorul, cine stie!) Am mangaiat-o si am stat un pic e vorba cu ea si dupa o vreme s-a mutat...

Pentru mine e contractie cand se intareste burtica serios de tot si simt ca se "strange" uterul, plus un soi de tensiune care nu dureaza mai mult de un minut. Ei bine, toata distractia asta poate sa doara sau nu. Eu am avut si dureroase, si nedureroase. Cand doare, e ca un soi de durere menstruala puternica, dublata de durere de spate.
Cand misca bebe sau cand se pozitioneaza el mai ciudat, burta mi-e in continuare elastica si simt distinct agitatia din burtica, intuiesc ca e el.
Cam asta simt eu. Dar cred ca fiecare dintre noi percepem destul de diferit ce ni se intampla. In rest, de acord cu tine. Nu trebuie exagerat cu atentia la fiecare mic simptom. Daca nu sunt motive medicale intemeiate, mai bine ne-am ocupa timpul imaginandu-ne ce copilasi perfecti si isteti o sa producem! Ca relele vin ele si singure, daca e sa vina, nu trebuie sa ne mai si gandim noi la ele!

Sarcina usoara in continuare! Si fara contractii sau intepaturi!

Mai avem 9 saptamani!

Mergi la inceput

Lia mersi mult ptr raspuns ,m-am mai lamurit putin.Ieri am fost la dr si cand i-am povestit cum ma doare burta a zis ca sunt contractii si sa iau no-spa.

anca 16+

Maria
poze

Mergi la inceput

quote:

Lia mersi mult ptr raspuns ,m-am mai lamurit putin.Ieri am fost la dr si cand i-am povestit cum ma doare burta a zis ca sunt contractii si sa iau no-spa.

anca 16+

Maria
poze

Anca, no-spa poti lua linistita! Mai sus am copiat cateva dintre raspunsurile doamnelor "contractate" de pe aici. Cat despre intepaturile acelea, ar putea fi orice, doar e un omulet intreg acolo, in burtica, ar fi si culmea ca organismul sa nu "stresat" din cauza asta. Poate ca intepaturile sunt provocate si de ligamentele care sustin uterul in crestere, stiu eu? Ideea e sa nu ai dureri asemanatoare cu cele de la menstruatie, regulate si ritmice. In rest, intepaturile si indispozitiile fac parte, cred, din bucuria de a fi gravidutza! (Doar avem prioritate peste tot, si la medic, si in autobuz etc. Trebuie sa suferim un pic ca sa ne meritam privilegiile! )

Mai avem 9 saptamani!

Mergi la inceput

Lia dureri ca la menstruatie am mai avut dar cam odata la 3-4 zile si de scurta durata asa ca nu cred ca sunt asa o mare problema nu?

anca 17+

Maria
poze

Mergi la inceput

quote:

Lia dureri ca la menstruatie am mai avut dar cam odata la 3-4 zile si de scurta durata asa ca nu cred ca sunt asa o mare problema nu?

anca 17+

Maria
poze

Teoretic, alea sunt contractiile dureroase. Inca slabe, ce-i drept. Ideea e sa nu devina o problema. Incearc asa te odihnesti cat mai mult, asta inseamna sa stai intinsa si relaxata cat mai mult, ia no-spa de 2-3 ori pe zi si daca nu se rezolva, discuta despre chestia asta cu gine. Sarcina e inca micutza si e mai bine sa previi eventuale probleme, decat sa le rezolvi dupa aceea.

Si poate nu strica sa-ti tii un pic colul sub observatie. Pentru linistea ta, nu de altceva. (Chiar: e prima sarcina sau ai deja experienta cu burtica?) Sa ceri la fiecare eco sa ti-l masoare, iar daca gine iti face control pe masa (mie mi-a facut de fiecare data dar stiu ca nu toti procedeaza asa), sa-ti spuna daca e inchis.

Mai avem 9 saptamani!

Mergi la inceput

Sunt la prima sarcina,deci experienta ioc.
La ultima eco avem 14 saptamani si at aveam colul de 3,1 cm,m-am cam speriat ptr ca eu stiam ca trebuie sa fie cam de 4.Dr la control a zis ca este inchis si daca ramane asa este f bine,chiar daca este el un pic cam scurt.Acum mai merg la eco pe 26 si cum imi face morfologia fetala o sa imi spun si lungimea colului.
Tu cat ai colul?

anca 17+

Maria
poze

Mergi la inceput