Prichindei martie-aprilie 2005 (122) - 2 ANI !!!

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Buna,

Chiar ca nici noi nu am mai intrat demult...Ce-i drept mai trag cu ochiul pe-aici, dar nu prea am timp sa mai scriu.La servici nu prea pot, iar acasa cred ca platesc net-ul degeaba, ca luna asta nu l-am deschis deloc (doar Victor mai intra cand si cand, pe site-ul cartoon-ului).

Ne-am schimbat si noi bona, cea noua a venit de la inceputul lunii. Pana acum e totul ok (chiar foarte bine as zice, sper sa n-o deochi), este total diferita de cealalta. Se vede ca-i plac copii si este indemanatica. Eva e innebunita dupa ea, am ramas surprinsa ieri dimineata cand a sunat la interfon si a inceput sa topaie de fericire ca vine "dana". Fie vorba intre noi pe bona o cheama Gina, dar Eva ii spune atat de natural Dana incat tuturor ne vine sa-i spunem asa. A invatat-o sa faca la olita, mai nou chestia asta e distractia favorita (o cere din 10 in 10 minute si nu de fiecare data face,dar e tare mandra de realizarea ei). Cu baita incepusera iarasi problemele (tipete groaznice, de incepea sa tremure) dar aseara i-a facut Adi singur baie , i-a cumparat un halat tare haios cu personaje Disney si, dupa indelungi negocieri, a convins-o sa intre in cada(impreuna cu o papusa pletoasa)si sa faca baie fara sa ne stie toti vecinii.
Victor abia asteapta vacanta, e destul de obosit de scoala (ce-i drept are si foarte mult de lucru-clasa fiind foarte buna). A inceput sa aiba si calificative "bine" (ceea ce nu prea e de lauda, dar incerc sa nu-l fortez prea tare). In continuare gandul lui nu este decat la joaca, roboti, parc. Mie mi-e greu cu serviciul, mai ales cand ajung acasa si vad ca nu si-a terminat temele, ca unele chestii pur si simplu nu le intelege (nu prea mai este atent) si nu stiu cum sa ma impart mai bine intre ei. Diseara totusi ne-am facut timp si am luat bilete la teatru, ca parca simt uneori nevoia sa mai fac ceva si pentru noi, adultii.

Danuta, imi pare tare rau de problemele voastre. Cred ca esti tare stresata, te inteleg perfect, chiar daca dr. iti spune ca totul e bine, tot nu poti sta pe deplin linistita. Din experienta mea iti spun totusi ca nu prea e indicat sa tot cauti informatii pe net, mai ales cand esti obosita/stresata. Gasesti tot felul de chestii, care ti se par ca seamana cu problemele tale si iti faci ganduri aiurea. Cel mai bine este sa ai un dr. de incredere cu care sa te sfatuiesti si care sa aiba timp sa-ti raspunda la intrebarile tale de mamica ingrijorata. Multa sanatate va doresc! Intr-adevar ai dreptate, e tare greu sa-i tii departe unul de celalalt cand sunt bolnaviori (si eu am tot incercat, cand era unul racit, dar intr-un final ma lasam pagubasa ca nu faceam decat sa ne umplem toti de nervi).

Simonela, super pozele voastre! Sunteti o familie foarte frumoasa! Mai ati ajuns prin Moghiorosh? Cum va mai intelegeti cu bona?

Raresionut, v-am admirat in poze! Superbe! Bona ce zice referitor la atitudinea lui Rares? Poate e modul lui de a va arata ca prefera sa stea cu voi si il apuca nervii pe ea? Esti sigura ca atunci cand sunt decat ei 2 totul e OK? Si Eva uneori, dupa ce vin eu de la servici, o izgoneste pe mama (si se revolta cand ea nu pleaca imediat, o tot impinge si-i spune ca vrea sa stea cu mine), dar chestia asta nu se intampla mereu. Inclin sa cred ca e un mod al lor de a atrage atentia.

