Cum e mai bine sa procedam?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

in primul rand, vreau sa va multumesc pentru raspunsuri

Ina,
o sa il trimit pe hazband sa se intereseze....

Tzitziri,
deci ei iti pot spune a cui e masina?de sunat am sunat la politie dar nu a intrebat hazband decat daca sunt furate masinile, daca apar in evidenta, si nu apar...Nu stiam ca poti afla ale cui sunt

Elise,
si noi am tot impins la ea in ultimele seri, ca am ajuns acasa tarziu si era plina parcarea, nu mai era loc de manevre...Dar eu una chiar nu vreau sa ii distrugem omului masina, desi , din punct de vedere tehnic am putea sa i-o rasturnam, sau ceva de genul. Eu nu vreau sa se ajunga la chestii de genul asta. Despre rimel- da, si asta e alba

Fortelady,
nu-i problema ca sunt unii oameni care nu si-au luat loc; si noi cu greu l-am putut prinde, dar e cel putin suspect ca o masina sa stea nemiscata acolo de 4-5 luni, nu? Mai sunt oameni care parcheaza pe mijloc-fara loc platit- dar nu incomodeaza....

Lulu,
nu m-am exprimat eu ok, e "inchiriat", pe un an...ma rog, cred ca stiti care e procedura.

Zenon,
locurile cumparate/inchiriate sunt marcate cu numarul autorizatiei si numarul masinii, plus ca noi oricum i-am lasat biletele la inceput, asta in cazul in care nu stia sau nu isi dadea seama ca blocheaza.
Dar totusi, de 5 luni????

Noe si Anne-Bianca(14.03.2006)

Ce mai citim noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

stiu noe, si eu am relicve d'astea de la 1900 pe la parcarea blocului. Sau oameni care vin si lasa masinile pe locurile platite ale altora.

ce am remarcat eu - deranjeaza mai mult masina mea pusa pe locu'neplatit a lu vecinu de la 2 decat una care zace de la Adam si Eva in parcare.
stiu ca sunt rea, dar ma seaca cand tot la 4 luni imi gasesc masina zgariata. na, imi zic si eu oful pe la voi :)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by fortelady

stiu noe, si eu am relicve d'astea de la 1900 pe la parcarea blocului. Sau oameni care vin si lasa masinile pe locurile platite ale altora.

ce am remarcat eu - deranjeaza mai mult masina mea pusa pe locu'neplatit a lu vecinu de la 2 decat una care zace de la Adam si Eva in parcare.
stiu ca sunt rea, dar ma seaca cand tot la 4 luni imi gasesc masina zgariata. na, imi zic si eu oful pe la voi :)

--------------------------
"blonda, 1,75, 90C, nu vand nimic, doar ma laud..."

astia cu locurile asa-zise ale lor ma enerveaza si pe mine; pe vremea cand imi facea hazband curte a ramas intr-o noapte la mine, unde locuiam atunci si, normal, a parcat intr-un loc gol langa bloc. A doua zi masina avea oglinzile date jos (nu rupte, "extrase") si era blocata de masina "proprietarului"...Cred ca am stat vreo cateva ore bune pana a coborat ala (nu stiam cine e) si i-a "explicat" ca asa e rostul la blocul ala si acela era locul lui

Ce mai citim noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Si mie mi-a taiat (atentie! TAIAT!)un "vecin" toate 4 cauciucurile pe vremuri, cand eram noua in bloc. Daca imi gasea si roata de rezerva, si pe aia mi-o executa. Cu toata plangerea la politie, cu toate indicatiile despre autorul faptei (un alt vecin l-a vazut cand "opera"...)politia romana...cum o stim. Timp pierdut aiurea, vreun raspuns de la ei nici pana in clipa de fata n-am vazut.

M-am prins cum sta treaba, am platit niste muncitori, am facut curat in parcare (eliberat de rable si alte mizerii, convocat toti vecinii, trasat pe jos frumos fiecare ce loc are, asa, la mica intelegere).
Da' ca bine ziceti sa trag o fuga sa mi le "legalizez" la primarie (nu e nici un loc platit inca, am sa incep eu) - nu de alta da' sa nu am surpriza ca vin altii ulterior sa si le "legalizeze" pe numele lor. Chestia asta cu locul de cand era lupul catel vad ca nu mai tine, si pe undeva chiar pe buna dreptate.

Adina + Olivia Karla 04.03.2004

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Adina Iulia

Si mie mi-a taiat (atentie! TAIAT!)un "vecin" toate 4 cauciucurile pe vremuri, cand eram noua in bloc. Daca imi gasea si roata de rezerva, si pe aia mi-o executa. Cu toata plangerea la politie, cu toate indicatiile despre autorul faptei (un alt vecin l-a vazut cand "opera"...)politia romana...cum o stim. Timp pierdut aiurea, vreun raspuns de la ei nici pana in clipa de fata n-am vazut.

M-am prins cum sta treaba, am platit niste muncitori, am facut curat in parcare (eliberat de rable si alte mizerii, convocat toti vecinii, trasat pe jos frumos fiecare ce loc are, asa, la mica intelegere).
Da' ca bine ziceti sa trag o fuga sa mi le "legalizez" la primarie (nu e nici un loc platit inca, am sa incep eu) - nu de alta da' sa nu am surpriza ca vin altii ulterior sa si le "legalizeze" pe numele lor. Chestia asta cu locul de cand era lupul catel vad ca nu mai tine, si pe undeva chiar pe buna dreptate.

