Scrierea cu K

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dama spune:

quote:
Originally posted by blue eyes
Viviana, eu am o alta explicatie referitoare la pozitia articolului hotarat. In partea de est a Imperiului Roman limba folosita era latina vulgara si se prefera pozitionarea articolului hotarat la urma, in contrast cu latina folosita in vestul Imperiului. De ex., in partea de est se folosea homo ille, in partea vestica ille homo. Din acest motiv in limba romana avem fenomeul de aglutinare. Nu cunosc greaca si nici nu am cunostinte de elenistica, dar tind sa cred ca latina si greaca au anumite caracteristici lingvistice comune.
[size=1][blue]

Explicatia ta e oarecum incompleta si eronata, cel putin in ceea ce priveste folosirea limbii latine vulgare. Nu am timp acum sa intru in explicatii academice (subiectul a fost studiul meu de Master), mai ales ca ar fi pe langa topic, dar uite aici cateva amanunte despre unde a aparut si unde se vorbea latina vulgara.

si David (18.11.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

1. unde se vorbea latina vulgara, http://ro.wikipedia.org/wiki/Latina_vulgar%C4%83
2. informatia a fost luata dintr-o carte scrisa de un renumit lingvist german. Eu sunt profana.

_
O relatie sanatoasa are ca baza: schimbul intelectual, apropierea emotionala si sexualitatea.
_
Cadoul prefect pentru copil? Lasa-i copilaria! Cadoul perfect pentru femeie? Descopera-i feminitatea! Cadoul perfect pentru barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Annais

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocutica spune:

Cand m-am angajat in invatamant eram tare suparata pe elevii mei ca foloseau limbajul de chat in lucrarile de control sau teze. Va imaginati ce suparati erau ei, ca tocmai profesoara de informatica, le tine teorii pe tema asta, nu cea de romana. Si totusi, dupa un semestru de teorii au renuntat la "k", "sh", "tz" etc., iar mediile la limba romana au crescut, cele de la info nici pe departe . Concluzie: corectand greselile pe care le fac unii, exista riscul de a-i supara sau de a-i irita, dar mai devreme sau mai tarziu poate ca vor reusi sa se corecteze singuri. Asa ca merita atrasa atentia(cu tact si diplomatie), mai ales copiilor, atunci cand se fac greseli.

Cocutica si Elena (4 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnaGN spune:

quote:
Originally posted by blue eyes

quote:
Originally posted by viviana
Iar istoria limbii romane este controversata pentru ca a avut multe influente din limbile invadatorilor nostri cand trebuia sa ne intelegem cu ei si atunci s-a modificat. Singurul exemplu care imi vine acum in minte este cel de formare a articolului hotarat. In toate limbile de origine latina (inclusiv in engleza) articolul hotarat sta inaintea substantivului. Romana noastra - de origine latina - sub influenta si dupa modelul din limba greaca isi pune articolul hotarat la sfarsitul cuvantului ca un fel de sufix - daca ii pot spune asa.

Viviana, eu am o alta explicatie referitoare la pozitia articolului hotarat. In partea de est a Imperiului Roman limba folosita era latina vulgara si se prefera pozitionarea articolului hotarat la urma, in contrast cu latina folosita in vestul Imperiului. De ex., in partea de est se folosea homo ille, in partea vestica ille homo. Din acest motiv in limba romana avem fenomeul de aglutinare. Nu cunosc greaca si nici nu am cunostinte de elenistica, dar tind sa cred ca latina si greaca au anumite caracteristici lingvistice comune.

Viviana, te rog frumos, sa nu te superi pe mine, dar sa nu mai zici ca limbile de origine latina (engleza). Engleza e limba germanica. A avut influente franceze, romanice, etc, dar nu e limba romanica in nici un caz. Nu vreau sa ma dau desteapta, dar e pacat...
Referitor la articolul in limba romana.

Nu se datoreaza limbii grecesti (vechi) ci latinei (bineinteles ca vulgare) - asta tot pe scurt.
Referitor la lingivstii germani - unii sunt buni, altii mai putini buni.... asa ca depinde de unde ai ales. Oricum daca vreti mai multe info despre articol putem deschide un topic...

Mergi la inceput