Ligia, felicitari micutului vorbaret. Noi abia ne descurcam in romana, dar ce-i drept nici nu am discutat cu ea in alta limba. Mai mergeti la vara in Albena?

Crissa, ma bucur ca sunteti bine. sa treaca repede conjuctivita!

Ionela, m-a amuzat Dora cu injuratura ei. Nu stiu cum reusesc sa li se intipareasca bine in minte cuvintele "nepermise". Victor a avut o perioada cand prindea din zbor orice prostie si le reproducea atat de mandru...Si acum e suficient sa zic eu vreodata vreo chestie mai dubioasa, ca imediat imi atrage atentia (si apoi foloseste si el ca si el e nervos )

Rrox, voi ce mai faceti? Mariuca resimte oboseala sfarsitului de an scolar? Victor uneori merge foarte bine, alteori pur si simplu parca vorbesc cu un zid. Mai ales cand are de compus probleme (in minivacanta de 1 mai a avut de facut 34 probleme, din care vreo 20 de compus-tot felul de variante-asta doar la mate). Credeam ca ma urc pe pereti...iar cu caciulitele de pe i, a, etc. ce sa mai zic...toata ziua le uita.

Mamacita, cum te mai simti? Ce mai face Alexut?

Va pup si desi imi vine sa strig "catalogul" fiindu-mi tare dor de voi toate, parca nu prea indraznesc ca si eu mai dispar perioade lungi si nu am timp sa mai scriu. Dar poate ne vom mobiliza un pic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

Salut fetele cucuietele!
In primul rand sa va zic :Bubu a devenit extrem de gelos pe SofiaIeri,de ex,Sofi era pe jos,bushilea,si daca nu eram atenta cred ca ii frangea coloana ca era cu talpa pe eaVine ii mai arde cate una,ba cu o jucarie...sau ii ia jucariile...daca o plimba cu tricicleta vine sa o dea jos imediat.ieri pur si simplu am plans de nervi(stres a se citi)ca eram singura cu ei si nu puteam sa le fac fataApoi a venit la mine Bubu ,m-a imbratisat si m-a pupat.Offf...Mai,mai are si accese de iubire cu ea,dar predomina geloziaDoamne,sper sa nu tina mult faza asta.

danuta,
multa sanatate!

raresionut,
pune si tu camere de supraveghere,nu cumva sa fie (doamne fere)vreo cauza negativa in comportamentul blondutului

Cam atat acum...sapt asta am fost sch 1,trezire la 5 culcare la 12,iar cand vin acasa de la munca,in jur de 3,desi ii mai gasesc dormind,nici nu apuc sa mananc ca gata,s-a trezit unul din ei

Gata,ca m-am plans destul.Mai vintuturor

Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Ooo, ia uite ca am avut ce citi dupa numai cateva ore!

Ana, anul asta nu mergem la Albena , ca ni s-au incurcat niste socoteli financire,insa ne-am organizat o excursie de 3 saptamani in Italia in septembrie , in care 2 saptamani vor fi la mare! Mergem 4 familii, noi fetele am fost colege de facultate , una e in Ge, una in Ca, una in SUA, eu in Ro si speram sa ne ajute D-zeu sa ne vedem toate in Italia, cu sotii si copilasii aferenti!

zuzu, mai poate socrii tai ii dau prea multa atentie Sofiei, ca de obicei de aici se nashte gelozia. (cel putin asha am cetit). Eventual fa intructie cu ei sa il implice mai mult, sa se joace cu amandoi deodata, sa-l laude pe el continuu (ca Sofia inca nu se oftica )
(Stiu- teoria e teorie, practica ne omoara...)

coco, ma bucur ca esti de acord cu mine!. Voi cum mai sunteti? Cu serviciul esti bine?!

Va pup si va doresc weekend placut, ca daca e soare emigram la Bran weekendul asta!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonela spune:

Buna seara!