Adina + Olivia Karla 04.03.2004

urita faza cu taiatul rotilor
cat despre legalizat, chiar ar fi bine sa mergi cat mai repede, ca aici incepusera unii "pe furis" si cand s-a aflat public, abia am mai gasit loc!

Ce mai citim noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Io va sugerez sa veniti la un stagiu de parcare la Paris, si mai vorbim dupa aia. Aici e imposibil sa te garezi altfel decat impingand masina din fata si pe cea din spate. Sant toate bara in bara, de te miri cum au reusit sa intre. Auzisem o statistica la radio mai demult : la un moment de timp dat, 10 000 de masini se invart in paris cautind loc de parcare. Acum cativa ani cand imi faceam scoala de soferi aici in Franta, am profitat de o vacanta in Romania sa iau cateva ore de condus. La un exercitiu de parcare, desi era distanta buna in fata si in spate, sefu' imi zice vai nu aici domnisoara ca daca e proprietarul la geam si va vede? Io am ramas masca, la Paris in locul ala se parcau doi.
Impingand masinile in bara de protectie, nu se intampla nimic, (si ca paranteza aici nu se supara nimeni, chiar cu proprietarul celei impinse de fata). In orice caz nicidecum nu se "rastoarna" masina. Singurul lucru e ca aici nu se lasa in viteza si te invata sa pui rotile drepte chiar din timpul scolii, tocmai ca sa n-o ia razna masina impinsa.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by avmaria

Io va sugerez sa veniti la un stagiu de parcare la Paris, si mai vorbim dupa aia. Aici e imposibil sa te garezi altfel decat impingand masina din fata si pe cea din spate. Sant toate bara in bara, de te miri cum au reusit sa intre. Auzisem o statistica la radio mai demult : la un moment de timp dat, 10 000 de masini se invart in paris cautind loc de parcare. Acum cativa ani cand imi faceam scoala de soferi aici in Franta, am profitat de o vacanta in Romania sa iau cateva ore de condus. La un exercitiu de parcare, desi era distanta buna in fata si in spate, sefu' imi zice vai nu aici domnisoara ca daca e proprietarul la geam si va vede? Io am ramas masca, la Paris in locul ala se parcau doi.
Impingand masinile in bara de protectie, nu se intampla nimic, (si ca paranteza aici nu se supara nimeni, chiar cu proprietarul celei impinse de fata). In orice caz nicidecum nu se "rastoarna" masina. Singurul lucru e ca aici nu se lasa in viteza si te invata sa pui rotile drepte chiar din timpul scolii, tocmai ca sa n-o ia razna masina impinsa.

Dacia sta perpendicular pe locul nostru; deci o putem impinge in lateral....si zau ca se cam clatina aseara, cand a impins-o putin, putin...

am vizitat Parisul si am vazut sute de scutere, cred ca asta ar fi solutia si aici cat despre masini, majoritatea erau mai degraba mici, cel putin asta a fost impresia mea; nu cred ca am vazut mai mult de 2 sau 3 SUV-uri intr-o saptamana...

si, de ce sa nu o zic pe aia dreapta, nu mi se pare corectnoi platim pentru locul ala si e frustrant sa nu putem avea acces la el...

Ce mai citim noi

Edit: am si poze, vreti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Scuze Noe, nu mi-am dat io bine seama care e pozitia Daciei, daca e perpendicular, intradevar e o alta poveste, io ma gandeam la impinsul bara in bara.
Si ai dreptate, parizienii prefera masinile mici, tocmai pt a se putea strecura si gara mai usor.

Si, totusi, off topic, raman la ideea mea ca romanii au spaima impinsului, si is in stare sa te linseze pt un asemenea gest care altundeva ar fi considerat cel mai natural posibil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

daca e frustrant asa tare iti faci casco dupa care suni sa ridice rabla. Orice eventuala zgarietura se poate repara pe casco si gata.
Sincer parcarea in bucuresti e un cosmar total. Mi-e groaza sa o vizitez pe maica-mea stiind ca nu am loc de parcat masina. si daca ocup un loc de parcare las mereu mobilu in geam sau interfonu de la bloc....daca chiar e loku omului platit ma duc si iau masina de acolo ca asa e normal. Numai ca mai multa agresivitate legata de masini ca in bucuresti in ultimii ani rar am vazut,

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Marina

daca e frustrant asa tare iti faci casco dupa care suni sa ridice rabla. Orice eventuala zgarietura se poate repara pe casco si gata.
Sincer parcarea in bucuresti e un cosmar total. Mi-e groaza sa o vizitez pe maica-mea stiind ca nu am loc de parcat masina. si daca ocup un loc de parcare las mereu mobilu in geam sau interfonu de la bloc....daca chiar e loku omului platit ma duc si iau masina de acolo ca asa e normal. Numai ca mai multa agresivitate legata de masini ca in bucuresti in ultimii ani rar am vazut,

Marina

Maria, da, mi-am dat seama; in Paris am vazut si eu modul asta de parcare, la un prieten care traieste acolo de ceva ani buni...Aici insa, chiar daca ar fi in "pozitia potrivita", s-ar isca discutii..

Marina, masina are Casco, insa orice reparatie, orice piesa lipsa sau defecta inseamna mult timp pierdut; service-ul e f slab pentru marca asta in RO, fiind o masina tipica pentru State...De ex, daca vrei sa inlocuiesti o piesa dureaza pana la 3-4 luni, pana iti vine din State, timp in care stai cu masina pe tusa.. Cu parcarea in Buc, ai dreptate; tocmai in ideea asta ne-am cumparat locul de parcare si uite ca nici asa nu am rezolvat problema...

Ce mai citim noi

Mergi la inceput