Multumim ca v-ati uitat la pozele noastre si multumim frumos pentru aprecieri: raresionut, laura, ligia, ana!!!

Danuta, imi pare tare rau ca ati trecut prin atitea probleme...Cred ca ti-a fost tare greu cu internarea, cu vestile proaste, cu analizele, cu bronsita si medicamentele...Of,of, sper sa fie ok Andrei si sa nu aveti probleme! Eu zic sa fii optimista, sa nu-ti pierzi speranta, ca o sa fie bine! Stiu ca e usor de zis si greu de facut, dar daca doctorii te-au incurajat si ti-au dat asigurari, poate chiar stiu ce vorbesc si nu te amagesc! Mi-a placut mult de Mihai cit e el de dragastos si de iubaret! Va pupam, va dorim multa sanatate si va tinem pumnii!!

Raresionut, am vazut si eu pozele voastre. E un smecheras dragut Rares, m-a amuzat in pozele cu stropitoarea de flori!! In ce o priveste pe bona, daca nu poti pune camere de supraveghere, poate ar trebui sa incerci sa vii o data acasa mai devreme, ca sa vezi ce se intimpla, care e atmosfera, daca e ok totul, s.a.m.d. S-ar putea sa nu fie nimic in neregula cu bona, ci doar sa fie modul in care Rares ii arata ca acum ca sunteti voi acasa, ea poate pleca...

Ana, sper ca de data asta sa aveti mai mult noroc cu bona...Noi suntem ok cu a noastra, deja au reinceput sa mearga aproape zilnic in parcul Moghioros,pe timpul iernii s-au marginit la zonele din apropierea blocului, dar acum iau tramvaiul 3 statii si, impreuna cu alte mamici si pitici de pe-aici, se duc 1-2 ore in parc...ceea ce ma bucura. In ultimele zile, am ajuns si eu acolo in parc, dar dupa ora 7 seara si am stat pina pe la 9. Noi mergem pe jos, adica pe Andrada o pun in carucior si merg asa.

Crisa, ma bucur ca Andrei face progrese! Sper ca i-a trecut conjunctivita, intre timp si sunteti ok acum! Multa bafta plimbaretului!

Zuzu, cam greu cu gelozia asta, trebuie sa fii mereu cu ochii pe ei, e destul de periculos daca se manifesta agresiv si te cred ca ti-au cedat nervii! Dar va trece destul de curind, zic eu..Ideea e, probabil stii, sa le acordati amindurora la fel de multa atentie si sa va jucati la fel de mult cu amindoi. Din cite am citit eu (nu am experienta, desigur) e bine chiar ca tu sa incerci sa-ti petrecit putin timp liber, de ex o dup-masa de weekend numai cu Bubu, ca sa-si aduca aminte de cind era singur la parinti si toata dragostea parintilor era pt el...Poate daca ii arati ca nimic nu s-a schimbat, iesiti undeva numai voi doi, ii va mai trece supararea! Pupici!

Am citit ce scris Catxo, cu timpul liber si cu atentia acordata celui de-al doilea copil, cu rabdare si stresul care se modifica destul de mult la a doua experienta...Nu mai ai, din pacate, la fel de mult timp la dispozitie,pe cit ti-ai dori si mai ales daca mergi la serviciu, e destul de greu sa te imparti in mai multe directii, ma gindesc. Dar, oricum, zimbetul copiilor merita osteneala!

Ma gindesc la mamele cu 3-4-5 copii, ca nu poate sa le fie usor. Sotul meu are o fosta colega de facultate care are 5 copii, locuiesc in C-ta, nu stiu daca am mai povestit. Si am tot stat sa ma gindesc cum e viata actuala, moderna, pentru o mamica cu atitia copii??? Bine, ca i-a facut de tinara, de la 22 de ani, deci cel mare trebuie sa aiba deja 10 ani,dar oricum...Nu poate fi usor, dar trebuie sa fie frumos sa ai casa plina de copii. Bine, nici ca la emisiunea aia de la supernanny, unde au aratat o familie cu 12 copii si unde era nebunie absoluta in toata casa...Nu stiu cit as rezista???

Ok, scuze ca am fost off-topic!

N-am reusit sa scapam de suzeta, spre rusinea naostra! Asta e...o sa mai incercam, ce sa facem?? Am cedat dupa 5 zile. Nu o mai cerea, dar nu s eodihena deloc, laamiaza nu mai dormea, noaptea s etrezea plingind, era obosita,nu mai minca bine, seara nu mai dormea la ea in patut, ci la noi in pat dupa vreo 2 ore de chin...

Ligia, mi-a placut de Radu, ce frumos ca vorbeste si intelege doua limbi! Bravo lui! La mai mare!

Un sfirsit de saptamina frumos va dorim!

Simona si Andrada(28.04.2005)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gegea spune:

E tarziu, dar las cateva randuri si de la noi, sa nu ne dati disparute, mai ales ca s-a strigat catalogul. Suntem bine sanatosi, Daria e tot mai mare si mai vorbareata, foarte atasata de amandoi, in continuare ne cere carti cu insistenta (cred ca am fi facut o afacere buna, infiintand editura proprie ), papa bine si doarme bine (exceptie: somnul de amiaza, cand inca mai mergem la nani cu refuzuri vehemente, dar tot reusim in cele din urma).
Problema ramane insa cand iesim la plimbare, deoarece se opreste la toate carucioarele cu bebelusi si e in stare sa ii ia pe fiecare acasa; ii mangaie pe hainute, ii cerceteaza (si imi aduce imediat raportul: are nas, gura, ochi etc... de parca nu ar avea toti), le vorbeste si tot tacamul. Si asta nu ar reprezenta nimic ingrijorator/deranjant daca nu ar sosi momentul in care trebuie sa ne luam ramas-bun de la bebe... ehei, atunci e jalea cea mare si ma vad nevoita sa o iau urland si dand din picioare. Pur si simplu, am rarit iesirile in parcuri/locuri de joaca din aceasta cauza; Poate is exagerata, dar e al naibii de obositor sa o vezi oprindu-se la fiecare si apoi sa mai suport si circul aferent pt ca nu vrea sa plecam.

simonela, in sfarist am admirat-o pe frumoasa cu ochii maigdalati. E o fina si se face tot si tot mai frumoasa, tare draga imi e...

V-am citit integral, insa sunt foarte obosita, iar gandurile mi s-au imprastiat. Va pupam pe toti, va salutam cu drag si sper ca se va reinsufleti atmosfera aici! Ar fi chiar pacat, mai ales daca ne amintim de vrmeurile cand se scriau si 5-6 pagini pe zi. si o duminica frumoasa si insorita!

Geani si Daria (03.04.05)

Daria, carliontata pupacioasa

Varsta Dariei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenduta2003 spune:

Buna ziua tuturor.

Mi-este tare dor de voi, abia mai apuc sa va citesc, o data pe saptamana, cred, dar va citesc inca.

Noi suntem bine, foarte ocupati. De azi il ducem pe Rares la parintii mei acasa, pana acum a venit mama la noi. Sper sa-i placa, pentru ca ai mei stau la casa. I-am cumparat un leagan, are un calut-balansoar de lemn, vrem sa-i facem si o groapa de nisip, mai vedem noi.

Azi, cand am plecat de-acasa, Rares si-a luat doua mingi cu el, ii place mult sa se joace cu mingea, si imi cerea insistent "banga', pana m-am lamurit ca vroia o punga. Vorbeste mult, nu perfect, dar noi il intelegem bine.

Este in continuare, foarte pisalog, atent la detalii, nu accepta sa vada vreo usa neinchisa, vreun vas neacoperit de capac, vreo fereastra deschisa, vreo geaca neincheiata. Trebuie sa ne luptam cu el ca sa-l convingem ca mai trebuie sa deschidem si ferestrele sau usile, ca sa aerisim casa. De asemenea, nu ne permite sa ne lasam mobilele prin casa, trebuie sa le avem cu noi tot timpul, chiar si daca facem baie.

Am fost de 1 mai (de pe 27 aprilie, de fapt) la Poiana Brasov. M-am gandit cand eram in Brasov ca nu am apucat sa-i cer Ligiei numarul de telefon. Ligia, mi-a parut rau ca nu ne-am intalnit, mi-ar fi placut mult. Rares s-a distrat de minune la munte, mai ales ca am fost impreuna cu alte familii cu copii mici. Se juca de dinineata pana seara, cu exceptia orelor in care dormea. A fost superb.

Va pup cu drag pe toate, va doresc tot binele posibil, multa sanatate voua si familiilor voastre, si ii imbratisez cu dor pe piticii vostri frumosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

Buna tuturor!
La fel ca si voi, am citit dar n-am mai ajuns sa scriu nimic. La serviciu este foarte lejer, cum au aflat ca-s gravi m-au lasat in pace, stiind ca nu stau decat 2-3 luni. N-am cerut program de 6 ore, dar mi-am facut eu de 5, asa ca de la 10 la 15 sunt la lucru, chipurile. La 16 ajung la Rares la cresa, mergem acasa, mancam si plecam spre parc si ne intoarcem pe la 21. In iunie imi iau concediu de odihna pana in iulie si apoi gata, concediu medical, prenatal. In iunie vreau sa mergem la mare la vecinii nostri, cat nu-i prea cald si eu foarte mare Am luat deja 6-7kg si nu am decat 17 saptamani. Desi nu mananc mult, dar am mai scapat la dulciuri.
Rares a crescut, s-a facut baietel mare. Vorbeste toata ziua, canta, danseaza. Face piata cu Bogdan, plateste la tarabe, cere "bai" si ii da vanzatorului. Cand vrea e cel mai ascultator copil, cand nu are chef sa asculte, face cum vrea el si ce vrea el. Pe ansamblu e foarte cuminte, energie sa avem noi sa putem tine pasul cu el. De o saptamana a abandonat patutul si s-a mutat bine merci la noi in pat. Chiar daca-l mut la el dupa ce adorme peste noapte se trezeste si cere "a mami". Am dat comanda de mobila sa le amenajam camera, o sa fie gata spre sfarsitul lui iulie, atunci am dat noi termenul, sa ne intoarcem din concediu, sa avem timp sa gasim pe cineva sa zugraveasca camera. De mutat nu cred ca va vrea sa doarma el acolo, dar sa aiba camera facuta macar pentru haine, jucarii, eventual pentru joaca. In octombrie cand vine bb cred ca va ramane si Rares acasa si sper sa ne descurcam in trei pana seara cand vine Bogdan. Sa va zic si despre mic. Am fost saptamana trecuta la dr. Pop la morfo, totul e ok, am artera ombilicala cu resistenta ushor marita si una din arterele uterina o valoare spre limita, dar din ce am gasit pe net si din ce am discutat cu dr. pentru varsta asta de sarcina n-ar fi problema, dar trebuie urmarit dupa 20 de saptamani, cand am deja programare la alta morfo la Iosup, iar pe la 26-28 de saptamani m-a chemat Pop la control, desi nu mai am programare la el. Am comparat prima eco facuta la Rares cam la aceiasi varsta de sarcina si arterele astea erau cam la aceleasi valori . Sper sa fie in regula si de data asta. Asa! Si sa va spun ca asteptam o fetita sanatoasa, desteapta, cuminte si frumoasa Stefania Maria
Va pupam cu drag

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

Andruzza : felicitari pentru mica printesa! Sa dea Domnul sa ai nastere usoara si bebe mincacios si somnoros.
Noi suntem bine, nici nu am inceput bine lucrul si am plecat in vacanta in Portland unde vremea era exact ca in Romania si mi-a amintit de Brasov. mi-am luat carnet de conducere si sunt happy.David se suie singur in masina in scaunelul lui fara sa mai faca scandalul monstruos. Foarte frumos totul pina acum dar iata ca ne-am intors acasa si am luat-o din nou de la A. Adica de la Arizona...
Ligia: Multumim de intrebare ii place la bunica de imprumut, mai ales la Luca ii zice sotului si cind vine mosu de la servici se joaca cu el.
Cum va spuneam aici gradinitle sunt foarte scumpe, cea de linga mine e 800 USD pe luna am mai gasit alta cu 150 Pe saptamina platesti chiar daca lipseste si la baby sitter nu prea ai incredere ca auzi niste povesti ... de groaza pe aici.
E cam confuz cind i se vorbeste in engleza dar nu vreau sa insist cu engleza fiindca deja spune citeva cuvinte in engleza ...
Aici e foarte cald si iubeam caldura, dar acum parca e prea mult. nici in casa nu imi place ca e frig, dar nici afara....
vreau sa ma apuc de o scoala, dar habar nu am ce sa fac. apoi o sa ma lovesc de fraza ca au nevoie de experienta americana si nu din Europa....
asta e: greu cu emigrarea iti trebuie curaj, resurse si dorinta de a face! eu am fost impinsa la asta asadar... adevarul e ca aici cistig in 4 zile cit cistigam o luna in Ro si preturile sunt aceleasi la mincare, pampersi hainele mult mai ieftine dar ceva lipseste....oare ce?
paa
sa auzim numai de bine de prichindeii nostrii!

la lac
niste poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

Felictari andrruzza pt fetita !F frumoase nume ai ales;si pe sora mea o cheama Stefania!Sarcina usoara in continuare si nastere la fel!Sanatate!

Eu plec la serviciu,dar am intrat sa va fac o "rusinicaaaaaaa"Ce se intampla cu subiectul nostru?Chiar asa????
La noi joi e liber,vineri e zi-punte asa ca ni se va opri din concediu,ceea ce rezulta liber de joi pana duminicaDin pacate nu ne ajuta vremea,e urat si ploua,caci planificasem sa mergem la Zoo in Stuttgart cu >Bubu.Vom vedea,poate avem noroc.

Pup si gasca si trezirea!

Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu

STUTTGART CAMPIOANA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonela spune:

Andruzza, felicitari pentru fetita...Iti tin pumnii sa duci cu bine sarcina pina la capat, sa nu fie probleme si sa ai o nastere usoara si o Stefania santoasa si mincacioasa!!! Bravo tie ca ai reusit sa-ti faci in asa fel programul la serviciu incit sa stai cit mai putin pe-acolo si cit mai mult timp cu Rares...Cu cit mai putin stres cu atit mai bine!! Distractie placuta in concendiu!

Cenia, vad ca e grea acomodarea peste Ocean, dar era de asteptat nu-i asa? Sper sa treci cu bine peste toate greutatile si peste dorul de casa si sa te adaptezi cit mai usor! Poate am mai zis aici ca, spre suprinderea mea, niste prieteni de-ai mei (stot-sotie) tocmai se intorc acasa dupa 2 ani de stat in Canada (legal) pentru ca nu le plac viata de acolo si au nicio satisfactie...Pupici lui David!

Carmenduta, bine ca ai mai venit pe la noi sa ne mai dai vesti...Ma bucur ca sunteti bine si il pupam pe Rares cel "pisalog" care nu lasa geamurile deschise Multa bafta sa ii placa lui rares la bunici, sa nu plinga dupa voi!

Gegea, multumim pt vorbele frumoase! Te asteptam mai des sa ne povestesti despre blondina cirliontata, Daria, mare cititoare a lui mami si mare iubitoare de copii!!!

Daria, Mamacita, Rrox, Andira, Pisicuta ce mai faceti??!?

Simona si Andrada(28.04.2005)
Pozele noastre

Mergi la inceput